• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hayatım,dumansız.

"Bedenimiz bizim bahçemizdir,
irademiz de onun bahçıvanıdır."

~W.Shakespeare~

Ben de tam iradesizlik üzerine düşünüyordum, neden herşeye bu kadar teslim oluyoruz; Alkol,sigara, abur cubur..vb her şeyi bir tüketme hali var...Hem o kadar okuyoruz, dinliyoruz, yok şöyle beslenmeli, yok böyle iyi...Ama uygulama neden yok, neden 2 gün sonra zor geliyor disiplin, neden sebat yok?

Ben artık sabırla disipline etmek istiyorum, kendimi...Yediğimi içtiğimi, sporumu...
Boşvermeyeceğim, bedenime, kendime...
Hep yarar mı-zarar mı diye soracağım...

Ramazan da çok iyi bir fırsat, hem vücudu dinlendirmek hem de düşünmek için...

Oruçlu değilim bugün ama mış gibi yapıp, sigara içmedim daha...
Eve gidince heralde içerim.

Niye korkuyorum bu kadar onsuz kalmaktan ya da bırakamamaktan...
Cevaplar kitapta var, okumaya çalışıyorum...

Bugün artık paket almak istemiyorum.

Bir yanım da hazır değil gibi sanki , ne yapacağımı bilmiyorum.

''Bir tiryaki sigaranın iyi ve kötü yanlarını bin kere
tartsa bin keresinde de vardığı sonuç aynıdır: “SEN BİR APTALSIN! BIRAK ARTIK ŞU
SİGARAYI!” Bu yüzden tiryakiler istedikleri için yada içmeye karar verdikleri için değil
bırakamayacaklarını sandıkları için sigara içerler. Kendi beyinlerini yıkarlar.''

aynen bu durumdayım.

Sigarayı bırakmadan önce üzerinde durmanız gereken önemli birkaç nokta var:
1. Başaracağınıza inanın. Sizin başkalarından hiçbir farkınız yok ve sigara
içmek yada içmemek tamamen sizin elinizde.
2. Vazgeçtiğiniz hiçbir şey yok. Tam tersine kazanacağınız o kadar çok şey var
ki! Yalnızca daha sağlıklı ve daha varlıklı olmakla kalmayacak iyi günlerde
daha çok eğlenip kötü günlerde daha az sıkıntı duyacaksınız.
3. “Tek bir sigara” diye bir şey olmadığını anlayın artık. Sigara bir uyuşturucu
bağımlılığıdır ve zincirleme olarak devam eder. Sigara içememek yüzünden
bunalıma düşerseniz kendinizi gereksiz yere cezalandırmış olursunuz.
4. Sigarayı zarar verme olasılığı olan bir alışkanlık olarak değil uyuşturucu
bağımlılığı olarak görmelisiniz. Hoşunuza gitse de gitmese de BAĞIMLI
OLDUĞUNUZU KABUL ETMELİSİNİZ. Görmezlikten gelerek bağımlılığı yok
edemezsiniz. Bu bağımlılığın süründüren bütün hastalıklar gibi yalnızca
yaşam boyu sürmekle kalmayıp aynı zamanda giderek kötüleştiğini
unutmayın. İyileşmek için en iyi zaman şimdidir.
5. Hastalıkla (yani kimyasal bağımlılıkla) sigara içen veya içmeyen insanların
içinde bulundukları ruhsal durumu birbirinden ayırın. Tiryakiler bağımlılık
kazanmadan önceki zamana dönme şansına sahip olsalar bu şansı hemen
kullanırlardı! Siz bugün bu şansa sahipsiniz! Bunu sakın ‘sigarayı bırakmak’
olarak görmeyin. Son sigaranızı içtiğinize dair kesin kararınızı verdikten
sonra sigara içmeyen bir insan olursunuz. Artık tiryakileri yaşamlarını
sigarayla kendilerine zarar vererek geçiren zavallılar olarak görürsünüz.
Sigara içmeyen bir insanın böyle bir sorunu yoktur. Kesin kaRarı verir vermez
amacınıza ulaşmış olursunuz. Bu yüzden mutlu olmanız gerekir. Bütün gün
oturup yakınarak kimyasal bağımlılığın geçmesini bekleyeceğinize dışarı
çıkıp yaşamın tadını çıkarmaya çalışın. Yaşam sigara içtiğiniz zaman da
güzeldir, içmediğiniz zaman her geçen gün daha da güzelleşir.
Sigarayı bırakmayı gerçekten kolaylaştırmak için sigarasızlığa alışma döneminde
(en fazla üç hafta) hiç sigara içmemeye kararlı olmalısınız. Bu mantıkla yola çıktığınızda
bırakmak çok kolay gelecektir.

