- 9 Mayıs 2015
- 3.657
- 7.939
- 158
- Konu Sahibi Milamila9494
-
20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.
Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla
Kimlerdensiniz canim,sizin gibi kaldi mi bu zamanda:)aboooo ne kadar abartılmış bir konuyahu ne var gelsinler ben de yeni evliyim balayından geldik ben çağırdım yemeğe ayrıca annem evinde hiç yemek yapmamışken . Açtım internetten videolu tarifleri izleye izleye yaptım gayet de güzel yemek yaptım Kp bana hadi kızım bi İzmir köfte yap da yiyelim dediği zamanlar da oldu ben seve seve yaptım . Lütfen gelin hanımlar objektif olalım o da eşinizin ailesi sonuçta yabancı değiller davete gerek yok
Adanalıyız bizKimlerdensiniz canim,sizin gibi kaldi mi bu zamanda:)
2 oglum var,vakti zamani gelince sizin gibi guzel gönüllüler nasip olsun insallah,oglumuzun evinde icecegimiz bir corba bogazimiza dizilmesin:)
Ben de sizin gibiyim,kayinpederimi kasikla yedirmis insanim,ne var insaniz hepimiz,sanki gelecek olanlar baska boyuttan.
Abim evlendikten altı ay sonra falan gitmiştik evlerine başka şehirde oturuyorlardı.Alt komşum yeni evli tanışmak istiyorum ama eşi çalışmıyor hala evde bu sebepten tanışamadım iki aydır.Valla karşındaki kişinin anlayışına bağlı anlamayan insana ne desen boş geleceğiz derse gelir seni falan pek dinlemez.20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.
Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla
Niye bu kadar garipsediniz yahu ailelerin birbirine gelip gitmesiniMincik mincik iliskin olmayinca mesafe koydu oluyor nedense
İnsanlari anlamak cok zor. Sonra sikayet ediyorlar esim evlilige alisamadi,esim surekli annesine gitmek istiyor vs vs diye
Benim de 2 oglum var.ne guzel temenni de bulunmussunuz.insallah rabbim.hepimizi iyi insanlarla karsilastirsinKimlerdensiniz canim,sizin gibi kaldi mi bu zamanda:)
2 oglum var,vakti zamani gelince sizin gibi guzel gönüllüler nasip olsun insallah,oglumuzun evinde icecegimiz bir corba bogazimiza dizilmesin:)
Ben de sizin gibiyim,kayinpederimi kasikla yedirmis insanim,ne var insaniz hepimiz,sanki gelecek olanlar baska boyuttan.
Anlamadiginiz nokta sihirli kelime ama isteNiye bu kadar garipsediniz yahu ailelerin birbirine gelip gitmesini
Ben evlendiğimde kayınvalidem 42 yaşındaydıkendi kayınvalidesi hayatta değil. Yani öyle oturmuş aile gelenekleri falan yoktu. Arada bir yemeğe davet ederdim( çok arada ) ama biz sık sık giderdik ( haftada bir ) onun dışında iftarda , hastalık vs gibi durumlarda gelirler bize. Benden sonra eşimin erkek kardeşleri evlendi. Onlar da birer kez yemeğe davet etti bizi yeni evliyken. Başka da gitmedik. Kayınvalidem bir kez olsun habersiz evime gelmiş değildir. Yani son derece mesafeli bir ilişkimiz var
Kırk yılda bir yemeğe gelmeleri mıç mıç ilişkiye sebep olmuyor yani bizde.
