Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

niye malzemeleri siz seçiyorsunuz da kendi seçmiyor

benim bildiğim gelin kendi seçer ve böylece sorun çıkmaz
Sinir oluyorum bu ailelerin her ise burnunu sokupta sewenleri huzursuz etmelerine birakin kim ne aliosa alsin ne bu kibir ... onunla ayrilsa baskasi gelse onlada srun ysarsnz bnce gorumce geline haddini bildirene kdr once kndsi haddini bilsin sacma sapan

sormayin. oyle mizmiz bir yapiya sahipki, kardesimde bir okadar sinirli asabi. Allah yardimcilari olsun ne diyeyim. Evet, yanliz konusacakmisim (babam oyle yapmami rica etti ne diyecegimi yapacagimi sasirdim)
Istedigi malz. Alip gotur sorun marka deil bulamadim belki sana gorede ben hataliyimdir boyle olcani bilse berbr cikalim derdim ben kardesimi sewiorum onuda seninle mutlu oldunu bildimiz icin sana deer werioruz ama yanlis anlasilmalar oluo bunlar yipratir bizi sen bizim gelinimiz deil bi omur kizimizsin artik benimde yengemsin byle ufak seylere takilmayalim cul caput icin kalp kirmayalm de yoksa sen zararli cikarsin kardesin suan bi olumsuzluk olsa ilk sana patlar ve ilerde yengeniz sizinle gorusmeme karari alabilir birdaha karismayin kim ne aliosa alsin anneniz babaniz alsin onlar muhattap olsun siz girmeyin sonra kirilabilirsin belki kardesinizi soutup kavgalar cikarabilirler

aynen benim de takildigim o kisimdi, ne demek HAD bildirmek? hani biz erkek eviyiz, ben gorumceyim, O KİM Kİ tribi cok cirkin.. sen degerliysen o da degerli dmi? 'sen kardesimin mutlulugu icin varsin' da ne demek, denecek cok sey var da, neyse..
saygiysa karsilikli olacak, biz erkek tarafiyiz geline istedigimizi yapariz, ama o saygi duymak zorunda mantigi yuzunsen insanlara zehir oluyo en guzel olmasi gereken vakitler.

'geline haddini nasil bildirebilirim' mantigi cirkin yalnizca.. herkes haddini bilmeli, saygi karsilikli olmali.. had bildirmeye kalkisilinca, kendini ustun goruyor gibi oluyorsun biraz..

Bohca nedir Allah aşkına bu yıllarda bohca mı kaldı ?
Hem bu alışveriş olacaksa neden gelin hanımla olmuyor bu ? Yardım etmeseydiniz keşke.

hahaha sevenlerin arasına girme arabeskine gelmiş dayanmış konu.. konu sahibi kapattır sen bunu, gelin saldırısına maruz kalmışsın

Iyi de kiz nisanlisiyla kavga etmis.
Durup gorumcesine mesajlar duzmemis.
Ustelik nasil kavga ettiklerini de bilmiyoruz. Kiz sikayet etmistir nisanli ablasini savunmustur o onu derken kavgaya donusmustur, ciftler arasinda olur boyle.
Sonraki adima bakalim;
Nisanli kavgayi anneye yetistiriyor.
ANNE KIZI degil ANNESINI ARIYOR.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis
Kiz annesinin cevabina bakalim;
Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye.
bir hakaret had bildirme yok, hayiflanma var.
Ustune konu sahibi geline mesaj atiyor.
Simdi konu sahibini hakli bulmayanlara gorumce nefretinden oyle diyor denilince bu adaletsizlik degil de nedir?
Ki ben gorumceyim, ve ayni zamanda gelecekte bir gorumce adayiyim.
2 de gorumce sahibiyim, ne gorumcelerimle ne de gelinlerimizle hic bir sorunum olmadi simdiye kadar.

Tamamını okumadım ama makyaj malzemesi konusunda o bohça açlılırken diyebilirdin senin söylediklerini bulamadım bunları aldım diye. Sorduğun için beklemişlerdir.

Politik olmaktan kastınız, herkesin o an yüzüne gülüp arkasından 'ne kadar' kötü olduğunu olduğunu konuşmaksa, bunun adı 'iki yüzlülük' tür ve her birey kendine kolay kolay yakıştıramaz onu baştan söyleyeyim.
Herkes ne kadar 'iyi, güleryüzlü gelin' olduğumu söyleyeceğine, 'düşüncelerini söylüyor, en azından gizlemiyor, arkamızdan konuşmuyor' dese çok daha memnun olurum ki; her zaman bozulduğum, gücendiğim durumu kibarca dile getiririm eğer hala anlaşılmıyorsa da suratımı asar otururum.
Ama en azından bir şekilde 'tepki' gösterir, 'politik' olmam, olamam...
Dolayısıyla gelinlere verdiğiniz aklı çook yanlış buldum.
Sizin yaptığınız bu olabilir, gelinin yüzüne gülüp arkasından böyle davranışlara girdiğinizi anlamışsa belki de ondan 'karın ağrısı' sizsinizdir, bunu göz ardı etmeyin.
Bu ilkiydi.

