İlk ilgi gösteren hödüğü değil, ilgi bile göstermeye hödüğü sevmişsiniz. Sizi paravan olarak kullanma durumu var mı? Bu anlattıklarınız sizi asla sevmediğini gösteriyorEş seçimi yaparken değerinizi bildirin. Önce kendinize değer verin sonra başkalarından değer görmeyi bekleyin
İbret olsun size yaşadıklarım.
Aşık oldum resmen peşinden ben koştum. Sevgiliyken cumartesi de çalıştığım için işten çıkıp görüşmek için ayağına giderdim. 2 saat otobüs yolcuğu yapardım. Kendisi bir kere bile bana gelmedi.
Evlendik, kendi istediği muhitte oturduk. Çünkü o muhitte okumuş, alışmış hem işine de yakınmış. Benim her sabah 5'te uyanıp akşam 8'de eve gelmem, günde 4 saat yolculuk çekmem umrunda bile olmadı. İstifa etmek istedim ona da izin vermedi.
Her gün işinin zorluğundan bahsetti durdu. İstifa et dedim, destek oldum cesaret edemedi. Bütün gün elinden telefon düşmedi ne sohbet ne muhabbet. Her gece koltukta uyuyakaldı yatağa bile gelmedi.
Para biriktirdim (ona rağmen) ev almaya kalktım, onun istediği muhite param yetmediği için biraz uzak yerlerden baktım evlere mecbur. Kendi istemediği için benimle emlakçıya bile gelmedi. Ne halin varsa gör dedi. Ya insan arkadaşı rica etse, dese ki gel beraber gidelim bakmaya, emlakçıyla yalnız bırakma beni dese bir erkek olarak kalkıp gelmez mi? Gerçi zamanında sevgiliyken gel işyerime bi görün rahatsız eden oluyo arada dediğimde "sen napacağını bilirsin" deyip gelmemişti. Ben zaten napacağımı biliyorum sana ihtiyacım olduğundan seni çağırmıyorum ki erkek olarak varlığı hissettir, arkamı yaslayabileceğim biri var diyebileyim diye çağırdım seni. Zaten babamdan babalık görmemişim hep kendi ayaklarımın üstünde durmuşum insan sırtını dayayabileceği birini istemesi suç mu? Maddi anlamda değil bu ben çalışır kimseye yük olmam çok şükür.
Bitti artık dayanamıyorum, ufak bebeğim var, ne yapacağımı netleştiremiyorum. Keşke buradan babalara ulaşabilsem, desem ki kız çocuklarınızı çok sevin. Sevin ki kendilerine ilk ilgi gösteren hödüklerin peşinden koşup gitmesinler.
Umarım yoktur :)İlk ilgi gösteren hödüğü değil, ilgi bile göstermeye hödüğü sevmişsiniz. Sizi paravan olarak kullanma durumu var mı? Bu anlattıklarınız sizi asla sevmediğini gösteriyor
Asla oyle bir düşüncem olamaz minicik bebeği kendi amacım icin asla kullanmam. Çok istedim meleği varlığıyla evimi doldursun istedim sadece. Iyi ki de yapmışım fazlalıklardan kurtulup kızımla başbaşa kalmak en büyük hayalim."Ben kendime bağlayamadım, belki çocuk bağlar" dedi ama işe yaramadı muhtemelen.
ama iste ödün vere vere de birseylerin degismesi daha zor oluyor, daha uzun zaman aliyor. Eskiden kadinlarin araç kullanmasi bile erkeklerin zoruna giderdi, bir ortamda erkek varsa kadinin direksiyona gecmesi saygisizlik olarak algilanirdi. Sonra sonra alisti toplum. Bu alisma surecinde bireysel bedeller ödeniyor ama sonucta toplum olarak da bazi seyler kadinlar icin daha kolay hale geliyor. Bosanma olayi bile oyle. Eskiden bosanan kadini kimse kaldiramazdi (hala da var tabi) simdilerde daha rahat sekilde haklarimizi kullaniyorsak zamaninda kendinden ödün vermeyen kadinlar sayesinde.Bazen amacina ulasmak icin karakterinden ödün vermek gerekiyor. Nefret ederim çıt kırıldım kadınlardan. Ayaklarının üstünde dur kimseye muhtaç olma diycem ama bunu yapanlar mızmız kadınlar kadar değer görmüyor bu da bi gerçek.
Bebeğim bütün duygularimi kaplıyor aşkmış sevdaymış insan bisey aramıyor aslinda. Boşanırsam da kızımı ve annemi alıp gezip tozmak en büyük hayalim.
bu cok dogru, anneme bakıyorum hala babamın karsısında sessiz, bir sey demiyor, onun onayını bekliyor, kendisi taşıyor ediyor yapıyor tamir ediyor her sey. ben de bu sekilde buyudum. simdi zannediyorum ki bir evliligi yurutmenın tek yolu erkege boyun egmek, alttan almak, sessiz kalmak, her istedigini yapmak yapma demedigini yapmamak.Kesinlikle "canım kendim" :) Alışmışız işte ben yaparım, ben taşırımlara. Kendi anne babanızı görüyorsunuz, annenizin babanıza olan tavizlerini görüyorsunuz, doğrusu bu zannediyorsunuz. Ama siz en doğrusunu yapıyorsunuz gerçekten.