Bakın gercekten beni tanimadan cok yanlis anliyosunuz. Tabiki Allah korusun hastalik bisey olsa bende bakarim. Benim derdim o degil bakın dün gece aradik kaynanami bi saate size geliyoruz yatmaya dedi sizce bu normalmi? Hic arayip haber bile vermiyo kizim müsaitmisin diye sormuyo gelicez nokta. Nolur yapmayin biraz buyukluk bekliyorum ben onlardan sadece. Yoksa tabiki basimin üstünde yerleri var iki yemek yapcam diye elime yapismaz. Ama beni biraz biraksin sıkıstirmasin ben diyim annecim neden hic gelmiyosunuz gelin kalalim yiyelim icelim diye. Bu benim icimden gelsin böylesi cok daha guzel ama firsat birakmiyo malesefKimlerdensiniz canim,sizin gibi kaldi mi bu zamanda:)
Ya vallahi bende öyle oglum olursa rahatsiz etmemki cunku sevgi zorla olcak bisey degildir kazanilan biseydir.haftada bi ararim elimden geleni yaparim ha cok mu oglumu özledim kizim gelin bi cay icelim ya da size gelicem müsaitseniz ama sakın yemege falan girisme bi cay iceyim yeter bana derim. Benimki özellikle kendine hizmet ettirmek icin elinden geleni yapiyo. Ve inanin onlar gelirken 2 gün hic oturmuyorum yine gocunmam yaparim ama böyle emrivakiler zoruma gidiyo severek yapmiyorum.haklısın kesinlikle.
benimde oğlum var. kısmet olursa ben de kaynvalide olucamutanıırm arayıp geleyim demeye. zaten ben kimseye size gelicem diyemem. sadece anneme derim o da müsaitse. insanlar git gide yüzsüzleşti.
mesafeni korumaya bak. mesela ben de görümcelerime hiç diyemiyorum bizede bekleriz diye. çünkü hemen gelirler
bir de ben çalışıyorum. hafta içi sadece yaşayacak kadar temizlik yapıyorum. yani yemek bulaşık falan.onun haricinde ev berbatancak haftasonu alabilirim o da 1 hafta önceden söylemeliler.
Benim ailem anlayisli insanlar empati kuramadim :)) babam ameliyat olcakti bana yakin hastane de.. sırf biz rahatsiz olmayalim diye gitmis baska hastanede olmus yeni evlilier ne isim var diye.sizin aileniz gelip kalmak istediğinde eşiniz "daha yeni evlendim, elimin ayarı yok, kıymayı bi 50 gr alıyorum bi 500 gr" diyip gelmelerini istemese ne hissederdiniz ?
böyle yapılıyorsa çok haksızlarBakın gercekten beni tanimadan cok yanlis anliyosunuz. Tabiki Allah korusun hastalik bisey olsa bende bakarim. Benim derdim o degil bakın dün gece aradik kaynanami bi saate size geliyoruz yatmaya dedi sizce bu normalmi? Hic arayip haber bile vermiyo kizim müsaitmisin diye sormuyo gelicez nokta. Nolur yapmayin biraz buyukluk bekliyorum ben onlardan sadece. Yoksa tabiki basimin üstünde yerleri var iki yemek yapcam diye elime yapismaz. Ama beni biraz biraksin sıkıstirmasin ben diyim annecim neden hic gelmiyosunuz gelin kalalim yiyelim icelim diye. Bu benim icimden gelsin böylesi cok daha guzel ama firsat birakmiyo malesef
Dün geceden bahsediyosaniz mecbur kabul etti ama bugün gelcekler yemeğe dün geceden beri kektir yemektir mutfaktan cikamadim yeni oturdumböyle yapılıyorsa çok haksızlar
emrivaki yapılıyormuş olmaz ama öyle
konuyu güncellemişsiniz red edince onlar eşiniz ne dediler
Ne yemek yapıyorsunuz menü yaptınız mıDün geceden bahsediyosaniz mecbur kabul etti ama bugün gelcekler yemeğe dün geceden beri kektir yemektir mutfaktan cikamadim yeni oturdumdegisikler iste biraz malesef
Ya nohut yaptim da nohutu ilk yapisimda biraz tuzlu olmustu korkudan geceden yapiyim dedim bisey olursa duzeltmeye zamanim kalsin diyeNe yemek yapıyorsunuz menü yaptınız mımerak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?