Yeni GeLin'ler Gelin Dertleşelim..

ihaneti affeder misin?

• Ankete Katılan
    26
  • Anket Kapalı .
slm kızlarr ben geldimm...nerdeydim bende bilmiyorum sanrım hafta sonu gezdım :))

birazdan teyzmlere gidicezz baş sağlığına...

Major okudum okudum...bn yazana kdr ztn sende hissetmişsin..ilk korkuyorsun olmasın diyorsun ama sonra olmaadıgını görünce üzülüyorsun.. Ilk ay bnde öyle hissetmiştim..
Sen yine hemn olmuşşsun bn hala regl olmadım hap fln da kullanıyorum ama tık yok bugun gelcdek gibi hissediyorummm...

Svitt gezip eğlenmene sevindm...görümceni de boşver..hep olurlar boşboğaz böyleleri...

Beuaty.. Bnce tarihleri işartle hesaplama ama en azından regl 1.gününü işartle bn tele xxxx olarak not alıyorumm yıllardır...

Deva senin ne oldu onu atladımmı yoksa yazmadınmı?? Pembe fln bişi var demiştn
canım arada gene pembe gelıyo grıp oldum bırde cok fenayım anlayacagınız kızlar adetım ıkı gun gecıktı

kızlar kızlar kızlarrrr gü-nay-dınnnn :KK16:
topiğe bir hareketlenme gelmiş ayrıca aramıza GULOS katılmış.
hoşgeldiniz biz sanki yavaştan eskimeye başladık :KK52:

GES ve Beauty sevgili öğretmenlerim gelecek sizin eseriniz olacak :KK76:
Sivitim paralara iyi sahip çık malum sıfırlamaya çalışanlar var bu ara :KK52:
Plojocum sen Sezenimize iyi bak meyvesini, sebzesini ihmal etme yürüyüş yeterli :KK34:
Amaya'cım göbişine totiş ısırmalık bebiş gelene kadar sık dişini :18:
Prenses başınız sağolsun canım benimde eniştemin annesi vefat etmiş gece :KK50:
Deva arada görünüp kayboluyorsun sanırım eşin gidince aramıza geri döneceksin :KK55:
Ella'da iş bulunca bizi unuttu bu ara uğramaz oldu :KK51:

kızlar görümcemle abisinin arasndaki ilişkiye ben karışmıyorum.
Eşim düşünebilir bunları
keşke daha yüksek maaşım olsaydı bunlara hiç gerek kalmayacaktı :KK50:

Topiğe bir hareketlenme gelmiş ayrıca aramıza gulos katılmış.
Hoşgeldiniz biz sanki yavaştan eskimeye başladık :KK52:

Ges ve beauty sevgili öğretmenlerim gelecek sizin eseriniz olacak :KK76:
Plojocum sen sezenimize iyi bak meyvesini, sebzesini ihmal etme yürüyüş yeterli :KK34:
Deva arada görünüp kayboluyorsun sanırım eşin gidince aramıza geri döneceksin :KK55:

Kızlar görümcemle abisinin arasndaki ilişkiye ben karışmıyorum.
Eşim düşünebilir bunları

ah canım evet haklısın tatıldı ıse donus derken yoruldum galıba :) ama yesıl sahalardayım artık

tünaydın kızlaaarrrr :KK16: :KK16:
MAJOR senin reglin geldi şimdi sıra benimkinde..
normalde de gecikmeli gelir zaten şimdi de 2 gün gecikti
amaaa midem bulanıyor bu sabah :KK53:
ama vir şey yemedim ondan olabilir..
ama her geçen ay kendimi daha yakın hissediyorum hamileliğe :KK52:

slm kızlarr ben geldimm...nerdeydim bende bilmiyorum sanrım hafta sonu gezdım :))

birazdan teyzmlere gidicezz baş sağlığına...

