Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

Ben de ilk olarak gelinin annesi aradı zannetmiştim.
Meğer olayın aslı, damat beyin yani konu sahibinin annesi aramış.
Kızınız ne diye sorun çıkarıyor diye...
Bu durumu öğrenmeden önce yüzde 50 hata payı bulmuştum fakat, kayınvalidenin doğrudan dünürünü arayıp 'hesap sorması'ndan sonra neler yaşandığını daha net anladım.
isin kotusu, konu sahibi bu yazilanlardan hic bsy almadigi gbi, bi kac kendine destek olmus yorumu yedegine alip tam gaz devam edecek..

Sizin bu gelinden cekeceyiniz var Canim, insan yinede bir tsk eder ona sormussun ne lazim diye gitip almisin ne bicim gelin bu yahuuu. Benim kaynanam bana dogru dürüz bohca alisverisi bile yapmadi sadece ic camasiri ve gecelikler Hepsini Annem Aldi bana. Ben senin yerinde olsam derdim ki : istedigin makyac takimlarini alamadigim icin kardesimle kavga ediyorsun senin icin makyac daha mi önemli kardesimden insan bir tsk Eder yinede gittim yoruldum baktim Aldim sana biseyler tsk edeceyinee kavga ediyorsun. Cok ayip yaptigin Bu konuyu kapatalim iyi anlasmaya bakalim. Öyle Seyler söyle.

Allah size sabir versin Insallah kardesin cok mutlu Olur Canim :)

Sizin bu gelinden cekeceyiniz var Canim, insan yinede bir tsk eder ona sormussun ne lazim diye gitip almisin ne bicim gelin bu yahuuu. Benim kaynanam bana dogru dürüz bohca alisverisi bile yapmadi sadece ic camasiri ve gecelikler Hepsini Annem Aldi bana. Ben senin yerinde olsam derdim ki : istedigin makyac takimlarini alamadigim icin kardesimle kavga ediyorsun senin icin makyac daha mi önemli kardesimden insan bir tsk Eder yinede gittim yoruldum baktim Aldim sana biseyler tsk edeceyinee kavga ediyorsun. Cok ayip yaptigin Bu konuyu kapatalim iyi anlasmaya bakalim. Öyle Seyler söyle.

Allah size sabir versin Insallah kardesin cok mutlu Olur Canim :)
o zaman geline ne marka istersin demeyecek.. hem sorup hem almamak nedir? bulamaz, o ayri.. bir de 'bence oylesi daha guzel oldu' diyerek hakli cikmaya calisiyor.. sen kullanmayacaksin bi kere..
hem mesele kesinlikle makyaj degil, tavirlar igneleyici.. tahakkum kurma çabasi cirkin.. gelin tavrini koyunca da kotu oluyor..

isin kotusu, konu sahibi bu yazilanlardan hic bsy almadigi gbi, bi kac kendine destek olmus yorumu yedegine alip tam gaz devam edecek..
Hiçbir şey yaşamamış olsam bile, görümcem ya da herhangi bir aile ferdi bana öylesine nefret dolu bir mesaj attığında kendimi tutamaz, tüm ipleri koparırdım.
Bu ne cürret, ne cesaret, ne 'had'sizlik der, affetmezdim.
Üstüne bir de yaşanmışlık ve anlaşılan daha da çok yaşanacak var bu ailede malesef...

Hiçbir şey yaşamamış olsam bile, görümcem ya da herhangi bir aile ferdi bana öylesine nefret dolu bir mesaj attığında kendimi tutamaz, tüm ipleri koparırdım.
Bu ne cürret, ne cesaret, ne 'had'sizlik der, affetmezdim.
Üstüne bir de yaşanmışlık ve anlaşılan daha da çok yaşanacak var bu ailede malesef...
şu 'had bildirme' mevzusuna fena takmis ve sinirlenmis durumdayim.. kim kime had bildiriyor? ayrica had bilmek'ten kasıt gorumceyi üs gorup onune serilmek mi; kabalik ve yoksayar davranislarina ragmen? saygi istenmez, beklenir.. ayrica biz erkek tarafiyiz, bir tık ondeyiz diye bsy yok.. ey konu sahibi ve onun gibi dusunenler; siz de gelini saymaya, haddinizi bilmeye mecbursunuz!

o zaman geline ne marka istersin demeyecek.. hem sorup hem almamak nedir? bulamaz, o ayri.. bir de 'bence oylesi daha guzel oldu' diyerek hakli cikmaya calisiyor.. sen kullanmayacaksin bi kere..
hem mesele kesinlikle makyaj degil, tavirlar igneleyici.. tahakkum kurma çabasi cirkin.. gelin tavrini koyunca da kotu oluyor..

