Yeni evliyim ama..

5 yillik sevgililik doneminden sonra evlendik.1.5 yillik evliyiz.sevgiliyken inanilmaz surprizler hazirlardi bana esim.
Herkes cok sansli oldugumu dusunurdu. Bende oyle.Adima kitap cikarmalar hediyeler..neler neler...

Evlenince borcla evlendik ve esim ev gecimi derdine dusunce eskisi gibi olmadi ama yinede yapiyor..iste surpriz kahvalti hazirlar,evimize benim onceden begendgimalamadigum aksesuarlari ay basinda alir getirir..ayda bikac kez surpriz yemege goturur..son surprizi ise ben ailemin yanindayken bana yeni akilli telefon etmesi oldu..(para biriktirmis)

Ama bunlar birden olmadi..yavas yavas..ogrene ogrene..
Mesela her cuma aksami ben direk plan yaparim.c.tesi pazar sunu yapiyoruz diye..
Oda alisti simdi bana soruyor haftasonu ne yapalim diye:)
Mesela dogumgunum ogretmenler gunumde hediyeler aldi hic ozel gun atlamadi.ama evlilik yildonumumuzde maddi sebeplerden dolayi sanirim bisey alamadi.sadece kutladi..ama ben hic onem vermez diye dusunmedim..vakti oldukca gecim sikintisi hafifledikce daha iyiye gidiyor..ve ilk yildonumumuzdu..
Sizde yeni evlisiniz..alistirin..kartlari acik oynayin.kirilarak darilarak tripatarak olmaz anlamaz.
Soyleyin beklentilerinizi sakayla karisik yada ciddi..ben hep sakayla karisik belirttim..mesela"bende sandimki bugunde sen plan yaparsin beni mutlu edersin..nerde sende eskide kaldi "falan derdim..yada askim derdim bidahaki ozel gune hediye dusunme bak sunu cok begendim imkanin olursa alirsan mutlu olurum falan filan..
Inan ise yariyor eger sizi gercekten seviyorsa dinleyecek ve sekillendirecektir kendini..

Geçen hafta bir gün kahvaltı hazırlıcaktı benim ısrarlarıma dayanamadı sagolsun menemeni ben yaptım o sadece peynirli salata yapmış çay bilee yoktu düşünün yani. Bizim maddi sıkıntımız çok yok şükür ikimizde çalışıyoruz geçinecek kadar para alıyoruz borcumuzda yok..

Iste zamala daha cok oturur..hic moral bozmayin ve kavga edecek kadar buyutmeyin derim.ben oyle yaptim..farkinda bile olmadan alisiyor sonra

ilk i$ olarak ona çiçek gondermeyi,surpriz yapmayi birak
sen yapmazsan ondanda dahaa z beklentin olur
sonrada hafta sonu için plan istiyorsan sen yap o plani, bunu sunu yapalimmi de
pazar gunu koye gitme disinda bisey yapmayi ona teklif ettinmi hiç? biliyorum ondan bekliyorsun seni dusunsun ozel oldugunu hissetirsin istiyorsun ama adam odunsa bu beklentilerin bosuna olur kendini uzdugunle klairsin, az beklentin olursa uzulmezsin

Buket yaptırma alırsan tek gül al, daha az masraflı olur diyen eşine tek benimdir herhalde...

Anlasilan senn cann sklmsssss haline sukretmeyi bil

Bir kere her pazar köye gitmekten vazgeçir eşin önce.
Sonra kadın olan taraf sensin erkeğin ofisine çiçek göndermek onu ofiste dalga konusu yapabilir bundan vazgeç.
Onu sen yönlendir ve bir şeyleri yapmasını sağla.
Zamanla olacaktır.

