Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

E bu kadar şımartırsan olacağı bu . Ben olsam ben de şımarırdım ama kimse bana öle yapmadı .D

Böyle adetler gelenek ve göreneklerimizde var.
Bohça yapılmasıyla insan kendini değerli hisseder mi?Evet eder belki ben kendim yaptığım için,kimse bana bir kırık iğne almadığı için böyle düşünüyorumdur.Siz büyük olarak emek vermişsiniz sorup öyle almaya çalışmışsınız gelininizin saygısızlığı biraz ben olsam istemediğim ürünler dahi olsa karşımdaki insan emek verdiği için teşekkür ederdim.
En iyisi "Resmiyet"

anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.

Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.

Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.

Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).

Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?

ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
Ne guzel bir aileymissiniz. Keske benim gorumcem olsaydin sen. Biz nisanlandik 1 kere bile ne brn ne ailem arandi bana sormadilar bile kizim bir istegin alincak vs var mi diye. Bir de ustune burynlari 1 karis havada kimseleri begenmediler. Taki altinlari bile biz aldik utanmadan alip bana taktilar. Bir igne nasibi yok ogluna bir igne vermediler bana. Ben calisan kariyerli. Ailemde cok duzgun ins olmadina rragmen. Cok kirginim onlara ama agzimi acmadim herkes ektifini bir gun bicecek onun da kizi var bir gun o da evlenicek. Bir gorumcem var aman allahim surekli bende simarik ictigini giydigini toplamaz. 26 yasinda bana gelie 10 gun kalir 1 tabak yikamaz yine de ses etmem. Neyse ama bende aramiyorum hic esimde haklisin diyor hep agizlari acamazlar bana

Atlet, külot, kremle mi değerli hissedecekler be güzelim. Sipariş vermesi bile görgüsüzlük zaten. İnsan der ki ne istersen onu al, ben olsam gerek yok derim zaten bohça istemem bile, benimde onlara yapma gerekmez gerçekten o para ile balayı yapar insan ya. Bir de bohça olunca marka olmak sorunda. İstediği krem çok pahalı olmalı hava atamadı tabii kimseye.

ayy şekerim bir de merasimle götürülüyormuş yani düşünsene ne kadar önemli hissediyorlardır kendilerini

Ama yinede yapıcı olmak istiyorsan Bi buyukluk yap istediği kremi bul gotur hem yaptığından utanmış olur hemde arayı duzeltirsin . Buyukluk sende kalsın :-)

Bu devirde hala evlenecek kadina don atlet, krem, oje alinmaya devam ederse olacagi budur iste.
Dusunemiyorum kaynanamin gorumcemin gidip bana ic camasiri aldigini, cidden cok sacma...
Neyse, sonucta hediye hediyedir, begenmezsen kullanmazsin birine verirsin hatta atarsin ama oturup bunun kavgasini yapmak inanilmaz gorgusuzce.

Benden tavsıye bu kızla fazla hasır nesır olma.nısanda gelın haklı ama sen karısamazsın normalde sana sorduklarında dıyemezsın bıtırın dıye,senın orda annen var baban var onları gectım madem takıyı kız tarafı istedı onlara sorun bana degıl dersın bu kısmı hata.bı erkek tarafının bu kadar bohca yaptıgını da fazla buldum gereksız işler.nişan bohcası götürülecekse eger kımsenın degıl ama kızın yanında götürmelıydın.oda görürdü böylelikle istedıklerının olmadıgını,gelin evet saygısız bastan agırlıgını koymaya calısıyor belliki korkuyor aıleler yüzünden cok yuva yıkıldıgı için lakın kardesın için yapıcı olucaksın sansın yok kardesınıde kaybedersın bı zaman sonra taaaa ki karısının gercek yüzünü görene kadar ama.üzülme sen de böyld olaylara aıleleri katmamaya calıssanız daha ıyı olur benden demesi

