- 29 Ağustos 2014
- 4.838
- 16.918
- 408
- 33
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşim her şeyi içinde ağırca yaşayan birisi beni çok sevdiğini biliyorum belki söylediklerimle onu çok kırdım ondan dolayı benden bekliyordur ama gerçekten bende çok doldum artık hayatını ben merkezli yaşamasına dayanamıyorum
Eşinizi yeterince tanımadan evlenmişsiniz.Sakın yüzüne karşı brn senin için şurayı bıraktım da geldim demeyin çünkü bu bir lütuf değil de bir tercihtir.Eğer surdüremeyeceginizi düşünüyorsanız yol yakınken dönün,evliliğiniz oturmadan da çocuk yapma gibi bir hata yapmayın sakın.Eşinizin karakteri bu,değiştiremezsiniz.Kızlar merhaba.. öncelikle yazım biraz uzun olucak baştan belirtmek istiyorum.Henüz 7 aylık evliyim eşimle severek evlendik.İlişkimiz uzak mesafe ilişkisiydi 2. Senede evlendik diyebilirim.Ben gurbete gelin geldim.. İstanbul gibi bi yerden eşimin memleketine gelin oldum. İlk aylar her şey güzel ilerliyordu şu son 2 aydır çok sık anlaşmazlık yaşıyoruz. Yaşlarımız 25 aslında ikimizde olgun insanlarız ama eşim biraz içine kapanık bir insan fazla konuşmayı sevmez kavga esnasında da susmayı tercih eder. Benim bakış açımdan hep ben alttan aldığımı düşünüyorum oda kendince susarak alttan aldığını düşünüyor. Ama bilmiyorum hayalimde ki evlilik bu değildi böyle olmamalı..ben eşime çok toleranslı davrandığımı düşünüyorum ondan önce ki hayatımda kimseyi bu kadar alttan aldığımı hatırlamam..Özetle şu ki eşim hatayı hiç kendine aramaz hep benim takıldığım şeylerin ufak dert olduğunu söyler.Hep peşinden ben giderim üzerine düşerim hep mutlu olsun gülsün isterim suratı asıkken ki genelde hep asık olur onu eğlendirmeye veya kendi halinde bırakıp kafasını dağıtmasına yardımcı olurum.. bundan 4-5 gün önce çok bunaldım artık ağzıma ne geldiyse söyledim umursamazsın yapma böyle gibisinden yine hatayı kendinde aramadı suçlu ben oldum.. ve konuşmuyoruz aramızda soğukluk var benim kızgınlığım geçti ama bi özür bile dilemeye gerek duymuyor canım çok yanıyor ya ben haklı haksız aramıyorum sonuçta ben onun için nelere katlandım evimi yurdumu bırakıp geldim şunun bile hatrı olur insanda oda yok.. hani gelip konuşsa uzatmayacağım ama resmen ölü taklidi yapıyor umarsız davranıyor bende kendime söz verdim o gelmeden gitmeyeceğim diye böylede iş inada bindi ama bende ilgi görmek istiyorum her zaman tek taraflı olmaz haksız mıyım.. eşime nasıl davranacağım konusunda kafam çok karışık birbirimizi üzmeden nasıl aşabiliriz bu durumu bana düşen ne yapmak.. yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum…
Nasıl çözücem ben bu olayı kendisinin bişeyleri görme gibi bi derdi yokSurekli pesinden gitme. 7 aylik evlilikte yataga kus girmek normal degil. Esin olgunlasamamis zaten yasi da kucuk.
