Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

bende yeni ve çok prolem geçirmiş bir gelin olarak düşüncemi yazmak istedim. . bana çöp bile almadılar. içimde hep uktedir. dul kadın gibi gelin oldum. oda suan herseyi tam ve istediği gibi olsun istiyordur. Olmadığında o piskolojıyle istenmiyorum tribine girip size karşı kızabilir. sonucta onunda bikere düğünü olcak .ve emin olun insanlar düğün stresinden dahada hırçın olabliyor.

Kızlar merhaba, kusura bakmayın bugün kendimi eşimle alışverişe attım bukadar stresi ancak para harcamakla atarım diye hahah..

Gülebildiğime göre anlamış olduğunuz gibi dün akşam işi tatlıya bağladılar. İnanın detayı bilmiyorum okadar yorulduk ki dün ailecek, barıştıklarını duyduktan sonra bi ohh çekip evimize döndük. Düğünden üç hafta önce harp çıkmadan hayırlısıyla düğünleri olsun inşallah, Allah herkesi yerine yakıştırsın.

Kızlar, bana okadar verip veriştirmişsinizki, bende niçin bukadar ferahladım diyorum, bazı arkadaşlar ithamlarıyla günahımı almışlar meğer : ) siz bilirsiniz. Benim o mesajım sadece makyajı beğenmediği için yazılan birşey değil, aylardır biriken kizginliklarin, sessiz kalmış birisinin birden patlamasıydı.
Dün kardeşimle konuşurken bana söylediği sözü aynen aktarıyorum 'eeyla, çok zoruma gidiyor, bana nerdeyse tum kavgalarda tek söylediği şey senin ismin, tek problem senmişsin, dusunuyorum dusunuyorum bu kinini hak edecek birsey yaptin mi diye, yok! Bende sinirleniyorum kiziyorum yinemi kizkardesime taktin durduk yere diye, bu seferde sen hep kizkardesini tutuyorsun beni hic tutmuyorsun diye tartisiyo benimle. Simdiden sebebsiz yere kizkardesime dusmanlik kin besleyen bi kiz yarin ne yapmaz?' diyor. Alin birde burdan yakin, hani ben eksik anlatiyomusumya biseyler yapmisimda anlatmiyomusumda cok fenaymisimya? Elinizi vicdaniniza koyun, oyle yorumlar yapin biraz olmaz mi?

Sevgiyle kalin ❤️
Arkadaşım biz yaptığımız yorumları birinin günahını almak için yapmıyoruz.Yardımcı olmak,objektif bir gözle bakmak için yapıyoruz.Ben senin şu devamında gelen yorumlarını gördükçe günah almadığımdan ilk düzüşncemden haklı olduğumdan emin olmaya devam ediyorum.Şu kırmızıyla boyadığım yer var ya,siz hala aynı yerde sayıyorsunuz.Senin erkek kardeşin,evlenmek için olgunlaşmamış.İkili oynuyor.Hem o tarafla barışıyor (seni savunuraak kızı suçlayarak barışılmaz herhalde) hem geliyor sana evleneceği insanın hala ve hala dedikodusunu yapıyor.Yani iki tarafında ağzına bal çalıyor.

Sen bir bohçada takılıp kalmışsın.Resimleriyle neleeeer nelerrr aldığını göstermişsin.Burda sana insanlar anlatmaya çalıştı.Mesele alınan değil,yapılan hareket.Bohça başka birşeydir hediye başka birşey.Kardeşine birşeyleri anlatırken bile,ben kötüysem,ben bozuyorsam ben aradan çıkayım...gibi yuvarlak ve gereksiz sözler kullanıyorsun.

Bu kadar olay anlattın ve sen kendini kardeşinin yanar döner lafıyla suçsuz kabul ediyorsun.Kardeşin belli ki nişanlısındankopamıyor olgunluk yapıp dengeyi de kuramıyor.Bu kadar ikili ilişkiye karışılmamalı.Yarın evlenip kapılarını kapattıklarında,abla anne baba abi kardeş herkes dışarıda kalacak.O evde bir hayatı onlar yaşayacak.O yüzden kardeşin sana gelip böyle anlatsa bile yapıcı konuşmalısın.Yoksa üzülen sen olursun.