Çok saçma ya çok tuhaf, benim kuzenlerimin hiç biri yaptırmadı. Birisi hariç onunda tarzından dolayı normal karşılıyorum.
Düşünsene toplanıp sana iç çamaşırı alıyorlar, peşinde kuyruk gibi. İstediğin şeyi bile seçemezsin. Bir de bohça günü hadi açın bakalım ne almışlar herkes bakıyor, külot, sütyen, kombinezon gecelik dantelli vs. yok şunu erkek yapar, bunu kız yapar. Yok bohçada bunlar olmazsa olmaz. Hayatımda böyle saçmalıklar görmedim ben. Yıl oldu 2015 hala miladi adetler.
Yakin zamanda gorumcem nisanlandi evlendi hic bir seyine ne biz karistik nede erkek tarafi oglanla kiz kendileri yapti istediginiz bisey varmi diye cok sordular hayir dedik bohca filanda kabul etmedik onlar yinede ufak tefek biseyler hazirlamislar onlar bizden memnun biz onlardan.Bence ac açgözlülük ten baska bişey degil.Benim kardesim esi üniversite bitirmiş ama cahil kendini yetistirememis halen bizim adetimiz boyle diyo.Insallah yeni nesil biraz daha gorgulu olur .

En azindan daha simdiden gercek yuzunu belli etmis canim. Sen de bundan sonrasi icin davranislarini ona gore tayin edersin. Genelde gelinler nisanlilik doneminde canim cicim sirinlikler yapip evlenince fesatliklarini ortaya dokuyorlar.
bi de sanslisin ki ailen mantikli insanlarmis yani. Seni hakli bulmuslar. Bizim gelin abimi fistekleyip fistekleyip uzerimize saliyodu. O kadar da iyi davraniyoduk halbuki... annemi bi gorsen hala o kadar seye ragmen gelini gelince hizmet etmeye ugrasir kostur kostur.

Simdi burda da cok gelin var hepsini tenzi ediyorum ama gelinlerin cogu kiskanc oluyor. Eltilerini ve gorumceleri asiri kiskaniyolar ozellikle yaslari yakinsa bi de.

Şu devırde sen söyle ben alayım mı kaldı Allah aşkına gelininiz eşıyle gider almak istedıklerını alır,eşi yanında yoksa bırlıkte gıdersınız size yapılsa hoşunuza gider mi acaba?

Benim anlamadığım nokta erkek kardeşinle tartışmış olabilirler gelip kardeşin hemen sana mı söyledi??
Nişanlısıyla tartışabilir ne var yani bunda istediklerim olmadı diye bütün aile nasıl işin içine girdi ki,
Bence bunu gelip aileye anlatan kardeşiniz suçlu, aralarında olan bir şey sonuçta

Ayrıca sizin şahsınıza yönelik yüzünüze yapılmış bir hareket yokken kıza mesaj atıp saydırmışsınız haklıyken haksız konuma düşmüşsünüz,
Yani kız nişanlısıyla tartışmış istediğim olmadı diye ama bütün ailenin haberi olmuş, telefonlar açılmış,
Bence erkek kardeşin ağzını tutsun iki tarafın arasını bozmasın.

Fark ettiniz mi bilmiyorum, zaten konu sahibinin ifade vermesi beklenmiş. Yani muhtemelen kızın isteği konu sahibinin azarlanması.

Ayrıca bir insan sevgilisiyle de bir fondöten bir yüz kremi gelmedi ya da yanlış geldi diye kavga ediyorsa (hediye olarak geliyorlar üstelik) o insan beş para etmez tartışmasız olarak.

Adetlerin gerekliliği gereksizliği kısmına girmiyorum ancak bir üye de gelinin ağzından olsa şöyle konu açılırdı diye yazmış. Öyle bir konu açılsa çok açık söylüyorum çok ağır şeyler yazardım.

Yok 10 şeyin 2si neden alınmamış da yerine başka bir şey alınmış. Rezillik.

Son düzenleme:
anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.

Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.

Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.

Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).

Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?

ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.

gurursuz ve aile terbiyesi almamış bir gelin.
gurursuzluğun tedavisi yok
allah kurtarsın

Oncelikle,gelin bos yere hir cikarmamis. Sizin nisandaki gorgusuzlugunuzden dolayi,ne olsa gicigina gider artik anlatabildimmi?
Yani sorun basit bir makeup malzemesi degil...

Ikincisi,soruyorsaniz,okadar ince dusunceliyseniz alacaksaniz nerde olursa olsun. Alamiyorsaniz uygun dille izahat edeceksiniu,surpris yapmayacaksiniz..

