Muhtemelen 400 mesajda söyleyebileceklerimin çoğu zaten yazılmıştır.
Ama, konu sahibinin biraz daha empati yapması gerekirmiş diyenlerdenim.
Elbette ki gerçekten de bir krem için çirkeflik yapacak tarzda insanlar vardır dünyada, ama ben, bu konudaki gelinin derdinin krem olduğunu düşünmedim, okurken o hissi almadım. Gelin eğer hafif "alıngan" bi tipse, konu sahibinin bir iki tavrına alınmış olmasını yadırgamam.
Zira konu sahibinde bir çelişki var ki, beni benden aldı.
Bohçayı "adet yerini bulsun" diye hazırladıklarını söyleyen konu sahibi, nişanda kız tarafı kendi adeti olan takı takma törenini uyguladıgı için "yerin dibine geçmek" gibi abartılı bir utanç duyma ifadesi kullanıyor. Ancak, adetlerini "çok" önemseyen biri, bir törende kendi adetlerinin uygulanmayışını bu kadar tepkiyle karşılayabilir. O zaman da, bohça neden adet yeerini bulsun diye yapılıyor, ikisi de adet neticede demek gerekiyor.
Eğer konu sahibi, adetlerini önemsiyorsa, bohça konusunda da içine konulacaklar konusuna aşırı derecede -tepkisiyle aynı şiddette dikkat etmeliydi, ya da adetleri önemsemiyorsa, bohçayı adet yerine gelsin diye elinden geldiğince hazırlar gönderirdi; ama diğer konuya da teknik olarak o kadar takılmaması gerekirdi.
Nişanda yaşanan olayın da bir kısmının eksik anlatılmış olması muhtemel. Çünkü, yerin dibine geçtiğini belirten insanların o negatif enerjiyi süpergüçlü rahibeler değillerse eğer, takı merasimi boyunca bi şekilde etrafa yaydıklarını varsaymak gerekir, o derece şiddetli bi duygu insanın yüzüne, tavrına illa ki yansır. Karşı taraf bunu dakikalar önce fark etmiş olabilir, dolayısıyla da o "artık bitsin" sözü hff gibi bir vurguyla söylenmiş olarak algılaabilir, karşı tarafın algısını bu durumda yadırgayamam.
Ve son olarak, konu sahibinin, üslubuna, yazışına, kelimelerine, noktalarına bakarak, gayet düzgün iletişim kuran bi insan oldugunu, babasının kurdugu cümlelerden, kızlarımız bi kahve içsin şeklindeki tatlıya bağlamalarından son derece medeni bi aile olduklarını, konu sahibinin kardeşiyle iyi anlaştıgından -konserlere gitmeler vs- kardeşinin de bu mizaçta bi insan oldugunu, bu mizaçta aklı başında ve eğitimli bi insanın da kendisine eş olarak seçtiği insanın kendisiyle arasında "uçurum" karakter farkı olamayacağını varsaymak durumundayım. Dolayısıyla kızın derdinin -zaten kullanmakta oldugu, belli ki kendisinin de alabilme gücünün oldugu- tek bir krem oldugunu düşünmemekle beraber, kızın derdinin, kavga çıkarma sebebinin, eşinin ablasının kendisine özellikle sordugu halde alakasız şeyler göndermesinin "beni önemsemiyor veya benle dalga mı geçiyor" gibi bir dert oldugunu, bunun da sebebinin konu sahibinin kendisini istenilen markayı bulamadıysa bile en azından bir sms atarak kıza "canım şunları şu yuzden bulamadım daha sonra şaaparız böyle gönderiyorum" gibi nezaketen açıklamayışından oldugunu varsayıyorum.
Hepsi varsayım evet, aldıgım hisler bu yönde oldu.