• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hayatım,dumansız.

Evet cnm aynı rahatlık huzur bendede olmuştu ama ilk 10 gün falan bu durum devam etti..Sonrasında anormal derecede krizlere girdim.. Dediğim gibi hatta dayanamayıp yaktım.. Ama kesinlikle vazgeçme bu krizler ara ara vurucak ve genelde 10- 15 gün arasında vurduğunu söylüyorlar. Bendede aynısı oldu çünkü.. Ama psikolojikmi bilmiyorum ben bu 15 leri atlattığımdan beri çok rahatım ve kesinlikle tekrar başlamayı düşünmüyorum.
Sigara aslında kiralık katil gibi bişey.. para verip kendini öldürtüyorsun..
Neyse cnm Allah bırakmak isteyen herkezin yar ve yardımcısı olsun..

Yapma, iyi demedin ya şimdi, asıl krizler ilerde mi yani...Bazı kırılma noktaları varmış...
Aminn, inşallah kolaylıkla atlatırız...

bir kaç kez denedim bırakmayı önceleri...burayada yazmıştım..o denemelerimde öyle asabi ve agresif oluyordum ki..hatta eşime ve çocuklarıma bakın sigarayı bırakmaya çalışıyorum ve lütfen beni sinirlendirmeyin ve alttan alın derdim...

oysa bu son bırakmamda ne sinir ne bağrış çağrış ne de asabiyet oldu...tam tersi sanki sinirlerim alınmış ölçüde yumuşak, sakin, neşeli oldum..kendim bile inanamıyordum bu mutluluğuma...

bırakmanın verdiği mutluluktu..kriz gelecek diye beklemeyin..krizleri yaratan bile biz kendimiz oluyoruz...öyle birşey yok..her günün tadını çıkartın.. tabiki aklınıza geliyor tabiki arada canınız istiyor ama kriz gibi değil...

pes etmek yok...yılmak yok..bir tane yada bir nefes bile yok...

artık kendimize daha iyi davranıyoruz ve bakıyoruz...

Yapma, iyi demedin ya şimdi, asıl krizler ilerde mi yani...Bazı kırılma noktaları varmış...
Aminn, inşallah kolaylıkla atlatırız...

Kokomel sakın pes etme evet bende çok kötü vurduğu zamanlar oldu ama 1 hafta sürdü ve şuan çoook rahatım aklıma geliyor ama krizesokmuyor hemen geçen bir heves gibi şuan.. Aklına sigara gelince hemen gel bu sayfayı oku ve yorum yap.. birbirimize destek olunca krizler çok daha kolay atlatılıyor..

Kokomel sakın pes etme evet bende çok kötü vurduğu zamanlar oldu ama 1 hafta sürdü ve şuan çoook rahatım aklıma geliyor ama krizesokmuyor hemen geçen bir heves gibi şuan.. Aklına sigara gelince hemen gel bu sayfayı oku ve yorum yap.. birbirimize destek olunca krizler çok daha kolay atlatılıyor..

Akşam saatleri kötü geçiyor, evde...3 hafta-1 ay hep hatırlatacak kendini,anlaşılsı.Dayanacağız başka çare yok...
Geri dönemem çünkü; eşim çocuklara ikide bir bıraktığımı söylüyor- ki - onlar bana sürekli ''anne içersen hemen ölecekmişsin derler hep-tv deki 171 in etkisi-
Dönemem çünkü; 2 kıştır geçmeyen öksürük, grip oldu, teşhis astım deneli 4 ay oldu....Bir çanta ilaç verdi, kullanmak yerine sigara içmemeyi seçtim.
Bana göre de devam edersem en fazla 5 sene sonra Koah hastasıyım...Değer mi? Asla!!!!!

Günün özeti; sürekli birşeyler içmekten şiş bir karın ve sakız çiğnemekten ağrıyan bir çene...

Bu hafta bitmiştir, hafta sonu yazamam herhalde...Ama tam irade devam, inşallah yürüyüş yapabilirim,
temiz havada iyi gelir...

Yarın da birkaç cici alıyım bari kendime :)))))

Herşey çok güzel olacak.

İyi tatiler.......

