• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hayatım,dumansız.

Karbonata limon mu? Fazla asitli olmaz mı, hiç duymamıştım. Bakmam lazım.

Dün akşamda iyiydi. İstek geliyor tabi ama ben canavarı duymazdan geliyorum. Nasılsa bir süre sonra ölmüş olacak.
Asla ve asla bir daha tuzağa düşüp onu beslemeyi düşünmüyorum.

Ramazanda sigarayı bırakanlar tuhaf gelirdi bana ama yemek sonrasını geçirmede iyi taktik çünkü sadece iftar yani tek öğün
sorun oluyor. Diğer türlü olsa en az üç öğün, yemek sonrası sıkıntı duyardım.

Her an pesedebilirim.

Gündüz oruçluyum da , şimdi haftasında akşamları fena oluyor.Zaten zorluk 5 günden sonra başlıyor
bende...
Hala kararlıyım ama bir anlık gaflete de düşebilirim. Biraz hassas günler sanki...

Evet

Dünde zor geçti. Uzun bir an gidip almayı ve içmeyi düşündüm. Ama cesaret edemedim. Yine arada kaldım. Yedim, içtim dayandım...İyice de şiştim. Birkaç güne regl olucam. O yüzden hem şişlik var hemde psikolojim hassas, biraz zayıfım sigaraya karşı..
Evde atlatıyorum da...
Yarın çocuklarla memlekete gidiyorum.Orada nasıl olur, ortam değişikliği, etrafta içenler, bahçe de içebilme...Açıkçası korkuyorum.
Çok çok gaz vermem lazım kendime...

Artık başardın tamam oldun artık demem lazım...

12 gün durabildim, memlekette içtim tabi...
Kitabı hatmettim nerdeyse, ezberledim. Fiziksel olarak istemiyorum, bedenim çok rahatsız içerken...
Beyin olarak istiyorum, zaten kitapta bunu göstermek istiyor, sigarayı aslında beynimizle içtiğimizi...

Korkum kitaptaki talimatlara uyamayıp, bırakamamak, geri dönmek.Bilmiyorum ya uzadı bu mesele. canımı sıkıyor
artık şu pislikten kurtulamayacağıma inanmam...

Haftasonu bitiyor kitap, inşallah bu defa özgürlüğüme attığım adım dönülmez olsun...

Sigara kullanmıyorum. Tam bir yeşilaycıyım. Sigarayı bırakanları görünce inanılmaz mutlu oluyorum. Çok sevdiğim bir ablama sigarayı bırakması karşılığında alacağı golden retreiver cinsi köpek için kendisine ayıptır söylemesi 100 tl vermiştim.
Asıl mesele şu, ablam sigarayı kendi isteği ile bırakmıştı ve takriben 3-4 hiç kullanmadı, ben kendisine arasıra aman dikkat et 1 yılı doldurmadan bırakmış olmazsın. hep tetikte ol diyordum ki korktuğum başıma geldi bir anlık zaafiyet gösterip yeniden başlamış :((((((((((((((((((((
kısacası bırakan arkadaşlar iradenizi en az bir yıl sergileyin ki tamamen bıraka bilesiniz...

ya ben de bi ara 4ay kadar içmedim bıraktım
çok da mutluydum hayatımdan
daha enerjiktim uykum ağız tadım sağlığım tırnaklarım bile herşey yerindeydi
(şimdi hiçbişi kalmadı)
ben nasıl böyle bi işkence ettim diyordum kendime ama
şimdi yine kullanıyorum bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum
aksilik pakete çevirdim bu lanet işi 2günde bir 1paket almam gerekiyor
ne yapayım nasıl edeyim de kurtulayım bu illetten
spor yapayım ikisi bi arada gitmez fazla geçmeden bırakırım dedim
ıı ııhh bol bol su içeyim vitamin hapı alayım dedim gene iğrenç gelmiyor
her halükarda içiyorum:14::14:

Galiba allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu bahsedilen kitap çok etkili gerçekten
Ben de iki ay bıraktım tekrar başladım şimdi yine deniyorum bakalım hayırlısı
Konu bile açtım daha iyi motive olmak için daha çok yeni istersen birbirimize destek olalım

Bir de internette 1saatlik bir videosu var onu da deneyebilirsin ikisi de çok etkili inşallah başarırız

Ben çok ama çok uzun seneler sigara içtim, geçen sene ramazandan bir ay önce bıraktım. Bütün mahalle şahittir, komşu, bakkal çakkal... Gecenin yarımında, ayağımda terliklerle evden fırlardım, apartmanın etrafında döne döne kaç tur atardım. Deliler gibi terlemelerim oldu, ağlamalarım oldu, işe güce, eve barka bakamamalarım oldu. Uykularım bozuldu, sinirlerim bozuldu. Kabız oldum, yetmedi, bütün vücudumda inanamayacak kadar ağrılarım oldu... Mutsuz, ruhsuz, sürekli ağlayan, terleyen, ağrı sızı içinde bir kadın oldum çıktım. Sanki yaşam sevincim elimden alındı. Hayatın anlamı elimden gitti. 24 saat sigara düşünüyordum. Neredeyse 24 saat yemeye başladım. Önüme gelene telefon açıp, sigara bırakma hakkında, ruh halim hakkında defalarca konuşmaya başladım. Ben olmaktan çıktım, başka biri oldum, neler neler yaptım anlatamam... Ama tek bir şey yapmadım; Sigarayı tekrar içmedim. Hep aynı şeyi söylüyordum, bir gün daha bitti, geçecek, birgün hepsi geçecek, illâ ki geçecek...Bir bağımlılıktan kurtuluyorsun, sakın başa dönme bugünler geçecek, geçecek, geçecek.. Yukarıda yazdığım haller neredeyse 1,5 ay kadar sürdü. Sonra geçti. Şimdi dumanından da, kokusundan da rahatsız oluyorum, sigara içmiş bir insanın kokusunu 5 metre öteden alıyorum, tiksiniyorum. Senelerce ben de öyle kokmuşum sigara içmeyen insanlara, inanamıyorum... Herkese şunu demeye başladım; Başka bir dünya varmış, başka bir hayat , başka bir vücut bütünlüğü, yorulmama varmış. İnanın, kafamı duvarlara vurasım geliyor. Niye bu kadar bekledim diye. Üstelik, beni tanıyan herkes, ilk 6 ay içinde, önce, ne kullanıyorsun cildine demeye başladılar, sonra da ne yaptırdın cildine dediler. Hatta, hadi canım yaptırmışsın bir şeyler, sigara bırakmış olmanın arkasına saklıyorsun diyen bile oldu. Arkadaşlar, vazgeçmeyin, defalarca deneyin. Bir defasında başaramadıysanız, hiç ertelemeden, ikinci defa daha akıllıca , daha kararlı deneyin. Şunu unutmayın, o ilk bir ayı yaşayacaksınız, bunu, bırakmanın yegane zorluğu olarak görün, inanın arkasına geçebilirseniz o ilk bir iki ayın, şaşkınlıktan küçük dilinizi yukacağınız bambaşka bir dünyaya varacaksınız.

İşte budur harikasın tam da ihtiyacım olan yazı ben sanıyordum ki bırakan herkes ilk günden itibaren mutlu olur ben ilk bırakmam da öyleydim çünkü demek zor geçse de alışılıyormuş çok teşekkürler yazı için...