major okudum okudum...bn yazana kdr ztn sende hissetmişsin..ilk korkuyorsun olmasın diyorsun ama sonra olmaadıgını görünce üzülüyorsun.. ilk ay bnde öyle hissetmiştim..
sen yine hemn olmuşşsun bn hala regl olmadım hap fln da kullanıyorum ama tık yok bugun gelcdek gibi hissediyorummm...

svitt gezip eğlenmene sevindm...görümceni de boşver..hep olurlar boşboğaz böyleleri...

beuaty.. bnce tarihleri işartle hesaplama ama en azından regl 1.gününü işartle bn tele XxXx olarak not alıyorumm yıllardır...

deva senin ne oldu onu atladımmı yoksa yazmadınmı?? pembe fln bişi var demiştn

hoşgeldin prenses..
başınız sağolsun canım...
senin regl gelsin de gitsin biran önce :KK34:

kuzum bence eve destek yapmasını istemeyin, kendi harcamalarını da kendi yapsın... evde yemek giderine ortak olsun yeter, sonra dediğin gibi söylenme gideri çok yüksek... ki yazdığın şeyler düşük masraflar değil, s4 tel, lazer epilasyon vs, acaaba eşin vermese kredi kartını... ya da limitini düşürün, limit yok diyin mesela...

ay ne bileyim ya okurken ben sinirlendim senin sinirlenmen çok normal...

major sınavında başarılar, çok basit kasmaana gerek yok....

çook yorgunum kızlar ya.... saabah 6.3 ta kalktığım için erkenden yatıyorum... neyse yarın son günüm sonrasında 4 gün tatil... gerçi o 4 günlük tatilde nasıl bitiyor anlamıyorum valla :KK9:

beautyyyy kıskanıyorum seniiiiii :KK52:
haftada 3 gün çalışmak süper olmalıı :KK53:

Tatliskolaaar uyumadan once soyle vi goz atayim dedim :KK3:artik eskisi gibi yazamiyorum sanirim hala alisamadim :KK5: ama sizi cok ozluyorumki ben :KK25:
Opuyorum ki booooolca :KK54:

ama çok özledik ki seniiiiiiii gel artıkk :KK43:

ben kactım mı ask olsun:KK33:

kız sen eskidin artık :KK34:

topiğe bir hareketlenme gelmiş ayrıca aramıza GULOS katılmış.
hoşgeldiniz biz sanki yavaştan eskimeye başladık :KK52:

GES ve Beauty sevgili öğretmenlerim gelecek sizin eseriniz olacak :KK76:
Plojocum sen Sezenimize iyi bak meyvesini, sebzesini ihmal etme yürüyüş yeterli :KK34:

kızlar görümcemle abisinin arasndaki ilişkiye ben karışmıyorum.
Eşim düşünebilir bunları

en iyisini yapıyorsun aslında..ben de eşime hiç söylemedim ablanların söylediklerine alındım diye..
çünkü normalde zaten eşimin ablalarına çok düşkünlüğü yok..
ama şimdi ben şikayet ederim kıymete binerler :KK9: :KK9:

GULOŞ tekrar hoşgeldin...
AMAYA bak 1 gece daha geçti :KK16:
PLOJO uyuyabildin mi dün gecee

seviyorum ben topiğimizi yaa :KK16: :KK16:

hoşgeldin prenses..
başınız sağolsun canım...
senin regl gelsin de gitsin biran önce :KK34:

beautyyyy kıskanıyorum seniiiiii :KK52:
haftada 3 gün çalışmak süper olmalıı :KK53:

ama çok özledik ki seniiiiiiii gel artıkk :KK43:

kız sen eskidin artık :KK34:

en iyisini yapıyorsun aslında..ben de eşime hiç söylemedim ablanların söylediklerine alındım diye..
çünkü normalde zaten eşimin ablalarına çok düşkünlüğü yok..
ama şimdi ben şikayet ederim kıymete binerler :KK9: :KK9:

GULOŞ tekrar hoşgeldin...
AMAYA bak 1 gece daha geçti :KK16:

ay bebegım muah:KK54:

Kızlar nasıl yaptım anlamadım arkadas lıstemdekı arkadasalrım gıtmıs kusura bakmayın olur mu tekrar eklıycm unuttugum olursa ekleyın cok uzgunum

Bugün sağlıkocağından istenilenler için devlet hastanesine tahlillere gittim..
Doktorcuk lutfetti herşey normal dedi,kanım az düşükmüş ilaca devam,minikte başaşağı duruyormuş,başka ne bilgi ne ultrason görüntüsü..Tek iyi yanı Nstye bağlandım uzun uzun kalp atışını dinledim miniğimin ve tekmelerin gürültüsünü duydum:KK9:
Haftaya kendi doktoruma randevum var heyecanla bekliyorum:KK52:
Nstye bağlanmadan önce kadın tahlillerini ver karnını doyur gel dedi,önümde bir tost bir meyve suyu bir simit bir ayran duruyordu,annemin gözlerindeki şaşkınlığı görmeliydiniz:KK9: Ama napiim akşamları rahat uyuyayım diye az yiyorum gece acıkarak uyanıyorum sabahı zor ediyorum :KK9:
Kızçem yaramazlık yaptı kadın kalp atışını yakalıyor o kayıyor fln,sonrada tekmeleyip durdu bağlanılan yerleri :KK9:

Tatliskolaaar uyumadan once soyle vi goz atayim dedim :KK3:artik eskisi gibi yazamiyorum sanirim hala alisamadim :KK5: ama sizi cok ozluyorumki ben :KK25:
Opuyorum ki booooolca :KK54:

Arada gel öp bizi yeter :KK9: Meraklandırma :KK20: Sağlıcakla kal da..

Biara uyanıp Candy Crashle idare ettim ama kısa sürdü,uyudum sayılır sıkıntılı değildi :) Çok şükür..
Süpriiizzz geliyyoorr :KK52:
Çok heyecanlandırıyorsunuz beni herkesin gecikiyor oldu yahuu:KK52:

Merhaba Arkadaşlar, fikrinizi almak istediğim bir konu var, nasıl davranacağımı bilmiyorum;

8 aylık evliyim, eşimin ailesi iyi insanlar, genel olarak kv ile ya da diğerleri ile bir sorun yaşamadım, bana da iyi davranırlar.
Sorun şu ki, eşimin ailesi çok iç içe olmayı seven, neredeyse tüm sülale her gün birbirlerine gidip gelen kalabalık bir aile. biz ise aksine çekirdek bir aileydik benim de içine kapanık bir yapım vardır ama her ortama uyum sağlamaya çalışırım.

eşimin ailesi bizden 2 saat uzaklıkta oturuyor. ilk evlendiğimizden beri, yani neredeyse 8 aydır 2 saatlik mesafeye rağmen evimiz neredeyse boş kalmadı. daha birinci ayımızda yakın bir akrabası, eşi ve iki çocuğu evimize 1 haftalık tatile geldiler, bunun dışında neredeyse tüm aile mensupları aileleriyle birlikte gelip en az 3-4 gün kaldılar.(uzak akrabalar dahil) kv ise 8 ay boyunca hatırladığım kadarıyla 6 kere falan gelip her seferinde 1er hafta kaldı. neredeyse 2- 3 haftasonu dışında misafirsiz bir haftasonum geçmedi diyebilirim. ben çalışan bir bayanım. sadece pazar günlerimiz var eşimle birlikte. belki yeni evli olduğumdan bilinmez artık gerçekten çok bunaldım. özellikle kv her geldiğinde kendi evi gibi davranıyor ben misafir gibi oturuyorum. salonda battanıyenın altında yatıp elinde kumanda tüm gün dizi izliyor. ilk başlarda kendini bu kadar rahat hissetmesine seviniyordum, beni de kızı gibi görüyor ondan rahat hissediyor diyordum ki öyle de olabilir ama ben artık bu kadar rahatlıktan rahatsız oluyorum. her gün odamıza girip çekmecelerimizdekilerin yerlerini değiştiriyor, evde fazla fazla yemeğim olmasına rağmen başka yemekler yapıyor, kafasına gore eve eşyalar alıp koyuyor, tablolar asıyor,düzenimi değiştiriyor. ben buna rahatsız oluyorum ama bir yandan da insanlar iyiliklerinden yapıyor diye düşünüp kendimi suçluyorum rahatsız olduğum için. her gelene saygıyı, hizmeti, hürmeti de eksik etmedim, herkesi evimden mutlu uğurladım ama bu sefer ben daha evliliğimden birşey anlamadım.

