Yeni hayatım,dumansız.

Krizler geçirmeyi bekler gibi bir haldeyim ancak şu saate kadar, en küçük bir nikotin
yoksunluğu hissetmedim.
Belki birkaç gün sonra olur bilmiyorum.
İnşallah diyorum inşallah nikotin atılana kadar, her günüm böyle rahat geçer...

İşteyim, hızla geçti zaman.Saat başı dışarı çıkmak zorunda kalmadım.Ve iğrenç kokarak geri dönmek
sonra da kolonyalara sarılmak.

Valla bakıyorum içmeyenlere hepsi de gayette mutlu, enerjik, gürbüz..
Bende en kısa zamanda iyileşmek istiyorum...

Alıntı:
''selam kızlar 24'nde son sigaram dememe rağmen yine içtim ne yazık ki içmediğim de yapmayacağım şeyleri yapıyorum her an kavga modunda geziyorum,ağlamak istiyorum vallahi evde huzur kalmıyor içmek için o kadar çok bahane üretiyorum ki. yok bugün stresliyim,yok regl olcam, yok kahveden sonra olmadı akşam dışarı çıkcam ...yoruldum artık bıktım artıkyataktan sürünerek kalkıyorum,göğüs kemiklerim birbirine batıyor,evim en üst katta merdivenleri ızdırapla çıkıyorum kapının önüne geldğimde kapıyı açmak için gücüm kalmamış oluyor,insanların yanına yaklaşamıyorum konuşurken hep uzak kalmaya çalışıyorum,cildim o kadar kötü durumda ki fondotensiz dışarı çıkmıyorum, dünya kadar krem kullanıyorum ,parfum sıkıyorum, on öğün diş fırçalıyorum, her gün duşa giriyorum ama nafile... nefret etiim kendimden.birazdan işe gidicem 7 de gelcem paketimi yanıma almıycam kimseden de istemiycem bakalım ne olcak,kazasız geçiririm inşallah.kafanızı şişirdim ''

İşte hepimiz aynı durumdayız. Yavaş yavaş can çekişerek yaşam...
Yapmayalım, içmeyelim artık....

Günaydın,

Akşam videoyu izledim, kitabın özeti...O kadar iyi geliyor ki.

Sabah sabah öksürük başladı.
Atıştırmalarım oldu, sıkmadım kendimi ilk gün olduğu için.
Sadece bir kez oğluma parladım.
Sabahta eşime...Gergin hissetmiyorum aslında kendimi,yapmasam iyi.gereksiz yani..
Yoksunluk çekmiyorum, ihtiyaç duymuyorum, ilginç hala bekliyorum krizleri...

55 kiloyum...Alacağımı da sanmıyorum ama hedefim 52-53 ler.
Yeni metodum da yani bayramdan beri 11-4 iki öğün beslenmek. Şimdi buna devam daha özenle.
Kitapta da zaten 3 sağlıklı öğün yiyin diyor, hiçbirşeyi sigara yerine geçirmeye çalışmayın.
Tamam. Sadece bol su...Ve hareket.

Bugün de çok iyi geçiyor.
Hiç istek, ihtiyaç duymuyorum. Bir kere de şimdi bi tane yaksam demedim daha...

Aman inşallah, haydi...bitti gitti...

Yalnız üzerimde garip bir haller yok değil, paranoya mı böyle şizofren mi, gergin mi
çözemiyorum...
Şu an burada ve bu tiplerle olmaktan nefret ettiğimi düşünüyorum sadece...
Çalışmak veya evde oturmak...işte yıllarımın çelişkisi, ikisini de tam sevemediğimden...

Günaydın

Biraz duygusal gelgitler dışında hiçbirşeyim yok.

İnanamıyorum gerçekten, fiziksel olarak en küçük bir sıkıntım yok.
Her bıraktığımda olan o büyük boşluk duygusu da yok. Harika...

Öyle mutluyum ki.Artık sigara içmeyen biriyim.

Her gördüğümden atıştırmak dışında bir sıkıntım yok.
Az biraz kaşıyor tabi nikotin ama yüz vermiyorum.

