isin kotusu, konu sahibi bu yazilanlardan hic bsy almadigi gbi, bi kac kendine destek olmus yorumu yedegine alip tam gaz devam edecek..Ben de ilk olarak gelinin annesi aradı zannetmiştim.
Meğer olayın aslı, damat beyin yani konu sahibinin annesi aramış.
Kızınız ne diye sorun çıkarıyor diye...
Bu durumu öğrenmeden önce yüzde 50 hata payı bulmuştum fakat, kayınvalidenin doğrudan dünürünü arayıp 'hesap sorması'ndan sonra neler yaşandığını daha net anladım.
o zaman geline ne marka istersin demeyecek.. hem sorup hem almamak nedir? bulamaz, o ayri.. bir de 'bence oylesi daha guzel oldu' diyerek hakli cikmaya calisiyor.. sen kullanmayacaksin bi kere..Sizin bu gelinden cekeceyiniz var Canim, insan yinede bir tsk eder ona sormussun ne lazim diye gitip almisin ne bicim gelin bu yahuuu. Benim kaynanam bana dogru dürüz bohca alisverisi bile yapmadi sadece ic camasiri ve gecelikler Hepsini Annem Aldi bana. Ben senin yerinde olsam derdim ki : istedigin makyac takimlarini alamadigim icin kardesimle kavga ediyorsun senin icin makyac daha mi önemli kardesimden insan bir tsk Eder yinede gittim yoruldum baktim Aldim sana biseyler tsk edeceyinee kavga ediyorsun. Cok ayip yaptigin Bu konuyu kapatalim iyi anlasmaya bakalim. Öyle Seyler söyle.
Allah size sabir versin Insallah kardesin cok mutlu Olur Canim :)
Hiçbir şey yaşamamış olsam bile, görümcem ya da herhangi bir aile ferdi bana öylesine nefret dolu bir mesaj attığında kendimi tutamaz, tüm ipleri koparırdım.isin kotusu, konu sahibi bu yazilanlardan hic bsy almadigi gbi, bi kac kendine destek olmus yorumu yedegine alip tam gaz devam edecek..
şu 'had bildirme' mevzusuna fena takmis ve sinirlenmis durumdayim.. kim kime had bildiriyor? ayrica had bilmek'ten kasıt gorumceyi üs gorup onune serilmek mi; kabalik ve yoksayar davranislarina ragmen? saygi istenmez, beklenir.. ayrica biz erkek tarafiyiz, bir tık ondeyiz diye bsy yok.. ey konu sahibi ve onun gibi dusunenler; siz de gelini saymaya, haddinizi bilmeye mecbursunuz!Hiçbir şey yaşamamış olsam bile, görümcem ya da herhangi bir aile ferdi bana öylesine nefret dolu bir mesaj attığında kendimi tutamaz, tüm ipleri koparırdım.
Bu ne cürret, ne cesaret, ne 'had'sizlik der, affetmezdim.
Üstüne bir de yaşanmışlık ve anlaşılan daha da çok yaşanacak var bu ailede malesef...
o zaman geline ne marka istersin demeyecek.. hem sorup hem almamak nedir? bulamaz, o ayri.. bir de 'bence oylesi daha guzel oldu' diyerek hakli cikmaya calisiyor.. sen kullanmayacaksin bi kere..
hem mesele kesinlikle makyaj degil, tavirlar igneleyici.. tahakkum kurma çabasi cirkin.. gelin tavrini koyunca da kotu oluyor..
Olmasi gerekende bu ailemiz bizim kiymetlimiz onlarin mutsuzluguyla beslenecek kadar kuculmemeliyizIroni amacıyla söylemediyseniz teşekkürler :) asil olmaktan ziyade, mesela abimin ve kardeşimin mutluluğu için karışmam. Benim yüzümden her ne olursa olsun araları bozulursa gözüme uyku girmez..
Ben de ilk olarak gelinin annesi aradı zannetmiştim.
Meğer olayın aslı, damat beyin yani konu sahibinin annesi aramış.
Kızınız ne diye sorun çıkarıyor diye...
Bu durumu öğrenmeden önce yüzde 50 hata payı bulmuştum fakat, kayınvalidenin doğrudan dünürünü arayıp 'hesap sorması'ndan sonra neler yaşandığını daha net anladım.