Bilmiyorum bence abartiyorsunuz, Yada ben baska düsünyorum Mesela benim görümcem bana sorsa hani makyac takimi Yada hangi marka istersin diye ben ilk basta cok tsk ederdim istedigimii söylerdim ama Eger istedigimi degilde baska marka almissa kesinlikle Bunun icin kavga cikarmazdim.. Herkezin görüsü baska tabiki

birkaç gündür konunuzu görüyorum ama bu kadar büyütülecek ne var anlamadıgım icin yorum yapmamayı tercih etmiştim.

açıkçası bohça isteyen bir gelinimiz olsa hic ugrasmaz, annemler kabul ediyorsa yapsınlar diye bakardım, dügüne de misafir gibi gidecegimi iyi biliyorum.
çünkü benim bekleyecegim de öyle olur.

ailenize ve size üzüldügüm seyleri yazayım önce;

madem siz heveslenmişsiniz ve bohça işlerine uzak biri degilsiniz... alacagınızı alıp bulamadıklarınıza karışmasaydınız.
karşı taraf kıyameti mi koparıyor, bırakın tepinsin dursun, annesi annenizi arayıp ortalıgı kaldıracak bakıs açısına sahip oyle insanlara mesajla "canım onu bulamadım" demek bile fazla.
neden her seye bu kadar müdahilsiniz?
kardeşiniz madem bu kadınla beraber bir yola cıkmak istiyor, bırakın ne istiyorlarsa kendileri yapsınlar, sizin de o ıvır zıvır icin yorgunlugunuza yazık.

ancak her seye karışmanız aileniz adına yapacagınız bohcayla da sınırlı kalmamıs ne yazık ki.
ne işiniz var nişanda bitti mi diye soran adama cevap vermekle? "1dk bekleyin" derken hemen kız tarafından da görüs almak cok zor olmamalı.
ama daha da vahim olan o an kendileri de mudahale edebilecekken ve geri dönüşü olmayan birsey yapmamanıza ragmen iş işten gectikten sonra kamerada cıkan görüntüye takıp oradan kavga cıkaran insanlarla muhatap olmanız...

gelelim sizin asıl hatalarınıza:

1-mesaj cok gereksiz olmuş bence.
öfkenizi anlıyorum ama gereksiz koşturmaca insanda gördügünüz üzere gereksiz bir haksızlıga ugrama duygusuna da neden oluyor, ugrasmayın derken bosuna konusmuyorum : )
fakat o mesajı atmak karşı tarafın terbiyesizligine yanıt vermek degil ortak olmaktır.
kardeşinizin aklı olsaydı da gelinizin ve ailesinin basitligini görseydi.

böyle bir sorununuz varsa da hayıflanmak yerine "biz ailece nerde hata yaptık da bu oglan böyle oldu" diye düşünmenizi tavsiye ederim.

2- ne demek "bizim adetlerimizde yok, yerin dibine girdik" ?! damat salonun ortasında amuda kalkmıyor ki... neden bu kadar büyütüyorsunuz? (ayrıca öyle birşey olsa dahi amuda kalkan düşünsün onu)
belki de buna benzer düşüncelerinizi sözle ifade etmeseniz de mimiklerinizle yer yer belli ediyorsanız o yüzden karsı taraf hırslanıyordur, kimse küçümsenmek istemez, hele asagılayıcı ve suclayıcı bakıslara maruz kalmak... kendimi yerine koyuyorum da bir bakışa bakar köprüleri yıkmam.
ama bu konuda da gelininizin aklı olsaydı da kardesinize rahatsız oldugu seyleri düzgün bir sekilde ifade edebilseydi, o da ailesiyle gerektigi sekilde konusurdu.
ama görünüyor ki oyle olmamış, yine tencere kapak...

