Kendinizi sevmez, kendinize değer vermezseniz, ilişkide sürekli veren taraf siz olursanız bir süre sonra dövünmeye ve karşı tarafı suçlamaya başlarsınız. Halbuki kimse sizi zorlamamıştır, kafanıza silah dayamamıştır. Evet baba sevgisi çok önemli, 33 yaşındayım babamla ilk kez bu sene telefonda konuşmaya başladım.. sizi anlıyorum ama hiç kimseden sevgi beklemeden kendinizi sevmeyi, kendinizi şımartmayı öğrenmeniz gerekiyor.. illa bir erkeğin sevgisi şart değil, biz ne kadar kendimizi seversek o kadar seviliriz bunu unutmayın. siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez, herkes alışır sizin fedakarlığınıza hep daha fazlasını beklerler, siz itiraz edince de kötü olursunuz, yaptığınız onca şey unutulur... hiçbir şey için geç değil, kendi konforunuz için yapabileceğiniz her şeyi yapın. Biz de ev tuttuk, benim iş yerime 3 dk yürüme mesafesinde, eşim ise kırk dakika yürüyor her gün. Bunu ben dile getirmeden böyle oldu, çünkü konforuma çok düşkünüm, virüs dönemimde toplu taşıma kullanamam, eşime de bisiklet al dedim. sürekli baba sevgisi eksikliğini dillendirmeyin, insanlar bunu da kullanır. ben eşime hiç yansıtmam. babamla da minimum düzeyde görüşüyorum artık, hiç zamanında yaşadığım kırgınlıkları anlatmam eşime. hep güçlü dururum, kimseden şımartılmayı beklemem, kendimi şımartırım, canım kendim.. özünde kendimizden başka kimsemiz yok..