• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyiz ama bir evimiz bir çöpümüz bile yok. Aksine tonla borcumuz var:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi lalel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ilk mesajımda da sordum ama es geçtiniz
neden bu kadar acale ettiniz evlenmek için
hemde anneniz evliliğinize razı gelmezken
evli olmasaydınız belki bu kadar zor olmazdı sizin için
evllik hazırlıkları yapıyoruz paraya ihtiyacımız var kendimiz için çekiyoruz krediyi der bi bahaneyle sıyrılırdınız
keşkeler fayda etseydi keşke

pek suclayamiyorum bu durumda anneni ama keske biraz acimasini saglayabilsen.

lalel ben sana birkac sey diyeyim ama alinma, ben samimi fikrimi yaziyorum.

1- daha eliniz ekmek tutamazken kaklip evlenmissiniz hata 1. kendi evinizi tutup kendi yaginizla kavrulamayacaktiysaniz evlenmekte neden bu kadar acele ettiniz anlamiyorum. hadi olan oldu...
2- esin kucuk degil, 24 yasinda. bu yasa gelmis bir insanin saglikli ve mantikli kararlar verebiliyor olmasi lazim. allah rahmet eylesin, vefat eden annesinin ardindan caresizlikle degil sadece ama sadece ozlemle aglamasi lazim. eger annenin yardimina muhtac hissediyorsa kendini o zaman bir sorun var demektir.
3- ister ablasi olsun ister abisi ister arkadasi, bir insanin kendine yetecek parasi bile yokken bir baskasi icin borc almasi akil almaz bir sey. madem bunu yapti, madem borc verdigi kisi geri odemiyor ardindan dovunup aglamanin da bir anlami yok. cekeceksiniz sineye, odeyeceksiniz o borcu, bu da size ders olacak.

netice itibariyle kendiniz etmis kendiniz bulmussunuz. maalesef hayat herzaman adil degil. akilli davranmazsaniz boyle kotulere kurban olursunuz. bundan sonra yapilacak tek sey eliniz ekmek tutana kadar fareli evde yasamaya devam etmek ve sabirla bu donemi atlatmayi beklemek.
evet ablacım yetişemedim kusura bakma es geçmedim fakat inan ki evlenmeseydik şu an çok çok daha kötü bi durumda olacaktık bak evlennce benden çeknmeyip hala eşime baskı kurmaya çalışan bi kadın ben ona sahip çıkmasam kmbilir neler ypardı.artı olarak neden acele ettk etmedk bunu şu an bi faydası yok ki..ama özel bi durum daha vardı onu şu an burada açıklayamam:(çok aşırı özel ve karışık çnkü:(ama ayıp bişi diil yani.normal bi durum ama çok karışık onn için bu konuyagirmiyorm:(

bak evlennce benden çeknmeyip hala eşime baskı kurmaya çalışan bi kadın ben ona sahip çıkmasam kmbilir neler ypardı.(

bak iste tam da bundan bahsediyorum ben. baski kurmaya calisan abla neden senden cekinsin ki? kendi kardesinden cekinmeyen abla gelininden mi cekinecek? ikinci olarak da esin neden senin ona sahip cikmana muhtac? oyle sey olur mu? kocaman insanlarsiniz kendinizi koruyacaksiniz. evlilik ese sahip cikmak degil destek olmak birlik olmak demektir. senin kanatlarin altinda olmaya muhtac olmasi sana biraz tuhaf gelmiyor mu? yoksa ben mi yanlis anliyorum, cozemedim.

bak iste tam da bundan bahsediyorum ben. baski kurmaya calisan abla neden senden cekinsin ki? kendi kardesinden cekinmeyen abla gelininden mi cekinecek? ikinci olarak da esin neden senin ona sahip cikmana muhtac? oyle sey olur mu? kocaman insanlarsiniz kendinizi koruyacaksiniz. evlilik ese sahip cikmak degil destek olmak birlik olmak demektir. senin kanatlarin altinda olmaya muhtac olmasi sana biraz tuhaf gelmiyor mu? yoksa ben mi yanlis anliyorum, cozemedim.

