- 7 Şubat 2014
- 298
- 84
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #13.521
iyi almışlar herşeyini.bizimkisi de tam tersi.ama normal olan seninki değil mi zaten.benim bildiğim erkek karşılar.ama bizde de durum farklı.peki eşinin ailesi veya eşin bunu hiç başına kalktılar mı
Hayir canim hic öyle bisey olmadi hatt kayinpederim istiyorsan nisanini ben yapicam dediben sinirlendim bbizimkilere istemedim. Zaten istemeden bir buçuk ay sonra falan evlendik simdi uçaylik evliyim inan cçok mutluyum Şükürler olsun. Esim ve ailesi çok güzel insanlar yeminle onlardan gördüğümddeğeri kiymeti kendi anamdan babamdan görmedim iste buda çok koyuyor bana hele bi kaynanam var Allah sanada onun gibisini nasip etsin canım
Amin canim cumlemizin İnşallah. Annen biliyorsa belki de bu yüzden ona çok değervveriyordur . bizim anadoluiinsanin da var ne yazikki boyle durumlar benim anneannem de damatlarina daha çok önem verirdi ama çokppişman oldu iki damadindan hem de aradan 20 yil geçtikten sonra
Gunaydnlarrr aabah dr kontrolum vardi kizim smdilik iyi ama dr yinede ic acici seyler soylemedi malesef o sebele keyfm sifir bu ara belki katilamam araniza okurum ama yazmam hic tadin yok
merhaba.Bende yeni gelinim.ev hazırlıklarındayım.Ve kendi annemle sorunlar yaşıyorum.Annem resmen kaynanalık yapıyor bana.Tamam iyiliğimiz için uğraşıyor ama herşeyin ucuzuna kaçıyor ve damadına da beni ezmesi için fırsat veriyor.bu durumu nasıl düzeltebilirim.
Neleer oluyoorr bizeee
Terapi yapiyorum sarkilarla
Kala kala benim gb huniliyle kaldin kizce
Saka bir yana merak ettim..
Canim ayni sorun bendede var acliktan olabilir hissetmiyordum aslında ama bi ihtimal
merhaba.Bende yeni gelinim.ev hazırlıklarındayım.Ve kendi annemle sorunlar yaşıyorum.Annem resmen kaynanalık yapıyor bana.Tamam iyiliğimiz için uğraşıyor ama herşeyin ucuzuna kaçıyor ve damadına da beni ezmesi için fırsat veriyor.bu durumu nasıl düzeltebilirim.
Gunaydnlarrr aabah dr kontrolum vardi kizim smdilik iyi ama dr yinede ic acici seyler soylemedi malesef o sebele keyfm sifir bu ara belki katilamam araniza okurum ama yazmam hic tadin yok
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
telden yazdım yazdım durduruldu dedık kaldım öylee
sanrım yaz ayları böyle olcak kızcee alısmak lazmmm
sezen nasl iyidir inş..
cok zor oluyor baş ağrısı...dısarı cıkınca daha da cok ağrıyorr
hoşgeldin...
bnm annemde kv.de hem ucuz hem de kaliteli aldılar...herşeyi kaliteli alamazlar ztn kız çeyizi zor...düğün yapmak kolay değil...
herşeyin 4 4lük olmasını bekleme cnm bnce...o zmn daha cok üzülürsün...
annene "anne bak bunu şurdan şöyle aldık bunu da burdan böyle alalım" de yada sen kendin gidip al....3 tane alma 2 tane al ama iyi bişi al...
cnm plojo haklı baska dra git...
kendine dikkat et gerekirse hiç okuma ama bize haber ver biz merk etmeylm seniii olurmuuu
tutkuuuuuuuuuuuu
kızlar nasılsınız
ewt yakınız cnm..hatta bnm kv.cebelden...ama tr.deler...
bizde 92de gelmişiz sonra dönmüşüz..99da az daha bizde yakalanıyorduk ama şanslıydık...