Ucuncusu attiginiz mesaj cok terbiyesizce.
O degil de siz onu gozunuzde buyutmussunuz,kendi hislerinizi ,onunki gibi yazmissiniz.
umrunda bile degilsinizdir,terbiyesizlikleriniz haric.

Kardesimle biz geziyorduk,grubumuz vardi vs vs birseyler yazmissiniz,zaten burda belli ediyorsunuz kiskancliginizi hiccc kusura bakmayin.

Oturup konusun,ozur dileyin. Kotu gorumce olmayin simdiden. Allah kolaylik versin geline.

Yani olay makyaj niye benim istedigim alinmamis olayi degil,nisandaki sizi ilgilendirmeyen seye burnunuzu sokmaniz,terbiyesiz bir uslupta laf soylemeniz,bunlarida karsi tarafin kamerada vs gormesi.. Bunun gibi bircok olayiniz vardir eminim...

Cancaazim, son olayi anlattim, ama daha kac olay var bilmiyorsunuz tabi. Hangi birini anlatmami istersin? Istemeye gidiyoruz, karsimiza oturup 'evlenmeye henuz hazir degilim' demesinimi (aralarinda yuzuk takmalarina ragmen), dugunden 2 ay once dugunu 3 ay daha erteletmek icin cikardigi problemimi anlatayim, kardesimle etten sutten sebebler yuzunden defalarca ayrilip ablamin kapisina aglayarak defalarca dayanip 'beni affetsin kardesin' demelerinimi anlatayim? Ailesinin oturup altin pazarligi yapmasini mi anlatayim? Alinan altin taki setini 'bana sormadan aldiniz bana deger vermiyosunuz demekki' demesinimi (yanlis anlamayin ama alinan trabzon hasiri gayette hos bir setti)?
Beni o kavgaci gorumce pozisyonuna sokmasi cok ama cok ayip. hic karakterim, tarzim, yasam seklim, kisiligim oyle bir davranisa musait degil.

Bu anlattıklarınızda bişey yok
Bizde sevgiliyken yüzük taktık bunun anlamı ben senle hemen evlenicem demek değilki.
Ayrıca ayrılıp barışma konularında sen neden kinleniyorsun kıza, senin bu konuyla alakan bile yok erkek kardeşin affediyor sen neden affedemiyorsun, sana yapılmış bir şey değil üstelik
Ayrıca evli misin bilmiyorum gördüğüm her düğünde kız ailesi erkek ailesinden altın ister, o kız olmasa diğeri de isteyecek sonuçta
Bana sorulmadan takı seti alınsaydı ortalığı yıkar takmazdım, hasır set bana gelse direk değiştirin derdim sen beğenebilirsin ama sen kullanmayacaksın.
Kız ailesi ile olan normal durumları bile sorunmuş gibi göstermişsiniz
Bence annen baban ilgilensin bu sorunlarla sen değil

Oncelikle,gelin bos yere hir cikarmamis. Sizin nisandaki gorgusuzlugunuzden dolayi,ne olsa gicigina gider artik anlatabildimmi?
Yani sorun basit bir makeup malzemesi degil...

Ikincisi,soruyorsaniz,okadar ince dusunceliyseniz alacaksaniz nerde olursa olsun. Alamiyorsaniz uygun dille izahat edeceksiniu,surpris yapmayacaksiniz..

Ucuncusu attiginiz mesaj cok terbiyesizce.
O degil de siz onu gozunuzde buyutmussunuz,kendi hislerinizi ,onunki gibi yazmissiniz.
umrunda bile degilsinizdir,terbiyesizlikleriniz haric.

Kardesimle biz geziyorduk,grubumuz vardi vs vs birseyler yazmissiniz,zaten burda belli ediyorsunuz kiskancliginizi hiccc kusura bakmayin.

Oturup konusun,ozur dileyin. Kotu gorumce olmayin simdiden. Allah kolaylik versin geline.

Yani olay makyaj niye benim istedigim alinmamis olayi degil,nisandaki sizi ilgilendirmeyen seye burnunuzu sokmaniz,terbiyesiz bir uslupta laf soylemeniz,bunlarida karsi tarafin kamerada vs gormesi.. Bunun gibi bircok olayiniz vardir eminim...