Hep kayınvalidem özür dilemiş giden o olmuş bana da o değil sen değişeceksin alış ona falan dedi ağrıma gitti o hep ezilen taraf olmuş ben neden öyle olayım ki bunun için mi evlendim benBilmiyorum gercekten ben merkezli mi yoksa problem ortak nasil cözülüyor diye fikirsiz mi. Örnegi annesi babasi. Babasi küserdi ve annesi bir süre sonra eminim özür dilerdi veya bir süre sonra iki tarafta birsey olmamis gibi devam ederdi. Dedigim gibi bunu kavga etmediginiz bir zamanda oturup konusmaniz lazim
En azından ilk 1 sene canımlı cicimli geçebilir diye düşünüyorum biz evlenmek için çok çaba gösterdik böyle mi mükafatı olacaktıAslında yazdıklarında çok ta büyük problem görmedim ben. Evlilikler yıllarca canımlı cicili aşk lı geçmiyor. Bazen durağanlaşır bazen coşarsınız. 3 seneye de anca oturur düzen. Sanırım siz hep şımartılmak istiyorsunuz eşiniz de sade normal davranmak
Hep kayınvalidem özür dilemiş giden o olmuş bana da o değil sen değişeceksin alış ona falan dedi ağrıma gitti o hep ezilen taraf olmuş ben neden öyle olayım ki bunun için mi evlendim ben
Maalesef bile bile ladese giriyor bu.Gerçek hayatta tanıştık da eşim hep aynıydı
esra ezmeciyi takip edin instagramdan.İstişare ettiğim herkes sizin gibi söylüyor. Kendimi tutuyorum ama oda aynı şekilde davranıyor umrunda değilmişim gibi haraket ediyor çok üzülüyorum
Evlilik tabi ki guzel ama dedigim gibi bekarliktan daha güzel degilEvlilik güzel bişey ya ama ehline denk gelmek lazım
Ama bu yaptığınız büyük hata ve ters teper, sorunları ailelere açmayın, ne sizinkine ne de onun kine. Anlattığınız kişi annesi kimi kime şikayet ediyorsunuz, size hak verir mi sanıyorsunuz en fazla vereceği cevap o böyledir sen idare edeceksin olur.Bunlar üzerine eşimin annesiyle görüştüm eşim babasının kopyası aynı yaşadığımız şeyleri anlattı bana ben eşimi düzeltmek istiyorum ömür boyu bu şekilde ilerlemez ilerlememeli.. ben yatağa küs girince gerçekten çok zedeleniyorum nasıl aşıcaz bunları.. siz nasıl düzeldiniz ?
Ben hep konuşma taraftarıyım ama ben adım atmadığım müddetçe eşim adım atmıyor derdimde bu zatenAma bu yaptığınız büyük hata ve ters teper, sorunları ailelere açmayın, ne sizinkine ne de onun kine. Anlattığınız kişi annesi kimi kime şikayet ediyorsunuz, size hak verir mi sanıyorsunuz en fazla vereceği cevap o böyledir sen idare edeceksin olur.
Evliliğin ilk yılları uyum problemlerinin olduğu zamanlar, bunun bir süreç olduğunu, geçici olduğunu düşünmek lazım, bu zamanlarda derin yaralar açacak hareketlerden uzak durmak gerek, memleketi bırakıp gelmek falan kötü argümanlar, doğru bir yaklaşım değil. Gidip alttan almak sorunu hasır altı etmektir, sakinleştiğinizde karşılıklı oturup konuşarak problemi çözmeniz gerekir. Daha çok yeni evlisiniz ama evliliğinizi oturtup iletişim problemlerini çözmeden sakın çocuk yapmayın derim
Ben sinir anında ne söylediğimi pek bilmem ağır konuşmuş olabilirim ama koca 5 günde gelip konuşma teklifi edebilirdi diye düşünüyorum bilmiyorum ya eşim hiç umursamıyor sanırımEvliliğimde 2.yılım . İlk zamanlar ikimizin yüzünden değilde genelde onun kızkardeşi yüzünden kavga ederdik ooo kaç defa evden kovdum bavul topladım ciddi ciddi gitti sonra özürler fln . Sonra baktım olmuyor umursamamaya ama bir şey olduğunda kendi isteklerimi sıralamaya başladım böylelikle kardeşi de görmüş oldu abisinin bensiz bir şey yapmadığını. Şimdi de oluyor ufak tefek şeyler ama kavga etmekten ziyade ben diliyle konuşuyorum kırıldığımı belli ediyorum sessizliğe bürünüyorum o kendi geliyor sonra ben diliyle konuşmaya başlıyorum . Hatta bazen hatta çoğu zaman yattığımızda içimdekini söylüyorum sana bundan dolayı kırıldım diyorum ama neden yaptığını biliyorum o yüzden uzatmadım diyorum vs bu daha etkili oluyor sorunu kendin söyle kendin uzatmadan kapat gibi. Erkekler öyle uzun uzun anlatınca anlamıyor..