Merhaba kokomel,
bundan 3 yıl önce 5 ay, bir de 1 yıl önce 1 ay sigara bırakma çabam oldu.
neredeyse 20 yıllık bağımlıyım.
Şimdi yine deniyorum, 5. günü de devirdim dumansız,
Senin konunu okurken birşeyi farkettim,
Daha önceki denemelerimde hergün sadece bir sigara yakıp bir fırt çekiyordum,
Ama bu beş gün boyunca hiçbir şekilde sigaraya elim değmedi.
Dilerim başarırız...
Benim atıştırmam pek yok sadece eşimin ödül olarak
Dün gece Magnum ısmarlaması, bugünde cips ısmarlaması oldu:56:
Gerçi tehtid ettim bir daha beni abur cuburlarla ödüllendirirsen sigaraya başlarım diye:1:
Sana tavsiyem sigarasızlığın vermiş olduğu açığı abur cuburla kapatma.
Ben 5 aylığına bıraktığımda acayip kilo aldım ve 3 yıl üzerimde taşıdım.
Geçen yılki 1 aylık bırakışımda kilo verdim çünkü karatay diyetine başlamıştım.
Şimdiki yöntemim, canım sigara istediğinde ilgimi dağıtacak şeyler yapıyorum.
Örneğin yatakodasında hiçbir şekilde sigara içmediğim için, yatağıma uzanıp kitap okuyorum,
Telefon konuşmalarımı genelde sigara eşliğinde yaptığım için, bu beş gündür biraz kısa tutuyorum görüşmelerimi,
Neyse lafı uzattım dilerim sen de ben de daha bir çok kişi de bu illetten kurtuluruz:16:

Cumartesi iyiydim, dışardaydım. Canımı sıkan tekşey 40 beden pantolon almamdı ki; doğumlar dışında
hiç bu bedende olmadım.

Pazar yani dün ise tam bir faciaydı. Bir suratsızlık üzerimde, 1 saat falan ağlamışımdır, söylene küfrede...Kendime,herkese,
hayatıma,herşeye...dünya başıma yıkılmış öyle kötü yani...
Sonra mutfağa geçtim.2 koca fincan sütlü nescafe içtim kesmedi,yavaş yavaş geldi kriz, yemek yaparken.Bir türlü aklımdan çıkmıyor.Zaten
şişmanlamışım da!!! Su içtim, bir sakız attım ağzıma, bitki çayı vs...Nafile..2 saat çabaladım böyle!
Gittim bakkala sonra, koşa koşa aldım paketi.Evet yaptım , yapabildim...İçtim ve herkesten gizli 3-5 tane içmeye karar verdim.Kimi kandıracaksam?
Neyse böyle 1-2 saat geçti, bu defa da kızmaya başladım kendime, saçmaladığımı anladım...Tam 3 tane içmiştim yaktım paketi...

Üzgünüm, umarım başa dönmem tekrar, korkuyorum yenilmekten...

Yanlış davrandım tabi ama yanlışı sürdürmemek benim elimde..

Keşke o anda yürüyüşe çıksaydım ya da duş alsaydım...Yalnızdım evde oğlumla, çözüm üretemedim malesef...

Yanlış davrandım tabi ama yanlışı sürdürmemek benim elimde..

Keşke o anda yürüyüşe çıksaydım ya da duş alsaydım...Yalnızdım evde oğlumla, çözüm üretemedim malesef...

Canını sıkma kokomel aynı şeyi bende yaşadım 3 gün sürdü..hergün 3-5 tane gizlice içtim..sonra senin gibi bende çok pişman oldum.. paketi çöpe attım. Sonra yine içmemeye karar verip kaldığım yerden devam ettim..yine arada vuruyor ama o zamanki gibi değil..Zararın neresinden dönsen kardır..Arada çok vurunca arkadaştan 2 fırt çekiyorum. ama kesinlikle tam sigara içmiyorum ve paket almıyorum. Keşke bunuda yapmasam ama şimdilik bunada şükür...

Teşekkür ederim Patnoss, desteğin için...

Biraz kendime güvenim sarsıldı tabi ama haklısın, geriye değil ileri bakalım......

