Yeni Evlenenlerin Çeyiz Tecrübeleri

Canım aradağım halı deseni buydu.
Ben bu örtüyle böyle bir halı uygun olur diye düşünüyorum.
İnşallah en kısa zamanda kendime hediye alacağım ya da aldırtacağım... :)

piij.jpg

pr011564max.jpg

Son düzenleme:
Evet, halıda hemen hemen aynısı :1: çok şekerlermiş canım..
Ben yatak oda takımımı aldıktan sonra, örtüyü almayı düşünüyorum, kafamda tasarladığım beyaz mobilya çünkü, ona uygun Taç dan almayı düşünüyorum, abartısı olmayan sadece hoş bişey..
Bu örtüde çok hoşmuş :13:

Evet, halıda hemen hemen aynısı :1: çok şekerlermiş canım..
Ben yatak oda takımımı aldıktan sonra, örtüyü almayı düşünüyorum, kafamda tasarladığım beyaz mobilya çünkü, ona uygun Taç dan almayı düşünüyorum, abartısı olmayan sadece hoş bişey..
Bu örtüde çok hoşmuş :13:

Canım gerçekten taç son 2 yıldır çok şık üretim yapıyor.
Zaten abartı olan örtüler dolapların bir köşesinde özel günleri bekliyorlar genelde :)

yaa bu topik boş kalmış.. halbukii çok yararlıydı!! :59: nerde yeni evliler bize yardımcı olun lütfen!!:95:

ewet ya bu topik nie böyle kıyıda köşede kalmış yazık.. Bende bugün farkettim tüm eski sayfaları okudum çok faydalı şeyler paylaşılmış düğün arefesinde ihtiyacımız war bu fikirlere. Ewli arkadaşlarımız bekliyoruz tawsiyelerinizi lütfen.

bu konuya yazmak istiyordum ne zamandır..
ikeadan aldıgım bıcak seti ve tahta kaşık ıvır zıvırlar vardı.. şimdi olsa almazdım .. maddi külfetli degildi ama bosuna almısım diyorum ..
hele bıcaklar kullanılmıyor kesmiyor bile degiik bişey..
onun dısında 4 nevresimim vardı evlenırken .. 5 -6 nevresim bence en ideali..
kahvaltı takımı gereksizmiş.. almamıştım yoklugunuda hissetmedim..
servis tabakları vs. sofra dekorasyonunda önemli ayrıntılardan.. iyiki almısım diyorum..
buzdolabımdan yana pişmanım .. bana kücük geliyor keske biraz daha büyük alsaydık diyoruz sımdı..
bol bol saklama kabı metal olanlar lazım oluyor..
blendır cırpıcı vs. cok ahım sahım lazım olan seyler degilmiş..bir kere kullandım rafta duruyor öyle..
bunun dısında vardı sanırım ama aklıma glmıyor.

Hazırlık zamanlarımda ben de buralara bakıp fikir edinmeye çalışıyordum. Artık deneyimlerimi yazabilirim. :))

Yatılı misafiriniz olacaksa kendi kullanacaklarınızdan hariç nevresim takımınız olmalı. bunlar uygun fiyatlı şeyler olabilir. Kendiniz için de değişikliği ne kadar seviyorsunuz bu önemli yoksa 2 takım da yeter. ama ben her hafta değiştiriyorum nevresimleri kendimiz için kullandığım 4 takımım var bi tane de ilk gece serili olan dantelli mantelli bi takım var ama onu kullanmıyorum kenarda duruyor.

Aynı şekilde yatılı misafiriniz oluyorsa ve duş alacaklarsa ki alacaklar birkaç tane banyo havlunuz olmalı. ama misafiriniz pek yoksa sizin kullandığınız bornozlarınız da yeter. Ben el havlusu konusunda titizim sık sık değiştirdiğim için çok var ama eşim dantelli pullu işlemeli şeyleri hiç sevmiyor neyseki son zamanlarda sade havlular da almıştım. bu da çok elzem değil 10 tane olur yıkar yıkar kullanırsınız.