Öncelikle üzülmeyin. Evlilik sorunsuz olmaz diye düşünenlerdenim. İki farklı insanın bir arada yaşama çabası elbette ki küçük çatışmaları beraberinde getirir. Barışma sonrası sakin bir zamanda bir şeylerin yanlış gittiğini ona söylemenizi tavsiye ederim. Onu suçlayıcı cümleler kurmadan, ona kırıldığınızı ifade etmelisiniz. Belki ne yaptığının farkında değildir. İnanın erkekler çok farklı açılardan bakabiliyor. Ortada bir sorun varsa ki bir iletişimsizlik var gibi. Beklentilerinizi açıkça konuşmalı sorunları çözüme kavuşturmalısınız. Konuşma öncesi özeleştiri yapmanızı da tavsiye ederim. Bazen bizim de düzeltmemiz gereken küçük ayrıntılar olabiliyor. Bizim düşüncelerimizi anlamalarını bekleriz ama takdir edersiniz ki bu çok zor. Beklentileri açıkça konuşmak bana yirmi yıllık evliliğimde her zaman fayda sağlamıştır. Umarım ortak noktada buluşursunuz.Kızlar merhaba.. öncelikle yazım biraz uzun olucak baştan belirtmek istiyorum.Henüz 7 aylık evliyim eşimle severek evlendik.İlişkimiz uzak mesafe ilişkisiydi 2. Senede evlendik diyebilirim.Ben gurbete gelin geldim.. İstanbul gibi bi yerden eşimin memleketine gelin oldum. İlk aylar her şey güzel ilerliyordu şu son 2 aydır çok sık anlaşmazlık yaşıyoruz. Yaşlarımız 25 aslında ikimizde olgun insanlarız ama eşim biraz içine kapanık bir insan fazla konuşmayı sevmez kavga esnasında da susmayı tercih eder. Benim bakış açımdan hep ben alttan aldığımı düşünüyorum oda kendince susarak alttan aldığını düşünüyor. Ama bilmiyorum hayalimde ki evlilik bu değildi böyle olmamalı..ben eşime çok toleranslı davrandığımı düşünüyorum ondan önce ki hayatımda kimseyi bu kadar alttan aldığımı hatırlamam..Özetle şu ki eşim hatayı hiç kendine aramaz hep benim takıldığım şeylerin ufak dert olduğunu söyler.Hep peşinden ben giderim üzerine düşerim hep mutlu olsun gülsün isterim suratı asıkken ki genelde hep asık olur onu eğlendirmeye veya kendi halinde bırakıp kafasını dağıtmasına yardımcı olurum.. bundan 4-5 gün önce çok bunaldım artık ağzıma ne geldiyse söyledim umursamazsın yapma böyle gibisinden yine hatayı kendinde aramadı suçlu ben oldum.. ve konuşmuyoruz aramızda soğukluk var benim kızgınlığım geçti ama bi özür bile dilemeye gerek duymuyor canım çok yanıyor ya ben haklı haksız aramıyorum sonuçta ben onun için nelere katlandım evimi yurdumu bırakıp geldim şunun bile hatrı olur insanda oda yok.. hani gelip konuşsa uzatmayacağım ama resmen ölü taklidi yapıyor umarsız davranıyor bende kendime söz verdim o gelmeden gitmeyeceğim diye böylede iş inada bindi ama bende ilgi görmek istiyorum her zaman tek taraflı olmaz haksız mıyım.. eşime nasıl davranacağım konusunda kafam çok karışık birbirimizi üzmeden nasıl aşabiliriz bu durumu bana düşen ne yapmak.. yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum…
Köprüyü geçene kadar hepsi naz çekiyor zaten..Sakinliği için söylemiştim bunu ama alttan alma Naz çekmek konusunda elbette böyle değğldi