Yok pek olmuyor pohpohlayan olsun yanlışım yüzüme vurulmasın ben övüleyim takdir edileyim zihniyetinde olanların işine eleştiri gelmiyor.yalnız kk'de bu bdv'de cok fazla siddet var. ben buraya bir derdimi yazmaya korkuyorum cunku yazdıgımda hep beni suclayıcı yorumlar geliyor asla bir destek ya da kardesim, canım, arkadasım vs minvalinde sefkatli bir yorum, gönlümüze uzanan bir el olmuyor. ben bu konuyu okuyunca üzülme diye yoruma girmek isterdim ama hemen daha ilk yorumda niye cocuk yaptın da bilmem ne tarzı bir sey gordum, zaten boyle yorumları görunce de insan pismanoluyor. surekli konu acan kisiye suc bulmak butun hataları yuklemek cok sacma. zaten insan bir derdi var ki buraya yazıyor bir de burada terör. pisman olmus mutsuz buraya yazıyor demek ki farkında her seyın ama surekli bir seylerı yuzune vurup suclayıp inciten seyler yazınca da destek olunmuyor aksine derdine dert katıyorsunuz
Cevap verdiğiniz yorumu konu sahibi olan ben yapmadım sanki öyleymiş gibi bombardıman yapmışsınız resmen. Benim yorumlarımı okuduysanız iyi kötü tüm yorumlara tesekkur ettiğimi söylemiştim.Yok pek olmuyor pohpohlayan olsun yanlışım yüzüme vurulmasın ben övüleyim takdir edileyim zihniyetinde olanların işine eleştiri gelmiyor.
Zaten aklı selim insan eleştiriyi de övgüyü de alır kefesine koyar. Kendine ders çıkarır. Şu konuda bile ben ders alınacak tek cümle görmedim. Bu kadar hatayı bile bile ladesi benim küçük kardeşim bile yapmaz.
Ama ne yapıyorum bakıyorum bir uzaktan konu sahibi ders verip tavsiyeleriyle örnek olacağını düşünecek konumdaysa eleştiriye gerek yok diyor çekiliyorum.
Kk da bile bile ateşe atlayan ve sizin gibi eleştiri yorumlarına bu açıdan bakan kimseye yorum da yapasım gelmiyor.
Bebegimin konuyla alakası yok. Onun varlığı ömre bedel.Hepsini geçtim hödügün tekine babanizi bahane edip kendinizi köle etminizi falan peki çocuk niye bee dur oda size baglansin diye yapilmis demi
Yasadıgı şeylerden dolayı duygusuzlastigini söyledi. Mantığıyla hareket eder hep kendisi beni sevdiğini söylüyordu ama lafta demek ki.Bu konuda suçlu olan adam değil ki. Adam dolandırıcılık yapmamış kendini gizlememiş herşey ortada. Dert değil yani bu, hani dersiniz ki hayallerimle oynadı, beni kandırdı , yarı yolda bıraktı. Hangisi var ? Siz sevdiğiniz adamla evlenmişsiniz , her aşamada ne yapıyorum ya ben ? demek yerine bir sonraki aşamaya gelmişsiniz. Bu adamdan çocuk yapmışsınız ki ( Allah uzun güzel bir hayat versin) bu şey demek belayı ölene dek kendime musallat ediyorum ,çünkü babası atsa atılmaz satsa satılmaz. Ne dert var ne derman bu konuda. Tercihler sonuçlar...
O geneldi sizin konunuzla ilgili değildi. Bombardıman değil eleştiri kabul etmeyen çok insan var burda. Lafım onlara ha siz kabul ediyorsanız eleştiriyi ne mutlu.Cevap verdiğiniz yorumu konu sahibi olan ben yapmadım sanki öyleymiş gibi bombardıman yapmışsınız resmen. Benim yorumlarımı okuduysanız iyi kötü tüm yorumlara tesekkur ettiğimi söylemiştim.
Hata yapanlari bu kadar küçümsememek lazim bence siz evleneceginiz insanı seçerken hata yapmazsınız ama iş seçimi yaparken hata yaparsınız yada üniversitede yanlis bölümü secmissinizdir mesela. Ben de benim küçük kardeşim bile sizin yaptığınız hatayı yapmaz desem yakışık almaz bana yakışmaz.
Neyse tesekkur ederim yine de.
Birde ona sor bakalimBebegimin konuyla alakası yok. Onun varlığı ömre bedel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?