.
Hayirli olsun oncelikle..
Annenle konusarak duzelmiyorsa zor..
Bir de su acidan bakarsak dugun hazirliklari hicte kolay seyler degil,biz esimle kendimiz yaptik herseyimizi..
Kendin yapip iyisini istedigini alabiliyorsan ne ala annenin aldigini begenmiyorsan sana da sormuyorsa alirken aldirma evlendikten sonra yavas yavas yaparsin..
Evlilik uzeri insanda hersey tmm olsun iyi olsun olaylara hakim olayim dusuncesi oluyor ama bunlari atlatip herseye halledeyim dusuncesini kafandan atarsan hersey daha keyifli olur..
Ucuzunada kacip yapiyorsa yine de emek..
Ama sen memnun degilsen keske onceden yavas yavas yapsaydin herseyini..
Mutlulugunu boyle seylerle golgelendirme..
Evlendikten sonra esya vs 3 gun bakiyorsun,alinanlar hicbisy yani :) evinde huzurun bozulmasin yeter :)
eşimin ailesinin hiç bi yardımı yok annem belli miktar para verdi artı çeyizler.Dul başına kadın bişiler yapmaya çalışıyo çokta kızamıyorum.ama annem fazla abartıyor bende çok pahalı almıyorum ki sadece gözüme hitap edeni almaya çalışıyorum ve uygununu araştırıyorum iş çıkışı kendi başıma eşya bakıyorum nerde ucuz ve düzgününü bulurum diye aldığım eşyalar da uçuk değil yatak odasını 1900 e oturma grubunu 2000 e aldım.artık çok yoruldum kendim koşturmaktan üstüne birde laf söylüyolar. yok acık renk alma yok şöyle yok niye böyle.misal gelinlik için arkadaşlardan temiin etmeye çalışıyorum malum yıkattırmak gerek gelinlik temiz yıkattırmaya verilmesin diyince tepem attı.zaten parasız aldığın gelinliğin neden yıkama parasından kaçasın.Bunca zaman öyle lüks yaşamamışız artık birazcık kızım rahata ersin güzel şeyler yaşasın diyeceğine 2-3 kuurş hesabı yapıyor.bunu da damat görüyor demez mi anası kızına kıymet vermiyo ben niye veriyim.ve artı küçük bi kapris nazım olsun eşime karşı hemen damatı tutuyo,.hiç benim değerli yada kılına zarar gelmesin havası yaratmıyo.yani kısacası tepesine çok çıkarıyor sanki çok kıymet biliyo gibi.eşimde geliyo bana annemi şikayet ediyo .annen yok çok yemek yediriyo üstüme düşüyo neden buna karışıyo vs. sanki annem damat,eşim kaynana gibi.Annemin tek derdi mutlulupum için uğraşması aman sakın ayrılmayalım vs diye.çünkü annem çevrenin sözüne çok bakar aman anlaşamadılar da ayrıldılar demesinler diye didinip duuruyo.oysaki ayrılacak bi durumumuz yada kavgamız da yok bazen küçük tartışmalar.yani annem olayı çok abartıyo.eşim ilgiden şikayetçi ben de arada kalmış bi şekilde kafayı yemiş durumdayım.birde üstüne eşya ve düğün stresi.nasıl idare ediceğimide bilemiyorum artık.ve eşimin yanında artık dayanamayıp anneme bağırıyorum bunu yapmaktan hoşnut değilim üzülüyorum sonra ama o an hakim olamıyorum sinirlerime.heralde stresten ölücem
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
önemli olan şu anki mutluluk ve huzurun, sağlığın.... eşya ev mal mülk hepsi o kadar önemsizleşiyor ki diğerleri yoksa.... tabi ki insan istiyor ailesi yanında arkasında olsun.... inşallah aile fertlerin de önemli olanın mutluluğun olduğunu kavrar ve yanında olurlarAh canim benimde ailem bir havlu bile vermediler kinada çaya koyulan şekere kadar aldirdilar babam evlenmemi istemedi konusmuyoruz onunla anemide dugunume göndermedi annemde beni ayda bir ararsa ariyor dugunumde bile aramadi benim herseyimi eşimin ailesi yapti benim sadece birkaç gizli sakli aldigim ceyizim vardi hepsi bu
Hayirli olsun oncelikle..