:) yok ablacım sen yanlış anladın ben anlatamamş olabilirim.sahip çıkmak derken destek olmak.yannda olmak yanlışta olsa ona akıl vermek onunla hayat yolunda yürümek.hayat nekadar kötü insanlar ne kadr alçak ve yaşadıklarmz nekadr zor olsada ona sevgmle yaşaması için sebep ve mutluluk vermek..

çok teşekkür ederim hepinize benmle ilgilendğiniz için..en yakınlarımız bize neler yaparken siz karşılıksız bana destek olduğunuz için.inanın şuanda öyle duyguluyumki anlatamam size.kendimi hiç bukadar umutlu hissetmemiştim sayenizde oldu bu.çok teşekkürler.sizden ricam nolur beni yalnız bırakmayın ne burda ne gerçek hayatta neden diyorum çünkü istanbula gelicem bi kaç ay sonra ben ve orda eşimden başka kimsem yok.nolursunuz beni bırakmayın.inanın bazen yaşamk bile istemiyorum,Allahtan korkuyorum kendimi öldürmeye affetmez beni diye:(hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim.nolur beni yalnız bırakmayın ve nolursunuz Allah rızası için dualarınızda banada yer verin..ismimi yazmak isterm ama hasbel kader bendeki eşşek sansından ablarndan bri miri görür neme lazım:sama özelden istersenz yazarm soran olursa.dualarnzdan beni eksik etmeyin olur mu.hepinizden Allah razı olsun..

çok teşekkür ederim hepinize benmle ilgilendğiniz için..en yakınlarımız bize neler yaparken siz karşılıksız bana destek olduğunuz için.inanın şuanda öyle duyguluyumki anlatamam size.kendimi hiç bukadar umutlu hissetmemiştim sayenizde oldu bu.çok teşekkürler.sizden ricam nolur beni yalnız bırakmayın ne burda ne gerçek hayatta neden diyorum çünkü istanbula gelicem bi kaç ay sonra ben ve orda eşimden başka kimsem yok.nolursunuz beni bırakmayın.inanın bazen yaşamk bile istemiyorum,Allahtan korkuyorum kendimi öldürmeye affetmez beni diye:(hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim.nolur beni yalnız bırakmayın ve nolursunuz Allah rızası için dualarınızda banada yer verin..ismimi yazmak isterm ama hasbel kader bendeki eşşek sansından ablarndan bri miri görür neme lazım:sama özelden istersenz yazarm soran olursa.dualarnzdan beni eksik etmeyin olur mu.hepinizden Allah razı olsun..

ooohoo yavrum sen ottan moktan şeyler için kendini öldürceksen yandık, yavrum daha neler görceksin bu hayatta, tamam kötü bişiy yaşıyosunuz ama bunlar birer imtihan, şu hayatta birazcık polyannacılık oynamak gerekiyo, hiçkimsenin hayatı mükemmel değil, sanma ki herkes güllük gülistanlık bi yaşam sürüyo, o intihar fikrini unut bi kere, hani allahtan korkmasam diyosun ya, ne yani allah izin vermiş olsaydı çoktan canına mı kıyardın, daha genceciksin, güzel günlerin de olcak kötü günlerin de, anın kıymetini bil, bi daha asla bu yaşta olamayacaksın ve bi daha asla içinde bulunduğun şu anı yaşamayacaksın, unutma bazen kendimiz için şer olduğunu sandığımız şeyler hayır, hayır olduğunu sandıklarımız da şerr olabilir, mutlu olmak için binlerce nedenin var, güzel şeyleri düşün, inşallah bugünler de geçecek:teselli:

:çok üzgünüm:fisfisfis
ooohoo yavrum sen ottan moktan şeyler için kendini öldürceksen yandık, yavrum daha neler görceksin bu hayatta, tamam kötü bişiy yaşıyosunuz ama bunlar birer imtihan, şu hayatta birazcık polyannacılık oynamak gerekiyo, hiçkimsenin hayatı mükemmel değil, sanma ki herkes güllük gülistanlık bi yaşam sürüyo, o intihar fikrini unut bi kere, hani allahtan korkmasam diyosun ya, ne yani allah izin vermiş olsaydı çoktan canına mı kıyardın, daha genceciksin, güzel günlerin de olcak kötü günlerin de, anın kıymetini bil, bi daha asla bu yaşta olamayacaksın ve bi daha asla içinde bulunduğun şu anı yaşamayacaksın, unutma bazen kendimiz için şer olduğunu sandığımız şeyler hayır, hayır olduğunu sandıklarımız da şerr olabilir, mutlu olmak için binlerce nedenin var, güzel şeyleri düşün, inşallah bugünler de geçecek:teselli:

haklısınız yaşım küçük ama laflarım boyumdan büüyk dimi ama bazen belkide kaçmak için ölmek izin verilse hemen ölürdüm evet:( güçsüzlüğümden yani:(
artık o kadar diil tabii ama bazen çatlayacak gibi oluyorum:(saçmaladım iie galiba..

Ahh canım nasıl dayandın bunlara kıyamam Allah sana çok sabır ve dayanma gücü versin ben herzaman derim insan eşi ile bir sorunu yoksa diğer bütün sorunlar hallolur artık bırakın ablasını laftan anlamıyan bir karakterdeyse ne yapsanız boş umarım en kısa zamanda aşarsınız bütün bunları biraz daha sabır sana çok dua edecem Rabbim yardımcın olsun

:çok üzgünüm:fisfisfis

haklısınız yaşım küçük ama laflarım boyumdan büüyk dimi ama bazen belkide kaçmak için ölmek izin verilse hemen ölürdüm evet:( güçsüzlüğümden yani:(
artık o kadar diil tabii ama bazen çatlayacak gibi oluyorum:(saçmaladım iie galiba..

bence de saçmaladın a.s göreceğin onca güzel şey varken şu anda yaşadığın sıkıntıdan kurtulacağını sanarak intihar etmeyi düşünmek saçma çünki

iyi niyetli insanlar neden cezalandırılır gerçekten anlamıyorum ama ben ilahi adalete inanan biriyim.Hele yetim hakkı yiyen bi varlığın (insan diyemiyorum) kesinlikle iflah olmayacağını düşünüyorum.
başka da bi şey diyemeyeceğim çok sinirlendim
kötükedihüso

iyi niyetli insanlar neden cezalandırılır gerçekten anlamıyorum ama ben ilahi adalete inanan biriyim.Hele yetim hakkı yiyen bi varlığın (insan diyemiyorum) kesinlikle iflah olmayacağını düşünüyorum.
başka da bi şey diyemeyeceğim çok sinirlendim
kötükedihüso

ve hala ağzından çıkan söz ne biliyor musun ablacım mesela o kadın bağırıyo ya salamımı yedi diye..ben diom sende ödeme su parasını hiç bişi verme diom o dio olsun dio hain olma dio Allah görüyo dio bırak onlaar utansın dio..:1no2:
hain olmayınca sırtına binenler çok oluyo tabi..illa kötümü olmak lazım iyi yaşamk için:1no2:

eşin iyi niyetinin kurbanı olmuş biraz, yapcak bişi yok güzelim sabretceksiniz, eer kocan da sana sıkı sıkı sarılıyosa önemli olan budur, ben ilk evlendiğim zamanlarda eşimin babası başımıza milyarlarca liralık borç yıktığı halde ben eşime sıkı sıkıya tutundum, ama eşim bana yakama yapıştın bırakmadın dedi, elinin tersiyle beni itti, ha şimdi çok pişman bunu söylediiğine, seni boşa kırdım der ama testi kırıldı yani, önemli olan eşinin samimiyeti canım, olan olmuş artık, yapmış bi hata, boşverin borcu harcı, siz birbirinize sıkı sıkıya tutunun, inanın bu günler de geçecek, bak sana bi arkadaşımdan örnek vereyim, onu ilk tanıdığım zamanlarda parasız pulsuzlardı, ilk kocasıyla kaçarak evlenmiş, sonra adam ahlaksızın teki çıkıyo ve kız boşanıyo, şimdiki kocası da buraya askerlik yapmaya gelmiş, askerken onunla tanışıyolar evleniyolar, ama ne ev ne eşya ne para hiçbişiyleri yok, bi de hamile kalmış mı, kızın ailesinin yanında yaşıyolardı sığıntı gibi, yedikleri içtikleri herşey batıyodu, sonra babaları arsalarından birinin üzerine bi ev kondurup oraya yerleştirdi, sadece iki oda bi mutfaktı, minnacık bi evdi, derken günler geçti, bunlar bi giyim dükkanı açtılar ufak çaplı, daha s onra ordan burdan borç harç derken işi büyüttüler, ya şimdi söylesem inanmazsın da denizlinin en merkez yerinde 5 katlı bi bina kiraladılar, kadın erkek çocuk vs giyim üzerine bütün çeşitleri var, para basıyolar şu anda, düüşün onu ilk tanıdığımda bi gariban kadıncaazdı, şimdi koskoca bi işyeri var altında b isürü elemanları var, iş kadını oldu, bütün herşey 360 derece değişti, anlatmak istediğim şu, allah büyüktür canım, gün gelir devran döner siz de bu sıkıntıları atlatırsınız, sonra hiç yaşamamış gibi olursunuz, ama şu anda yapılması greken tek şey sabır :teselli::1hug:

buna ek olarak calismak!! calismak!! ve calismak !! diyecegim calismadan hic birsey olmuyor!!....

ve hala ağzından çıkan söz ne biliyor musun ablacım mesela o kadın bağırıyo ya salamımı yedi diye..ben diom sende ödeme su parasını hiç bişi verme diom o dio olsun dio hain olma dio Allah görüyo dio bırak onlaar utansın dio..:1no2:
hain olmayınca sırtına binenler çok oluyo tabi..illa kötümü olmak lazım iyi yaşamk için:1no2:

walla bence bu kadar iyi niyetli ve yumuşak olmasın yoksa hayat boyu böyle mükafatlarla karşılaşır söyleyeyim canım.çünkü karşısındaki insan iyi niyeti haketmiyor.kendi borcunu başkasına hele kardeşine ödetmekten daha büyük hainlik olurmu!!!kötükedihüsoyaşamak için kötü olmaya gerek yok tabi ki canım ama kötü olanlara da iyi olunmasına hiç mi hiç gerek yok!!!

sağ gözden sol göze fayda yok der annem.
tek fayda çalışmak evet.ama eşim çalışıyo çok çalışıo..ama o kadın borcunu ödemio aksine eşimin emeğini alın terini çalıyor sonrada çattır çatırsenağlama yiyo:( yani borç vermek sünnet onu geri ödemekte farz ama nasıl bi pişkinliktir bu..yetim ya öksüz ya bu çocuk:(...derdimemi yanayım kocamın talihsizliğine mi üzüleyim bilmiyorum:(
ders çalışmam lazım kafamı toplayamıyorum bunlar yüzünden..:(:çok üzgünüm:

of ya canım benim ya gercekten cok üzgünüm suan eşine cok acıyorum cok iyi bi insan allah yardımcınız olsun sen annenin yanında kalıyosun keske annen senin kocanı kabul etse artık kocan cünkü yazık onada keske bi tabakta ona yemek verse insallah hersey düzelir yapmıssın bir hata napalım allah yardım etsinde mahcup etmesin seni ya cok yorucu bi hayat ya bu sekilde nasıl dayanabilirsiniz bilmiyorum allah yardım etsin canım yaa