ama bir yandan onların bu rahatlığı kendi evimde beni rahatsız ediyor. kırk yılın başı olsa neyse ama bu kadar yoğun olunca artık dayanamadım bari buraya içimi dökeyim dedim. eşim de bazen başbaşa kalmak istiyor ama bunu tabi aile fertlerine söyleyemiyor gücenmesinler diye.. ne yapmak lazım, bir akıl verin? bu böyle devam eder mi? yoksa her yeni evlinin başına gelir mi?

Merhaba Arkadaşlar, fikrinizi almak istediğim bir konu var, nasıl davranacağımı bilmiyorum;

8 aylık evliyim, eşimin ailesi iyi insanlar, genel olarak kv ile ya da diğerleri ile bir sorun yaşamadım, bana da iyi davranırlar.
Sorun şu ki, eşimin ailesi çok iç içe olmayı seven, neredeyse tüm sülale her gün birbirlerine gidip gelen kalabalık bir aile. biz ise aksine çekirdek bir aileydik benim de içine kapanık bir yapım vardır ama her ortama uyum sağlamaya çalışırım.

eşimin ailesi bizden 2 saat uzaklıkta oturuyor. ilk evlendiğimizden beri, yani neredeyse 8 aydır 2 saatlik mesafeye rağmen evimiz neredeyse boş kalmadı. daha birinci ayımızda yakın bir akrabası, eşi ve iki çocuğu evimize 1 haftalık tatile geldiler, bunun dışında neredeyse tüm aile mensupları aileleriyle birlikte gelip en az 3-4 gün kaldılar.(uzak akrabalar dahil) kv ise 8 ay boyunca hatırladığım kadarıyla 6 kere falan gelip her seferinde 1er hafta kaldı. neredeyse 2- 3 haftasonu dışında misafirsiz bir haftasonum geçmedi diyebilirim. ben çalışan bir bayanım. sadece pazar günlerimiz var eşimle birlikte. belki yeni evli olduğumdan bilinmez artık gerçekten çok bunaldım. özellikle kv her geldiğinde kendi evi gibi davranıyor ben misafir gibi oturuyorum. salonda battanıyenın altında yatıp elinde kumanda tüm gün dizi izliyor. ilk başlarda kendini bu kadar rahat hissetmesine seviniyordum, beni de kızı gibi görüyor ondan rahat hissediyor diyordum ki öyle de olabilir ama ben artık bu kadar rahatlıktan rahatsız oluyorum. her gün odamıza girip çekmecelerimizdekilerin yerlerini değiştiriyor, evde fazla fazla yemeğim olmasına rağmen başka yemekler yapıyor, kafasına gore eve eşyalar alıp koyuyor, tablolar asıyor,düzenimi değiştiriyor. ben buna rahatsız oluyorum ama bir yandan da insanlar iyiliklerinden yapıyor diye düşünüp kendimi suçluyorum rahatsız olduğum için. her gelene saygıyı, hizmeti, hürmeti de eksik etmedim, herkesi evimden mutlu uğurladım ama bu sefer ben daha evliliğimden birşey anlamadım.

ama bir yandan onların bu rahatlığı kendi evimde beni rahatsız ediyor. kırk yılın başı olsa neyse ama bu kadar yoğun olunca artık dayanamadım bari buraya içimi dökeyim dedim. eşim de bazen başbaşa kalmak istiyor ama bunu tabi aile fertlerine söyleyemiyor gücenmesinler diye.. ne yapmak lazım, bir akıl verin? bu böyle devam eder mi? yoksa her yeni evlinin başına gelir mi?

