Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne guzel bir aileymissiniz. Keske benim gorumcem olsaydin sen. Biz nisanlandik 1 kere bile ne brn ne ailem arandi bana sormadilar bile kizim bir istegin alincak vs var mi diye. Bir de ustune burynlari 1 karis havada kimseleri begenmediler. Taki altinlari bile biz aldik utanmadan alip bana taktilar. Bir igne nasibi yok ogluna bir igne vermediler bana. Ben calisan kariyerli. Ailemde cok duzgun ins olmadina rragmen. Cok kirginim onlara ama agzimi acmadim herkes ektifini bir gun bicecek onun da kizi var bir gun o da evlenicek. Bir gorumcem var aman allahim surekli bende simarik ictigini giydigini toplamaz. 26 yasinda bana gelie 10 gun kalir 1 tabak yikamaz yine de ses etmem. Neyse ama bende aramiyorum hic esimde haklisin diyor hep agizlari acamazlar banaanlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.
Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.
Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
Atlet, külot, kremle mi değerli hissedecekler be güzelim. Sipariş vermesi bile görgüsüzlük zaten. İnsan der ki ne istersen onu al, ben olsam gerek yok derim zaten bohça istemem bile, benimde onlara yapma gerekmez gerçekten o para ile balayı yapar insan ya. Bir de bohça olunca marka olmak sorunda. İstediği krem çok pahalı olmalı hava atamadı tabii kimseye.
Yakin zamanda gorumcem nisanlandi evlendi hic bir seyine ne biz karistik nede erkek tarafi oglanla kiz kendileri yapti istediginiz bisey varmi diye cok sordular hayir dedik bohca filanda kabul etmedik onlar yinede ufak tefek biseyler hazirlamislar onlar bizden memnun biz onlardan.Bence ac açgözlülük ten baska bişey degil.Benim kardesim esi üniversite bitirmiş ama cahil kendini yetistirememis halen bizim adetimiz boyle diyo.Insallah yeni nesil biraz daha gorgulu olur .Çok saçma ya çok tuhaf, benim kuzenlerimin hiç biri yaptırmadı. Birisi hariç onunda tarzından dolayı normal karşılıyorum.
Düşünsene toplanıp sana iç çamaşırı alıyorlar, peşinde kuyruk gibi. İstediğin şeyi bile seçemezsin. Bir de bohça günü hadi açın bakalım ne almışlar herkes bakıyor, külot, sütyen, kombinezon gecelik dantelli vs. yok şunu erkek yapar, bunu kız yapar. Yok bohçada bunlar olmazsa olmaz. Hayatımda böyle saçmalıklar görmedim ben. Yıl oldu 2015 hala miladi adetler.
Benim anlamadığım nokta erkek kardeşinle tartışmış olabilirler gelip kardeşin hemen sana mı söyledi??
Nişanlısıyla tartışabilir ne var yani bunda istediklerim olmadı diye bütün aile nasıl işin içine girdi ki,
Bence bunu gelip aileye anlatan kardeşiniz suçlu, aralarında olan bir şey sonuçta
Ayrıca sizin şahsınıza yönelik yüzünüze yapılmış bir hareket yokken kıza mesaj atıp saydırmışsınız haklıyken haksız konuma düşmüşsünüz,
Yani kız nişanlısıyla tartışmış istediğim olmadı diye ama bütün ailenin haberi olmuş, telefonlar açılmış,
Bence erkek kardeşin ağzını tutsun iki tarafın arasını bozmasın.
anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.
Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.
Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
Cancaazim, son olayi anlattim, ama daha kac olay var bilmiyorsunuz tabi. Hangi birini anlatmami istersin? Istemeye gidiyoruz, karsimiza oturup 'evlenmeye henuz hazir degilim' demesinimi (aralarinda yuzuk takmalarina ragmen), dugunden 2 ay once dugunu 3 ay daha erteletmek icin cikardigi problemimi anlatayim, kardesimle etten sutten sebebler yuzunden defalarca ayrilip ablamin kapisina aglayarak defalarca dayanip 'beni affetsin kardesin' demelerinimi anlatayim? Ailesinin oturup altin pazarligi yapmasini mi anlatayim? Alinan altin taki setini 'bana sormadan aldiniz bana deger vermiyosunuz demekki' demesinimi (yanlis anlamayin ama alinan trabzon hasiri gayette hos bir setti)?
Beni o kavgaci gorumce pozisyonuna sokmasi cok ama cok ayip. hic karakterim, tarzim, yasam seklim, kisiligim oyle bir davranisa musait degil.
Oncelikle,gelin bos yere hir cikarmamis. Sizin nisandaki gorgusuzlugunuzden dolayi,ne olsa gicigina gider artik anlatabildimmi?
Yani sorun basit bir makeup malzemesi degil...
Ikincisi,soruyorsaniz,okadar ince dusunceliyseniz alacaksaniz nerde olursa olsun. Alamiyorsaniz uygun dille izahat edeceksiniu,surpris yapmayacaksiniz..
Ucuncusu attiginiz mesaj cok terbiyesizce.
O degil de siz onu gozunuzde buyutmussunuz,kendi hislerinizi ,onunki gibi yazmissiniz.
umrunda bile degilsinizdir,terbiyesizlikleriniz haric.
Kardesimle biz geziyorduk,grubumuz vardi vs vs birseyler yazmissiniz,zaten burda belli ediyorsunuz kiskancliginizi hiccc kusura bakmayin.
Oturup konusun,ozur dileyin. Kotu gorumce olmayin simdiden. Allah kolaylik versin geline.
Yani olay makyaj niye benim istedigim alinmamis olayi degil,nisandaki sizi ilgilendirmeyen seye burnunuzu sokmaniz,terbiyesiz bir uslupta laf soylemeniz,bunlarida karsi tarafin kamerada vs gormesi.. Bunun gibi bircok olayiniz vardir eminim...
Bu anlattıklarınızda bişey yok
Bizde sevgiliyken yüzük taktık bunun anlamı ben senle hemen evlenicem demek değilki.
Ayrıca ayrılıp barışma konularında sen neden kinleniyorsun kıza, senin bu konuyla alakan bile yok erkek kardeşin affediyor sen neden affedemiyorsun, sana yapılmış bir şey değil üstelik
Ayrıca evli misin bilmiyorum gördüğüm her düğünde kız ailesi erkek ailesinden altın ister, o kız olmasa diğeri de isteyecek sonuçta
Bana sorulmadan takı seti alınsaydı ortalığı yıkar takmazdım, hasır set bana gelse direk değiştirin derdim sen beğenebilirsin ama sen kullanmayacaksın.
Kız ailesi ile olan normal durumları bile sorunmuş gibi göstermişsiniz
Bence annen baban ilgilensin bu sorunlarla sen değil
Ayrıca bir insan sevgilisiyle de bir fondöten bir yüz kremi gelmedi ya da yanlış geldi diye kavga ediyorsa (hediye olarak geliyorlar üstelik) o insan beş para etmez tartışmasız olarak.
.
Yok 10 şeyin 2si neden alınmamış da yerine başka bir şey alınmış. Rezillik.