55 sayfa herkes birbirine cirkefligini gostermis bravoo..
Kendi adetlerine gore kizini evlendiren ailenin ne onursuzlugu,
ne cahilligi, ne de geri kafaliligi kalmis...
Ban yememek icin de "yanlis anlasilmasin ama" diye eklenmis..
Yooo yanlis anlasilmiyor ki zaten hakaret ettiginiz apacik ortada..

Ah görümce ah...
Hala daha kendi yaptıklarından bahsediyorsun da karşı taraf ne yaptı demiyorsun.
Kusura bakmayın tek tek yazmışsınız ama aldıklarınızda ben bir abartı, uçuk bir istek ya da ulaşılmaz bir şey göremedim.
Bir de tek tek marka vermişsiniz...
Neyse sorun tatlıya bağlanmış.
Ama ben sizi suçlamaktan vazgeçtim.
Tek suçlu ailesi ve eşi arasındaki dengeyi kurmayı bilemeyen 'mükemmel yakışıklı' kardeşinizde...
Daha aranızdaki sorunda nasıl davranmak gerektiğini bilmiyor, 3 hafta sonra hayatını birleştireceği insanı size kötülüyor ise nasıl bir eş ve baba olacak, daha doğrusu olabilecek mi çok merak ediyorum...

bende yeni ve çok prolem geçirmiş bir gelin olarak düşüncemi yazmak istedim. . bana çöp bile almadılar. içimde hep uktedir. dul kadın gibi gelin oldum. oda suan herseyi tam ve istediği gibi olsun istiyordur. Olmadığında o piskolojıyle istenmiyorum tribine girip size karşı kızabilir. sonucta onunda bikere düğünü olcak .ve emin olun insanlar düğün stresinden dahada hırçın olabliyor.

evet ben de baktım. fark etmez, gene de konu sahibinin çok dahil olduğu gerçeği var ortada.

Arkadaşım biz yaptığımız yorumları birinin günahını almak için yapmıyoruz.Yardımcı olmak,objektif bir gözle bakmak için yapıyoruz.Ben senin şu devamında gelen yorumlarını gördükçe günah almadığımdan ilk düzüşncemden haklı olduğumdan emin olmaya devam ediyorum.Şu kırmızıyla boyadığım yer var ya,siz hala aynı yerde sayıyorsunuz.Senin erkek kardeşin,evlenmek için olgunlaşmamış.İkili oynuyor.Hem o tarafla barışıyor (seni savunuraak kızı suçlayarak barışılmaz herhalde) hem geliyor sana evleneceği insanın hala ve hala dedikodusunu yapıyor.Yani iki tarafında ağzına bal çalıyor.

Sen bir bohçada takılıp kalmışsın.Resimleriyle neleeeer nelerrr aldığını göstermişsin.Burda sana insanlar anlatmaya çalıştı.Mesele alınan değil,yapılan hareket.Bohça başka birşeydir hediye başka birşey.Kardeşine birşeyleri anlatırken bile,ben kötüysem,ben bozuyorsam ben aradan çıkayım...gibi yuvarlak ve gereksiz sözler kullanıyorsun.

Bu kadar olay anlattın ve sen kendini kardeşinin yanar döner lafıyla suçsuz kabul ediyorsun.Kardeşin belli ki nişanlısındankopamıyor olgunluk yapıp dengeyi de kuramıyor.Bu kadar ikili ilişkiye karışılmamalı.Yarın evlenip kapılarını kapattıklarında,abla anne baba abi kardeş herkes dışarıda kalacak.O evde bir hayatı onlar yaşayacak.O yüzden kardeşin sana gelip böyle anlatsa bile yapıcı konuşmalısın.Yoksa üzülen sen olursun.
Inanin kendimi anlatmaya calismaktan sikildim. Devamli ayni seyleri tekrarlatmaya zorluyorsunuz beni. Benim gelinimize empati kurdugumun yarisinin yarisi kadar kendisi karsi taraf icin (yani nisanlisinin ailesi icin) empati kursaydi, su an hicbir sorun yasamazdi.

