YENİ EVLENECEK OLANLAR DA BUGÜNNNN

Bence kesinlikle calismaktan vazgecmeyin.
Ev isini bahane etmeyin ev isi nedir ki? Evlenmek bu mudur? Maasiniz yok mu tutun bir kadin o da ekmek yer hem.

Zaten aksi takdirde butun gun kaynananizin isini yapip aksam da kendi evinizin isini yapacaksiniz. Tabii ki kesin degil ama yuzde 99. Burda neler neler okuduk...
Gelinin aldigi 75 kurusluk gofrete kafayi takan kaynana gorduk. Cogu da nisanlilik doneminde geline prenses muamelesi yapanlar :/
En buyuk iki hatadan birini yapmissin kayinvalide ile karsilikli oturmak. Ikinciyi yapip tum gununu kaynanayla gecirmek zorunda kalma. Maas almasan bile git calis :)

valla benim kadar kimse sultan prenses olamazdı baba evinde. şöforlerle, iss lerle bakıcılarla büyüdüm. Evlendim her işimi kendim yapıyorum.abartmayın ya. ben ki yapıyorum herkes yapar. Yeter ki istensin. seninki kaçmak olmuş. Cocuğum olduğunda işten ayrı kalacağım zamanın bile kariyerime etkisini düşünüyorum. Kendi paranı kazanmak gibisi var mı ya.

Tam aklımdan geçenler. Sonuna kadar katılıyorum.

hayırlı olsun ilk basta korku duyman normal ama zamanla alışırsın merak etme çalışmayı neden düşünmüyorsun ?

Müstakbel kv çalışan kadınların ve kocalarının aç gezdiğini, kocişlerin işinin yapılmadığını sanarak yapıyor hatayı.
Hem çalıştım, hem akşam gelip beraber yemek yaptık, topladık, oturduk sohbet ettik, haftasonu beraber ev temizledik, çocuk oldu beraber bakıyoruz, sabah bırakıp akşam alıyoruz.

Çalışmasan da kv ye gidip yemek iş falan yapma. Senden önce nasıl yapıyorsa yine yapar. Nasıl başlarsanız öyle gider..

mis gibi çalışan kadınsın.
kendi paranın tadını almışsın.
bu zaman sora koca eline bakmak ağırına gitmez mi?
sorumluluksa eşinizin de temizliğe, düzene, yemek yapmaya sorumluluğu var.
siz ona köle diye mi gidiyorsunuz?
yarın öbür gün evliliğiniz kötü gitse, sizi aşağılasa, paranız ve mesleğiniz olmadığı için kaçıp gidemeseniz daha mı iyi?
evliliğe sorumluluğunuzdan önce kendinize sorumluluğunuzu öğrenmelisiniz.
insan olarak, birey olarak!

yemek yapmak bulaşık yıkamak senin görevin değil ama çalışmazsan senin görevin olacak.
eşinin annesi size yemek yapmamak için senin çalışmana gerek olmadığını söylüyor. altında yatan sebep başka yani. çalışırsan rahat edersin. eşinle eşit şartlarda olursunuz? bu dünyaya hizmetçilik için mi geldin? sakın bu tip gazlara gelip de evde oturayım en iyisi deme. çok başka bir kadın oluverirsin. asgari ücretle bile olsa çalış. yoksa kendini kayınvalidenin misafirlerine çay koyarken bulursun söyleyim.

1 gün çıkmasan lafını yaparlar o da yetmez surat yaparlar.

Kira değil kendi eviniz bile olsa yol yakınken başka bir ev istediğinizi belirtin.

Bir de tüm gün evde olucaksınız sizden beklentileri hat safhada olacak. Elti var mı?

Tam aklımdan geçenler. Sonuna kadar katılıyorum.

Ilk gunler her sey gulluk gulistanlik olacak, bikac hafta sonra butun gun evde tek durma diyip konu sahibinin her gun sabahtan aksama kadar kayinvalidesinin evinde oturup cay çorba servisi yapmasi beklenecek. Ev muze gibi duracak arada misafirler orada agirlanacak, gece yatmak icin kullanilacak.
Bu en iyi senaryoydu bence.

Canım cuma günü nikahı var, emin olmasa neden evlensin.
Tamam canım haklisin da emin olmayan insan ilk baştaki soruları niye sorsun bende isterim evlensin çoook mutlu huzurlu olsun benim sormak istediğim eşinden emin mi nikahim var aynı gün dış çekim var gelinligimi giycem diyor sendede aklı fazlaca karışık degilmi bu arada bunları sadece ev işi yemek bulaşık için söylüyorsa kuruntu yapıyor üstesinden gelir bence ama başka konular varsa

Konu sahibi arkadaşım, evliliği ve mutluluğu fazlasıyla hakediyor, bana diğer bazı üyeler evlilik karşıtı gibi geldi, karşı değilim diyorsanız ne mutlu, Allah daha da mutlu etsin eşinizle.

Kaygıları var evet hepimizin evlenmeden önce açaba üstesinden nasıl geliriz yapabilir miyiz acaba diye korktuk, kaygıları normal :)

Normalde karı koca çalışıyorsa evde yemek, temizlik ikisinin ortak görevidir.
Şimdi 2,3 ay çalışmayacaksın.
Evde bir düzen oturtacaksın, sonra diyelim sıkıldın veya başka sorunlar oldu çalışmaya karar verdin.
Başta düzenli ev, yemeğe alıştırdığın kocan sana yardım etmeyecek, kv nin zihniyet zaten belli.
Çalışıp da eve geldiğinde ev işlerinden yakındığında şikayet etme hakkın olmayacak.
Kendin böyle istedin diyecekler.
Bunları iyi düşün.
Sakın bir de kv ile yeme içme aynı olsun olaylarına girme, hazır evdesin diye yemeği, temizliği sana kitlemesinler, belki öyle bir niyetleri yoktur ama olabilirde. Sen temkinli ol.

Ben asıl şeyi merak ettim neden tek başınıza yaptınız herşeyi?
Aileniz neden yanınızda olmadı eşyalarınızı yerleştirirken?
Tuhafıma gitti de.
Konuya gelecek olursak evliliğin vereceği sorumluluktan dolayı mı yorum istiyorsunuz yoksa eşinizle ilgili mi? Yani ona nasıl davranmalıyım gibi mi?

Yanliş yazdınız sanırım ben konu sahibi değilim

Bir erkek ve annesi tarafından yine bu şekilde büyütülmüş bir erkek kalkıp temizlik ve yemek yapar mı yaa hiç bilemiyorum

Eşim annesinin evini silip süpürmüyor bizim evimizi silip süpürüyor.
Sen yapmaz deyip talep etmezsen kalkıp kendi yapmaz tabi ki. Erkeklerin kafası bizden farklı çalışır. Zamanla bana zaten ihtiyacı yok kendi başına yapıyor der. Erkekler onlara ihtiyaç duyulmasından hoşlanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…