• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyiz ama bir evimiz bir çöpümüz bile yok. Aksine tonla borcumuz var:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi lalel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ablacım bak o mevzuyuda açıklayım.ben okulumu dondurdum ya..eşim işten çıkarıldı sıfır paradaydık temmuz falandı eylüldede ben okula gitcem işte açız yani paramız yok..beni annemn yanına yolladı bi süre sonra ablası bunun aklına girmiş hani insan annesinden şüpe edermi o da etmemiş:(
ve bana okula dönme hediyesi almak için bide bişide takamadı ya bana evlennce tamam abla demiş çekerm ama bana 11 mlyar ver demiş
bende işe grnce öderm demiş.nyse ablasıda buna yemnler etmiş neler nler..
görseniz kredi çekileceği gün sabah camda belirdi kadın..bende o gece gelmiştm annemn yanndan beni özlemişte çok kocam teli falan kapatmıştı:utangac:kredi cvbı gelmiş buna ulaşamaynca ablasını aramışlar vs nyse geldi cama bunu aldı götrdü..kocamda dönüşte beni hemen bilg almaya götrdü sizin anlicanzı bilg bize 15 milyara mal oldu..öde diincede ödemio neler dio kocam ne laflar sayıyo..ama nafile..arsız olmuş kadın:(çok kötüyüm inanın:(:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

eşin iyi niyetinin kurbanı olmuş biraz, yapcak bişi yok güzelim sabretceksiniz, eer kocan da sana sıkı sıkı sarılıyosa önemli olan budur, ben ilk evlendiğim zamanlarda eşimin babası başımıza milyarlarca liralık borç yıktığı halde ben eşime sıkı sıkıya tutundum, ama eşim bana yakama yapıştın bırakmadın dedi, elinin tersiyle beni itti, ha şimdi çok pişman bunu söylediiğine, seni boşa kırdım der ama testi kırıldı yani, önemli olan eşinin samimiyeti canım, olan olmuş artık, yapmış bi hata, boşverin borcu harcı, siz birbirinize sıkı sıkıya tutunun, inanın bu günler de geçecek, bak sana bi arkadaşımdan örnek vereyim, onu ilk tanıdığım zamanlarda parasız pulsuzlardı, ilk kocasıyla kaçarak evlenmiş, sonra adam ahlaksızın teki çıkıyo ve kız boşanıyo, şimdiki kocası da buraya askerlik yapmaya gelmiş, askerken onunla tanışıyolar evleniyolar, ama ne ev ne eşya ne para hiçbişiyleri yok, bi de hamile kalmış mı, kızın ailesinin yanında yaşıyolardı sığıntı gibi, yedikleri içtikleri herşey batıyodu, sonra babaları arsalarından birinin üzerine bi ev kondurup oraya yerleştirdi, sadece iki oda bi mutfaktı, minnacık bi evdi, derken günler geçti, bunlar bi giyim dükkanı açtılar ufak çaplı, daha s onra ordan burdan borç harç derken işi büyüttüler, ya şimdi söylesem inanmazsın da denizlinin en merkez yerinde 5 katlı bi bina kiraladılar, kadın erkek çocuk vs giyim üzerine bütün çeşitleri var, para basıyolar şu anda, düüşün onu ilk tanıdığımda bi gariban kadıncaazdı, şimdi koskoca bi işyeri var altında b isürü elemanları var, iş kadını oldu, bütün herşey 360 derece değişti, anlatmak istediğim şu, allah büyüktür canım, gün gelir devran döner siz de bu sıkıntıları atlatırsınız, sonra hiç yaşamamış gibi olursunuz, ama şu anda yapılması greken tek şey sabır :teselli::1hug:

ablacım ne konuşmalar yaptık ne mesajlar ne telefonlar neler neler..ama işi çirkefliğe vuruyor.durumum yok diyip çekiliyor kenara..
onun durumu yok diye başkalarını böle zor durumda bırakmaya ne hakkı var:(
kızından neden istemiyo..kocası var ikiside çalışıyo,tonlşa altını var...ama benm kocamı kazıklıcak ya..
çirkefleşiolar ablacım ne yapsak ne etsek fayda etmedi bide üste haklı gibi dioki benm ona harcadklarıma saysın zaten bana borcu vardı die millete kendini aklamaya çalışıyo..inan baba millet bize o kadın yüznden düşman oldu:(haklı ola ola haksız olduk:(:çok üzgünüm:

böyle bişeyide ilk defa duyuyorum
mesajla konuşmayla olmaz onun dilinden konuşcaksın arkadaşım
ne demek yaptıklarıma saysın iyi o zaman ne kadar harcadıysa çetelesini tutsun hesaplaşın
yok böyle bişey ya gidin karşınıza alın konuşun ha anlamıyo mu kavga edin o zaman
bu borç senin borcun baştan böyle mi anlaştık senin durumun yoksa benim hiç yok diyemiyomusunuz
gidin yakasına yapışın kredi adınıza çekildiği için bir borcun size dair olmadığını kanıtlayamazsınız
ablasının vicdanına kaldınız o vicdan yapmıyosa gidin siz yaptırın
borcunu ödeyene kadarda yakasını bırakmayın sakin sakin konuşmayla çözülmez bu işler malesef

vallaha agladım senağlama nasıl aglamıstır o filme ben erkeklerin aglamasına dayanamam cok duygulandım allah yardım etsin
alma mazlumun ahını cıkar aheste aheste ablası bu sözü umarım biliyosur o paraya aldıklarını allah kullandırırmı ki cok sükür allahımız var kulların elinde değiliz cok sükür allah cıkarır onu aheste aheste sen merak etme allaha havale et bu kadınla ne konussan bos bosyere nefesini tüketme değmez allaha havale et yeter
eşine cok destek cık biliyorumki cıkıyosun ama varlıgını hep hissettir insallah atlatırsınız bizde yeni evliylken cok borcluyduk ama neyseki bi evimiz güzel bi yuvamız vardı borcda yigidin kamcısıdır der calısıtıgımızı borcumuza verirdik bana inan halen borcumuz var ama elele verdimi hallolur ya insallah cabuk atlatırsınız off ya bi erkek için parasızlık cok zor ya neden mazlum alunca böyle üstüne cıkan cok olurki allahtan korkmazlarmı hiç ya hem öksüz hem yetim yaa yetim akı yenirmi allah yedirmezki ben inanıyorum ki sen cok mutlu olucaksın bi süre cek canım ama hemen yılmayın hersey cok güzel olacak buna inan mutlu ol ve mutlu etmeye calıs eşini biraz bu para konusunu birsaatte olsa unuttur parayo cok sorun yapmayın sogan ekmek idare edilir bi süre nolcak canım herseyin olur sonrada herseyin en güzeli sizin olsun canım yılmayın kesinlikle ödenir hersey cok calısmak gerek ama olsun içinizin gemesine izin vermeyin

Eğer tam olarak anlattığın gibiyse Allah cezasını versin o ablanın....

ben senin yerinde olcam gider o karının evini basarım, gırtlağına çöküp ya parayı ödersin ya da ahanda seni şuracıkta geebertirim derim, azıcık gözünü korkuttunmu bak nasıl çark ediyo, o çirkefliğe vuruyosa sizde vurun anasını satim, sokaktanmı topluyonuz parayı, ne yedircem len ben doğmamış bebeğimin hakkını o karıya :mymeka: ay sinir geldi banadelikafadulden

canımm cok üzüldüm.kalleş görümcen cok kalleş.inşallah bi şekilde her şey yoluna girer.dua ediyorum size canm benim :(