Herkeze mrhb..ben kk uzun zamandir takip ediyorum aslinda ama araniza yeni katildim.
her gun 1 paket iciyorum ama butcem elverse coktan gecer.oyle pis bir mide varki en cok sabahlari iciyorum ac karna.ben gercekten birakmak istiyorum ama her kararimdan spnra daha bi bagimli oluyorum sanki.171i arayip ilac aldim fakat ilaci biraktim ama laneti birakamadim.
Ogleni buluyo sigara keyfimin bitip ev islerine baslamam.cocugumda var aksama kadar ucu ucuna yetisiyorum.esim icmiyo utaniyorum baxen yanindan gecmeye.ona harcadigim parayi ve zamani kendi bakimima oglumu gelistirmeye adasaydim hayatim ne kadar guzel olurdu diyorum.kendime kiziyorum hemde cok kiziyorum ama kizdikca bi tane daha yakiyorum

Ramazandan beri ofiste sigara içmiyorum. Ve hiç canım sıkılmıyor, bir bezginlik, umutsuzluk çökmüyor üstüme..
Hatta işe daha iyi konsantre olmaktayım. Tuhaf değil mi? Oysa ki hep tam tersi olacağına inandık.
-Sigara içmezsek zaman nasıl geçer..?
-Çok strese gireriz?
-Çalışma performansı düşer? vb... Oysa ki gerçek tam tersi.

Son 2 yıldır özellikle, enerjimin hiç kalmadığının farkındayım ve tabi sigaradan olduğunun da.Oysa ki hareketli biriyimdir, yürüyüşü
egzersizi severim ama istikrarlı yapamıyorum çünkü, zor geliyor oturup sigara içmek daha kolay...

2 oğlum var, hayalim onlarla, 10 yıl sonra da basket, tenis oynayabilmek...

Galiba bu iş birkaç güne biter, kitap bitmek üzere...Bende kendime ha bre cesaret veriyorum...Artık başar,yaparsın diye....

Herkeze mrhb..ben kk uzun zamandir takip ediyorum aslinda ama araniza yeni katildim.
her gun 1 paket iciyorum ama butcem elverse coktan gecer.oyle pis bir mide varki en cok sabahlari iciyorum ac karna.ben gercekten birakmak istiyorum ama her kararimdan spnra daha bi bagimli oluyorum sanki.171i arayip ilac aldim fakat ilaci biraktim ama laneti birakamadim.
Ogleni buluyo sigara keyfimin bitip ev islerine baslamam.cocugumda var aksama kadar ucu ucuna yetisiyorum.esim icmiyo utaniyorum baxen yanindan gecmeye.ona harcadigim parayi ve zamani kendi bakimima oglumu gelistirmeye adasaydim hayatim ne kadar guzel olurdu diyorum.kendime kiziyorum hemde cok kiziyorum ama kizdikca bi tane daha yakiyorum

Benim de eşim içmiyor. Kızmıyor ama çok üzülüyor. Dört gözle bekliyor bırakmamı...
''Neden sürekli ve istikrarlı bir şekilde kendime zehir veriyorum, yavaş yavaş öldürüyorum kendimi'' diye sormaya başla ve
''allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu'' adlı kitabı oku.
Zararın neresinden dönsek kar...

Yine burdan ogrenip almistim kitabi.1 belkide 2 yil oldu tamamini sadece bi kez okudum ne kadar heyecanlanmistim okurken aslinda.arada aliyorum elime yine ama iki sayfada vazgeciyorum.bu aksam baslayim bakalim ayni ciddiyetle.

Akşam bitirdim kitabı, son sigarayı da içip, küllük çakmak ne varsa attım. Bir karar verdim yani ve kendime söz verdim.
Ne olursa olsun geri dönmek yok. Maddi manevi bana zarar veren hiçbirşey istemiyorum hayatımda..