tek tavsiyem karışmamanız,
evlenirler mi boşanırlar mı bırakın ne yaparlarsa yapsınlar, 18 yaşında gençleri başgöz etmiyorsunuz, yetiskin birey gibi davranmayı ögrensinler bir zahmet.

siz evinize geldiklerinde misafirperver olun, güler yüzle karsılayın,
ailenize geldiklerinde anne babanızın kızı olarak üstünüze düşeni yapın yeterli.

görümcem cok umursamaz, duygusuz, soguk biri ama iyi bir insan derler arkanızdan,
vaktiniz ve enerjiniz de size kalır ; )

Haklıyken haksız duruma düşmüşsün. Hatta düştün.
Yerini yurdunu bilsin ne demek ? Senin erkek kardeşinin ailesi sen değilsin o artık. Yani yerini yurdunu bilmesi gereken varsa o da sensin.
Oldum olası kabullenemiyorum bu tarz şeyleri. O bizim oğlumuz aman o benim abim sen elsin haddini bil.. Almayınız o zaman efenim alınız abinizi oğlunuzu turşusunu kurunuz adam mı kalmadı memlekette müstakbel yengeniz için ?
Ha, şu çeyiz konusunda sonuna kadar haklısın ona diyecek bir şeyim yok. Abartmışlar. Ama keşke eksikleri bırakıp ben bunları şunları alamadım siz abimle halledersiniz deseydin. Böylece olay büyümez bu noktaya gelmezdi.
Aslında bu konunun bu kısmını da açıp söylenecek çok şey var ama uzatmayacağım.
Babanın söyledikleri de çok ilginç. Adam oğluna eş değil sana kardeş alıyormuş. Ne hoş. Ki onu da geçtim kimsenin bir şey aldığı yok. Baban mal mı satın alıyor acaba ?
Onlar bir aile kuruyor. Beraber bir ömür boyunca yan yana durup el ele vermek için birleşiyorlar. Yani senin babanın hiç bir şey aldığı yok. Haberiniz olsun.
Suçlusunuz suçlusunuz suçlusunuz. En başta haklı iken verdiğiniz karşılıkla sonuna kadar suçlusunuz.

Ironi amacıyla söylemediyseniz teşekkürler :) asil olmaktan ziyade, mesela abimin ve kardeşimin mutluluğu için karışmam. Benim yüzümden her ne olursa olsun araları bozulursa gözüme uyku girmez..
Olmasi gerekende bu ailemiz bizim kiymetlimiz onlarin mutsuzluguyla beslenecek kadar kuculmemeliyiz

Hala insanlar kiz tarafi ortaligi ayaga kaldirdi saniyor.
Ortaligi ayaga kaldiran erkek tarafi.

erkek tarafı herzaman haklıdır kızlarr konuyu uzatmayın (!)
gelin gelinliğini köleliğini bilmeli haddini bilmeli neyin tartışmasındasınız allah aşkına(!)
erkekler uçkurunu eglemek, önüne sofra konulup giysileri hali hazırda önüne konması için evlenir ne diyosunuz siz(!)
aslında 1. evi anasının evi tartışmayın lütfen (!)

birde gelinler edepsizleşince çok edepsiz bu kız derler.. allah aşkına herkes hayatının kendisini ilgilendiren kısmıyla alakadar olsa gelin neden edepsiz olsunki?

Ben de ilk olarak gelinin annesi aradı zannetmiştim.
Meğer olayın aslı, damat beyin yani konu sahibinin annesi aramış.
Kızınız ne diye sorun çıkarıyor diye...
Bu durumu öğrenmeden önce yüzde 50 hata payı bulmuştum fakat, kayınvalidenin doğrudan dünürünü arayıp 'hesap sorması'ndan sonra neler yaşandığını daha net anladım.

Aa, çok şaşırdım. Bu ortalığı karıştırmaktan başka birşey değil. Kızla adam arasında olan tartışma ailelere yansımamalı, hadi yansıdı diyelim çözüm yolu bu değil..
Bu durumda gerçekten haksızlar bencede.