1 sene once bende gelin oldum. Tanimadigim koskocaman bi aileye gelin gidecegim icin oyle ozenerek, oyle dikkatli, oyle olumlu ilimli davranmaya calistim ki. Hersey en ince detayina kadar istedigim gibi olmadi belki, ama karsi taraf elinden geldigince mutlu etmeye calisti beni, iyi niyetlerinden suphe etmedim. Sukur Rabbime, hem ben onlari cok seviyorum, hemde onlar beni cok seviyor su andada. Kalkipta bugun ben o donemleri yeni atlatmisken genc bir kiza hayalleri oldugunu bildigim halde nasil olurda mudahele ederim, yada karisirim, yada zorluk cikaririm? Allahtan korkarim, vicdan sahibiyim ben. Siz nekadar farkli anlamlar yuklemeye calissanizda, Rabbim bilsin kalbimin dogrulugunu yeter.
Ozellikle evliligin ilk donemleri oldukca zordur, birbirine alismak, yeni bir aileye dahil olmak, yeni sorumluluklar filan..bu donemde problemleri olabildigince aralarinda cozmeli insanlar, anne babalara yansitmadan. Su anda nisanlisiyla her tartismasini annesine babasina yansitan bir gelinimiz var karsimizda, maalesef erkek kardesimde o anlatiyor diye kendiside artik caresizliktenmi, ne yapmasi gerektigini bilmemesindenmi, gelip aileme anlatiyor problemlerini. Altini ciziyorum, ikiside cok yanlis davraniyor. Bizde evliligimizin ilk donemlerinde oldukca zor donemler yasadik esimle, ama birlikte sorunlarimizi cozmeye calistik, ailelerimizi karistirarak dis etkenler sokmadik aramiza. Bu davranislariyla gelinimizle kardesim nasil atlatacaklar o ilk aylari, inanin dua ediyorum baska birsey diyemiyorum.

Gelin hanim biraz politik davranabilmeyi ogrenmeli, cogunuz evli barklisiniz. Esinize esinizin ailesini sikayet ettiginizde (hakli bile olsaniz!) esiniz bunu kabul edebiliyormu? Soyleyin bana? Bu gelin basindan beri devamli bi sikayet halinde, ama Allah yukarida, haksiz yere sikayet halinde!

Biliyorumki su anda agzimla kus tutsam, adim burada kotu gorumceye cikmis bikere, hepiniz beni yine suclayacaksiniz. Olsun siz bilirsiniz.

Yinede sevgiyle kalin kizlar :KK36:

Inanin kendimi anlatmaya calismaktan sikildim. Devamli ayni seyleri tekrarlatmaya zorluyorsunuz beni. Benim gelinimize empati kurdugumun yarisinin yarisi kadar kendisi karsi taraf icin (yani nisanlisinin ailesi icin) empati kursaydi, su an hicbir sorun yasamazdi.

1 sene once bende gelin oldum. Tanimadigim koskocaman bi aileye gelin gidecegim icin oyle ozenerek, oyle dikkatli, oyle olumlu ilimli davranmaya calistim ki. Hersey en ince detayina kadar istedigim gibi olmadi belki, ama karsi taraf elinden geldigince mutlu etmeye calisti beni, iyi niyetlerinden suphe etmedim. Sukur Rabbime, hem ben onlari cok seviyorum, hemde onlar beni cok seviyor su andada. Kalkipta bugun ben o donemleri yeni atlatmisken genc bir kiza hayalleri oldugunu bildigim halde nasil olurda mudahele ederim, yada karisirim, yada zorluk cikaririm? Allahtan korkarim, vicdan sahibiyim ben. Siz nekadar farkli anlamlar yuklemeye calissanizda, Rabbim bilsin kalbimin dogrulugunu yeter.
Ozellikle evliligin ilk donemleri oldukca zordur, birbirine alismak, yeni bir aileye dahil olmak, yeni sorumluluklar filan..bu donemde problemleri olabildigince aralarinda cozmeli insanlar, anne babalara yansitmadan. Su anda nisanlisiyla her tartismasini annesine babasina yansitan bir gelinimiz var karsimizda, maalesef erkek kardesimde o anlatiyor diye kendiside artik caresizliktenmi, ne yapmasi gerektigini bilmemesindenmi, gelip aileme anlatiyor problemlerini. Altini ciziyorum, ikiside cok yanlis davraniyor. Bizde evliligimizin ilk donemlerinde oldukca zor donemler yasadik esimle, ama birlikte sorunlarimizi cozmeye calistik, ailelerimizi karistirarak dis etkenler sokmadik aramiza. Bu davranislariyla gelinimizle kardesim nasil atlatacaklar o ilk aylari, inanin dua ediyorum baska birsey diyemiyorum.