Benim ebeveyn banyom da olduğu için 4 banyo paspası takımım var. 2 tanesi şık, 2 tanesi daha günlük. klozet kapağına takılan parça bence hijyenik olmadığı için bu parçanın olmadığı takımlardan almıştım. İyi ki böyle yapmışım diyorum ama yine yıkayıp kullanabilirsiniz ben garantiyi seven bi insanım ondan hep yedekli:)

Yatak örtüsü annem fransız dantelli birşey almıştı son dakika ben istemiyorum dediğim halde, ama şimdi hoşuma gidiyor. Ben nubuk almıştım daha önce onu kışın kullanıcam. bi tane de pike takımım var yatak örtüsü olarak da ççok hoş duruyor. Ben yatak örtüsü kullanıyorum uğraşamam diyen almasın:) Uyku seti tamamen kişinin kendisine kalmış. Bende var bitane daha kullanmadım. eşimin de bekarlığından var bitane öyle duruyorlar. yorgan almak daha mantıklı. Battaniye 1 tane aldım, k.validem de verdi 1 tane yeter de artar bile.

elektrikli süpürgem süper çekiyor sessiz çalışıyor bosch marka çok memnunum amaaa çok ağır ben de biraz aceleci bi tipim kaldırıyorum indiriyorum:) bacaklarıma filan çarpıyorum bence hafif birşey alın.

Ütüyü kesinlikle kazanlı alın, malesef benimki öyle değil.

Benim mutfağım ankastre mikrodalgayı bir iki kere çözdürmek için kullandım çok elzem değil. Tefalden çaycı aldım demlikle kettle ayrı ayrı standın ustunde duruyor modelin adı vardır ama hatırlamıyorum ben memnumum.

Blendır seti aldım arzumdan bana yetiyor. tost makinesi ekmek kızartma makinesi katı meyve sıkacağı fritöz gibi küçük ev aletlerini almadım. eksikliğini duymuyorum.

misafir için çkb ve yemek takımım var aryıldızdan set almıştım memnunum. Günlük için korkmazın pahalı misafir çkb takımından aldım ama su lekesi kalıyor hatta paslanacak gibi. Kesinlikle memnun değilim firmaya göndermeyi düşünüyorum. günlük yemek takımı almadım güral porselenden tek tek 12 parça tamamladım ama herşeyi var servis yemek pasta kase küçük tatlı 3 boy kayık. bazen misafir gelince üşeniyorum aryıldızı çıkarmaya bunları da kullanıyorum gayet şıklar

Bernardodan bir set almıştım 6 kişik yemek takımı.Servis tabağı pasta tabağı yemek tabağı ve kasesi var. 6 şar tane de meyve suyu bardağı, fincanı, kapaklı kahvaltılığı, 3 tane kayık tabağı,çerezliği filan öyle takım yaptım çok güzel oldu.6 kişilik çatak bıçak takımı ve amerikan servisi de vardı. Pazar günleri kullanıyorum. Normal kahvaltı takımları pek işlevsel değil gibi geliyor bana bu daha kullanışlı oldu bence.

Saklama kabı çok lazım oluyormuş içiçe geçenlerden bi takımım vardı bir takım da evlendikten sonra aldım cam olanlarından. tahta kaşık boy boy almıştım iyi ki almışım. Cam olarak bir şey almayın derim, birsürü hediye geldi bana.

bıçağın kalitelisini alın, küçük bıçaklardan da 6 tane filan alın ama büyük bıçak lazım oluyor. Ben bulaşık makinesini kullanıyorum o yüzden herşeyim 12 kişilik.

Aklıma geldikçe yazarım...

Ben şarjlı el süpürgesini de kullanıyorum arzum almıştım memnunum.
tasarruflu olmak isteyenler gırgır da kullanabilir tabi. Sebze meyve yıkamaya boy boy plastik kap almıştım çok kullanışlı benim için.
Pirinç süzgeci, makarna vs sıcak şeyler için çelik süzgeç sebze vs için süzgeç gerekli.

Kızartma için büyük ve yumurta/krep için küçük teflon tavam var. Karnıyarık için teflon kullanmıyorum. Pilav için bir teflon tencerem var bir de küçük döküm tencere almıştım esseden. Ar yıldızın 4 boy tencere seti var bir de. İki de sahanı var ama hiç kullanmadım daha.