Annenle konusarak duzelmiyorsa zor..
Bir de su acidan bakarsak dugun hazirliklari hicte kolay seyler degil,biz esimle kendimiz yaptik herseyimizi..
Kendin yapip iyisini istedigini alabiliyorsan ne ala annenin aldigini begenmiyorsan sana da sormuyorsa alirken aldirma evlendikten sonra yavas yavas yaparsin..
Evlilik uzeri insanda hersey tmm olsun iyi olsun olaylara hakim olayim dusuncesi oluyor ama bunlari atlatip herseye halledeyim dusuncesini kafandan atarsan hersey daha keyifli olur..
Ucuzunada kacip yapiyorsa yine de emek..
Ama sen memnun degilsen keske onceden yavas yavas yapsaydin herseyini..
Mutlulugunu boyle seylerle golgelendirme..
Evlendikten sonra esya vs 3 gun bakiyorsun,alinanlar hicbisy yani :) evinde huzurun bozulmasin yeter :)
Herkesi bir stres almis gidiyor demek ki..
Annenin kiymetini ne olursa olsun bil canim..Sende stresle davraniyorsun annenle konus kirilmasin isteklerinide dusundugun gb anlat 1 kere olacak diye..Esinde idare ediversin agzina sokmuyor ya istemedigini yemesin o da..kendini bosuna uzme bugunlerde bi daha gelmeyecek hatta bazi seylerin ne kadar gereksiz oldugunu goreceksin ama iste gonul uslanmiyor..
Allah kolaylik versin..
Esinin yaninda annene bagirman onu elestirileri icin daha da yureklendirir sakin yapma o senin annen..
Konuya baliklama daliyorum kusura bakmayin :)eşimin ailesinin hiç bi yardımı yok annem belli miktar para verdi artı çeyizler.Dul başına kadın bişiler yapmaya çalışıyo çokta kızamıyorum.ama annem fazla abartıyor bende çok pahalı almıyorum ki sadece gözüme hitap edeni almaya çalışıyorum ve uygununu araştırıyorum iş çıkışı kendi başıma eşya bakıyorum nerde ucuz ve düzgününü bulurum diye aldığım eşyalar da uçuk değil yatak odasını 1900 e oturma grubunu 2000 e aldım.artık çok yoruldum kendim koşturmaktan üstüne birde laf söylüyolar. yok acık renk alma yok şöyle yok niye böyle.misal gelinlik için arkadaşlardan temiin etmeye çalışıyorum malum yıkattırmak gerek gelinlik temiz yıkattırmaya verilmesin diyince tepem attı.zaten parasız aldığın gelinliğin neden yıkama parasından kaçasın.Bunca zaman öyle lüks yaşamamışız artık birazcık kızım rahata ersin güzel şeyler yaşasın diyeceğine 2-3 kuurş hesabı yapıyor.bunu da damat görüyor demez mi anası kızına kıymet vermiyo ben niye veriyim.ve artı küçük bi kapris nazım olsun eşime karşı hemen damatı tutuyo,.hiç benim değerli yada kılına zarar gelmesin havası yaratmıyo.yani kısacası tepesine çok çıkarıyor sanki çok kıymet biliyo gibi.eşimde geliyo bana annemi şikayet ediyo .annen yok çok yemek yediriyo üstüme düşüyo neden buna karışıyo vs. sanki annem damat,eşim kaynana gibi.Annemin tek derdi mutlulupum için uğraşması aman sakın ayrılmayalım vs diye.çünkü annem çevrenin sözüne çok bakar aman anlaşamadılar da ayrıldılar demesinler diye didinip duuruyo.oysaki ayrılacak bi durumumuz yada kavgamız da yok bazen küçük tartışmalar.yani annem olayı çok abartıyo.eşim ilgiden şikayetçi ben de arada kalmış bi şekilde kafayı yemiş durumdayım.birde üstüne eşya ve düğün stresi.nasıl idare ediceğimide bilemiyorum artık.ve eşimin yanında artık dayanamayıp anneme bağırıyorum bunu yapmaktan hoşnut değilim üzülüyorum sonra ama o an hakim olamıyorum sinirlerime.heralde stresten ölücem
ben de 11 aylık evliyim beni de kabul eder misiniz?