Gelin hanim biraz politik davranabilmeyi ogrenmeli, cogunuz evli barklisiniz. Esinize esinizin ailesini sikayet ettiginizde (hakli bile olsaniz!) esiniz bunu kabul edebiliyormu? Soyleyin bana? Bu gelin basindan beri devamli bi sikayet halinde, ama Allah yukarida, haksiz yere sikayet halinde!

Biliyorumki su anda agzimla kus tutsam, adim burada kotu gorumceye cikmis bikere, hepiniz beni yine suclayacaksiniz. Olsun siz bilirsiniz.

Bak canım.Öncelikle bizi bağlamıyor.Ama o kadar taraflı,o kadar bencil,kardeşinin boşboğazlığını iki yüzlülüğünü gevezeliğini bile ÇARESİZLİK (silah zoruyla evleniyor) olarak görüyor,kıza yüklendikçe yükleniyorsun.
Kimse seni kötü gelin ilan etmedi.Gerek nişandaki gereksiz üslubun,gerek takı merasimini yerin dibine girmek olarka görüp olayı büyütmek,gerek hem kendini karın ağrısı görüp hem de kzıın yerine bohça alışverişine çıkmak,gerek kardeşine mağdur görünüp beni sitemyiyorsanız evinize gelmem,ben bozuyorsam ...gibi lafların,gerek bohçada şunu aldım bunu aldım deyip olayı krem üzerinde yoğunlaştırman,ve de en önemlisi hem mühimi olayın en can alıcı yeri kıza ÇOK KÖTÜ HAKKIN OLMAYAN BİR MESAJ ATMAN.....bunları görmezden geliyor yok sayıyor ve kardeşin sana gelip iki cümle kurdu diye kendini suçsuz ilan edip,bizi günah almakla,empati yapamamakla suçluyorsun.

Kızın mutlaka hataları vardır ama nişanlısına bi dert yandı diye,olaya annen baban sen....herkesin dahil olması gereksizdi.O insanlar yine ileri görüşlüymüş ki,kahve içip olayı kapatmanızı yumuşatılmasını önermişler.Ve sen bu konuyu açarken ne diye açtın :
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
Hiç bir gelin politik olmak zorunda değil.Hatta hiç kimse değil.Seni yapıcı göremiyorum ben.Oh olsun,ağır oldu,hak etti,ayrılacağım dedi ayrılmadı....ben bozuyorsam çekilirim görüşmem...gibi söylemlerle yapıcı olamazsın.Yapıcı olmak istiyorsan,olayların bu raddeye gelmesini önleyebilirdin.Kardeşine tamam bize anlatma diye ekstirip atabilirdin.Hatta hiç karışmayabilirdin.Bir erkek bu derece eşim diyeceği,aynı yastığa baş koyacağı evladnın annesi olacağı insanı kötülememeli.Madem kötü ne diye kızı bırakmıyor.

Gelelim senin soruna.Eşimin ailesiyle allaha şükür çok problemim olmadı.Herkes kendi işinde gücünde.Ama eşimin ailesinden bir kırgınlık yaşasam bunun suçlusu eşim olmaz.Kırgınlığımı dostane anlatırım o da çözmeye çalışır.Eşimin benim ailemle ilgili kırgınlığı olsa (ki olmuştur)Bana asla yansıtmamıştır.Kendi mesafe koymuştur.Kırgınlığı geçince de eski haline dönmüştür.Ben asla karışmam.Herkesin ailesi bir değil.Kimse de kimsenin aileisne politik olmak zorunda değil.MESAFE CANDIR.

Yani tatlım işin özeti,daha da bu konu uzamasın.Sen ben haklıyım gelin kötü diyerek ve bizleri günah alıyor görerek çözüm bulamazsın.
Yine de hakkınızda hayırlısı olsun.Umarım kardeşin erkek olarak dengeyi sağlayacak ve karısının kıymetini bilecek bir olgunluğa erişir.

Son düzenleme:
'dul kadin gibi gelin oldum' cirkin cumlesini kurduguna ve dul kadinlardan daha fazlasini hakettigini dusundugune gore, kendini baya yukseklerde goruyorsun..

Son düzenleme:

GeliniNiDe de suc var elbet, ama sizde de erkek kardesinizde de suc var.