Okuya okuya bunaldim vallah. Bana göre tek konu sahibinde suc yok, bi bohca icin boyle dram yaoilmaz bu ne ya. Alttarafi bi bohca bana bukadar esya bile gelmedi ama banane bohcadan sevdigim adamla evleniyorum önemli olan o degilmi? Kim demiş bohcaya mecburen bunlar alinacak sunlar alinacak diye elinde olduu kadar alirsin ne önemi var. Ha o marka ha bu marka belki pahali geldi. Bi anne babanin zaten bi bohca icin boyle tartisma yapip aileyi aramasi cok sacma. Onlar cokmu yapici sanki? Farkli problem varsa bohca problemi diye acmicaklar konuyu.
Benim esimde nisanlilik dönemimizde ve ilk evlendigimiz aylarda annesi babasina her ufak seyi anlatiyodu ailesi herseye mudahale etti sanki afedersiniz adam benim o kadin. Ben yapamadim aramiz cok acildi ailesiyle suan gorusmuyorumda cok sukur. Esimle aram daha iyi oldu onlari gormedigimizden beri. Yani ne gelin nede damat ailesine herseyi anlatmali. Bazen aileler istenmediginden fazla müdahale ediyo. Siz bosverin konu sahibi herkez biliyo kendini. Elbet tek tarafli degildir hic birsey ama ortada yanlis anlasilmalarda vardir.

ne mehirmiş yahu, söz de ayrı, nişanda ayrı, kına da ayrı, düğünde ayrı, imam nikahında ayrı isteniyor bir bitmiyor.. bu kadar güvence manyağı olacaksa kızlar bir okul bitirsinler al sana güvence.. kimse kusura bakmasın, nişanda ne takılacağını konuşmak pazarlıktır.. mehir'in ne olduğunu da biliyorum böyle bir şey değil..
Okuyan da mehiri yapan sensin sanacak...

valla hem okurum hem calisir parami kazanirim hem de altinimi alir koluma takarim . :21:

Mehir bikerelik biseydir. imam nikahinda adi ve miktari zikredilir evet ama bi kere takilir. Nisana ayri ona ayri buna ayri degil. Dedigim gbi herkes alip almamakta özgür. .

Ilk sayfanizda yazdiginizda da anlasiliyordu zaten gayet de goz dolduran ozenilmis bir bohca.

Ancak yine de sorup da almama, atilan msj , kullandiginiz konu basligi ;geline gicik olusunuzu yeterince gosterdigi icin bu resim dusuncemi degistirmedi.

Inanin su forumda hep konu sahibini anlamaya calisarak ve sert olmamasina dikkat ederek yorum yaptim ama yok , olmadi size yumusak bir yorum yazamıyorum. Icten ice temiz duygulariniz oldugunu soyleseniz de bilerek ya da bilmeyerek gelinin tepkisini alip kardesinizi de taraftariniz yapmissiniz simdiden . Övünün madem.

Eki Görüntüle 1464180

Geline iki sandigi, yerdeki yatak ortusuyle nevresimi, bide masanin bu tarafindaki kirik beyaz bohcayi hazirladik. Fotoda yok ama birde bavul goturduk, bitane kardesime aldik bitanede geline takim olsun bavullari diye.

Yorumlarinizi okudumda. Dayanamadim, fotoda paylastim artik. Merak edenlere makyajin markalarinida sayayim madem; Chanel'den Allure parfumunu aldim. Clinique'ten ruj, Bourjoir'den far, allik, rimel, dudak kalemi, goz kalemi, Maybelline'den oje, kas kalemi aldim. Oldu mu, saydim hepsini. Benden Mac fondoten istedi, rengini tutturamam diye almadim. Ayrica Guilot'tan yuz kremi istedi, bulamadim o yuzden almadim. Keske alamadiklarim hakkinda mesaj atsaymisim ah keske.