Evlendim başka sehire geldim kv ile birlikte yaşıyorum ilk günler öyle afalladim ki bi yerlere gidelim bişeyler yapalım başbaşa vakit geçirelim derdim beni sevmiyorsun önem vermiyorsun herseyi dedim pişman bile oldum evlendiğime sonra çocuk oldu hiç vakit geçiremez olduk askere gidip geleyim senin istediğin gibi olacam dedi sevindim sonra daha kötü oldu hatta konu bile açtım :) şimdi 2. Bebeğimiz oldu hala beraber yaşıyoruz kv ile 6. Yılı devirdik ve hala bekliyorum ama alıştım çünkü sen ona alısiyorsun zamanla ark biri demiş ya evlilik kulübüne Hg aynen öyle işte .. ama kocam beraber olmamıza rağmen heerseyime yardimci olur sürpriz kahvalti hazırlar bensiz hiç bi yere gitmez ki gitse 2 saat sonra eli dolu gelir gönlümü alır işte tüm bunlar beni ona bağlıyor. . Tek değiliz ama mutluyuz çok şükür hiç bişey gözümde yok seninde öyle olacak ama sen plan yap en azından çocuk yokken sen yönlendir eşini inan hepsi aynı zamanla oturuyor hersey yerine.. sevgisine güveniyorsan degistirmeyecegin erkek yok unutma düzelecek hersey ins.. evlilik kolay değil erkekler de afalliyor ona sen öğret herseyi kolay gelsin arkadasim. .

Öyle güzel yazmışsın ki, enfesti o kısacık yazı nerdeyse basılmayı hak eden ama hiç basılmamış ilişki kitabı gibiydi.

Canim maalesef sunu kabul edelim erkekler bizim gibi ince dusunemiyolar bende 8 yillik evliyim sana ilk tavsiyem çok fazla beklenti içine girme uzulursun onların evlilik anlayisi bizimkinden farklıİsten gelip yemek yemek TV izlemek uyumak falan ama ağlamak yerine isteklerini ona güzelce tatli dille anlat bence zamanla kafasına girecektir emin ol ve zamanla değişecektir sunu bilki erkekler evliliğin ilk bir yilinda hep bocalar ama sen sabir gosterirsen herşey yoluna girer erkekler çocuk gibidir onları egitebilirsin

Anam bunu okuyunca kocamanın tecrübeli odun olduğuna karar verdim

Olan var olmayan var dimi

Uzulsende mutsuz olsanda beklentilerini azalt baska care yok ben bazen hayat boylemi gecrcek diye agliyorum 4 yil olacak evliyim hep daha ilgisiz oldu hic iyiye gitmedi gelir eve yemek yer oglunu sever tv izler oglan yokken de uyurdu ben dersem gezmeye gideriz hesesi hic yoktur mecbur gibi giturur iste surpriz hic yok cicek alirdi en ucuzundan alma dedim begenmiyordum cunki oda bunu bekliyimus bidaha almadi dusun canim iste 4 yil sonrada boyle olacak esin nisanliyken nasildi seninki? Benimki cok duskundu bana hediyeler surprizler goruselim diye yalvarmalar gece kapimde dolasmalar saatlerce telde kalmalsr brn bunlara kandim iste

çok üstüne düşmüşün adam rahatlamış... o iyi olsun diye çalışacağınıza hayır demeyi öğrenin evlilik karşılıklı bir müessese bence
mesela pazar günü köye gidiyoruz demişsin gitme.... niye derse de e ben senin için sürekli çırpınıyorum sıkılma hep cenlı kalalım evlendiğimiz belli olsun diye... sen benim için neler yapabiliyorsn onu görmek istiyorum tarzı birşeyler mırıldanın
ama bağırmadan çağırmadan....

ve tekrar söylüyorum.... siz nasıl onun için eve tıkılmayı göze alıyorsanız ona da sizin iin birşeyler yapmaya fırsat yaratın..
adam iin sevmem kuş aldım nedir sevmiyorsundur bitti.... sürprizler yapıyorum çiçek gönderiyoum nedir... taam sürprzler yapın ama yatak odasında

Her pazar köye gitme adetini acilen kaldırın,en fazla 2 haftada bire düşürün.
Beklentiden vazgeçmekten ziyade,susup beklemek yerine açıkça teklif etmeni öneririm.
Mesela eşin cumartesi işe gitme deyince,aa ne güzel olur birlikte şuraya gideriz şunu yaparız diyebilirdin.
Veya eve dönene kadar beklemektense,hazır fırsatını bulmuşken hadi şuraya uğrayalım diyebilirdin.

Aman ne totosunu kaldırıon. O özel hissettirmiyorsa sen de hissettirme. takmalınca kudururlar bunlar.
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…