• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Evlilik ve sorunlar !

Iyi akşamlar
Evliliğimin 47.günü bugün.
Uzun bir ilişkiden sancılı ayrıldıktan sonrasında kendimi çok iyi hissedene kadar kimseyi istemedim 3 yıl aradan sonra eşimle tanıştım 2 yıl konuşup görüştük kadın ruhundan anlayan anlayışlı efendi bana değer veren bağlı.. benimki mantık evliliği oldu diyebilirim yorulmuştum hep ben fedakarlık etmekten kırılan olmaktan beklenti içinde olmak beni tükenmişti.
Yemek masasında ben beklerken o dışarıda başka kadinla olacaksa beni seven işten çıkıp hemen eve gideyim diyen biri olsa daha mutlu olurum diye düşündüm.
Eşim yakışıklı olgun ama ilk günden beridir sorunlar sıkıntılar yakamızdan düşmedi kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz mecburen kredi borçları ve biraz extra borçlar var beni ilgilendirmiyor eşim yansıtmıyor bana ama durmadan düşünüyorum nasıl ödüycez nezaman rahata kavuşacağız.
Evim teras kat ve küçücük evimden nefret ediyorum hep hayalimdi daha ferah güzel bir ev oldum olası teras kat sevmedim,sevmiyceeem.
Eşimin ailesinden nefret ediyorum görmek bile istemiyorum
Hele bir tane görümcem var yalancının teki hep ilgi çekmek için nefes alır gibi yalan konuşuyor
Eşim yoğun çalışmaya başladı izinsiz çalışıyor
Borçlar
Ailesi
Maddi sorunlar yüzünden rahat dışarı çıkamamak vs
Sürekli tartışma çıkarıyorum,eşime kötü davranıyorum benim özür dilemem gerekirken o gelip özür diliyor sarılıyor beni karşına alıp konuşuyor anlatıyor belli bir sure sadece sabır etmeliyiz Allah sonra ferahlık verecek diyor o an tamam sonra yine aynıyım.
15 sene hep çalıştım geniş bir çevrem vardi hepsi orada kaldı şimdi görüşmek istesem bile arkadaşlarımla maddi olarak önceki gibi lüks yapamam belli bir süre buda beni bunaltıyor.
-olurmu böyle şeyler genelde ?
Benmi fazla abartıyorum yoksa hersey çok berbat ve dahada berbat mi olacak gibi ?
(Çalışma konusu ben biraz dinlenmek istiyorum sağlık sorunlarım sebebiyle)
Ne problemli insansınız.

Iyi akşamlar
Evliliğimin 47.günü bugün.
Uzun bir ilişkiden sancılı ayrıldıktan sonrasında kendimi çok iyi hissedene kadar kimseyi istemedim 3 yıl aradan sonra eşimle tanıştım 2 yıl konuşup görüştük kadın ruhundan anlayan anlayışlı efendi bana değer veren bağlı.. benimki mantık evliliği oldu diyebilirim yorulmuştum hep ben fedakarlık etmekten kırılan olmaktan beklenti içinde olmak beni tükenmişti.
Yemek masasında ben beklerken o dışarıda başka kadinla olacaksa beni seven işten çıkıp hemen eve gideyim diyen biri olsa daha mutlu olurum diye düşündüm.
Eşim yakışıklı olgun ama ilk günden beridir sorunlar sıkıntılar yakamızdan düşmedi kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz mecburen kredi borçları ve biraz extra borçlar var beni ilgilendirmiyor eşim yansıtmıyor bana ama durmadan düşünüyorum nasıl ödüycez nezaman rahata kavuşacağız.
Evim teras kat ve küçücük evimden nefret ediyorum hep hayalimdi daha ferah güzel bir ev oldum olası teras kat sevmedim,sevmiyceeem.
Eşimin ailesinden nefret ediyorum görmek bile istemiyorum
Hele bir tane görümcem var yalancının teki hep ilgi çekmek için nefes alır gibi yalan konuşuyor
Eşim yoğun çalışmaya başladı izinsiz çalışıyor
Borçlar
Ailesi
Maddi sorunlar yüzünden rahat dışarı çıkamamak vs
Sürekli tartışma çıkarıyorum,eşime kötü davranıyorum benim özür dilemem gerekirken o gelip özür diliyor sarılıyor beni karşına alıp konuşuyor anlatıyor belli bir sure sadece sabır etmeliyiz Allah sonra ferahlık verecek diyor o an tamam sonra yine aynıyım.
15 sene hep çalıştım geniş bir çevrem vardi hepsi orada kaldı şimdi görüşmek istesem bile arkadaşlarımla maddi olarak önceki gibi lüks yapamam belli bir süre buda beni bunaltıyor.
-olurmu böyle şeyler genelde ?
Benmi fazla abartıyorum yoksa hersey çok berbat ve dahada berbat mi olacak gibi ?
(Çalışma konusu ben biraz dinlenmek istiyorum sağlık sorunlarım sebebiyle)
Bakın ben bir artı bir evim bile olsa yeter diyorum,nefret etmek ne demek!!bence aile apartmanı diye siz ısınamadınız huzur yok,huzur olmayıncada hiçbirşey size güzel gelmiyor.en iyisi sende gir bi işe çalış borçlarınızı bitirin bir an evvel,orayı kiraya verir başka biryere taşınırsınız olmazmı?