İyi gidiyor.Dönmem artık.

Çok şükür, 3 günü aştık.İşin %5 lik fiziksel kısmı geçti.Canım çekmedi, elim hiç gitmedi.
Görmedim bile...
Geldik şimdi kitapta söylenen %95 lik psikolojik kısma, o da yaklaşık üç hafta sürecek...Ama
ben birşey olmasını beklemiyorum yani bitti gitti, bir zaman sınırı yok.Artık başka biriyim ve
böyle devam edeceğim.

Şimdi kendime dediğim;'Yaşasın artık özgürüm...'

Harikasın evet bitti gitti aslında bu kadar kolay vazgeçtiğimiz bişey yok bir kanser çubuğundan kurtulduk bu mutluluk hiç bir şeye değişilmez

TELKİNLERLE YAŞIYORUM:)))
Ben sigara kullanmam. Her nefes alışımda ciğerime dolan hava bütün hücrelerime güç ve ışık veriyor. Onları arıtıp güçlendiriyor. Her nefes alışımda ciğerlerime dolan hava bana sükunet ve huzur veriyor. Huzur...ve sükunet....Huzur...Nefes alıyor ve rahatlıyorum.
Bütün organlarım bu şölenden nasibini alıyor. Özellikle ciğerlerim. Onların tertemiz oluşunu izliyor gibiyim.Yeşil görkemli bir ağaç gibi.
Sigara kullanmayan biri olarak kendimle gurur duyuyorum. Hayatı seviyorum. Kendimi seviyorum.
Sigara kullanmıyor olmak benim kişiliğime, hayat amacıma çok uygun düşüyor.
Her geçen gün cildimin parlaklaştığını, dişlerimin beyazladığını ve gençleştiğimi görebiliyorum.
Tüm duyularım açık ve güçlü. Tat alma duygum, koku alma duygum olağanüstü artıyor. İşitme duygum ve hatta dokunma duyum bile açıldı.
Ben kendi koyduğum hedeflere kolaylıkla ulaşan biriyim. Hayatım bundan sonraki döneminde yeni hedefler, heyecanlar ve mutluluklar için sigarayı bırakmış olmak büyük bir işaret.
Bana zarar verdiğini bildiğim bir alışkanlıktan kurtulmak, bana büyük bir güven duygusu veriyor. Hayatımın kontrolünün elimde olduğunu bilmek çok güzel bir duygu.
Sigara kullanmayan birisi olmak benim için kolay. Herşeyden önce böyle doğmuşum ve bu benim doğal halim. Doğal halime dönmek benim için çok kolay.
Her gün gençleştiğimi hissediyorum. Aynaya baktığımda bunu açıkça görüyorum. Bakışlarım daha parlak ve canlı. Yürüyüşüm, hareketlerim dinamizm dolu. Şimdiden kendimi bu çaba için tebrik ediyorum.
Muntazam yaşayan,iyi beslenen ve kendine dikkat eden biri olarak sigarayı da bırakmak kişiliğime çok uygun düşüyor.
Sağlam ve rahat nefesler aldıkça rahatlıyorum. Konsantrasyonum güçleniyor.
Bilinçaltım tüm detayları biriktirip topluyor. Bu yüzden hatırlamak istediğim herşey kolaylıkla aklıma gelir.
Huzur, sağlık ve mutluluk benim doğal halim.

Yani, ben çok inanıyorum olumlu telkinin, duanın gücüne...İşe yarayabilir.'Şükürler olsun, ben kurtuldum ' deyince çok rahatlıyorum.

Hafta sonum kötü geçti malesef.
Hep aklımdaydı...Gergin değildim ama mutluda değildim. Aradaydım yine...
İçmeyi hiç düşünmedim de, nasıl anlatsam onu hep düşündüm...

Bugün de öyleyim. Hatta içimde çok cılız bir sesle içsem mi demeye başladım.
Kitabın etkisi 3-4 günde geçiyor.Şimdi irade gücüne dönüyor gibi...
O zamanda sonuna kadar dayanıp, artık bir yerde pes ediyorsun.