Okuyan da mehiri yapan sensin sanacak...ne mehirmiş yahu, söz de ayrı, nişanda ayrı, kına da ayrı, düğünde ayrı, imam nikahında ayrı isteniyor bir bitmiyor.. bu kadar güvence manyağı olacaksa kızlar bir okul bitirsinler al sana güvence.. kimse kusura bakmasın, nişanda ne takılacağını konuşmak pazarlıktır.. mehir'in ne olduğunu da biliyorum böyle bir şey değil..
Eki Görüntüle 1464180
Geline iki sandigi, yerdeki yatak ortusuyle nevresimi, bide masanin bu tarafindaki kirik beyaz bohcayi hazirladik. Fotoda yok ama birde bavul goturduk, bitane kardesime aldik bitanede geline takim olsun bavullari diye.
Yorumlarinizi okudumda. Dayanamadim, fotoda paylastim artik. Merak edenlere makyajin markalarinida sayayim madem; Chanel'den Allure parfumunu aldim. Clinique'ten ruj, Bourjoir'den far, allik, rimel, dudak kalemi, goz kalemi, Maybelline'den oje, kas kalemi aldim. Oldu mu, saydim hepsini. Benden Mac fondoten istedi, rengini tutturamam diye almadim. Ayrica Guilot'tan yuz kremi istedi, bulamadim o yuzden almadim. Keske alamadiklarim hakkinda mesaj atsaymisim ah keske.
mesele makyaj malzemesi meselesi degil ki yalnizca.. konu sahibinin dusunce ve tavirlari da skntili.. ortada surekli bi 'haddini bildirme, kendi bildigini yapma' olgusu var.. yani olaya sadece 'makyaj malzemesine burun kiviran gelin' perspektifinden bakmamak gerek..Bilmiyorum bence abartiyorsunuz, Yada ben baska düsünyorum Mesela benim görümcem bana sorsa hani makyac takimi Yada hangi marka istersin diye ben ilk basta cok tsk ederdim istedigimii söylerdim ama Eger istedigimi degilde baska marka almissa kesinlikle Bunun icin kavga cikarmazdim.. Herkezin görüsü baska tabiki
bi yorumda suna benzer bsy yazmis biri: 'ayagina yer yapmadan yaptiklarina bak gelinin' bu ne cirkin bi tabirdir ya?! sanki adam degildi de, erkek evi bi paye(!) verdi.. bu nasil bi kustahlik, nasil bi kucumsemedir.. ya da kendini ne sanmadir?Haklıyken haksız duruma düşmüşsün. Hatta düştün.
Yerini yurdunu bilsin ne demek ? Senin erkek kardeşinin ailesi sen değilsin o artık. Yani yerini yurdunu bilmesi gereken varsa o da sensin.
Oldum olası kabullenemiyorum bu tarz şeyleri. O bizim oğlumuz aman o benim abim sen elsin haddini bil.. Almayınız o zaman efenim alınız abinizi oğlunuzu turşusunu kurunuz adam mı kalmadı memlekette müstakbel yengeniz için ?
Ha, şu çeyiz konusunda sonuna kadar haklısın ona diyecek bir şeyim yok. Abartmışlar. Ama keşke eksikleri bırakıp ben bunları şunları alamadım siz abimle halledersiniz deseydin. Böylece olay büyümez bu noktaya gelmezdi.
Aslında bu konunun bu kısmını da açıp söylenecek çok şey var ama uzatmayacağım.
Babanın söyledikleri de çok ilginç. Adam oğluna eş değil sana kardeş alıyormuş. Ne hoş. Ki onu da geçtim kimsenin bir şey aldığı yok. Baban mal mı satın alıyor acaba ?
Onlar bir aile kuruyor. Beraber bir ömür boyunca yan yana durup el ele vermek için birleşiyorlar. Yani senin babanın hiç bir şey aldığı yok. Haberiniz olsun.
Suçlusunuz suçlusunuz suçlusunuz. En başta haklı iken verdiğiniz karşılıkla sonuna kadar suçlusunuz.
iskenceye ceviren de insanlar.. yani bohcanin sucu nebohça ne yaa aynen
Allam ya uyuz oluyorum bu güya adet ama işkence olarak sürdürülen saçma geleneklere