Herkesin kv seninki gibi yemek yapıp getirmiyor
Temizlikle alakası yok
Herseye laflaniyor
Surekli gelsin iş yapsın evimi temizlesin diyorsa demekki sevilecek pek bisey bulamıyorsunuz
Evi normal pis değil baya baya pis
10 günlük gelinken evini temizledim mesela yanlış insanla evlenmişsin derken keske o halimi görseydiniz elimdeki kınayı çamaşır suyu 1 günde çıkardı! Teşekkürler
Sorması ayıp siz niye temizliyorsunuz onun dışında evini eli ayağı tutmuyor mu? Üstelik o evde yaşayan kızı da varken ne münasebet sizin temizlemeniz.. baştan hata yapmışsınız

Çünkü eşinizi sevmiyorsunuz. Tek sebep bu. Sevgi olmayınca herşey batar. Adamın gözü açılır yakında. O zamana kadar kırıp dökmeye devam edin sonrasında sıra ona gelir 👍

Sevgisizlik + şımarıklık bence, evlenen binlerce insan var kaçı aşk evliliği yapıyo ki? Yanlış seçimler, mantık evliliği yaptığını zannederken mantıksız bi evlilik yapmış olmak, geçinmeye gönlü olan böyle uyumlu bi kocayla geçinir bence, saydığınız şeyler basit sıkıntılar, ben de dışarda yemeğe gitmedim eşimle çocuklarımla aylardır,
Dışarda yemeğe gidemiyorsanız evde malzemelerinizi çayınızı hazırlayın güzel bi açık alana kahvaltı yapmaya gidin başbaşa? Evde film gecesi yapın, bi kaç mum yakın, mısır patlatın, kahvenizi termosa koyup deniz kenarına, deniz yoksa yeşillik bi alana gidip için kahvenizi, nefret ediyorum dediğiniz kendi eviniz, bi eviniz var kücücük bile olsa, biraz şükredin, nefret etmekle elinizdekiler çoğalmaz, borcu bitince taşınırsınız olur biter

anladığım kadarıyla mantık evliliğindeki tek kriteriniz adamın evden işe, işten eve gelmesi. geri kalan hiçbir şeyde mantık göremedim. ne kayınvalideyle alt üst oturmayı kabul etmek mantıklı, ne evi bile bile girip evi istemiyorum demek mantıklı, ne eşiniz borç ödemeye çalışırken beni ilgilendirmiyor demek mantıklı, ne kayınvalide evine 10 günlük gelinken temizlemeye gitmek mantıklı, ne lüks içinde yaşamayı severken durumu bile bile evlenmek mantıklı..... uzar gider. bunların hepsi benim için değil, siz şikayet ettiğiniz için mantıksız. eşiniz sizi alttan alıyormuş ama nereye kadar almasını bekliyorsunuz? sizin için mantık evliliğinde mantıklı gelen tek şeyi, eşiniz size veriyor. evine geliyormuş zaten. evet evliliğin ilk ayları belki zordur, aşk sevgi saygı olmadan da zor atlatılır.

Sevgi sınırsız birşey değil. Siz öyle yapıyorsunuz demiyorum ama karşı tarafın sınırlarını sürekli zorlarsak bitmez sandığımız o sevgi birgün bıçak gibi kesiliyor. Bu gerçeği göz ardı etmemek lazım.

Aynı evde mi yaşıyorsunuz eşinin ailesi ile? Valla eşine üzüldüm ben adam ne yapsın ki şimdi.

Düğünde masraf etmese gel sadece nikah kıyalım 2 bilezik takayım dese sen ona da laf ederdim kesin.

Yazık mi değil adama seni memnun edecem diye uğraşıyor. Sana destek. Sağlık sorunun olmasına rağmen hadi sende çalış ozaman çok sikayetçiysen demiyor işte daha ne istiyorsun....

Kayınvalide ve görümcene mesafe koy. Sevmek zorunda değilsin...

Bu beğenmemek değil oturma odası yatak odası 6 adım banyo wc yatak odasında extra yok mutfagim minicik birde teras var benimkide 1 göz işte ama iki aile bir arada yaşıyoruz

Evlen diye kimse kafanıza silah dayamamış ki, siz bilmiyor muydunuz teras katına kv ile Altlı üstlü oturacağınızı. Mantık evliliği diyorsunuz, bütün bunları göze alıp evlenmiş olmalısınız.
Öncelikle kv ile aranıza mesafe koyun, temizliğe filan alıştırmayın.
Daha sonrasında lütfen, eşinizi yormayın. Herkesin borcu derdi var tek siz değilsiniz. Bir şekilde ödenir gider.. Sağlığınıza kavuşunca sizde başlarsınız işe, daha çabuk biter.
Üstelik birkaç yıl lüks içinde gezmezseniz birşey kaybetmezsiniz, bu bir fedakarlık.. Bakın eşiniz ne kadar iyi birisi ki, sizinle sabırla ilgilenip konuşuyor. Sizde fedakarlık yapın, biraz sabırlı olun emek verin evliliğinize. Hayat gezmekten tozmaktan, her dakika mıçmıç flört etmekten filan ibaret değil. Adama da hayatı zindan etmeyin.
Bazende herşeyden vazgeçip, sadece evde yemeğinizi pişirip, akşam eşinizle bir bardak çay içip, hayal kurmak, kitap okumak filan lazım. Bundan da keyif ve huzur almasını bilin..

Back
X