L
lalel
Ziyaretçi
- Konu Sahibi lalel
ilk mesajımda da sordum ama es geçtiniz
neden bu kadar acale ettiniz evlenmek için
hemde anneniz evliliğinize razı gelmezken
evli olmasaydınız belki bu kadar zor olmazdı sizin için
evllik hazırlıkları yapıyoruz paraya ihtiyacımız var kendimiz için çekiyoruz krediyi der bi bahaneyle sıyrılırdınız
keşkeler fayda etseydi keşke
evet ablacım yetişemedim kusura bakma es geçmedim fakat inan ki evlenmeseydik şu an çok çok daha kötü bi durumda olacaktık bak evlennce benden çeknmeyip hala eşime baskı kurmaya çalışan bi kadın ben ona sahip çıkmasam kmbilir neler ypardı.artı olarak neden acele ettk etmedk bunu şu an bi faydası yok ki..ama özel bi durum daha vardı onu şu an burada açıklayamampek suclayamiyorum bu durumda anneni ama keske biraz acimasini saglayabilsen.
lalel ben sana birkac sey diyeyim ama alinma, ben samimi fikrimi yaziyorum.
1- daha eliniz ekmek tutamazken kaklip evlenmissiniz hata 1. kendi evinizi tutup kendi yaginizla kavrulamayacaktiysaniz evlenmekte neden bu kadar acele ettiniz anlamiyorum. hadi olan oldu...
2- esin kucuk degil, 24 yasinda. bu yasa gelmis bir insanin saglikli ve mantikli kararlar verebiliyor olmasi lazim. allah rahmet eylesin, vefat eden annesinin ardindan caresizlikle degil sadece ama sadece ozlemle aglamasi lazim. eger annenin yardimina muhtac hissediyorsa kendini o zaman bir sorun var demektir.
3- ister ablasi olsun ister abisi ister arkadasi, bir insanin kendine yetecek parasi bile yokken bir baskasi icin borc almasi akil almaz bir sey. madem bunu yapti, madem borc verdigi kisi geri odemiyor ardindan dovunup aglamanin da bir anlami yok. cekeceksiniz sineye, odeyeceksiniz o borcu, bu da size ders olacak.
netice itibariyle kendiniz etmis kendiniz bulmussunuz. maalesef hayat herzaman adil degil. akilli davranmazsaniz boyle kotulere kurban olursunuz. bundan sonra yapilacak tek sey eliniz ekmek tutana kadar fareli evde yasamaya devam etmek ve sabirla bu donemi atlatmayi beklemek.