İkincisine gelince, siz kendinizi açıklamaktan yorulduysanız biz de anlatmaktan yorulduk.
Karşınızdaki insanın 'sizin yarınız kadar' empati yapmıyor olması, sizin kaba davranışlarınızın sebebini açıklamıyor ya da buna zemin oluşturmuyor.
Madem yakın bir zamanda evlendiniz, bu stresin ve sürecin nasıl bir şey olduğunu bildiğiniz halde destek yerine köstek olmayı seçiyorsanız, kişiliğiniz kendi tercihinizdir.
Burada size kötü söz söyleyince veyahut hatalarınızı belirtince bize bir şey olmuyor.
Ne o gelin biziz ne de kardeşiniz.
Siz bir konu açıp yaşadığınız sıkıntıyı anlattınız ve 'geline haddini bildirmek' adına akıl danıştınız.
Biz de size başka bir açıdan bakıp, hatalarınızı düzeltirseniz ilişkinizin daha iyi olabileceğinizi anlatmaya çalıştık.

Şunu da belirteyim; 'görümceler'le hiçbir derdim yok.
İki tane görümcem var, biri altı diğeri dokuz yaş büyük.
İkisine de bayılırım çünkü kardeşleriyle bir şey yaşadığımda nötr bir şekilde kendi kardeşlerine hesap sorabiliyorlar.
Beni 'elin kızı olarak, ailelerine kardeşlerinin mutluluğu için girdiğimi' düşünmüyorlar.
Her şeyden öte, insan olarak bana saygı duyup seviyorlar.
Bir şeye elimi sürmeme izin dahi vermiyorlar, küçük olmama rağmen.
Evime geldiklerinde benden çok onlar koşturuyor.
Bir şeye karışmak bir kenara dursun, ben ne istersem kardeşlerine öyle olması için baskı bile yapıyorlar.
Kısaca en büyük destekçilerim, arkadaşlarım, ablalarım onlar benim, ben de onların kardeşleriyim, böyle görüyorum.
Hatırlatayım, bu türlü görümceler de var ve ne kadar şanslıyım.
Siz de gelininizi sadece 'kardeşinizin mutluluğu için var ve bu yüzden hayatınızda' düşüncenizden vazgeçip, arkadaş olarak tarafsız bir şekilde yaklaşırsanız, size bayılan bir geline sahip olabilirsiniz, işin özü bu.

Son düzenleme:
Yanlisa yanlis diyelimki, azalarak tukensin.
Boyle bir tabir varsa da kullanilmasin bi zahmet!
yanlisi ifade etmek yalnizca gocunmadan oturu olmamali.. illa ucunun bize dokunmasi gerekmiyor itiraz etmek icin..
simdi ben bosanmis biriyim diye hassas olmakla da suclanabilirim, zira bunu yasadim bu sitede..

Keşke sormasaydınız madem sordunuz ve bulamadınız bunu nazikçe iletebilirdiniz kendisine.
Evet bohça için sorun çıkarması hiç hoş değil fakat sizin mesajınızda ağır olmuş. Cevap yazdı mı size?

Bu arada ben sizi haksız bulmadım sadece anlattıklarınız kadarıyla fazla tepkili buldum.
Evet maalesef ki bazen insanı çıldırtabiliyorlar evlilik sırasında . Evlenen hatunlardan bazıları evlenene kadar karşı tarafı yiyip bitiriyor.
Aileler yönetiyor, kendilerince planları var v.s

Bu bohça olayında annesinin araması çok tuhaf. İnsan tenezzül etmez aramaya.

'gelin kardesimi mutlu etmek icin var' dusuncesini birakmazsan daha cookk 'karin agrisi' olursun konu sahibi, kendi tabirinle.. gelinler de mutlu olmak icin evleniyor, yani kardesinle karsiliklidir "mutlu etme gorevleri".. kardesimi mutlu etsin, bize de serilsin diye bsy yok ozetle..

bravo
dogrulari soylemeye calisinca biz gorumce dusmani oluyoruz

agzina saglik yav!

yook olur mu, bazilari istiyor ki, ogluşumuzun ismi evli olsun karisi gonlunu eylesin ama 1nci sirada hep biz olalim!
bu zihniyet degilmi insanlara 'dunya evini' zehir eden?!

Ben de ilk olarak gelinin annesi aradı zannetmiştim.
Meğer olayın aslı, damat beyin yani konu sahibinin annesi aramış.
Kızınız ne diye sorun çıkarıyor diye...
Bu durumu öğrenmeden önce yüzde 50 hata payı bulmuştum fakat, kayınvalidenin doğrudan dünürünü arayıp 'hesap sorması'ndan sonra neler yaşandığını daha net anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…