BANA NE MAKYAJ TAKIMI ALINDI NEDE NE İSTERSİN DİYE SORULDU
KENDİM ALDIM KENDİME
BEN BU İŞİN BU KADAR UZATILMASINDA GELİN HANIMIN DAVRANIŞINDA SORUNU GÖRDÜM
GELİN HANIM BENCE ALINANLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİP BEĞENMEDİĞİNİ İSTER ÇÖPE ATAR İSTER KULLANMAZ BAŞKASINA VERİR KENDİSİNE İSTEDİKLERİNİ ALABİLİR
BUNUN İÇİN EVLENECEĞİN İNSANIN AİLESİ VE ONUNLA YÜZGÖZ OLMAK NE DERECE DOĞRU
BU O KADAR BÜYÜK BİRŞEY DEĞİL SONUÇTA BİR BOHÇA YAPILMIŞ
BUNLARI OKUYUNCA BU BOHÇA ADETİ NEDEN KALKMIYOR DİYE DÜŞÜNDÜM
BENİM BOHÇAMDA ÇOĞUNU KYV BANA SORMADAN KENDİ ALMIŞTI GECELİK TAKIMI DAHİL
FİL ZAMANINDAN ALINMIŞ BİR GECELİKTİ BEĞENMEDİM AMA BUNU SORUN ETMEDİM

İki Yengem var ikisininde hic birşeyne karışmadim asla da karismam. Bulaşmama rağmen cirkeflik de bir dünya markasi. Dizede tavsiye ederim insan öz kardeşini görmek bile istemiyor bir sure sonra

Bilmiyorum bence abartiyorsunuz, Yada ben baska düsünyorum Mesela benim görümcem bana sorsa hani makyac takimi Yada hangi marka istersin diye ben ilk basta cok tsk ederdim istedigimii söylerdim ama Eger istedigimi degilde baska marka almissa kesinlikle Bunun icin kavga cikarmazdim.. Herkezin görüsü baska tabiki
mesele makyaj malzemesi meselesi degil ki yalnizca.. konu sahibinin dusunce ve tavirlari da skntili.. ortada surekli bi 'haddini bildirme, kendi bildigini yapma' olgusu var.. yani olaya sadece 'makyaj malzemesine burun kiviran gelin' perspektifinden bakmamak gerek..

Haklıyken haksız duruma düşmüşsün. Hatta düştün.
Yerini yurdunu bilsin ne demek ? Senin erkek kardeşinin ailesi sen değilsin o artık. Yani yerini yurdunu bilmesi gereken varsa o da sensin.
Oldum olası kabullenemiyorum bu tarz şeyleri. O bizim oğlumuz aman o benim abim sen elsin haddini bil.. Almayınız o zaman efenim alınız abinizi oğlunuzu turşusunu kurunuz adam mı kalmadı memlekette müstakbel yengeniz için ?
Ha, şu çeyiz konusunda sonuna kadar haklısın ona diyecek bir şeyim yok. Abartmışlar. Ama keşke eksikleri bırakıp ben bunları şunları alamadım siz abimle halledersiniz deseydin. Böylece olay büyümez bu noktaya gelmezdi.
Aslında bu konunun bu kısmını da açıp söylenecek çok şey var ama uzatmayacağım.
Babanın söyledikleri de çok ilginç. Adam oğluna eş değil sana kardeş alıyormuş. Ne hoş. Ki onu da geçtim kimsenin bir şey aldığı yok. Baban mal mı satın alıyor acaba ?
Onlar bir aile kuruyor. Beraber bir ömür boyunca yan yana durup el ele vermek için birleşiyorlar. Yani senin babanın hiç bir şey aldığı yok. Haberiniz olsun.
Suçlusunuz suçlusunuz suçlusunuz. En başta haklı iken verdiğiniz karşılıkla sonuna kadar suçlusunuz.
bi yorumda suna benzer bsy yazmis biri: 'ayagina yer yapmadan yaptiklarina bak gelinin' bu ne cirkin bi tabirdir ya?! sanki adam degildi de, erkek evi bi paye(!) verdi.. bu nasil bi kustahlik, nasil bi kucumsemedir.. ya da kendini ne sanmadir?
yorumuna canla basla katiliyorum arkadasim..

bohça ne yaa aynen
Allam ya uyuz oluyorum bu güya adet ama işkence olarak sürdürülen saçma geleneklere
iskenceye ceviren de insanlar.. yani bohcanin sucu ne :KK53: şöyle eski zaman gelenegi diye tatli tatli, isi eglenceye dokerek yapsalar bsy olur sanki.. bi hediye alacaklar, kirk tane bizans entrikasi dönüyor..

X