- 29 Temmuz 2013
- 5.323
- 2.804
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #7.901
sağol canım hep beraber
yok vadeliden kesilmez vadeli üzerine para koyar hatta..
vadeyi bozsan bile kesilmez sadece faiz günü değişir...
damlaya damlaya göl olur...
bizin de eşimle bireysel emekllik ödememiz var ama istediğin zaman parayı çekebiliyorsun..tek birikimimiz o
ev almak için kullanırız inşallah o parayı..
sensin tatlı kiiiii
rahat ve iyi yaşaaaa....
hazır bankacı bulmuşken ben de bi şii sorabilirmiyim? benim de var bireysel emeklilik hesabım... gerçi ben 25 yıl ödemeyi planlıyorum ama yaptırıp sonradan vazgeçenler oldu çok kesinti yapılcak ödemeleri alırken falan diye....vazgeçen arkadaşa da bankacı bi arkadaşı söylemiş, çok mantıksız, iyi olsa biz yapardık falan demiş.... ya ben emekli olmak için zaten bi 25 yıl daha çalışcam gibi duruyo... ayda 107 tl ödüyorum(geçen yıl 100 dü, zamlanınca böyle olmuş) özellikle kredi kartından ödenmesini istedim, böylece kredi kartı kullanımını da frenliyoruz oldukça.... hiç bi şey harcamasam bile 100 lira gelcek diyerekten şimdi bu BES mantıklı bi şey mi değil mi?????
bizim iş yeri bugün bütün bayanlara kadınlar günü için çiçek dağıttı kızlar :)
benimki pembe gerbera çok güzel :)
anladım canm cok saol..eşime daha bahsetmedim dee inş. yapıcam biraz para biriktireyim..çalışmaya başlayınca ztn maaşımı koyucam kenara..
bnde cok merk ediyorum bu bireysel emeklillik seyini...ama basvurmadım...
bnm merk etiğim.. ssk'lı olark çalışsanda ödeme yapabilyorumusun peki o günler doldugunda 2 yerdenmi emekli olunuyor ahaah
ben tam da o sebeple ödüyorum canım, devlet memurlarının asıl maaşları öyle gazetelerde yazan kadar değildir, hatta "çıplak maaş" olarak adlandırılan kısmı 1016 tl benim mesela, elime geçen 1950 tl.... işte o aradaki fark hep yan ödeme, ek ödeme diye tabir edilen kısmıdır ve emekli maaşı 1016 tl üzerinden hesaplanır... bu da atıyorum ben emekli olmadan önce 2500 olsa elime geçen ücretim; emekli olduğumda elime 1200 tl falan geçer.... o da çocuğu üniversite de okutmak yada evlendirmek için pek yeterli olmaz..... :)))))
şimdi söyle söyliyim şekerim, işçilerde maaş yarısına düşmüyo... 1200 diye düşünme; 2500 alırken 1200e düştüğünü düşün... bu da alıştığın bi gelir gider halinin aniden yarılanması, yaşam standardının yarıya düşmesi demek...... devletteki işçiler için söyliyim yine ben, hem maaşları kadrolu memurdan fazladır hemde emekliliklerinde yarısına düşmez maaş.... hepimizin geldiği gibi geldiği kadar gidiyor malesef... ben 650 kredi ödüyorum, eşim 550, kiramız 430.... Allaha çok şükür ki çalışıyorum yoksa mümkün değil geçinmemiz..... eylülde benim kredim bitiyor, eşim 1 yıl daha ödeyecek, ancak ben yine kenara 600 koymalıyım ki 10 ay da ablama olan borcumuzu ödeyelim....sonrası yeni krediler çekilip evimizin inşaatını bitircez, o bitse araba olur, o bitse başka bi şey olur....valla canm ben pek bilmiyorum ne kdr alıyorlar fln..memur yok ailemde.. ama emekli olunca 1200 alıcaksanız memurla işçi aynı oluyor gibi...kv.suan o kdr fln alıyor sanırm..tabii hep böyle değilmiş biz eşimle tanıstıgımızda 900 küsür alıyordu zam geldikce arttı...