Attiginiz mesajla taraf olmussunuz ama hala ben birsey yapmadim
Diyorsunuz.

Hele erkek kardesinizi caresiz olarak niteliyorsunuz. Gelin resmen seytan erkek kardrsiniz zavalli.

Kusura bakmayin ama cokyanli dusunuyorsunuz. Madem erkek kardesiniz bu kadar caresiz boyle hoyrat ve hicbir sekilde politika sunu bunu bilmez bir nisanliyla ayrilsin. Zorla tutan yok hic kimseyi.

Kalbinizde kotuluk
Gecmiyor olabilir direk olarak, sizi bununla suclamiyorum, ama kendinizin ve kardesinizin yaptiklarinda zerre hata aramamaniz da beni sahsen cok sasirtiyor.

Hele kardesinizn nisanlisinin sizin icin soylediklerini size soylemesi kopardi beni
Resmen. Belli hic olgunlasmamis. Cunku artik nolursa olsun geliniNize objektif bakamayacaksiniz.

'dul kadin gibi gelin oldum' cirkin cumlesini kurduguna gore, kendini baya yukseklerde goruyorsun.. belki de bu yuzden karsiligi bu oldu :KK66:
Bu kadar alingan olma lavanta.
Boyle tabir var malesef, eminim dul bayanlara bir laf etmek
Icin soylememistir. Bizim yorede de cok kullanilan bir tabir malesef. Zamanla unutulacagini umit ediyorum.

Bu kadar alingan olma lavanta.
Boyle tabir var malesef, eminim dul bayanlara bir laf etmek
Icin soylememistir. Bizim yorede de cok kullanilan bir tabir malesef. Zamanla unutulacagini umit ediyorum.
alinganlik mi : )
hic evlenmemis biriyken de bu cirkin tabire karsiydim.. bi sey yanlissa yanlistir.. yanlisa yanlis diyorsak illa bi yara veya gocunma olmasi gerekmez..

alinganlik mi : )
hic evlenmemis biriyken de bu cirkin tabire karsiydim.. bi sey yanlissa yanlistir.. yanlisa yanlis diyorsak illa bi yara veya gocunma olmasi gerekmez..
Yanlistir ama sen de sanki oh olsun der gibi belki bu yuzden bu basina gelmistir demissin. Bu yuzden yazdim. Yoksa bu tabiri destekledihim yok, ama o kadar yaygin ki malesef bilinc altina islemis ve insan boyle yanlis bir tabiri kullanabiliyor bazen dusunmeden.

Yanlistir ama sen de sanki oh olsun der gibi belki bu yuzden bu basina gelmistir demissin. Bu yuzden yazdim. Yoksa bu tabiri destekledihim yok, ama o kadar yaygin ki malesef bilinc altina islemis ve insan boyle yanlis bir tabiri kullanabiliyor bazen dusunmeden.
kimseye oh olsun demem.. Allah tan korkarim bi kere.. orda demek istedigim, birilerinden ustun gorunce kendimizi, tokat yiyebiliyoruz..
yanlis anlasilacagini dusunerek duzelttm zaten..

Valla neredeyse 60 sayfa yazi yazildi ama size katkisi maalesef sifir olmus, bosuna ugrasmis bu kadar kisi. Hala ikisinde de hata var diyip kendi attiginiz hadsiz mesaj sayesinde en buyuk hatanin kendinizde olduguna hic ihtimal vermiyorsunuz ya, cok sasiriyorum.

.
Valla neredeyse 60 sayfa yazi yazildi ama size katkisi maalesef sifir olmus, bosuna ugrasmis bu kadar kisi. Hala ikisinde de hata var diyip kendi attiginiz hadsiz mesaj sayesinde en buyuk hatanin kendinizde olduguna hic ihtimal vermiyorsunuz ya, cok sasiriyorum.
aynen.. herkes bahsettigi sekilde davranmaya mecbur sanki.. hem belki de erkek kardesi hakli oldugunu bilginden kiza sahip cikiyodur; iddia edildigi gibi 'caresizlikten' degil de..

