• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Bu konuda hamilelere verilebilecek çay var mi bilemiyorum canım benim ilk gebeligimde odemim cok fazlaydı tansiyonumu artırityordu ona ragmen bisey yapamadılar hamile olmasak maydanoz kaynatıp suyunu icerdim 2 gune bisey.kalmazdi da el mahkum bekliyoruz bakalim bisey sorucam limon lu su odem attirir mı yoksa zarar eder mi bi de afedersin cok kabizlik cekiyorum hakkatten hamilelikde metabolizma altüst oluyor denge şaşıyor
Limonlu suyu bilmiyorum da, gittiğim hamilelik kursunda, kuru erik, kuru incir,kuru kayısı yenirse kabızlığı azaltır dedi. Dene bakalım.

Hamile bayanlar ilk hamile olduğunuzu öğrendiğimnizde kasıklarinizda şiddetli ağrı olmuş muydu
Kiminde saplantı gibi ağrı oluşabiliyor, bir de bulantı, baş dönmesi de eklendi mi abov... ama bende hiçbiri olmamıştı, öğrendiğimde zaten 2-3 aylıktı :)

Benimde 14. haftam 59.8 ile başladım 58,3 kadar indim şu an güncelde 59,2 kiloyum . 2.hamileliğim ilkinde 12 kilo civarında aldım dikkat etmemiştim doğumdan önceki güne kadar mesai yapmamdan sanırım . Şimdiye kadar çok aşırı bulantım vardı ama bu sefer dikaktli ilerlemek istiyorum. Bakalım nasıl sonuçlanacak
Aynen, boyunu bilmiyorum da, kilodan yola cıkılırsa, boy uzunsa bu kiloya maksimum 17 - 18 kilo ile doğum yapılmalı.
Orta: maksimum 15 kilo
Kilolu bayanlarda: 7-8 kilo.
Sağlığı sıhhati yerindeyse telaşa gerek yok :)

Hayırlısı olsun az kalmis artik normal mi istiyorsun :)
Evet normal istiyorum. Şimdilik herhangi bir sorun görünmüyor dedi, boyu kilosu pozisyonu uygun dedi, bakalım 1 hafta 10 güne nasıl olacak. Heyecan git gide artıyor.

Kızlar ben beşinci aya girdim ama hiç göbeğim yok çok az var
51.600 üm 51 ile hamile kaldım

Aynen, boyunu bilmiyorum da, kilodan yola cıkılırsa, boy uzunsa bu kiloya maksimum 17 - 18 kilo ile doğum yapılmalı.
Orta: maksimum 15 kilo
Kilolu bayanlarda: 7-8 kilo.
Sağlığı sıhhati yerindeyse telaşa gerek yok :)
ne guzel analiz ettin canım benimkini de yazar misin boy 160 baslangıc 55 ilk cocuklarimda olurcesine yedim ictim catladı vucudum 15 kilo almiştim bunda kac olur ki

keşke bulantım geçse de bende sizler gibi iştahı açık olup kendimi kısıtlayabilsem :(( lütfen çok takılmayım kızlar, bulantın olunca zaten yiyemiyorsun insan diyorki yesem kiloya da razıyım :(( hayattan soğudum

ne guzel analiz ettin canım benimkini de yazar misin boy 160 baslangıc 55 ilk cocuklarimda olurcesine yedim ictim catladı vucudum 15 kilo almiştim bunda kac olur ki
Vücut Kitle İndeksin:21, yani normalin çok az altında, 11 kilo - maksimummmmm 18 kilo kadar alabilirsin, tabi azı daha iyidir, ancak görünüşe bakılırsa iç karnın benimki gibi geniş değil,bu yüzden çatlaklık oluşabiliyor. Hergün 1-2 defa zeytin yağı veyahut badem yağı ile masaj yap fazla çatlama olmasın. Kendin değil de bebeğe kilo aldır :)

keşke bulantım geçse de bende sizler gibi iştahı açık olup kendimi kısıtlayabilsem :KK43:( lütfen çok takılmayım kızlar, bulantın olunca zaten yiyemiyorsun insan diyorki yesem kiloya da razıyım :KK43:( hayattan soğudum
Dur kız daha yolun başındasın, 13-14 haftada azalma olur mide bulantısında. Ama tabi aza kendin de indirebilirsin, tuzlu çubuk kraker ye, günde dolu dolu üç öğün yerine azar azar 6 öğün ye, vitamin ilacını ihmal etme özellikle doktorunun sana yazdığı b6 vitamini, yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak dur, protein al bolca, yumurta, peynir, yoğurt, haftada 1x küçük balık (hamsi), büyük balıkta olur, fakat onun kadar etkili olmaz, 1-2x de kırmızı et vs. Karbonhidrat aynı şekilde, meyve, sebze, tahıl, bunlara da yer ver...

Vücut Kitle İndeksin:21, yani normalin çok az altında, 11 kilo - maksimummmmm 18 kilo kadar alabilirsin, tabi azı daha iyidir, ancak görünüşe bakılırsa iç karnın benimki gibi geniş değil,bu yüzden çatlaklık oluşabiliyor. Hergün 1-2 defa zeytin yağı veyahut badem yağı ile masaj yap fazla çatlama olmasın. Kendin değil de bebeğe kilo aldır :)
Cok teşekkür ediyorum canim en fazla 13 almayi hedefliyorum bakalim dedigin gibi catlak olmaz insallah

Merhaba arkadaşlar ben de hamileliğimi dün öğrendim daha çok yeni. Ama şimdiden kilo alımının nasıl olması gerektiği konusunda endişeliyim. 71.5 kiloyla hamile kaldım umarım çok almam

keşke bulantım geçse de bende sizler gibi iştahı açık olup kendimi kısıtlayabilsem :KK43:( lütfen çok takılmayım kızlar, bulantın olunca zaten yiyemiyorsun insan diyorki yesem kiloya da razıyım :KK43:( hayattan soğudum
Ahh canim gecicek bulantılar ve bir istahin acilacak ki basta seveceksin yemeyi sonra kilo artışi olunca dikkatli gideyim diyeceksin Rabbim saglikla hayirla versin evlatlarımızi

Merhaba arkadaşlar ben de hamileliğimi dün öğrendim daha çok yeni. Ama şimdiden kilo alımının nasıl olması gerektiği konusunda endişeliyim. 71.5 kiloyla hamile kaldım umarım çok almam
Hayirlı olsun canım ilk 3 ay hic kilo almamaya çalış benim hatam kendime ilk 3 ay 2 kilo alabilirm demek oldu 4. Ayda kendiliginden geliyorlar zaten sonraki.aylarda ayda 1 kilo son3 ay ayda 2kilodedi dr um da insallah uyarız bu duruma

Bendede ilk 2 ay adet sancısı olmuştu
selennn selennn benimde iç karnım geniş ve çok büyük şans bence çatlak olmuyoşimdi 7.aya girince belli oldu hamile olduğum

Back
X