• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim,ev sahibimiz huzur vermiyor.

Manolyalarca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
735
434
53
Selam kızlar,yaklaşık 1.5.yıl önce evlendim.Haziran 2015'te şu an oturduğumuz evi tuttuk.Duvarları berbat olduğundan en kalın ithal kağitlarla kaplattik,lavabolar,klozetleri yaptırdık(akıtıyorlardı)Parkelerin kalkan kısımlarını bile yaptırdık vs vs yani bir ton masraf ettik yeni ev gelene güzel görünsün dedik...Bir kac ay sonra yagmur yağdığında camlardan kova kova sular akmaya başladı evin içine,elimizde havlular nöbet tuttuk resmen,ev sahibine defalarca dememiz üzerine birini yolladı halloldu dediler,yagmurlar yeniden başlayınca tekrar su almaya başladı,bize kendiniz yaptıriverin ne olacak alt tarafı silikon çekilecek dedi ona da eyvallah dedik yaptırdık,ilk kira artışında en yüksek orandan kirayi arttirdi yine bisi demedik evi seviyoruz diye,yani yapilabilecek en kötü seyleri yaptı bize...

Şimdi bu aksam ev sahibi eşimi aramış ve oğlum evlenecek nisana kadar evden çıkmanızı rica ediyorum demis,eşimde yarın konusuruz su an musait diilim deyip beni aradi,önce çok sinirlendim sonra oturdum emeklerim için ağladım,taşınmak kolay diil hele bu kış zamanı nerden ev bulup tasinicam,esyalarim mahvolucak...

Ev sahibine ne gibi bir yaptırım uygulayabiliriz?Yani simdi taşın dese taşınmak masraf,bize baştan söylemesi gerekmiyor muydu oğlunun evleneceğini?Böyle kiracı çıkartılabilir mi?

Selam kızlar,yaklaşık 1.5.yıl önce evlendim.Haziran 2015'te şu an oturduğumuz evi tuttuk.Duvarları berbat olduğundan en kalın ithal kağitlarla kaplattik,lavabolar,klozetleri yaptırdık(akıtıyorlardı)Parkelerin kalkan kısımlarını bile yaptırdık vs vs yani bir ton masraf ettik yeni ev gelene güzel görünsün dedik...Bir kac ay sonra yagmur yağdığında camlardan kova kova sular akmaya başladı evin içine,elimizde havlular nöbet tuttuk resmen,ev sahibine defalarca dememiz üzerine birini yolladı halloldu dediler,yagmurlar yeniden başlayınca tekrar su almaya başladı,bize kendiniz yaptıriverin ne olacak alt tarafı silikon çekilecek dedi ona da eyvallah dedik yaptırdık,ilk kira artışında en yüksek orandan kirayi arttirdi yine bisi demedik evi seviyoruz diye,yani yapilabilecek en kötü seyleri yaptı bize...

Şimdi bu aksam ev sahibi eşimi aramış ve oğlum evlenecek nisana kadar evden çıkmanızı rica ediyorum demis,eşimde yarın konusuruz su an musait diilim deyip beni aradi,önce çok sinirlendim sonra oturdum emeklerim için ağladım,taşınmak kolay diil hele bu kış zamanı nerden ev bulup tasinicam,esyalarim mahvolucak...

Ev sahibine ne gibi bir yaptırım uygulayabiliriz?Yani simdi taşın dese taşınmak masraf,bize baştan söylemesi gerekmiyor muydu oğlunun evleneceğini?Böyle kiracı çıkartılabilir mi?
Kontratiniz vardir herhalde. Kac yillik ?

ev sahibi çıkartabilir mi,çıkartamaz mı bilmem ama,böyle sorunlu evde oturmayın bence,yaptırmışsınız ama tekrar sorun çıkartmayacağı ne malum?

ben olsam,ev sahibi zam yapmasa bile,çıkardım
Ya evet ev sorunlu ama ben evi ve manzarasını çok sevdim,ilk kendime ait ev olunca özenle yerleştirdim her yerini kendim ve esim
Kontratiniz vardir herhalde. Kac yillik ?
1 yıllık Haziran 2016'da bitecek

ev kötü bir evmiş zaten duvarları görünce anlaşılırdı yani.buna rağmen neden tuttunuz, madem tuttunuz neden yaptırıp yaptırıp oturmakta ısrar ettiniz.paranızla rezillik çekmişsiniz.eee yaptırınca da adamın da hoşuna gitmiştir belki bunları çıkarayım daha yüksek fiyata kiraya veririm demiştir ya da gerçekten oğlunu evlendirecektir. kontrat varsa belki bişeyler yapabilirsiniz ama ben olsam böyle adamın böyle evinde oturmaya devam etmem.Allah yardımcınız olsun bu kışta kıyamette.

Kesinlikle evden çıkmayın, ev sahibinin sizi keyfine göre çıkarmak gibi bir hakkı yok. kanunlar kiracıdan yana. Ayrıca kirayi da en fazla a %7 artirabilir. Bundan fazla Ödeme yapmissaniz kiranizdan fazla verdiginiz miktari düşün ve hesapladiginiz miktardan kira vermeye başlayın
Aslında şöyle oldu eşim ilk eve girerken 2200tl istiyordu ev sahibi eşim adama ben ilk 5 ayı peşin odiyim siz 2000 yapin dedi adam tamam dedi sonrasinda adam ben zam yaptim 2200 istiyorum dedi bisi diyemedik ödemeye başladık normalde 1 yıl biz 2000tl odyecektik.. bu aksam gelmis oglum evlenicek çıkmanizi istiyorum dedi.

Evet ama ev sahibi özel olarak rica etmiş nisanda çıkın diye zaten haziranda mecbur cikarticak bizi.
o zaman iki ay için yüz göz olmayın..ev aramaya başlayın şimdiden..9 yıllık evliyim 6 kez ev taşıdım..korkmayın taşınmaktan..iyi bir bakliye şirketi bulun yeter..herşeyi sarıp sarmalayıp taşısınlar zarar görmez eşyalarınız merak etmeyin..

Back