Birgünde olacak şey değil, yılların bağımlılığı sonuçta.......

bu durumları yaşıyorsun tabi, kesinlikle pes etmeyin...bunca yıl içmişsiniz bütün hayatınız buna adanmış neredeyse, onsuz gülemiyor, üzülemiyor, heyecanlanamıyor, yemek yapamıyor, temizlik yapılmıyor, film izlenmiyor, çay kahve içilmiyor hayatımızın tam ortasında dururken birden ötelemek tabiki zor..ama asla vazgeçilmez değil...

ben temizlikmi yapıyordum yada sigara arasımı temizliyordum belli değildi..toz almadan sigara, elektrik süpürgesi yap sonra sigara, bir odayı sil hemen sigara molası yani böyleydi,,,bulaşıktan önce sigara sonrasında yine sigara,,,

böyle işkence çekiyorsanız bırakamazsınız için sigarayı ve her içtiğinizde içinizdeki pişmanlığı yaşayın,,,ve her içtiğinizde aslında içmedende bu zamanı geçirebildiğinizi kendinize anlatın..sigarayı elinize alıp konuşun...aslında içinizdeki nikotinin sizi böyle yaptığını düşünün....bağımlılık bu işte...bağımlıyız ve bundan kurtulabiliriz...

bırakmayı istiyorsunuz ve siz bunu başaracaksınız...bırakan hiç kimse sizden üstün değil...

kendinize güveni asla kaybetmeyin her seferinde bunu başaracağınızı bilin....bu kez olmadıysa diğerinde olacaktır...ama şunu bilin azaltarak olmuyor,,,hiç içilmeyecek....

çok bilmiş gibi konuştum sanki ama aynı şeyleri yaşadım hala yaşıyorum...sizin yanınızdayım...

bu durumları yaşıyorsun tabi, kesinlikle pes etmeyin...bunca yıl içmişsiniz bütün hayatınız buna adanmış neredeyse, onsuz gülemiyor, üzülemiyor, heyecanlanamıyor, yemek yapamıyor, temizlik yapılmıyor, film izlenmiyor, çay kahve içilmiyor hayatımızın tam ortasında dururken birden ötelemek tabiki zor..ama asla vazgeçilmez değil...

ben temizlikmi yapıyordum yada sigara arasımı temizliyordum belli değildi..toz almadan sigara, elektrik süpürgesi yap sonra sigara, bir odayı sil hemen sigara molası yani böyleydi,,,bulaşıktan önce sigara sonrasında yine sigara,,,

böyle işkence çekiyorsanız bırakamazsınız için sigarayı ve her içtiğinizde içinizdeki pişmanlığı yaşayın,,,ve her içtiğinizde aslında içmedende bu zamanı geçirebildiğinizi kendinize anlatın..sigarayı elinize alıp konuşun...aslında içinizdeki nikotinin sizi böyle yaptığını düşünün....bağımlılık bu işte...bağımlıyız ve bundan kurtulabiliriz...

bırakmayı istiyorsunuz ve siz bunu başaracaksınız...bırakan hiç kimse sizden üstün değil...

kendinize güveni asla kaybetmeyin her seferinde bunu başaracağınızı bilin....bu kez olmadıysa diğerinde olacaktır...ama şunu bilin azaltarak olmuyor,,,hiç içilmeyecek....

çok bilmiş gibi konuştum sanki ama aynı şeyleri yaşadım hala yaşıyorum...sizin yanınızdayım...

Çok haklısınız, teşekkür ederim.
Azaltarak imkansız bende farkındayım.

Bu 2.hafta, ilk haftaya göre daha asabiyim, sürekli ağlama isteği...Geçecek biliyorum.

ben malesef işyerimdeki tartışmadan dolayı sinirlenip dün 1 paket aldım 5 tane içtim.. bugünde 4 tane içtim.. mücadeleyi kaybettim :((

Kokomel nasıl gidiyor?
Arkadaşlar benim de bugun 2 hafta doldu içmeyeli.
Arada vücudum nikotini istiyor. Savaşıyorum.
Evde sigara olduğu halde daha hiç yakmadım.
Bu sefer başarıcam diyorum. Daha önce ki denemelerimde, canım istediğinde bir tane yakıp bir fırt çekip atıyordum. Şimdi bunu yapmayacağım diyorum.
Kilo olarak bir kilo aldım. Önemli değil, dilerim bir daha ciğerlerime sadece oksijen alırım.
Bırakmak isteyenlere sabırlar diliyorum

Ben 1 haftada pes ettim bir nedenle ama, tekrar deneyeceğim.

Hayatım onla geçmeyecek, 2013 yılı sondur, eşime de söz verdim ve sözümü tutacağım.

Yani yakında yine geleceğim, bekle beni günlük...

Kokomel gerçekten pes etmene çok üzüldüm. Demek ki hazır değilsin.
dilerim en yakın zamanda sen de tekrar mücadelene devam edersin.

Aslında bir dost aradım şu saatte ama senin vazgeçişini gördüm daha da üzüldüm.
Yaklaşık 2 saattir sürekli gözümden yaşlar süzülüyor . Eşim sigarasızlığa vurdu. az önce yattı.

