yeni evleniceklere kaynana ile ilgili tavsiyeler

oya_lale

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2015
4
2
32
Arkadaşlar merhaba erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik ve ailelerimizi tanıştırdık. Sevgilim ve ailesi kirada oturuyor. kaynanam ile kayınbabam 2 sene sonra emekli olacaklar ve hemen köylerindeki evlerine yerleşmek istiyorlar. tabi bu iki sene içinde evlendirelim sizi 1,5 sene bir oturalım ev alalım 1,5 sene sonra biz gidelim diyorlar. çevreme baktığımda herkes zor anlaşamazsın diyorlar kaynanamda allah bliyor gayet iyi insan bi kötülüğü fesatlığı yok içinde bana fikir verir misiniz

Mantıklı söylemişler iyi biri diyorsan sorunda olmaz bence birbirinizin huyuna gidin yeter

genelde bir süre beraber otururuz sonra ayrılırız diyenlerin büyük kısmı sonra ayrılamıyor ...
bence herkesin harcı değil aynı evde yaşamak..
iyi düşünerek karar verin..

Karai taraf ne kadar iyi olursa olsun evliligin cicim aylarini birlik oturarak gecirmek fikri hic iyi degil bence

Annem Babaannemle 25 senedir beraber oturuyor. Babaannem disaridan melek gibidir ama gelgelim sen onu bize sor. Arkadasinda dedigi gibi, evlendikten sonra ayrilamiyorsun kaynanadan. O evi hep kendi evi gibi görüyor. Misafir olarak bile gelse, burasi bizim evimiz siz sonradan geldiniz, gibi bir tavir takiniyorlar.
Biz cok ayrilmaya calistik ama olmadi. Bosanma asanmasina gelebiliyor ama yinede ayrilmiyorlar. Anneler ogullarinin acigini cok iyi biliyorlar ve onu ayrilmamak icin sonuna kadar kullaniyor. Beraber oturmakta cooook zor. Deneyimle ispat edilmistir :)

Şimdi şöyle düşünecek olursak bu insanlar köye taşındıklarında bi süreklilik olmayacak şehir yaşayan insan köyde sürekli kalamaz.6 ay köyde 6 ay şehirde yada vs. kayın pederin çalışıyor mu bilmiyorum ama ben 1.5 yıl sıkardım dişimi otururduk gideceklerinden eminsen kayın peder koca sende çalışırsın hem hepiniz para biriktirirsiz hemde ev sahibi olmuş olursunuz.E köye gittiklerinde de elbet kışın gelip 3 4 ay gelip kalacaklar en azından alışma olur. Sürekliliği yoksa ben kabul ederdim.

onların çoğu akrabaları köyde yaşıyor. köy dediğimde ilçe yani üniversitesi lisesi olan gelişmiş bi ilçe. bunlarda istanbuldan bıkmışlar emekliliklerini düşünmeseler şimdiden çıkıp gitcekler. istanbulda bişey olduğu zaman haliyle hemen bize gelip bizde kalıcaklar offf çok kararsızım. sevgilimde bana çıkalım aynı eve anlaşamazsak ayrı eve çıkar gideriz canını sıkma yanındayım ben sen diyor ama korkuyorum işte çok zor bişey

herkes böylemidir acaba hiç mi iyisi denk gelmez ki :)

bir evin bir hanımı olur derim hep. ayrıca bir anneannenin babaannenin kendi torununu zıplatacağı meyve suyu döktüreceği bir koltuğu olmalı. eşiniz tek çocukmu bilmem ama diğer çocukları torunları gelecek ve annelerinin evi olduğu için kendi evleri gibi herşeyinize karışma hakkını görecekler kendilerinde. siz o eve gelin gitseniz bile o evin hanımı kaynananız olacak. onun mutfağı onun salonu. sizin sadece bir yatak odanız olacak. ama güzel bir teklif sunmuşlar. istanbulda ev almak kolay değil. bir buçuk yıl sıkarım dişimi diyorsanız onu da siz bilirsiniz.

Ne kadar iyi biri olursa olsun, siz evlendiğinizde o tatlı cicim aylarınızı yaşayamayacaksınız. Evde anne baba olacaki ayağınızı uzatıp kitabınızı okuyamayacaksınız. Huzursuz olacaksınız. Hadi bu gün dışarda yiyelim diyemeyeceksiniz. Bugün de evim dağınık kalsın diyemeyeceksiniz, huzursuz olacaksınız. Belki melek gibi insanlardır ama dediğim gibi siz ne kadar rahat davranabileceksiniz onların yanında? Eğer çok mecburi bir durum değilse, ayrı yaşamanız daha sağlıklı olur ilişkiniz açısından.

ya istediği kadar melek olsun ne gerek var ki.en güzel günlerin geçip gidicek.kıymetin ya bilinir ya bilinmez mevzu o değil.ev üstüne ev kurulmaz bi kere.dünyaya bi kere mi gelcen.kesinlikle ayrı ev derim ben

bnce evliliğin ilk yılları bir yuva aile olmak birbirinize ısınmak için ayrı oturulmalı ilk bir yıldan sonra bir de oturulabilir tabi anlaşabiliyorsannız

Fesatlığı var mıdır yok mudur bilemezsin tatlım. Kimsenin gerçek yüzünü bilemezsin. Sana sadece melek kaynana diye birşeyin olmadığı konusunda garanti verebilirim. Benim kaynanamda hep yüzüme güler, çok şekerdir, çok tatlı davranır ama en ufak sorunda pençelerini çıkaracağından adım gibi eminim. İkinizde aynı erkeğe sahip iki kadınsınız bunu unutma. Ne kadar ve nereye kadar sorunsuz anlaşabilirsiniz ? Asla aynı eve çıkma, mümkün olduğunca uzaklarında ve mesafeli ol. Ancak bu şekilde oluşabilecek sorunları en aza indirirsin. Sana tek tavsiyem bu.

ev almak için mantıklı bi sebep ama cicim aylarında biraz zor geçecektir senin için. ne kadsar melek gibi görünsede kaynana sonuçta. gelin kaynana hareketleri bi süre sonra birbirlerine batıyo. ama 2 sene katlanırım mesafeli olurum diyorsan neden olmasın

sakın kabul etme 1.5 sene geçer mi ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…