3 yıllık evli birisi olarak tavsiye edeyim :)
şuan 2 nevresim takımım açıkta 1 de pike takımım sürekli bunları kullanıyorum.yedekte 1 tane tek kişilik 1 tane çift kişilik var sadece misafir için ayırdığım.aslında ne kadar kalabalık bir aile olduğunuz önemli anne ve kayınvalide yakın oturuyor banada kalmaya gelen pek yok.şimdiye kadar 3-4 kere misafir ağırladım yatılı o kadar.
çelik tencere ve kaşık çatal korkmaz kullanıyorum.yemek takımım güral porselen çokta memnunum.günlük kullanım için gelenlerin hediye getirdiği takımlardan 6 lı kullanıyorum ama çok beğenmediğim için migrosta 49 du galiba satılan 6 kişilik 24 parça olanlardan kullanıyorum hele ekstra tas hiç almayın çok geliyor.3 ayrı takım var tas arada kullanıyorum işte yetiyor.herşey in takım olmasını ilk aylar arıyorsunuz ama sonra evin düzeni-temizliği yemek derken eşyalara takılmaktan vazgeçiyorsunuz.
evde fayans varsa şarjlı süpürge lazım evet.ama ben elektrikli arçelik el gırgırı diye geçiyor galiba ondan aldım çokta kullanışlı değil.şimdilerde saplı kullanılanlar varya onlar çok mantıklı hiç süpürge makinesine ihtiyaç duymuyorsun sürekli pratik diye bunu kullanıyorsun.
BLUE HOUSE | Elektrikli Ev Aletleri,küçük ev aletleri
anneme aldık süper kullanışlı ama biz 80 e aldık sarjlı el gırgırı bu fiyatlarsa bunu tavsiye ederim.
3 kız kardeşiz ilk evlenen ben olunca annem sırf bana 40 havlu-40 tülbent-40 patik 25 falanda seccade verdi.zaten bunların 20 tanesi bohçalara gitti(ama bu adetlerle ilgili) 6-7 sinide eve aldım gerisini anneme geri getirdim.lazım olursa alırım dedim.malum 2 kız daha var.evde çekmece beklemesine gerek yok.yani başka kardeş çeyizi varsa herkes ne der derdine son vermek için çeyizde açın kırmayın anneleri.sonra geri getirin ne olacak.kaynana çekmecenimi sayıyor ki ona ne.yada kuzenden falan alın
kesinlikle aklınızda evlilik olmasa bile alın alın atın kenara.para biriktirilmiyor yeniyor.nişanlanmadan porselenimi almıştım gerisini gittim toplu aldım.sadece mutfak için aldıklarımı diyorum düğünden sonra 1 yıl ödedim.sizin daha pikonuz falanda olacak.mutfak olayınızı halledin derim nacizane fikrim.incik boncuk derken dünya para gidiyor.evin ihtiyacı asla bitmez hep birşeyler eksiktir alırsın eskisinide atarsın malesef böyleyiz çoğumuz.
saklama kapı porselen ve iç içe geçen 4 lü ler çok kullanışlı.
sahan seti ben pek kullanmadım.setin içindeyse alın tabii ama değilse ayrı almaya bence gerek yok.
kahvaltı takımı kullanışlı oluyor ilk yıllar zevkli sofralar için şık duruyor.hem kahvaltıya misafiriniz oluncada kullanılır.takılmam sofra şıklığına derseniz olmayada bilir tabii.
kettle yerine çaycı tavsiye ederim hele çalışacaksanız. sıcak su tutma özelliği dolayısı ile eliniz ayağınız olacak.
hem çelik tencere takımı hem teflon takım hemde 3 lü küçük tencerelerden aldım ama bunların içinde en kullanışlısı 3 lü tence seti oldu onu da atayım size.taç markası çokta memnunun 3 yıldır kullanıyor 1 çizik yok.
Taç Granit 3 lü Güveç Seti - PratikEv.com
parça parça konudan konuya oldu ama tavsiyelerim unlar.benimde kız kardeşim kısmetse eylül 2011 de düğün düşünüyoruz onun için araştırıyorum şimdi.