canım benim inşallah Allah yardım eder sana umarım bunların hepsi b imtahandır senin için ve umarım sizi güzel günler bekler yeterki sağlık olsun böyle olunca inan insanlar birbirinin değerini daha iyi anlıyor . bu sizin için belki de hayırdır birbirinizden başka desteğiniz olmadığını göstermek istiyordur belki de Allah . o yüzden eminim ki her işte bi hayır vardır biliyorum sıkıntılı günler yaşıyorsun ama inanıyorum ki Allah size yardım edecek. inan bunu çok içten inanarak söylüyorum çünkü öyle şeyler yaşadık ki bize de hep böyle kötülük yapmak isterken insanlar kendi kazdıkları kuyuya düştüler öyle zamanlar oldu ki nasıl parayı denkleştirelim derken bol bol kaldı . ama güzel günlere böyle insanlardan uzak durarak varacağımızı anladık . tabi şuan siz mecbursunuz ama dediğim gibi gün olacak devran dönecek ve inan benim yaşadğım mucizeleri sen de yaşayacaksın Allah büyük dua et canım

Canım sana tavsiyem bol bol kuran oku. Başından sonuna kadar yavaş yavaş oku ders çalışmadığın zamanlarda. Bir de annene rica et de ki acaba eşin sizle kalsa sen mezun olup iş bulana kadar o arada eşin de senin ailenin olduğu şehirde iş bulsa beraber bi eve çıksanız.

ya burda böyle konuları okuyunca nasıl sinirleniyorum bir bilseniz...
elbette zor bir durum ama ne gerek vardı alel acele evlenmeye...
şimdi biz ne desek boş değil mi?
bu duruma katlanmaktan başka çare var mı?

:çok üzgünüm:
ya burda böyle konuları okuyunca nasıl sinirleniyorum bir bilseniz...
elbette zor bir durum ama ne gerek vardı alel acele evlenmeye...
şimdi biz ne desek boş değil mi?
bu duruma katlanmaktan başka çare var mı?

kimse sonucunun böyle olacağını bile bile birşeyi yapmaz.bir gerek üstelik oldukça geçerli ve kaçınılmaz bir gerek varmış ki biz evlendik.üstelik alel acelede diildi..
bunun yanısıra kuranda geçen üç tarihten biri evlilik tarihidir.demek ki benim ve eşimin alnına o tarih yazılmış.ben burada derdimi paylaşmak istedim,kimseyi sinir etmek değildi amacım ama beni yanlış anlayanda olabilmiş malesef. ne diyeceğimi bilemiyorum. ama ne gerek vatdı gibi bi cümle çok acı ve gereksiz. üstelik buraya yazılan her konuya illa herkes cevap verecek diye bi şartta yok neden kzıyorsunuz onuda anlamış değilim.
bende bazen sinir olurdum bazı olaylara ve o sinir olduğum olayların hemen hemen hepsi başıma geldi ve artık anlayış duymaya başladım her olaya.insanın başına gelmeyecek hiç bi olay yok,illa başına birebir gelmesinede luzum yok,dolaylı olarak dolaylı kişilerdende buluyor,büyük konuşmamak lazım.
kim isterki bembeyaz gelinliklerle çıkmayı planladığı evden dul kadın gibi çıkıp o eve dul kadın gibi girmyei..:çok üzgünüm: :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:
kim isterki nikahını annesiz geçirmeyi.hala ağlıyorum aklıma geldikçe.
kim ister annesi babası ölsün sahipsiz kalsın.düşenne bi tekmede ben mi vuraydım,lütfen bukadar acımasız olmayın.ben kendime yaşamk için sebepler yaratmaya çalışırken sebeplerimi elimden almayın,
olan olmuş şimdi başa çıkmak için en iyi çare gerekli değil mibana ve ben o çareyi sizden bekliyorum,telkinlerinizden.
zaten yeterince kötüyüm bide böyle yapmayın nolur:çok üzgünüm: :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

Canım sana tavsiyem bol bol kuran oku. Başından sonuna kadar yavaş yavaş oku ders çalışmadığın zamanlarda. Bir de annene rica et de ki acaba eşin sizle kalsa sen mezun olup iş bulana kadar o arada eşin de senin ailenin olduğu şehirde iş bulsa beraber bi eve çıksanız.

ablacım öle bişi mümkün diil malesef,annem nikahıma bile gelmedi eşimimi eve alıcak ki bu konular en başta konuşulup reddedildi zaten:(:çok üzgünüm:

Back
X