:çok üzgünüm:
böyle bişeyide ilk defa duyuyorum
mesajla konuşmayla olmaz onun dilinden konuşcaksın arkadaşım
ne demek yaptıklarıma saysın iyi o zaman ne kadar harcadıysa çetelesini tutsun hesaplaşın
yok böyle bişey ya gidin karşınıza alın konuşun ha anlamıyo mu kavga edin o zaman
bu borç senin borcun baştan böyle mi anlaştık senin durumun yoksa benim hiç yok diyemiyomusunuz
gidin yakasına yapışın kredi adınıza çekildiği için bir borcun size dair olmadığını kanıtlayamazsınız
ablasının vicdanına kaldınız o vicdan yapmıyosa gidin siz yaptırın
borcunu ödeyene kadarda yakasını bırakmayın sakin sakin konuşmayla çözülmez bu işler malesef

ablacım çirkef diyorum tel ediosun biz bağıracağımıza o bize bağıroyor:(

evine eşimin gitmesini istemiyorum neden dersen artık sinirleri çok zayıfladı elinden bi kaza çıkar inan sen görsen sende yaşasan inan aman kzıım sakın gönderme derdin.ablacım eşimin siyah saçı kalmadı:(okadar kötü kii:(
yemin ederim.kadın çirkef çok kötü biri yani her türlü kendini haklı çıkarıyo bak aylardır uğraşıyoruz aylardır neler dedik bi bilsen ama hala bir milim ilerleme yok ablacım:(kadın kösele suratlı 40 yaşına gelmiş 5 tane doğurmuş hiçbirinn birbrne hayrı yok ve bu kadın 15 milyar için 24 yaşındaki kardeşnden dünyann lafını işitio ve 24 yaşında anası babası olmayan zavalla bi çocktn zorbaca alıyo parasını..
inanamıyorum nası bi vicdandır bu:(
bakıyorum bazen 40 50 yaşndaki adamların bile annesi var babası var:(daha bu ana kuzusu görsen öyle garip ki:(

çok üzüldüm. eşinizin tek desteği sizsiniz bu hayatta. inşallah kıymetinizi ömür boyu bilir.

ablası ile konuşmanız fayda vermediyse, enişte ile ya da çocukları ile konuşun. eski harcadıklarını demek borç olarak yapmış. kabataslak hesaplasın, ödersiniz bir ara.
ablası geri ödemek şartıyla o krediyi çektirdiyse, ödeyecek elbette. ödemezse de Allah büyük, fazlasıyla başka yerden kredi borcunu çıkarır o abladan.

ünv de okumamış bu çocuk. yedirdikleri, giydirdiklerinin hesabını yapıyor demek ki :kızgın:

yetim hakkını nasıl yiyecek boğazına takılmadan
ayrıca kendide yetim bir yetim başka bir yetimin hakkını gasp ediyor hemde ablası
arkadaşım ilahi adaletten başka sığınılacak bir adalet kalmamış sizin için
dilerim tez zamanda kurtulursunuz gerçekten çok üzüldüm
rabbim hiç bir kulunu darda bırakmaz üzülmeyin
en kısa zamanda hallersiniz inşalah allah yardımcınız olsun

peki baska kardes yok mu? bu kadina laf anlatmaya calisacak baska bir aile uyesi?

hayat bazıları için daha da zordur..
allah sabır versin arkadaşım.
madem böyle yüce gönüllü davrandın en başında,
bundan böyle de allah dağına göre kar verirmiş deyip
sabredeceksin.inşallah okulun bir an önce biter,çalışma hayatında
şansınız daha iyi olur.
evliliklerin ilk yıllarında borç,harç normaldir.
evi,eşyayı,hiçbrşeyi takma..
zamanla herşey olur..
ruhunuzu yormayın yeter..
hakkınızda en hayırlısını diliyorum.