Şuan sadece hıçkırarak ağlıyorum Nedeni aslında sigasızlık değil. Ama alışmışız o merete bahane uydurmayı.
Neyse...
Dilerim en yakın zamanda takrar bırakma mücadelene başlarsın. Onsuz da hayat aynı şekilde devam ediyor bari sağlından olma.

Son düzenleme:
Ben çok ama çok uzun seneler sigara içtim, geçen sene ramazandan bir ay önce bıraktım. Bütün mahalle şahittir, komşu, bakkal çakkal... Gecenin yarımında, ayağımda terliklerle evden fırlardım, apartmanın etrafında döne döne kaç tur atardım. Deliler gibi terlemelerim oldu, ağlamalarım oldu, işe güce, eve barka bakamamalarım oldu. Uykularım bozuldu, sinirlerim bozuldu. Kabız oldum, yetmedi, bütün vücudumda inanamayacak kadar ağrılarım oldu... Mutsuz, ruhsuz, sürekli ağlayan, terleyen, ağrı sızı içinde bir kadın oldum çıktım. Sanki yaşam sevincim elimden alındı. Hayatın anlamı elimden gitti. 24 saat sigara düşünüyordum. Neredeyse 24 saat yemeye başladım. Önüme gelene telefon açıp, sigara bırakma hakkında, ruh halim hakkında defalarca konuşmaya başladım. Ben olmaktan çıktım, başka biri oldum, neler neler yaptım anlatamam... Ama tek bir şey yapmadım; Sigarayı tekrar içmedim. Hep aynı şeyi söylüyordum, bir gün daha bitti, geçecek, birgün hepsi geçecek, illâ ki geçecek...Bir bağımlılıktan kurtuluyorsun, sakın başa dönme bugünler geçecek, geçecek, geçecek.. Yukarıda yazdığım haller neredeyse 1,5 ay kadar sürdü. Sonra geçti. Şimdi dumanından da, kokusundan da rahatsız oluyorum, sigara içmiş bir insanın kokusunu 5 metre öteden alıyorum, tiksiniyorum. Senelerce ben de öyle kokmuşum sigara içmeyen insanlara, inanamıyorum... Herkese şunu demeye başladım; Başka bir dünya varmış, başka bir hayat , başka bir vücut bütünlüğü, yorulmama varmış. İnanın, kafamı duvarlara vurasım geliyor. Niye bu kadar bekledim diye. Üstelik, beni tanıyan herkes, ilk 6 ay içinde, önce, ne kullanıyorsun cildine demeye başladılar, sonra da ne yaptırdın cildine dediler. Hatta, hadi canım yaptırmışsın bir şeyler, sigara bırakmış olmanın arkasına saklıyorsun diyen bile oldu. Arkadaşlar, vazgeçmeyin, defalarca deneyin. Bir defasında başaramadıysanız, hiç ertelemeden, ikinci defa daha akıllıca , daha kararlı deneyin. Şunu unutmayın, o ilk bir ayı yaşayacaksınız, bunu, bırakmanın yegane zorluğu olarak görün, inanın arkasına geçebilirseniz o ilk bir iki ayın, şaşkınlıktan küçük dilinizi yukacağınız bambaşka bir dünyaya varacaksınız.

Geçen akşam yaşadığım sanırım krizdi. O geceyi hatırladım da gülümsedim.
Bütün evde sigara aramıştım. Neyseki evdeki tüm sigaraları daha öncesinden yok etmiştim.
O gün bir çok şey üzerime gelmişti. En sonunda ağlama krizi. Ertesi gün gözlerim çok şiştiği için dışarı çıkamadım.
Eşimin dediği gibiydi sigaradandı ama ben buna bile inanmak istemedim. Başka bahaneler buldum kendimce.
Çok şükür hiçbir şekilde sigaraya el değdirmeden atlattım. Çok zor bir süreç..........

yine geldim işte..
zaten geleceğimi de demiştim yani...

Daha içiyorum ama ramazan diye içimi bir kurt kemirmeye başladı.Zaten bütün gün duruyorum ve hiçte aramıyorum.

Şimdi ona yüklediğim anlamı, özelliği, kıymeti yerle bir etmem gerek beynimde...

Ona çalışıyorum, Allen Carr'i okuyorum yeniden...

Bu ramazan da her türlü pis alışkanlıktan kurtulmak istiyorum ve arınmak...
İnşallah.........

Back