Yeni evlilik

Evliliğin ilk yillarinda bu tip problemler her zaman olur. Siz sinirinizi cizin, eşinizle birlikte programınızı hafta başından yapın. Kalmalı misafir falan istemiyorsanız eşinizle karar alın ve müsait değiliz diyebilin. Müsait olmak zorunda değilsiniz, planlarınızı açıklamak zorunda hiç değilsiniz. (Kuzeni gelecek vb. )
Annesi, kız kardeşi, erkek kardeşi ve babası vb. ilişkilerine siz girmeyin hiç. Eşinize rahatsız olduğunuz durumları sakince ve tane tane anlatın. Bu konularda (düğüne getirme, kız kardeşi almak vb) kendisi ailesi ile o dinamiği sağlasın.

Eşinizin sizin anneniz ya da kardeşinizin misafirliginden rahatsız olmaması önemli değil ki. Sen rahatsız olmuyorsan ayrılır kendi evine istediğini çağırırsın, ben senden bağımsız bir bireyim ve evimde birlikte vakit geçireceğim insanları kendim seçerim diyebilmen lazım. Hayatı senin hoşuna giden şeylere göre yaşayacak değilim dersin. Sizin iş çok uzun sürmez maalesef. Keşke köyünden birini alıp anasına bacısına baktırsaymış ne gerek vardı başka yerden birini getirmeye anlamadım.

Keşke. Çok da severek evlendik 6 yilimi verdim hayırlısı bakalım.

Kafayı yiyeceğim bu konular yüzünden artık. Bu konular dolayısıyla huzurumuz kalmadı bi şekilde halledicem sen dert etme diyor da kimseyle kötü de olmak istemiyorum. Hala aklım almıyor nasıl teklif edebildi böyle bi şeyi. Eşimin de hiçbir şeyden haberi yokmuş, böyle tepki vereceğimi bildiği için reddederdi kibarca diye düşünüyorum başka çözüm bulurdu şimdi neden olur dedim diye kafayı yiyeceğim. Asla huzur kalmadı.

Asla uyku tutmadı düşünmekten. Bana yapılan emrivakileri sırf iyi biri olarak göründüğüm için kabullenemiyorum. Belki samimi gördüler onlarda kalsın diye evde konuşuldu eşime bile sorulmadan. Eşim de ben halledicem sıkıntı etme kendine diyor ama ben olur diyip sonrasında kabul etmemeyi uygun göremedim.

Kız kardeşine mesaj atıp stajının ne kadar süreceğini sorsam,sonrasında eğer gerçekten ikinci dönem boyuncaysa yeni evli olduğumuzu kavgalarımızın vs bile olduğunu isterse 15 gün kalabileceğini belirtsem uygun olur mu?

Danışabileceğim kimse yok,kendimi buraya evlenip geldiğim için o kadar suçlu hissediyorum ki eşimle aslında uyumlu biriyiz o da bana saygılıdır bu üçüncü kişilerin araya girmesi ne kadar zormuş.

Hala kimseyle kötü olmak istemiyorum diyip duruyorsun. Bırak gerekirse kötü olacaksın tabii ki de herkes kendi yerini sınırını bilecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…