Hoşgeldin öncelikle..Rabbim eşinle arandaki huzuru eksik etmesin,inşallah..
Sorun olmamasına sevindim ama konuda oldukça can sıkıcı..
Ev düzeni ile ilgili olan kısmında bence açık açık fikrini söylemeyi deneyebilirsin,mesela o tabloyu değilde benim şuyumu asalım gb..Ya da kendi odandaki eşyaları düzenlemesinden çekindiğini söyleyebilirsin kayınvalidene,istemiyorum gb değil gerçek anlamda bunu kendi annende yapsa çekineceğini anlat,alışmamışım anne de..
Genel olarak akraba ilişkileri tabii alışılması zor,ki bu kadar yeniyken ve çalışırken..Bunun içinde eşinle ortak bir sonuç bulmalısınız..Biraz da siz gezmeyi deneyin mesela..Evde olmadığınızı,olamayacağınızı akıllarında bulundursunlar..Haberliydik diye kalp kırmadan halledilebilir..
Sizin tavrınıza bunların gidişatı değişir yoksa hep böyle kalır,şahsi fikrim..
Her yeni evliliğin başına gelir mi kısmında kendimi örnek vereyim,bizde aksine çok ısrar etmediğimiz sürece kalan olmadı rahatsızlık olmasın diye,ben çalışırken evde olmayı geçiyorum haftasonu kayınvalideme uğrasak bile hadi çıkın gezin işiniz vardır derdi,şimdi hamileyim ve işi bıraktığımdan beri gidemesemde 2 hafta fln ki özlerim,yine de akşam 10u geçince saat hadiyin derler vakitlice gidin evinize dinlenin..
Tabi ki böyle şeyler karşılaştırma yapılmaz çünkü hepimiz ayrı bireyleriz..Sadece kırmadan madem kayınvalidenle aran iyi,tatlı dille fikirlerini söyleyebilirsin:KK34: Gerçekten samimiyetini hissettirdiğinde kırılmayacaktır bence,çok ters bir insan olmadığını düşündüm yazdıklarından..

Hoşgeldin aramıza :KK34:
Plojonunda dediği gibi her ailenin farklı anlayışları var.
Öyle yatıya gelen misafiri ben olsam çalışıyorum ya da başka planlarımız var diye kabul etmezdim heralde.
yani bir olur iki olur ama her seferinde de olmaz ki.
sende benim gibi Kv'deye sesini çıkarmıyorsun anlaşılan. ne olacak ki burası oğlunun evi rahat olacak tabi diyorsun ama sen sesini çıkarmadıkça o daha ileri gidiyor değil mi. Benim KV'de de biz daha 2 haftalık evliyken çarşaflarımızı değiştirmişti zaten 2 haftanın 10 günü balayında geçmişti 3-4 gün kullanmıştık yatağı benim iş başı yaptığım gün değiştirmişti. bende şok olmuştum oğlu bekarken hep o yapıyordu sonuçta nevresimleri yıkarken bizimkileride değiştirmiş heralde dedim. bir kaç hafta sonra yine aynı şeyi yaptı. ve ben daha 5 gün önce zaten değiştirmiştim nevresimlerimi. neyse dedim bir daha yaparsa rahatsız olduğumu söylerim ve birdaha yapıncada dayanamadım. artık odamdaki hiçbir şeye elini sürmüyor. ben KV'de ile yaşıyorum inan öylesi daha zor.

