Yeni hayatıma alışamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pumpkiinn

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2024
463
196
18
31
Merhaba
2 aylık bebeğim var inanılmaz gazlı kolik bir bebek sürekli ağlıyor eşim 2 gün ofise gidiyor onun dısında benim yanımda. Ama kendisi inanılmaz uykuya düşkün bebek onu çok yordu belliki destek isterken kendisini bir yerlerde uykuya dalmış olarak buluyorum ve yalnız bu süreci atlatamıyorum cok daraldım eskiyi çok özledim nasıl yapacağımı bilmiyorum bu kadar zormuydu cocuk sahibi olmak

Bebeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün. İlk etapta insan nasıl ya artık hep böyle mi olacak diye bi afallıyo. Benim eşimin uykusu çok hafiftir bi ara artık o kadar yoruluyodu ki alarm tepesinde çalarken bile duymuyodu. Çok klasik olacak ama 6 aylık olduktan sonra işler güzelleşiyor. Büyüdükçe farkedeceksiniz

Güle güle ,sağlıkla büyütün Biz de eşimle tek başımıza büyüttük, yardım alacak kimsemiz yoktu,sizi anlıyorum ama şimdi ben o günlere dönmeyi çok isterdim mesela ,büyünce, ergenlik vs inanın size yemin ederim şu anki durumdan fersah fersah zor maddi manevi.O yüzden anin tadını çıkarın

Tabi ki zor biz niye yapmiyoruz saniyorsunuz. Ama illa alisirsiniz
Arkadaşımın 2 yaşında çocuğu var. Bir durumdan ötürü birkaç gün yanlarında kalmam gerekti. Sabah 7:00'de uyanıyor çocuk 7:01 de tezgahı açıyor, dakika durmuyor. Duracell pili gibi hiç bitmiyor enerjisi. Ama ben sıradan çinko karbon pil olduğum için gözlerimle çocuğu takip ederken bile yoruluyorum. Öğlen 1.5 saat kadar uyuyor sonra park, sonra bisiklet saat oluyor 18 hala durulmuyor. (34 yaşındayım, çocuk yok )

QUOTE="patiledim, post: 78945231, member: 1137118"]
Arkadaşımın 2 yaşında çocuğu var. Bir durumdan ötürü birkaç gün yanlarında kalmam gerekti. Sabah 7:00'de uyanıyor çocuk 7:01 de tezgahı açıyor, dakika durmuyor. Duracell pili gibi hiç bitmiyor enerjisi. Ama ben sıradan çinko karbon pil olduğum için gözlerimde çocuğu takip ederken bile yoruluyorum. Öğlen 1.5 saat kadar uyuyor sonra park, sonra bisiklet saat oluyor 18 hala durulmuyor.
[/QUOTE]
O ne kı?
Benım çocuğum dört yasınfa sabah 5 dedı mı ayakta

evet maalesef çocuk bakma işi çok zor iş. Gazlı ve kolik demişssiniz ya internette gördüm sonra trendyolda yorumlara baktım clinikid diye bir ürün kolik bebeklere iyi geliyormuş, çocuk rahatça uyuyormuş. Bende şuan hamileyim aklımda bu ürün bebeğim çok gazlı olursa alıp kullanayım diye.
Kolaylıklar dilerim size...

Tabi ki öyle buyudukce duzeliyor dedikleri de başka başka yeni dertlerinin oluşmasi. Seviliyor olabilir ama zor ömrünün baya bi kismini buyutmek icin harciyorsun sonra zaten gidiyor kendi hayatina cocuk. Giderse iyi tabi bi yandan gitmeyip basina daha baska derttler de acabilir 2-3 cocuk yapip onlara da baktirabilir. Bakmam deme sansin yok. Bakmazsan cocugu da gostermemekle tehdit eden gelinler dolu forumda. kisacasi bit mi yooorrrr

Benim de çocuğum yok konuya çocuksuzlar doluşmuş gibi olduk. Çok küçük bebeğiniz, siz ona o dünyaya alışmaya çalışıyor ikiniz için de zor. Ama illa bir rutin oturtursunuz kolay gelsin demek istedim