canım yaaaa nolur dikkat et kendine ve kesinlikle başka bir doktora daha görünnn....
bu arada yeğenim de yatıyor 10 gün raporlu, kanamamsı bi şii olmuş. doktor düşük riski olabilir demiş. on gün sonra kalp atışları için çaırmışlar.... duyulursa ne ala, duyulmazsa.......düşecek düşmezse de almak gerekecek. aklımıza kötü şeyler getirmemeye çalışıyoruz elbette; ki zaten önemli olan hayırlı sağlıklı evlatlar... Rabbim nasip etmiştir inşallah kucaklarınıza sağlıkla almayı....
canım yaaaa nolur dikkat et kendine ve kesinlikle başka bir doktora daha görünnn....
bu arada yeğenim de yatıyor 10 gün raporlu, kanamamsı bi şii olmuş. doktor düşük riski olabilir demiş. on gün sonra kalp atışları için çaırmışlar.... duyulursa ne ala, duyulmazsa.......düşecek düşmezse de almak gerekecek. aklımıza kötü şeyler getirmemeye çalışıyoruz elbette; ki zaten önemli olan hayırlı sağlıklı evlatlar... Rabbim nasip etmiştir inşallah kucaklarınıza sağlıkla almayı....
önemli olan şu anki mutluluk ve huzurun, sağlığın.... eşya ev mal mülk hepsi o kadar önemsizleşiyor ki diğerleri yoksa.... tabi ki insan istiyor ailesi yanında arkasında olsun.... inşallah aile fertlerin de önemli olanın mutluluğun olduğunu kavrar ve yanında olurlarseninde elbette kırgınlığın olur ama insan kendi ailesini eşinin ailesinden daha kolay affedebiliyor galiba
bizde tüm eşyalarımızı kendimiz aldık... açıkcası benim fikrim hep bu yöndeydi; ailemin durumu çok iyi değil, olsaydı da ister miydim bilemiyorum ama şimdi ki aklımla istemezdim gibi geliyor... halimize çok şükür elbette ama yani benim fikrime göre, büyümüş okumuş iş sahibi olan vede evlenmeye karar verebilecek yaştaysak kendi eşyalarımızı da kendimiz alabilmeliyiz... eşimde öyle düşündü, yaşasın ki.... ama elbette ki aileler de yardımcı oldu. özellikle ıncık cıncık eşyalardanişanda erkek tarafı bohça getiriyomuş, özellikle dedim fazla bi şey olmasın diye koca bi oda baş örtüleri, tülbentler, havlular, patikler, danteller yok efenim daha neler neler.... e bizimkiler de az değildiler şimdi.... ya ben bunları ömrüm bitse eskitemem desem de fayda etmedi.... şimdi hepsi sandıkta... bi de havlular bayaaa bildiğin süslü incik boncuklu, kapıya asıyomuş millet.... hiç işim olmaz... bi kısmı sandıkta, hurçlarla gardrobun üstünde hatta vitrin çekmecelerinde bile varlar.... yorgan yastıklar 3 tane yorgan bizimkiler 3 tane kv yaptırdı... 