svitt sanırm senın baban renaulttan emekli olmuştu dimi yanlışmı hatılıyorum??:44: ne kdr almıstı bnm eşimde orda calsıyor ya :) ssk ya ii ödeme yapıyorlar ama sonu ne olur bilmiyorum
şimdi söyle söyliyim şekerim, işçilerde maaş yarısına düşmüyo... 1200 diye düşünme; 2500 alırken 1200e düştüğünü düşün... bu da alıştığın bi gelir gider halinin aniden yarılanması, yaşam standardının yarıya düşmesi demek...... devletteki işçiler için söyliyim yine ben, hem maaşları kadrolu memurdan fazladır hemde emekliliklerinde yarısına düşmez maaş.... hepimizin geldiği gibi geldiği kadar gidiyor malesef... ben 650 kredi ödüyorum, eşim 550, kiramız 430.... Allaha çok şükür ki çalışıyorum yoksa mümkün değil geçinmemiz..... eylülde benim kredim bitiyor, eşim 1 yıl daha ödeyecek, ancak ben yine kenara 600 koymalıyım ki 10 ay da ablama olan borcumuzu ödeyelim....sonrası yeni krediler çekilip evimizin inşaatını bitircez, o bitse araba olur, o bitse başka bi şey olur....
bi de kv dışardan mı ödedi yoksa bir yerde çalışarak mı emekli oldu, nerde çalıştı?
SWEAT
çok yasa,huzurla :)
Dogru diyorsun sartlar zorlayabilir hamileligin nasıl gececegide önemli,insallah senin minikte zorlamaz :)
AYPRENSESİ
İyi geldi valla dedigin gb :)
AMAYAA
Benim amcam cicekcide,siparisler varmıs,o dükkana gecti babam dagıttı arabayla,bu tarafa geliyoz diye bizide annemle kuzenime bıraktı sabahtan :)
Bi fabrikaya bıraktık gece vardiyasından cıkanlar kapıdaydı onlara hemen vermeye basladılar cicekleri,nasıl gülüsüyorlar :)
çiçeklerin hepsi güzel kii..
Haftanın en sevdiğim sattlerinden merhabalarrrr
aşağıda bi adet tatlı bi ges görüyorum
bireysel emeklilik ile ilgili çok kısa bikaç bişi söyliyim ben pazarlamada olamdığım için çok detaylı bilgim yok zaten personele zorunlu tuttukları için yaptırmıştım bensonra da şubenin hedefi tutsun diye müdür eşime zorla yaptırmıştı ama iyiki yapmışız diyorum bahaneyle kenarda paramız oluyor..
PRENSEScim tabi hem sskdan hem ayrıca bundan emekli olabilirsin..hatta istersen 3 tane farklı şirketten bireysel emeklilik de yaptırabilirsin..
10 yıl ödeyip 54 yaşına gelince emekli oluyorsun..hem o kadar beklersen devlet de sana primlerinin %25ini ek olarak veriyor yani 100 tl ödersen ayda o 125 sayılıyor..yaş ve yıl dolunca ister maaşa bağlan istersen toplu para al sana kalmış bişey...
bi de evet babam renaulttan emekli oldu ve emekli maaşı iyi hatta ondan sonra emekli olanların daha da iyi 1500e yakın alıyorlar yanlış olmasın ama....
işçiler bence her zaman daha yüksek alıyor emekli maaşını...
AMAYAA erken çıkışta evet kesinti oluyor ama çok olmuyor diye biliyorum .. her şirketin farklı kesintisi ama ne kadar çok yıl kalırsan o kadar az kesinti diye biliyorum dur ebn bi araştırıyım sana bunu..şimdi müdür çıktığı için herkes çıkma kaçma derdinde
MAJORR çiçeklerin hayırlı olsun kuzuu..bizim eski müdürmüz de menekşe almıştı..bu müdürün kendisi ot gibi zaten
öptüm şimdilik herkesi
Haftanın en sevdiğim sattlerinden merhabalarrrr
aşağıda bi adet tatlı bi ges görüyorum
bireysel emeklilik ile ilgili çok kısa bikaç bişi söyliyim ben pazarlamada olamdığım için çok detaylı bilgim yok zaten personele zorunlu tuttukları için yaptırmıştım bensonra da şubenin hedefi tutsun diye müdür eşime zorla yaptırmıştı ama iyiki yapmışız diyorum bahaneyle kenarda paramız oluyor..
PRENSEScim tabi hem sskdan hem ayrıca bundan emekli olabilirsin..hatta istersen 3 tane farklı şirketten bireysel emeklilik de yaptırabilirsin..
10 yıl ödeyip 54 yaşına gelince emekli oluyorsun..hem o kadar beklersen devlet de sana primlerinin %25ini ek olarak veriyor yani 100 tl ödersen ayda o 125 sayılıyor..yaş ve yıl dolunca ister maaşa bağlan istersen toplu para al sana kalmış bişey...
bi de evet babam renaulttan emekli oldu ve emekli maaşı iyi hatta ondan sonra emekli olanların daha da iyi 1500e yakın alıyorlar yanlış olmasın ama....
işçiler bence her zaman daha yüksek alıyor emekli maaşını...