Zaten içimde geç kalmışım hisleri var. Ciğerleri biliyoruz zaten de damarlar ve kalpte epey yıpranmıştır. Valla
artık sorumsuzluğa hiç tahammülüm yok. Şakası yok bu işlerin, yolun yarısını geçmişim zaten, iyi bakmazsam kendime,
daha genç denecek yaşta doktor doktor gezmeye başlarım. Onlarda bişey bilse bari...Hepsi farklı ilaç yazar.

Her neyse durum bu. İstikrarla devammm.

Bende aksam tekrar basladim okumaya.5 bolumden sonra (dikkatim dagalmaya baslayinca) biraktim.işlesin istiyorum beynime.insan okurken bir an once bitsin istiyo sanki kitap bitince esarette bitecekmis gibi...bende birakicam ya sonu yok.durumumuz ayni 34 yasindayim.15 yasinda baslamistim ve hayatimin merkezinde oldu her zaman.kazancim ne oldu HIÇÇ..kaybimsa oglumun ve kendi hayatimdan caldigim zamanlar,kotu bir cilt,dokulen kuru cansiz saclar,kotu disler,eve sinen pisligi icin ekstra temizlik.halsizlik yorgunluk vs vs......ve bunlar icin uzerine odedigim para
Hayatimin uzerindeki bu kara bulutu bende kaldiricam insallah

çok sevdiğim yabancı bi dizide gene çok sevdiğim ve hipnoz yeteneği olan karakter şöyle dedi"o iğrenç dumanı için çektiğin her seferde bunu hatırla:şişman zengin bir tütün işletmesi sahibi ne kadar aptal olduğunu düşünüyor,o dumanı içine çektiğin her seferde sarkmış gıdısını neşeyle sallayarak sana gülüyor.

Demiş forumlardan birinde bir arkadaşımız...Beğendim kopyaladım.
Artık aptal durumuna düşmeyelim, çünkü değiliz...

16 gündür, ramazan dolayısı ile işyerinde içmiyorum. Hiç zorlanmadım, tuhaftır bir an bile aramadım. İftardan sonra içeceğimi bildiğimden herhalde. Bakalım bugün itibariyle akşam neler yaşayacağım..
Az çok biliyorum önceki deneyimlerimden...Vücudum nasıl acı çekecek zehri atarken biliyorum.
Fazla düşünmemek iyi gelir bence, aklına geldiği gibi uzaklaştırmak...İnşallah hadi bakalım...

Ama dişlerime bakamıyorum parlak ışıkta, o kadar sarı ve berbat görünüyorlar. Geçer mi bundan sonra bilmem. Karbonatla fırçalıyorum.

Günaydın,

Dün akşam iftardan sonra içmemek ilkti. Korktuğum gibi değildi. Daha yemekte istedim, biraz sürdü tabi.
Sonra karabaşotu çayını içmek geldi aklıma, iyi geldiğini duymuştum. İşe yaradı sanki...Normal ve rahat bir akşam geçirdim.

Ama yatınca ,sahura kadar hiç rahat uyuyamadım .Ateş bastı resmen, onu da içtiğim çok sert kahveye bağlıyorum.
Neyse bitti gitti...

Başardım artık ben.Kendimle gurur duyuyorum...
Savaşa devam, tuzaklara düşmek yok.

Bir kaç güne vücudum çok ödem yapacak biliyorum. Kendimi beş kg almış gibi hissedeceğim. Ama geçici olacak bu.
Aklımdan çıkarmamalıyım.

Hamurişi ve şekeri keserek belki azaltabilirim ödemi. Ramazan pidesine dayanmak zor gerçi ama, elimden geleni yaparım.

Biraz önce harika birşey oldu.

İşyerinde hava alayım diye, sigara içilen balkona çıktım. Aman allahım...
Kendime inanamadım, çünkü kokudan 5 dakika bile duramadım. Çok iğrençti.Allahım sen bir daha düşürme beni oralara...
Amin.

Ama dişlerime bakamıyorum parlak ışıkta, o kadar sarı ve berbat görünüyorlar. Geçer mi bundan sonra bilmem. Karbonatla fırçalıyorum.[/QUOTE]

Karbonata limon katip birde oyle deneyin

Back