- 13 Ağustos 2011
- 4
- 0
- Konu Sahibi ayprensesii
- #7.701
Hoşgeldin aramıza
Plojonunda dediği gibi her ailenin farklı anlayışları var.
Öyle yatıya gelen misafiri ben olsam çalışıyorum ya da başka planlarımız var diye kabul etmezdim heralde.
yani bir olur iki olur ama her seferinde de olmaz ki.
sende benim gibi Kv'deye sesini çıkarmıyorsun anlaşılan. ne olacak ki burası oğlunun evi rahat olacak tabi diyorsun ama sen sesini çıkarmadıkça o daha ileri gidiyor değil mi. Benim KV'de de biz daha 2 haftalık evliyken çarşaflarımızı değiştirmişti zaten 2 haftanın 10 günü balayında geçmişti 3-4 gün kullanmıştık yatağı benim iş başı yaptığım gün değiştirmişti. bende şok olmuştum oğlu bekarken hep o yapıyordu sonuçta nevresimleri yıkarken bizimkileride değiştirmiş heralde dedim. bir kaç hafta sonra yine aynı şeyi yaptı. ve ben daha 5 gün önce zaten değiştirmiştim nevresimlerimi. neyse dedim bir daha yaparsa rahatsız olduğumu söylerim ve birdaha yapıncada dayanamadım. artık odamdaki hiçbir şeye elini sürmüyor. ben KV'de ile yaşıyorum inan öylesi daha zor.
sanırım şöyle bir algı oluşuyor insanlarda, ne kadar yardım edersem o kadar rahat olabilirim. halbuki bazı şeyler yardımdan bir adım ötede oluyor. karşıdaki kişi kendini yardım etmiş sanıyor ve özelinize girdiğini düşünmüyor. siz de aslında rahatsız oluyorsunuz ama yardım ediyor diye de birşey diyemiyorsunuz, içiniz rahat etmiyor. kötü bir döngü aslında ama söylemekle en doğru olanı yapmışsın, söylemedikçe karşı taraf dozu arttırabiliyor bu da tatsız durumlar yaratabiliyor. bakalım ben de bu seferlik birşey demedim, devam ederse sanırım hissettireceğim bir şekilde. inşallah yapabilirim.