Hoşgeldin öncelikle..Rabbim eşinle arandaki huzuru eksik etmesin,inşallah..
Sorun olmamasına sevindim ama konuda oldukça can sıkıcı..
Ev düzeni ile ilgili olan kısmında bence açık açık fikrini söylemeyi deneyebilirsin,mesela o tabloyu değilde benim şuyumu asalım gb..Ya da kendi odandaki eşyaları düzenlemesinden çekindiğini söyleyebilirsin kayınvalidene,istemiyorum gb değil gerçek anlamda bunu kendi annende yapsa çekineceğini anlat,alışmamışım anne de..
Genel olarak akraba ilişkileri tabii alışılması zor,ki bu kadar yeniyken ve çalışırken..Bunun içinde eşinle ortak bir sonuç bulmalısınız..Biraz da siz gezmeyi deneyin mesela..Evde olmadığınızı,olamayacağınızı akıllarında bulundursunlar..Haberliydik diye kalp kırmadan halledilebilir..
Sizin tavrınıza bunların gidişatı değişir yoksa hep böyle kalır,şahsi fikrim..
Her yeni evliliğin başına gelir mi kısmında kendimi örnek vereyim,bizde aksine çok ısrar etmediğimiz sürece kalan olmadı rahatsızlık olmasın diye,ben çalışırken evde olmayı geçiyorum haftasonu kayınvalideme uğrasak bile hadi çıkın gezin işiniz vardır derdi,şimdi hamileyim ve işi bıraktığımdan beri gidemesemde 2 hafta fln ki özlerim,yine de akşam 10u geçince saat hadiyin derler vakitlice gidin evinize dinlenin..
Tabi ki böyle şeyler karşılaştırma yapılmaz çünkü hepimiz ayrı bireyleriz..Sadece kırmadan madem kayınvalidenle aran iyi,tatlı dille fikirlerini söyleyebilirsin
Gerçekten samimiyetini hissettirdiğinde kırılmayacaktır bence,çok ters bir insan olmadığını düşündüm yazdıklarından..