Kadına 60 sayfa yazı yazıldı. Hâlâ ben şunu yaptım bunu yaptım günahımı almışsınız demek ki ondan ferahlamışım diyor. O kızın ahını aldıktan sonra ferahlıycağına (!) şüphemiz yok zaten.
• Çok mükemmel kardeşin madem gelin kızı beğenmiyor neden nişanı atmıyor da size afedersiniz halk tabiriyle karı gibi laf taşıyor. Ordan laf alıp oraya öteki taraftan size laf iletiyor? Siz de kestirip atmayım "tamam kardeşim boşver geçer" diyceğinize "ben gelmem o zaman yeaaa" diye blöf yapıyosunuz?
• Bohçaların neden resmini çektiğinizi anlamış değilim, onu geçtim niye makyaj markasını söylediniz burda. Suçunuzu örtbas etmek için. Şunu bunu yaptım da bi kreme takılmış diye. Mevzu krem değil had bildirme mesajı.Hani günahınızı alıyomusuz ferahlıyomuşsunuz ya.

Yerinizde olsam (ben de 3 gelinin görümcesi olucam asla sizin gibi olmam inşallah) bir daha gelinin gözüne gözükmemeye çalışırdım. Huzur bozduğunuzun hâlâ farkında değilsiniz ya pes. Şuraya 100 sayfa yazı yazılsa da anlamazsınız siz. Hala kardeşim de kardeşim dersiniz. Bu arada hep "gelin" diye bahsetmişsiniz. O sizin gelininiz değil, yengeniz :KK69:

anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.

Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.

Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.

Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).

Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?

ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
Bence olaylara fazla dahil olmayin sonra herkes ii siz kotu olursunuz keske makyaj malz.bulamadinizda bulamadim baska marka war bunu ister msn deseydiniz ... nisan ve dugun malesef skntilarla gecebilio kotu hatiralar olmamasi icin biraz kndnizi uzak tutun aileler isin icine girince ortalik iyice karisio cunku

haftalar sonra evlenecek olan bir damat adayı eş adayı hakkında zaten şöyle böyle seni çekemiyor ablacım desin pehhhh... bende birşey bilmiyorum bence damat adayı bunlardan farklı şeyler söylüyor :KK70:

A
Kadına 60 sayfa yazı yazıldı. Hâlâ ben şunu yaptım bunu yaptım günahımı almışsınız demek ki ondan ferahlamışım diyor. O kızın ahını aldıktan sonra ferahlıycağına (!) şüphemiz yok zaten.
• Çok mükemmel kardeşin madem gelin kızı beğenmiyor neden nişanı atmıyor da size afedersiniz halk tabiriyle karı gibi laf taşıyor. Ordan laf alıp oraya öteki taraftan size laf iletiyor? Siz de kestirip atmayım "tamam kardeşim boşver geçer" diyceğinize "ben gelmem o zaman yeaaa" diye blöf yapıyosunuz?
• Bohçaların neden resmini çektiğinizi anlamış değilim, onu geçtim niye makyaj markasını söylediniz burda. Suçunuzu örtbas etmek için. Şunu bunu yaptım da bi kreme takılmış diye. Mevzu krem değil had bildirme mesajı.Hani günahınızı alıyomusuz ferahlıyomuşsunuz ya.

Yerinizde olsam (ben de 3 gelinin görümcesi olucam asla sizin gibi olmam inşallah) bir daha gelinin gözüne gözükmemeye çalışırdım. Huzur bozduğunuzun hâlâ farkında değilsiniz ya pes. Şuraya 100 sayfa yazı yazılsa da anlamazsınız siz. Hala kardeşim de kardeşim dersiniz. Bu arada hep "gelin" diye bahsetmişsiniz. O sizin gelininiz değil, yengeniz :KK69:
Cok guzel yazmissin gercekten cok asil bi gorumce olcaksin

kimseye laf yetiştirmiyorum konu sahibinin bu kadar üstüne gidilmesinin sebebi
GÖRÜMCE olduğundan dolayı
aynı konuyu gelin açıp biz doldurduk en iyi malzemelerden her şeyini gönderdik damat tıraş takımını beğenmedi annesi anne mi aradı dese seyreyleyin cümbüşü
konu sahibinin tek yanlışı o mesajı atmış olması kız ise krem için olay çıkartan bir kız işte

nasıl adetimiz değil diye elini hiç cebe atmayan tüm yükü oğlunun ve kız ailesinin üstüne atmaya çalışan erkek ailelerini nasıl sevmiyorsam
evleniyoruz diye her şeyi ince iğnesine kadar karşı tarafa aldırmaya çalışan şark kurnazı kız aillerini de sevmiyorum

X