AMAYAA erken çıkışta evet kesinti oluyor ama çok olmuyor diye biliyorum .. her şirketin farklı kesintisi ama ne kadar çok yıl kalırsan o kadar az kesinti diye biliyorum dur ebn bi araştırıyım sana bunu..şimdi müdür çıktığı için herkes çıkma kaçma derdinde
MAJORR çiçeklerin hayırlı olsun kuzuu..bizim eski müdürmüz de menekşe almıştı..bu müdürün kendisi ot gibi zaten
öptüm şimdilik herkesi
kızlaaarr merhabaaaaa
çok süper bi gündeyizzz haftasonun başlangıcı cumaya selamlaaar ve sevgilerrr
geldim gerilerden okuya okuya ama pek alıntı yapmadımmmm
iştahsıztospağa nın bebişi oluyomuşşhayırlı uğurlu olsun inşallahhhh
plojommm rüyalarında doğum görmeye başlamışsen bi avaazda doğurusunuzzz sezoşuuu bu arada sezoş diyorum ya hoşuan gitmiyosa demeye bilirimm
aşkımm bna şiiir yazmıs
Adını dağlara yazdımYatağına güller serptim
Şelalede mangal yaptım
Elektriği kaçak kullanmadım
Merdivenleri teker teker çıktım
Aklımı başımdan aldın
Yokluğunda ben yoktum
Şansım seninle doğdu
Ebedi mutluluğum oldun.
Mutluluktan uçuyorum. ..
Napıyorsunuuuuzzzz :)
Haftasonu keyifçileri dinlenebiliyordur inşallah..Benimde haftasonu hep plan oluyor..Doğum günü var akşama,öncesindede çıkıp kendime ayakkabı bir de doğum günü hediyesi alacağım :)
Hayır anlayamadığım,haftaiçi evdeyken bu havalar güneşlide şimdi niye bu kadar bozuk
Amiin canım :)
Aşık olunca onun ismiini duymak gb bu da :) Aksine hoşuma gidiyor :)
Maşallah enişteye..
Dilimi ısırarak söylüyorum topik olarak maşallah,eşlerle hepimiz tencere kapak :))) Daim olsun..
kızlaaarr merhabaaaaa
çok süper bi gündeyizzz haftasonun başlangıcı cumaya selamlaaar ve sevgilerrr
geldim gerilerden okuya okuya ama pek alıntı yapmadımmmm
iştahsıztospağa nın bebişi oluyomuşşhayırlı uğurlu olsun inşallahhhh
plojommm rüyalarında doğum görmeye başlamışsen bi avaazda doğurusunuzzz sezoşuuu bu arada sezoş diyorum ya hoşuan gitmiyosa demeye bilirimm
iviiiiiiiiiiiiiiiit o tatlı ges benimmm galibaa
o şeker mi şeker sivit de sen olmalısınnn
kuzummm cuma geldi sonundaaaaaaa :119: :119: :119:
aşkımm bna şiiir yazmıs
Adını dağlara yazdımYatağına güller serptim
Şelalede mangal yaptım
Elektriği kaçak kullanmadım
Merdivenleri teker teker çıktım
Aklımı başımdan aldın
Yokluğunda ben yoktum
Şansım seninle doğdu
Ebedi mutluluğum oldun.
Mutluluktan uçuyorum. ..
Napıyorsunuuuuzzzz :)
Haftasonu keyifçileri dinlenebiliyordur inşallah..Benimde haftasonu hep plan oluyor..Doğum günü var akşama,öncesindede çıkıp kendime ayakkabı bir de doğum günü hediyesi alacağım :)
Hayır anlayamadığım,haftaiçi evdeyken bu havalar güneşlide şimdi niye bu kadar bozuk
Amiin canım :)
Aşık olunca onun ismiini duymak gb bu da :) Aksine hoşuma gidiyor :)
Maşallah enişteye..
Dilimi ısırarak söylüyorum topik olarak maşallah,eşlerle hepimiz tencere kapak :))) Daim olsun..
kızlaaaarrrrr 8 MART KANDINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUNNN
teşekkürler can öyle valla bnde şaştım işteyken yazmış :)) ilk hrflerina bak diyor birde ahahah
Hellolarrrrrr :)))