6.Aydan sesleniyorum gaz sancıları ağlama krizleri bitiyor ama bu sefer etrafı keşfetmek için sürekli kucakta gezmek istiyor.Gündüz uykuları azalıyor.Kucağnızda iş güç yapmaya çalışıyorsunuz.şunu anladım ki çok zormuş çocuk hele annelik.Başta çok zor geliyor insana ama zamanla azalmıyor o zorluk ama bence alışıyor .ama inanın bebeğiniz çok küçük zaman geçtikçe alışacaksınız.öyle doğurdun hop alışma diye bi şey yok.Eski hayatınızı özlemeniz de çok normal bi anda her şeh değişti.Düşünsenize banyo yapmanız bile dkyla şu an .Ben de çok özlüyordum halen özlüyorum ama eskisi kadar değil.Kabullendiö artık .Elbet büyüyecek bitecek .Ve Sürekli yeni güncellemeler gelecek size de bebeğinize de .Biraz sabır bu süreçte.Benim bebeğim de kolikte hangi damlayı kullanıyorsunuz.Piyanolu oyun halıları var.Belki almışsınzıdır bebekler ona ayaklarını vurdukça daha rahat gaz çıkarıyor.Bi de ayaklarını sıcak tutun bebeğinizin.

3 aylıkken daha iyi olacak, 4 ayda bi daha zorlanacaksın ama bu kadae değil. Sonra 6,5-7 gibi düzen oturmuşken hop gece sık uyanmalar. Böyle inişli çıkışlı bir süreç. Ve hissettikleriniz normal

Olsun ileride iyi ki de olmuş, bir gülüşü yetiyor diyeceksin

Bir çocuk yapma karşıtı olarak bugün yorumlarını çok sevdim kizzz

Benimde çocuğum 2 yaşını biraz geçti. İlk zamanlar hakikaten zor ve gerçekten kolik bebek iki kat zor. Şu an bu zaman hiç bitmicek ve hatta öömrünün sonona kadar böyle yaşayacakmışsın gibi bile geliyor olabilir ama geçiyor, sonra sana arkadaş gibi oluyor. Kimse değinmemiş ama kocana da yapabildiği kadar sorumluluk ver,çocuk tek başına zor büyür. Yapabildiğini yapsın sana . Kolaylıklar dilerim.

Esinizle konusun, destege ihtiyaciniz oldugunu soyleyin. Esiniz Eger anladigim kadar cok uyuyorsa bu normal degil demir troid vb bir sebebi olabilir.

Yoksa eminim o da size destek olmak ister. Gerekirse ust uste kahveler icecek, kaldirin uykusundan yardim etsin.

Merhabalar
Benim de bebeğim kolikti, ilk 4 ay çok zor geçti.
İlk 40 gün kayınvalidem ve annen yardımcı oldu sonra kaldım bir başıma. Eşim haftanın 5 günü sabah 8 akşam 5 çalıştığı için çok yalnız hissettim, çok ağladım eşim de akşamları elinden geleni yapıyordu ama ağlayan, hiç susmayan, ne yapsak diye şaşırtan, acaba hep böyle mi olacak diyip doktor doktor geldiğimiz bebeğimizle bugün 22.aydayız. Geçiyor her şey, biraz sabır...

Ağlamaktan yırtınıyorum cocğum olmuyor diye bayadır kestim sesimi yavaştan korkuyorum artık cocuk yapan pişman allahım nasıl bişey bu
Çocuksuz hayatla, çocuklu hayat asla bir olamaz. Her şeyini ona göre ayarlamak zorundasın, uyuyan bir bebek olursa oh mis
Benim bebeğim çok zordu, şimdi 22 aylık oldu iyi ki doğurmuşum diyorum resmen bana evin içinde bir ses, bir arkadaş...

Güzellikleri var ama eşlerin arası çok açılıyor anlaşmazlıklar çok arttı cocuk yüzünden öncelikler ve sorumluluklar coğalıyor korkutan şey bu benim için yani çok fazla arttı bu olaylar bence herkes bakabilecek kadar doğurmalı bu yüzden bitane bile fazla geliyo demek stresli bişey olmayan anlamıyo olmayanı da cocuklu anlamıyo duyguları

Ben de oluncaya kadar bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.Ama zamanla rahatlayacak siniz.En zor zamanları ilk zamanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…