senağlama:çok üzgünüm:
vallaha agladım senağlama nasıl aglamıstır o filme ben erkeklerin aglamasına dayanamam cok duygulandım allah yardım etsin
alma mazlumun ahını cıkar aheste aheste ablası bu sözü umarım biliyosur o paraya aldıklarını allah kullandırırmı ki cok sükür allahımız var kulların elinde değiliz cok sükür allah cıkarır onu aheste aheste sen merak etme allaha havale et bu kadınla ne konussan bos bosyere nefesini tüketme değmez allaha havale et yeter
eşine cok destek cık biliyorumki cıkıyosun ama varlıgını hep hissettir insallah atlatırsınız bizde yeni evliylken cok borcluyduk ama neyseki bi evimiz güzel bi yuvamız vardı borcda yigidin kamcısıdır der calısıtıgımızı borcumuza verirdik bana inan halen borcumuz var ama elele verdimi hallolur ya insallah cabuk atlatırsınız off ya bi erkek için parasızlık cok zor ya neden mazlum alunca böyle üstüne cıkan cok olurki allahtan korkmazlarmı hiç ya hem öksüz hem yetim yaa yetim akı yenirmi allah yedirmezki ben inanıyorum ki sen cok mutlu olucaksın bi süre cek canım ama hemen yılmayın hersey cok güzel olacak buna inan mutlu ol ve mutlu etmeye calıs eşini biraz bu para konusunu birsaatte olsa unuttur parayo cok sorun yapmayın sogan ekmek idare edilir bi süre nolcak canım herseyin olur sonrada herseyin en güzeli sizin olsun canım yılmayın kesinlikle ödenir hersey cok calısmak gerek ama olsun içinizin gemesine izin vermeyin

ablacım daha neler var bilsen çok şükür bi odamız var başımızı sokuyoruz ama o evdede hzuru yok..ne yapsak ne etsek batıyo abisi abisinn karısı ben kocam kalıyoruz.evde fare bile var:(
kapısını sadece para için çlıyolar onun.evi pislik götürüyo bide onların kötü alışkanlıkları var:(
benm eşimde çok rahatsız oluyo.banyo bile yapmak istemio tuvaletini bile yapamıo:(
ablacm yemin ederm çok zor durumdayız hadi ben burdaym annemn yannda ama o napsın.evde yemek pişmio pişse buna vermiolar ama su parası bilmem ne parası hepsini bundan alıyolar..kocamın ekmek alcak parası yok bunlar para para die çocuğun boğazını sıkacaklar nerdeyse:(
gece uykusundan uyandırırlar bi sigara ver die sabah abisinn sevgilisinin çığlıkları ile uyanır ben onun pisliğinimi temizlicem die:(
ablacım bak ne dicem bi kere bende ordayken karnı acıkmış dolapta salam görmüş almış yemiş..geldi odaya bu kadın kalktı baktı salam yok benim salamımı nasıl yer benim paramla alında bide yemiş vs vs neler saydı bi bilsen..sonra bu bana baktı aşkım 2 taneydi yemn ederm dedi:(ağladı:(
ben ne diim daha bilmiom ki:(
yazıklar olsun öle aileye..

peki baska kardes yok mu? bu kadina laf anlatmaya calisacak baska bir aile uyesi?

bundan hariç 6 -7 tane daha var ama hepsi birbirini tutyo..hepsine bi dokunsan bin ah işitiosun:(
malese benm eşimin bu dünyada benden başka kimsesi yok..
it iti tutar ya..hepsi birbirini tutuyo..bazen çok kötü oluyo dedm ya ben giderken ağlar ya der bna beni bi tek anam düşünüomuş der:(
bak o gidince beni kmse istemio umursamıo der:(
napsın çocuk:(etrafındaki bu kadar sapkın insana rağmen o annesinin ve karakternn sayesnde kndini bozmamış Allahtan:(

:1shok: :1shok:
sen okulunu en kısa zamanda uzatmadan(!) bitirmeye bak. umarım iş bulmada sorun yaşamayacak bir bölümde okuyorsundur.
hatta yerinde olsam, bir şekilde part time bir iş bulur, ona da yollamaya çalışırdım.
yarı tok, yarı aç yaşıyor eşin resmen. :1no2:

senin ailen de destek olursa, daha kolay aşarsınız bu günleri...

annem eşimi istemiyor.

ilk mesajımda da sordum ama es geçtiniz
neden bu kadar acale ettiniz evlenmek için
hemde anneniz evliliğinize razı gelmezken
evli olmasaydınız belki bu kadar zor olmazdı sizin için
evllik hazırlıkları yapıyoruz paraya ihtiyacımız var kendimiz için çekiyoruz krediyi der bi bahaneyle sıyrılırdınız
keşkeler fayda etseydi keşke

annem eşimi istemiyor.

pek suclayamiyorum bu durumda anneni ama keske biraz acimasini saglayabilsen.

lalel ben sana birkac sey diyeyim ama alinma, ben samimi fikrimi yaziyorum.