Ben evdeki bütün dolaplarımın içlerine (vestiyer,gömme dolap mutfak,gardrop,banyo dolapları konsol ) kapitone örtü diktirdim çok memnunum. Onun dışında annemin yaptığı danteller, fransız danteli oda takımım bir de boncuk işlemeli oda takımım var. Temizlikleri zor oluyor ama, sabunlu su veya yumuşatıcılı suya sokup cıkararak temizlemek gerekiyor.

bu başlığı çok beğendim güncel olması bizim açımızdan faydalı diye düşündüm :)) hem deneyimli olan arkadaşlardan da fikir almak istedim benim 6 kişilik kahvaltı takımım 6 kişilik günlük yemek takımım var. bunların dışında kütahya porselenin kahvaltı setlerinden alacağım, bide 86 parça yemek takımı alacağım. bunlar dışında porselen almalı mıyım 6 kişilik günlük yemek takımı az mı olur bilemedim. sonuçta diğer yemek takımı her zaman kullanılmaz :S napsamki. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda siz olsaydınız ne yapardınız? cevaplar için şimdiden teşekkürler :))

henüz evli diilim fakat bende yazim bi kaç şey ama annem çalıştığı için evden falan anlarım az çok:)
ketıl kesinlikle gerekli ve en önemli ihtiyaç ikincisi düdklü tencere veeeee hakkaten kalteli bıçaklar kendinizi düşünün kesmeyen bıçaklarla insan kafayı yiyo özellikle bıçak takımımı tefalden aldım pilav yapmak için taçtan çift tabanlı tencere aldım buda çok önemli hatunlar nevresim konusunda şu anda annemin evinde 4 takım nevresim var bi tanede paketinden hiç çıkmamış bi nevresim takımı var ona daha sıra gelmemiş yani almış koymuş kenera:) reklam gibi olmasın ama tupper ürünleri özellikle yeni evlilere çok yarıcak die düşünüorum çünkü iki kişi sonuçta herşeyi hemen tüketemez bir aya kadar koruyo saklıyo dehşet bişey yani annem kullanıo maydonozu biz tatile çıkcaktık koydu tuppere 3 hafta sonra geldik hala aynı duruyo inanamadık denemek için koymuştuk zaten ütü tabikide şart sölememe gerek yok yastık bence kişinin kendiyle alakalı bişe ama 6 tane yeter die düşünüorum çünkü ben iki yastıkla yatarım hep nişanlımda öle misafirede iki tane ama iki yastık bize yetr derseniz 5 de yeter yani buna kişinin kendinin karar vermesi gerekir kesinlikle ben ekmek kızartma makinelerine çok özenirdim içimde uktedir alcam ondan çok istiorum mikrodalga bence hayati bişe çünkü annemde var elimin altında üçüncü kolum gibiydi hiç ocakta yemek ısıtmazdım tabaklara koyup at mikrodalgaya 2 dakkada ısınıp çıkıo yani ısıtmak için bide küçük tencere tava falan kirletmiosun mesela pilav kaldı dielim ısıtırken kuruyo ama mikrodalgada asla böle bişe yok yada kahvaltıda dünden kalan poğaça var at mikrodalgaya 1 dakkada yeni pişmiş gibi fırında ısıtılmıo hiç kendimizi kandırmayalım fırının kendini ısıtması zaten 15 dakka sürüyo tavadada kuruyo yanıo tabi alışkanlıkla alakalı şeyler benim söledim kızlar düşünün annem danttelden mutfak tülü örmüş napcam onu ben şimdi? arada geldinde takarım mutlu olsun die artık ama dantel çok gereksiz ama ne kadar havlu olursa o kadar iyi kirli sepeti teyzem hiç kullanmaz gerek duymuoy isterseniz kullanmayabilirsiniz keyfiniz kalmış bizim evde şarjlı el süpürgesi yoktu bişe dökülür koca makine açılır yemek yenir yine koca makine açılır gına gelmişti kendime ilk iş şarjlı el süpürgei aldım:) lazım olmuyo demeyin oluyo arkadaşlar rende çok önemli sonracıma bornoz takımı iki takım olsa yeter bi misafire bide kendinize acil olarak kahvaltı takımı gereklimi evet bence çünkü görsellik benim için önemli o yüzden aldım kullanırım ben bide o yatagın üstüne gelinlik gibi serilen atak örtüleri bir ay sonunda bazanın altına giriveriyo 3 arkadaşım evlendi en uzun ve istikrarlı kullananı 2 ay kullandı sonra şutladı gardrobun en ücra köşesine ugrasamıorum die bu arkadasım ev hanımıydı benim bide çalıştınızı düşünün kalkıp onumu sercen kahvaltımı hazırlıcan kendimi hazırlıcan makyajmı yapcan gerçekçi olalım biraz annem almış ma kullanmayı asla düşünmüorum annem geldinde gönlü olsun die sererim kaynana yer döşeği yapmış biz döşek deriz ona istemedim ben yazın düğünüm istemiorum anne saol didim nerey koycam onu ben eim de iki tane tek kişilik şişme yatak var onu kullanırım sakla katla koy misafir gelince açarım yatak olan köşe takımı alcam ona yatsınlar yani:) bu kadar hatunlar

canım ne guzel anlatmıssın oyle ınsan telas ıcındeyken coğu seyı atlıyooo yazdıklarının coğuna katılıyorum emegıne sağlık:16:

Önce herkez, aldığı şeylerin içine sindiğinden emin olmalı; içinize sinmeyen bi şey aldığınızda sonradan değiştirmek istiyosunuz.
ihtiyaçlarınızı belirlerken yaşam şeklinizi göz önünde tutun.böylece kullanmıyacağınız bir şey için para ödememiş olun. mesela katı meyve sıkacağı her eve lazım bence, ama hiç meyve yemeyen bir aile için gereksiz olabilir. aslında alınan her şey ihtiyaç, sadece aynı şeyden fazla çeşit almak gereksiz. sonra dolaplarda her şey üstüste durunca hoş olmuyo.

özellikle yastık yorgan nevresim takı.konusunda şunu tavsiye edebilirim. 4( 1 tanesi misafir için) tane çift kişilik, 2 tane tek kiş.nevresim takımı yeterli bence. 2 tek, 3 çift kiş.(1 tanesi kendin için) yorgan, 6 tanede yastık yeterli ben böyle yapmıştım ve yeterli geldiğini gördüm. kaz tüyü isterseniz iyi bir markadan %90 gıdık tüyü olanlardan alın.sırt tüyü oranı fazla olanlardan asla almayın batıyo.ben taçtan aldım kızım için.biraz pahalı ama değer.

Ayrıca 3 tane çift pike, 2 tane tek pike takımları yeterli. ve tabiki yatak örtüsü ama yumuşak bu pike gibi olanlardan çok pratik oluyo.nevresim ve pikelerde taç ve english home'un pamuk satenlerini tavsiye ederim. kışın sıcak, yazın serin tutma özelliği var.ve yumuşacık oluyo, ütü kolay oluyo.

havlularda, 12 elyüz, 2 çift 2 tek banyo havlu takımı.kendiniz için bornoz takımı ve havlu takımı. 2-3 tane ayak havlusu
havlularda bambu öneririm taç veya jua.

mutfak gereçlerine gelince, kesinlikle teflon almayın artık yasaklanıcak ilerleyn yıllarda. onun yerine seramik ve döküm tencere tavalardan alın derim , bilmeyenler için.
çaydanlığınızı kaliteli bi markadan alın damlatmayan. hisar ve korkmazınkiler çok iyi son modelleri.
kuru baklagilleri saklamak için saklama kapları veya kavanozları çok önemli.pratiklik açısından
tupper lar gerçekten çok kullanışlı ihtiyacınıza göre edinin. özellikle yağdanlık ve salata malzemesi saklamak için. kek poça bisküv. saklamak için de edinebilirsiniz.

bu başlığı çok beğendim güncel olması bizim açımızdan faydalı diye düşündüm :)) hem deneyimli olan arkadaşlardan da fikir almak istedim benim 6 kişilik kahvaltı takımım 6 kişilik günlük yemek takımım var. bunların dışında kütahya porselenin kahvaltı setlerinden alacağım, bide 86 parça yemek takımı alacağım. bunlar dışında porselen almalı mıyım 6 kişilik günlük yemek takımı az mı olur bilemedim. sonuçta diğer yemek takımı her zaman kullanılmaz :S napsamki. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda siz olsaydınız ne yapardınız? cevaplar için şimdiden teşekkürler :))

Canımcım ben evleneli 6 ay oluyo, bu başlığı açtığımda senin gibi telaş içindeydim, 6 kişilik yemek ve kahvaltı takımın varmış, birde 86 parça misafir için alacakmışsın, benim şuan 3 takım günlük takımım var ikisi hediye geldi,
tek takım almıştım yetermi tek takım yeter, ama makina dolmadan çalıştırmadığım için tabak kalmıyo mecbur bi diğer takımı da kullanıyorum bu durumlarda.
misafir için olan takımı da misafirden misafire kullanıyorum zaten, Ayrıca ben kahvaltı takımı almadığım için pasta tabakları kahvaltıda kullanıldığından yetmiyo bana bunu da göz önüne alarak 6 kişilik günlük yemek takımını sonra ihtiyac halinde alabilirsin ben halen bile eksiklerimi görüyorum ve alıyorum

Back
X