böyle bişey benim de başıma gelse ewlndiğimde benim de moralim bozlulurdu açıkcası.. kv.ler bunu neden anlamazlarki? mesela şuan benim kaynanamlar bana aşılamaya başladılar ayrı oturcağıma rağmen "bize gelen giden çok olur, sana da gelirler" der.. bende; çalışıyorum her zaman kabul edemem dediğimde de misafir sewmediğimi ve onları da istemediğimi düşünüyorlar... yani her kalabalık misafiri ben ağırlayamamki çalışan bi insanım ve bi tek haftasonum var onu da kocamla geçirmek isterim... ben her zaman misafir ağırlayamam zaten buna maddi gücümüz yetmez... düşünemiyorlar yaa anlamıyorum bazen ben bu milleti :S sen de konuş kv.le her zaman misafir gelmesini istemiyorum bizim de bi hayatmız var yoruluyorum gücüm kalmıyor falan de sessiz kalma anlar herhalde söylediğinde...

Hoşgeldin aramıza :KK34:
Plojonunda dediği gibi her ailenin farklı anlayışları var.
Öyle yatıya gelen misafiri ben olsam çalışıyorum ya da başka planlarımız var diye kabul etmezdim heralde.
yani bir olur iki olur ama her seferinde de olmaz ki.
sende benim gibi Kv'deye sesini çıkarmıyorsun anlaşılan. ne olacak ki burası oğlunun evi rahat olacak tabi diyorsun ama sen sesini çıkarmadıkça o daha ileri gidiyor değil mi. Benim KV'de de biz daha 2 haftalık evliyken çarşaflarımızı değiştirmişti zaten 2 haftanın 10 günü balayında geçmişti 3-4 gün kullanmıştık yatağı benim iş başı yaptığım gün değiştirmişti. bende şok olmuştum oğlu bekarken hep o yapıyordu sonuçta nevresimleri yıkarken bizimkileride değiştirmiş heralde dedim. bir kaç hafta sonra yine aynı şeyi yaptı. ve ben daha 5 gün önce zaten değiştirmiştim nevresimlerimi. neyse dedim bir daha yaparsa rahatsız olduğumu söylerim ve birdaha yapıncada dayanamadım. artık odamdaki hiçbir şeye elini sürmüyor. ben KV'de ile yaşıyorum inan öylesi daha zor.

sesnin durumunda daha zormuş canım yaaa herşeye karışan bi kaynana çok zordur eminim :/ Allah kolaylık versin...

merhaba arkadaşlar, fikrinizi almak istediğim bir konu var, nasıl davranacağımı bilmiyorum;

Sorun şu ki, eşimin ailesi çok iç içe olmayı seven, neredeyse tüm sülale her gün birbirlerine gidip gelen kalabalık bir aile. Biz ise aksine çekirdek bir aileydik benim de içine kapanık bir yapım vardır ama her ortama uyum sağlamaya çalışırım.

Eşimin ailesi bizden 2 saat uzaklıkta oturuyor. Ilk evlendiğimizden beri, yani neredeyse 8 aydır 2 saatlik mesafeye rağmen evimiz neredeyse boş kalmadı. Daha birinci ayımızda yakın bir akrabası, eşi ve iki çocuğu evimize 1 haftalık tatile geldiler, bunun dışında neredeyse tüm aile mensupları aileleriyle birlikte gelip en az 3-4 gün kaldılar.(uzak akrabalar dahil) kv ise 8 ay boyunca hatırladığım kadarıyla 6 kere falan gelip her seferinde 1er hafta kaldı. Neredeyse 2- 3 haftasonu dışında misafirsiz bir haftasonum geçmedi diyebilirim. Ben çalışan bir bayanım. Sadece pazar günlerimiz var eşimle birlikte. Belki yeni evli olduğumdan bilinmez artık gerçekten çok bunaldım. özellikle kv her geldiğinde kendi evi gibi davranıyor ben misafir gibi oturuyorum. Salonda battanıyenın altında yatıp elinde kumanda tüm gün dizi izliyor. Ilk başlarda kendini bu kadar rahat hissetmesine seviniyordum, beni de kızı gibi görüyor ondan rahat hissediyor diyordum ki öyle de olabilir ama ben artık bu kadar rahatlıktan rahatsız oluyorum. Her gün odamıza girip çekmecelerimizdekilerin yerlerini değiştiriyor, evde fazla fazla yemeğim olmasına rağmen başka yemekler yapıyor, kafasına gore eve eşyalar alıp koyuyor, tablolar asıyor,düzenimi değiştiriyor. Ben buna rahatsız oluyorum ama bir yandan da insanlar iyiliklerinden yapıyor diye düşünüp kendimi suçluyorum rahatsız olduğum için. Her gelene saygıyı, hizmeti, hürmeti de eksik etmedim, herkesi evimden mutlu uğurladım ama bu sefer ben daha evliliğimden birşey anlamadım.