Takı töreninin kendisi görgüsüzce değil de bitsin mi diye soran birine bitsin demek mi görgüsüzlük?

Ya da fondöten veya yüz kremi gelmedi/ yanlış geldi diye tek kelime eden insan görgüsüzün en yüksek seviyesidir. Dediğiniz gibi önceden konu sahibine sinir olmuş olsa bile sevgilisine böyle bir şey söylemeye utanır insan.

- Ablan makyaj malzemesi ne istedim diye sordu, hepsini yazdım. Fondötenle cilt kremini almamış onlar yerine başka şey almış. Nasıl böyle bir şey yapar??

Size mantıklı geldi mi?

Bu anlattıklarınızda bişey yok
Bizde sevgiliyken yüzük taktık bunun anlamı ben senle hemen evlenicem demek değilki.
Ayrıca ayrılıp barışma konularında sen neden kinleniyorsun kıza, senin bu konuyla alakan bile yok erkek kardeşin affediyor sen neden affedemiyorsun, sana yapılmış bir şey değil üstelik
Ayrıca evli misin bilmiyorum gördüğüm her düğünde kız ailesi erkek ailesinden altın ister, o kız olmasa diğeri de isteyecek sonuçta
Bana sorulmadan takı seti alınsaydı ortalığı yıkar takmazdım, hasır set bana gelse direk değiştirin derdim sen beğenebilirsin ama sen kullanmayacaksın.
Kız ailesi ile olan normal durumları bile sorunmuş gibi göstermişsiniz
Bence annen baban ilgilensin bu sorunlarla sen değil

Hanımefendi nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum da gelin için takı pazarlığı her yerde yapılmıyor. Bakın ismi bile kulağınıza nasıl geliyor?

Her gelin ailesi istermiş. Neyse ki onurlu aileler duruyor hala.

Bu bohça adeti kökten kaldırılmalı .
Genç kız genç adam peşlerine bir sürü şişko kadını takarak iç çamaşırı mağazalarını işgal ediyorlar .
Kizin giyeceği donu giyeceği sütyeni tüm aile neden görsün yahu .
Gerizekalıca bir adet.
Ben yaptırmadım ...

Ayrıca bir insan sevgilisiyle de bir fondöten bir yüz kremi gelmedi ya da yanlış geldi diye kavga ediyorsa (hediye olarak geliyorlar üstelik) o insan beş para etmez tartışmasız olarak.
.
Yok 10 şeyin 2si neden alınmamış da yerine başka bir şey alınmış. Rezillik.

Gelinde edep, gorgu 0. Hediye kabul etmeyi bile bilmiyor, yazik.

Yorumlariniz icin her birinize teker teker tesekkur ediyorum. Hak ettigim elestirilerde yazmissiniz, bazen biraz onyargilida olmussunuz. Cogunuz beni anlamis, gelin hanimin huzurunu bozmasi icin bir sebeb olmadigi konusunda benimle hemfikir olmussunuz.

Aksam esimlede konusup onun fikrinide alacagim. Sanirim gelinle konusmamam daha mantikli, erkek kardesimle konusup bundan sonra hicbir problemlerinin anneme babama yansimamasini rica edecegim. Ikidebir buyuk kavgalar cikarip iki gun sonra bisey olmamis gibi barisiyorlar, anneme babamada yazik. Hickimsenin iliskisi dort dortluk degildir, ama biraz ozelinin olmasi lazim insanin.

Karakter olarak biraz fazla disayonuk bir insanim, bu benim Allaha sukurler olsun genel olarak hep isime yaramistir. Benim disayonuk olmam, kolay iletisim kurmam genelde insanlar tarafindan hos karsilaniyor, lakin bazi kadinlar farkli olduklari icin cok fazla anlamiyorlar beni herhalde, gelinimizde o kadinlardan biri. Aldirmam genelde, ama bu kiz elalem degil ki, kardesimin esi olacak. Kendime bi arkadas gibi yakin hissetmek isterdim. Neyse kendisi bilir, yorumlarinizda ortak fikriniz: mesafeli ol. Cokta haklisiniz.

tesekkurler zamaniniz icin!

Back