İstemiyorum içmek...Ne yapacağım? Telkin mi....Seminere mi katılsam?

Yok ya, tuzağa bir daha düşmeyeceğim.
Yıllarca içmemeyi hayal etmişim, şimdi hayalim gerçek olurken, bile bile kendime
bu kötülüğü yapmayacağım.
Doğal olan, normal olan içmemektir. Ben artık bunu başarıyorum.

canım benim topiğimde en son yazan arkadaşın mutsuzluğunu oku istersen sen de şimdi içsen böyle hissedeceksin çok güzel ifade etmiş geçici bu günler içsek te içmesek te geçecek biraz sabır...

canım benim topiğimde en son yazan arkadaşın mutsuzluğunu oku istersen sen de şimdi içsen böyle hissedeceksin çok güzel ifade etmiş geçici bu günler içsek te içmesek te geçecek biraz sabır...

Evet Nehircim hepsini okuyorum, bütün internette ne varsa okuyorum, bütün bırakma hikayelerini...
İçmedim hala...İçemem. Şu güne gelmek bile büyük başarı, dile kolay 20 yıl...
Ve o kadar özdeşleştirmişim ki kendimle, savaşım sigara isteğiyle değil benim, yeni hayatıma
adapte olmaya uğraşıyorum. Tabi ki her yeni durumda olduğu gibi zorlanıyorum.
Bu duygu geçsin istiyorum.
Sabırla...

Merhaba

Bugün çok daha iyiyim, düne nazaran...Kritik ilk hafta geçti.
Günden güne hafifliyor istek..
Enerjimdeki artış ise dikkat çekici. Üzerimeki, Uyuşukluk ve üşengeçlik bu kadar
az zamada bile geçti diyebilirim. Hele o kaygılarım, zor dalardım uykuya. Şimdi erkenden mışıl mışıl
uyuyorum.Daha pozitifim bu günlerde...Çok şükür Allahım!
İnşallah hep böyle olur.
Öyle bıkmıştım ki; sinirli, kaygılı, güvenszi hallerimden....

Gün ilerledikçe bir kıvranma söz konusu, hafifte olsa gıdıklıyor.
Aldırmıyorumda...
Nedense yemeklerle epeyce samimi olmaya başladım.
Hayırlısı...
Hiç sigara kullanmamışları gözlüyorum da, keşke hiç başlamayabilseydim.

Midem çok şiş, hazmetmiyor.Yediklerim ağzıma geliyor, su soda çay kahve karıştı hepsi.

ayyyy neyse ya..artık diyet sayfalarına takılacağım sanırım.

Sigara artık bitmiştir benim için, ne olursa olsun kalan yıllarımı sağlıklı ve temiz
yaşayacağım. Bu kadar!!!!

9günlük bi tatile çıkıyorum yarın
ve umuyorum ki bu süre içinde ağzıma sigara sürmeyeyim
zaten bizimkilerin dibinde içecek yer de olmayacak

Bugün daha iyiyim sanki diyeceğim ama, sabahları hep iyi oluyorum.Benim krizler öğleden sonra ve
akşam üzeri oluyor. Birçok bırakanın aksine, sabah hiç aklıma gelmiyor.

ama enerjimdeki artış ve sakinliğim beni çok sevindiriyor. Sigara içerken sürekli gergin, sinirli,
kaygılı idim. Şimdi eser kalmadı.
İlginçtir, her gece bir rüya görüyorum.

Daha iyi adapte oluyorum yeni hayatıma...Yaşasınnnnn!

Şimdi iş stresi aklımı çeliyor.Ne yazık ki...
İçsem de geçmeyecek,artacak biliyorum.

Sakıza ve suya devam.
Yahu ben bu kitabı dördüncü defada da anlamadım mı?
Üç haftalık sürede böyle mi olacağız yani...Bilmiyorum.
Eşim çok mutlu oluyor, benim adıma.Çocuklar zaten potansiyel risk.
Korkuyorum hiç kurtulamayacağım diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…