6 şar tane de yastık!!!uyku seti battaniyeler pikeler..... ama biz sadece iki kişiyiz ve ben çalışıyorum ve kv ile yakın oturuyoruz bana yatıya misafir gelmez pek... sonuç : kv nin yazlığına gönderdim bi çoğunu çünkü bazamda duruyodu 3-4 tanesi baza daha ilk yıldan yamuldu mobilyalara gelince şekli gözüme hitap eden rahat ve kullanacağım şeyler aldım. toplam 16 bin tl ye yatak,yemek,oturma salonu takımları, 2 tane günlük kullanılabilecek çekyat tarzı bi şii, perdeler, halılar, yolluklar alındı.... ama tabi hepsiyle ben ilgilenmek zorundaydım ve şu an perdelerimden memnun değilim... ama elbette ki değiştirmem bi kaç yıl.... mutfak eşyaları 12 kişilik yemek takımına 6 kişilik yemek takımı tencere seti çatal kaşığı verilen bi set aldım 2 bin tl ye. günlükler şimdi köşede duruyo çünkü çok büyükler boyut olarak gittim bi bi 6 kişilik daha minik yemek takımı aldım evlenince. tencereler de öyle köşede duruyo çünkü iki kişilik yemek yapmayı beceremedim onlarda onların küçüklerini aldım.
ben iğneme ipliğime tırnak makasına varana kadar bi liste yapmıştım eksik kalmasın diye... zaten nişanla düğün arası 5 aydı... 3. ay vazgeçtim iyiki de vazgeçmişim, manyaklıkmış... zaten kullanmadan da neyin gerekli olduğunu anlayamıyormuşsun. ve iyiki de abartmamışım 3-4 tane yemek takımı alan arkadaşlarım oldu, nereye koyacaklarını şaşırıyorlar, çok eşya çok dert gibi geliyo bana nedense.... sonuç : önemli olan dediğin gibi evindeki huzur mutluluk... gerisi teferruat.....
dersen ki sıkıntısı yok mu, olmaz mı henüz bi evimiz yok mesela... hala kredilerimiz bitmedi mesela... ama biliyorum ki olacak evimizde.... kendi dişimizle tırnağımızla çabalayarak, böylece -belki de sadece ben böyle düşünüyorum aranızda ama- daha kıymetli olacak. aileler yapmak zorunda mı? durumları varsa alsınlar elbette ancak ben kirada oturmıyım diye eşimle çalıştığımız halde erkek tarafı yada kız tarafı kredi çekcek ev alcak, onlar ödeyecek... bu da bana pek doğru gelmiyor.
Arkadaşlar bende herşeyi kendimiz yapalım düşüncesindeyim.annemin para vermesini de istemedim.Ama annem kimseye karşı eksik kalmayayım diye hem çeyizliğimi hem de parasını verdi.ve eşimin ailesinden 1 çöp olmadığı gibi eşim birde annenden daha para alsana modunda zaten 8-9 bin kadar vermişiz daha sen dul bir kadından ne beklentisindesin.artı daha arkada genç 2 kız kardeşim varken. benim annem dul başına yemeyip içmeyip biriktirebiliyorsa karşı tarafta yapabilir.onlar keyfine düşkün giyinmeyi gezmeyi sevsin.biz ailecek tutumlu olup gezip tozmayalım geleceğimizi düşünelim üstüne birde annem damadı başına tac etsin.damatta sonra dönüp beğenmemezlik yapıp annen şöyle desin, yapılanları azımsayıp para talebinde bulunsun.ben eşim yada ailesinden bi talepte bulunmuyorum tek kızdığım hem hiç bişi yapmayıpta hala daha yokmu diyip beğenmemesine geriliyorum.Birde annem bizi düşünüp oğlum herşeyin makul olanı yapalım deesin uğraşsın. bende böyleler yüzünden anneme kızıyorum onların yanında bende de çok hata var.nasıl ne yapmalıyım bilmiyorum.