Ama bir yandan onların bu rahatlığı kendi evimde beni rahatsız ediyor. Kırk yılın başı olsa neyse ama bu kadar yoğun olunca artık dayanamadım bari buraya içimi dökeyim dedim. Eşim de bazen başbaşa kalmak istiyor ama bunu tabi aile fertlerine söyleyemiyor gücenmesinler diye.. Ne yapmak lazım, bir akıl verin? Bu böyle devam eder mi? Yoksa her yeni evlinin başına gelir mi?

esinle konustun mu bu durumu o ne dusunuyor

günaydın taptazecik gelinler....

canım Rabbim eşinle huzurunuzu daim etsin inşallah...
ben öncelikle yaşını merak ettim tatlım? kv için özellikle, konuşabilirsin durumu plojoya katılıyorum, annem de yapsa rahatsız olurum tarzında kesinlikle suçlayarak değil.... bir de kayınpederin yok mu senin? neden kadın kalkıp kalkıp sana geliyo ki.... akrabalar ise ayrı bir alemmiş vesselam... daha ilk aydan neden gidip de tüm aileye yatıya gidilir? aile yapıları oldukça rahatmış, bu konuya senden ziyade eşinin çözüm bulması gerekiyor bence. en azından ailesiyle (anne baba kardeşler) konuşmalı, her ikinizin de çalıştığı için sürekli misafir ağırlayamayacağınızı, bunun çok yorucu olduğunu, daha güzeli yeni evli olduğunuzu ve biraz yalnız kalmanızın birbirinize alışmanız açısından iyi olduğunu söze dökmeli bence.... eğer insanlar gücenirler diye çekinip hiç bir şey söyleyemezseniz bir süre sonra bu durum göreviniz haline gelir.... bu böyle devam eder mi, siz böyle sessiz kaldığınız sürece devam eder...

her yeni evlinin başına gelir mi? hayır gelmez.... bu ailelerin yapısıyla da anlayışıyla da alakalı bir durum.... bazılarına(muhtemelen sizinkiler de öyle) normal olan bu gelir, başka türlüsü tuhaf gelir.....

benim kv yatak odasının kapısı açık kalmışsa, beni çağırır kapattırır, önünden bile geçmez kapısı açıksa :) ilk zamanlarda konu komşunun gazına geldi sanırım eşime arada bir temizliğe falan yardıma gitmem gerektiğini söylemiş, eşim de benim çalıştığımı yeteri kadar işte ve kendi evimde yorulduğumu, ev hanımı gelini olan komşularına aldırmamasını söylemiş... konu kv tarafından bana hiç aksetmeden kapandı.... bu arada kv yalnız yaşıyo, 2 kızı var evliler, bir de eşim var. kp vefat etmiş... sadece 1 kez 3-4 gün zor kaldı, onda da ben ameliyat olmuştum o sebeple kaldı ve sabahları kahvaltıdan sonra evine gitti akşam üstü geri geldi... ama bu bana özel değil, kızlarına da hiç gitmez, kendi evinden başka yerde uyumak istemez. akrabaları da "sen çalışıyon bi haftasonunuz var zaten, gezin tozun" halindeler....