1- daha eliniz ekmek tutamazken kaklip evlenmissiniz hata 1. kendi evinizi tutup kendi yaginizla kavrulamayacaktiysaniz evlenmekte neden bu kadar acele ettiniz anlamiyorum. hadi olan oldu...
2- esin kucuk degil, 24 yasinda. bu yasa gelmis bir insanin saglikli ve mantikli kararlar verebiliyor olmasi lazim. allah rahmet eylesin, vefat eden annesinin ardindan caresizlikle degil sadece ama sadece ozlemle aglamasi lazim. eger annenin yardimina muhtac hissediyorsa kendini o zaman bir sorun var demektir.
3- ister ablasi olsun ister abisi ister arkadasi, bir insanin kendine yetecek parasi bile yokken bir baskasi icin borc almasi akil almaz bir sey. madem bunu yapti, madem borc verdigi kisi geri odemiyor ardindan dovunup aglamanin da bir anlami yok. cekeceksiniz sineye, odeyeceksiniz o borcu, bu da size ders olacak.

netice itibariyle kendiniz etmis kendiniz bulmussunuz. maalesef hayat herzaman adil degil. akilli davranmazsaniz boyle kotulere kurban olursunuz. bundan sonra yapilacak tek sey eliniz ekmek tutana kadar fareli evde yasamaya devam etmek ve sabirla bu donemi atlatmayi beklemek.

çok üzüldüm. eşinizin tek desteği sizsiniz bu hayatta. inşallah kıymetinizi ömür boyu bilir.

ablası ile konuşmanız fayda vermediyse, enişte ile ya da çocukları ile konuşun. eski harcadıklarını demek borç olarak yapmış. kabataslak hesaplasın, ödersiniz bir ara.
ablası geri ödemek şartıyla o krediyi çektirdiyse, ödeyecek elbette. ödemezse de Allah büyük, fazlasıyla başka yerden kredi borcunu çıkarır o abladan.

ünv de okumamış bu çocuk. yedirdikleri, giydirdiklerinin hesabını yapıyor demek ki :kızgın:

sağolasın ablacım doğru sölüosun benden başka kmsesi yok..ama ben bazen çok üzülüyorum geldimi böle hepsi üstüstemi gelir:(
hep kötü olaylar mı bulur bi insanı:(
zaten babası ölmüş beş yaşında annesi felçli her hastalık varmış zavallı kadın yürüyemio bile kocam bi kere bile annesi ile böle elele yürümemiş:(nyse sonra askerlik vs döner dönmezde anne ölüyo zaten ve bana tutunuyo işte..benle evlenio tamm şansım döndü derken bu seferde kredi mevzusu çıkıo ama o ablası innanın ki bunaçok sözler yemnler verdi ve ben bile inandım ödicene..ama sonradan çıktı kokusu:(
bilmiom ablacım bu çocuğun yüzü hiçmi gülmicek:(
bi kap sıcak yemeğe hasret.inan çok acıyorum çok üzülüyorum ama elimden bişi gelmio:(
neden insanlar bukaar kötü:(
abla ya ablası daha ne olabilri ki:(nasıl yapar bunu üstelik sıfırda olan bi çocuğa.çocuk zaten depresyonda erkekler anneye ne düşkün olur bilirsnz ki bu on kat düşkn babada yok die..annesi ölür ölmez demek fırsat kollumuş kadın:(
çıkamıyorumm işin içinden offfff:1no2:

Back
X