Galiba allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu bahsedilen kitap çok etkili gerçekten
Ben de iki ay bıraktım tekrar başladım şimdi yine deniyorum bakalım hayırlısı
Konu bile açtım daha iyi motive olmak için daha çok yeni istersen birbirimize destek olalım

kitabı bi araştırayım ben de
birbirimize destek olsak bence de çok iyi olur canım
dediğim gibi paket alışkanlığım oluştu
ve her paketi alışımda tamam artık azaltıcam ve bu paket son olacak diyorum ama faydasız:50:
kışın öyle rahattım ki çok özledim o sağlıklı ve bakımlı günlerimi
yine bakımlıyım aksatmıyorum hiçbişeyi ama
sağlığım konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim
bu paket son olmalı artık..nefret ede ede içiyorum ve boş kaldıkça:31:

Şimdi 3.ve son defa kitabı okurken(bu defa kadınlar için olanı) farkettiğim şey karşısında dehşete düştüm.

Yıllar geçtikçe azalan kendime güvenim ve yaşama sevincim.
Ve sinirliliğim, herşeyde sergilediğim negatif ve agresif tavırlar...
Sanki hayat bir yük omuzlarımda...

Ve artık anlıyorum hepsinin günden güne artan bağımlılık yüzünden olduğunu.Ne kadar acıdır ki;
içmediğim zamanlar da nasıl biriydim hatırlamıyorum. O kadar eski ki o günler...

Şimdi en çokta bunu merak ettiğim için yani sigara içmeyen ben'in nasıl olduğunu bulmak için
artık bugün bu işe son veriyorum.

Ciğerlerim ağrıyor artık, ağlıyorlar...
Keskin kokular haricinde, koku duyum çok zayıf...

Herşeyin tadına ve kokusuna varmak istiyorum artık. Yeter!

Mantıklı olan içmemektir, içmek değil; öyle olmasaydı içmeyenleri alıştırmak için uğraşırdı herkes
değil mi?

Uzun zamandır Tek içme sebebim BIRAKAMAMA KORKUSU.
Sırf korku.
Ama hastalanmaktanda korkuyorum. Amannn!
bu çelişkilerin sonu gelmez...
İçmezsen hiçbirine de gerek kalmaz...

Şu sayfalar boyunca kaç kere bırakmışım ...gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
Uzattıkça uzatmışım. Çok mücadele etmişim, değer mi ya...Taktıkça korkmuşum, bağlanmışım.
Acınacak haldeyim.Çok sıkıcıyım.
İnşallah bu defa bitti.

Yarından itibaren pozitif hislerimi yazmak üzere...
Görüşürüz.

Aynı durumdayım sabah bıraktığımı unutup içtim yine benimde bu gece son şu videoyu tekrar izleyim de artık ezbere biiliyorum da gerçi napayım bilemedim hiç küfür etmem ama kendime edicem galiba hakediyorum:20:

Takipçinim canım umarım ikimiz de başarırız kendi günlüğüme yazdım tamamen psikolojik bu durum yapmamız gereken tek şey bir sonraki sigaraya dokunmamak aslında bu kadar basit biz büyütüyoruz bu durumu nefret ederek içiyorum son sigaraları şimdi eşim de bikaçgün yok o yokken halletmem lazım bu işi evde sigara. Yokken daha kolay işim.birbirimize gaz verelim biraz

ben şimdilik çok iyiyim canım sen nasılsın haberleşelim...hiç canım istemiyor...inşallah böyle gider..

Takipçinim canım umarım ikimiz de başarırız kendi günlüğüme yazdım tamamen psikolojik bu durum yapmamız gereken tek şey bir sonraki sigaraya dokunmamak aslında bu kadar basit biz büyütüyoruz bu durumu nefret ederek içiyorum son sigaraları şimdi eşim de bikaçgün yok o yokken halletmem lazım bu işi evde sigara. Yokken daha kolay işim.birbirimize gaz verelim biraz

Ben de iyiyim sabahtan beri, aklımda değil bir istek yok. Kitabı akşam bitirdim ben. Videoyu da bu akşam izlerim.
Hiç içme isteğim olmamasına rağmen, içimde bir korku var başaracak mıyım diye...
Ya da heyecanla karışık korku...Yani tuhafım biraz.
Yemin de ettim, dua da ettim. Artık geri dönmek yok...

Back