Hoşgeldin öncelikle..Rabbim eşinle arandaki huzuru eksik etmesin,inşallah..
Sorun olmamasına sevindim ama konuda oldukça can sıkıcı..
Ev düzeni ile ilgili olan kısmında bence açık açık fikrini söylemeyi deneyebilirsin,mesela o tabloyu değilde benim şuyumu asalım gb..Ya da kendi odandaki eşyaları düzenlemesinden çekindiğini söyleyebilirsin kayınvalidene,istemiyorum gb değil gerçek anlamda bunu kendi annende yapsa çekineceğini anlat,alışmamışım anne de..
Genel olarak akraba ilişkileri tabii alışılması zor,ki bu kadar yeniyken ve çalışırken..Bunun içinde eşinle ortak bir sonuç bulmalısınız..Biraz da siz gezmeyi deneyin mesela..Evde olmadığınızı,olamayacağınızı akıllarında bulundursunlar..Haberliydik diye kalp kırmadan halledilebilir..
Sizin tavrınıza bunların gidişatı değişir yoksa hep böyle kalır,şahsi fikrim..
Her yeni evliliğin başına gelir mi kısmında kendimi örnek vereyim,bizde aksine çok ısrar etmediğimiz sürece kalan olmadı rahatsızlık olmasın diye,ben çalışırken evde olmayı geçiyorum haftasonu kayınvalideme uğrasak bile hadi çıkın gezin işiniz vardır derdi,şimdi hamileyim ve işi bıraktığımdan beri gidemesemde 2 hafta fln ki özlerim,yine de akşam 10u geçince saat hadiyin derler vakitlice gidin evinize dinlenin..
Tabi ki böyle şeyler karşılaştırma yapılmaz çünkü hepimiz ayrı bireyleriz..Sadece kırmadan madem kayınvalidenle aran iyi,tatlı dille fikirlerini söyleyebilirsin:KK34: Gerçekten samimiyetini hissettirdiğinde kırılmayacaktır bence,çok ters bir insan olmadığını düşündüm yazdıklarından..

hoşbuldkk, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

benim kendi ailem de senin kv gibi, binbir ısrar, zorla çağırırım gelirler onda da çok oturmadan kalkarlar ki geldikleri bir ya da ikidir, aynı şehirde olmamıza rağmen yoğunluktan onlara gidemediğimizde hiç lafını etmezler, gitsek bile aynen yorgunsunuz kendinize zaman ayırın derler.
kv de ters bir insan değil hakkını yiyemem ama dediğim gibi kendi ailelerinde çok içli dışlı olmaya alışıklar. eve müdahale ile ilgili kırmadan fikirlerimi söylüyorum ama yine de ufak tefek de olsa bildiğini okuyor. o gittiğinde yine eskiye çeviriyorum. sanırım yavaş yavaş aşılacak bu durum. ama dediğin gibi aile ilişkilerine alışmak zormuş. küçük ve kendi halinde bir aileden bu kadar geniş ve sürekli bir arada olan bir aileye gidince afallıyormuş insan. ama eşimle konuştuk. benim bu tarz yakın ilişkilere alışkın olmadığımı, onun hatırı için tabi ki kimseyi kırmadan bir takım şeylere uyum sağlayacağımı ama bir yandan da benim vazgeçmek istemeyeceğim bazı hayat tercihlerim olduğunu da söyledim ( kimi zaman kendi halimizde olmak, çok fazla içli dışlı olmak istememek gibi) o da sağolsun saygı duyar, orta yol bulmaya çalışır, dolayısıyla bana hiçbirşey için ısrar etmez. ama o da kendi ailesine gelmeyin demek istemediği için iş başa düşüyor. sanırım ben de kalp kırmadan, araya mesafe koymanın yollarını arayacağım, umarım başarırım :)

X