Ay çok pardon düzeltilirse hemencecik düzelteyimSöylemezsem olmaz başlıktaki DA ayrı yazılmaz yalnız.
Ben bir sorun göremedim. Evlenince geçer o his merak etme. Bir bakmışsın hayat telaşında yemekti bulaşıktı unutulmuş gitmiş.
Çok doğru söylemiş.Zaten kendi annem bile eğer annesi seni yorarsa ona çalışmak ve karşılığında para almamak yerine kendine çalış en azından para kazanmış olursun ihtiyacını karşılarsin demişti
Düzeltilmez kuzum.Ay çok pardon düzeltilirse hemencecik düzelteyim
Zaten bende bir müddet için diyorum evlendikten sonra 3 aylık bir deneme yanılma süresi tanıyacağım daha sonra baktım olmuyor çalışacağım zaten mecburen...
Evet ben kendi kendimi gayet güzel çevirdim bu zamana kadar ama o zamanlar zarfında eve geldiğimde hazır bir tabak yemek hazırlanmış temizlenmiş bir ev vardı şimdi ise durum böyle olmayacak yüküm birken iki hatta üç olacak bu yüzden çalışma konusunda korkularım var2007 yılında mezun oldum. 2 ay sonra işe başladım. O gün bugündür çalışıyorum. Bunun 3 senesinde yıllık izin yapmadan çalıştım. 3 yıllık evliyim, 14 aylık oğlum var ve hamileyim.
Evlenirken hiç düşünmedim acaba eşim benden gelene güvenir mi diye. Çünkü bunu düşünmeyecek kadar iyi tanıyordum kendisini. Aksi bir şüpheyle evlilik yoluna çıkmazdım zaten.
Doğru yanlış tartışılır ama kafa yapınız bana çok enteresan geldi.. Yani belki biraz ağır olacak ama baba evinde kendimi çekip çevirdim, şimdi koca evinde kendime baktırayım gibi..
Tabi ki ev hanımı olmak yetersizlik değil, benim annem de 35 senelik ev hanımı. Babamla ortak kararları. Sadece ev hanımı olmak istemekteki amaç burada değişik geldi bana..
Neyse, sonuçta hayat sizin hayatınız. Mutluluklar size.
Evet ben kendi kendimi gayet güzel çevirdim bu zamana kadar ama o zamanlar zarfında eve geldiğimde hazır bir tabak yemek hazırlanmış temizlenmiş bir ev vardı şimdi ise durum böyle olmayacak yüküm birken iki hatta üç olacak bu yüzden çalışma konusunda korkularım var
Ben de bu konu da eşimle uzlaşma konusunda sorun yaşayacağım diye düşünüyorum yani tam emin değilim kv ben size yemek yapamam evde dur çalışma evine bak kocanla ilgilen açta açıkta kalmazsın diyor ee şimdi ben bu zamana kadar çalıştım yemek dahi yapmayı bilmeyen biri olarak ne kadar büyük göründüğünü düşünsenize benim içinEsasen konu çalışıp çalışmamanız değil
Evlilikte eşlere biçilen rol
Yani buna ilişkin 50-60 yıllık geçmiş kültürü kabullenmek
Eşim benim geçim sorumluluğumu alsın demek
Çalışmadığım süreçler de oldu ama hiç eşim benim sorumluluğumu aldın demedim
zira o ve ben yoktu hep biz vardık sevgili iken de evli iken de
Sen bi müddet gözlemle, eğer işer kötüye giderse çalışırsın.Evet ben kendi kendimi gayet güzel çevirdim bu zamana kadar ama o zamanlar zarfında eve geldiğimde hazır bir tabak yemek hazırlanmış temizlenmiş bir ev vardı şimdi ise durum böyle olmayacak yüküm birken iki hatta üç olacak bu yüzden çalışma konusunda korkularım var
negatif düşünüp kendinizi strese sokmayın siz mutlu olmaya odaklanın evlenmiş çocuk sahibi olmuş ve kv deyle oturmuş biri olarak diyebilecegim tek şey herşeyin altında bişey aramayın kendinizi doldurmayın fevri davranmayın biz kadınlar kendimi doldurdugumuz için sorunlar yaşıyoruzEvet kızlar ben de tabiki bu çerçevenin içine dahil olmuş durumdayım düğünüm 17 Eylül ve günler kala beni bir heyecan sardı sormayın gitsin, çeyizlerim gitti eşyalarım gitti gelinliğim hazırlanıyor, evim tutuldu kiralık hemde tammm kv karşısına tutuldu herkes kurban bayramı dolayısıyla bir yerlere kaçtı gitti nişanlım ve ailesi köye, kendi ailem de tatile gitti ben ise tek başıma o çeyizleri dizdim temizlik yaptım falan filan çok yorucu oldu gerçekten gece yarılarına kadar tek başıma çabaladim ama başardım sonunda... Ev hazır o hazır bu hazır ama benim içimde hala bir korku var çözemediğim??? Acaba sorumluluk konusunda neler yaşayacagim bilemiyorum. Bekar zamanımda çalıştım hep kendi ihtiyacımı kendim karşıladım ama durum şimdi farklı artık çalışmayı düşünmüyorum... bu cuma da nikahım var dış çekime gideceğim bu yüzden gelinliğimi de giyeceğim nikah günümde hem dış çekim hem nikah olmuş olacak... Her türlü fikirde ihtiyacım var sizden yorumlar bekliyorum teşekkürler şimdiden
Bir erkek ve annesi tarafından yine bu şekilde büyütülmüş bir erkek kalkıp temizlik ve yemek yapar mı yaa hiç bilemiyorumİşte onlar senin sorumluluğun değil
Çocuk olmadan önce herkes aynı zaten
Çalışır hizmet satın alırsın
Çocuk ilk Zaman'larda belki daha anneye bağımlı ama sonrasında o da müşterek hallediliyor
Ev yemek temizlik benim diye bakma evliliğe
O değil de kız demiş ki 1 hafta sonra nikahım var, altına yorum atılmış emin misin diye... Evlilik karşıtı bi grup var ben de bunu anlayamıyorum.
+10000000negatif düşünüp kendinizi strese sokmayın siz mutlu olmaya odaklanın evlenmiş çocuk sahibi olmuş ve kv deyle oturmuş biri olarak diyebilecegim tek şey herşeyin altında bişey aramayın kendinizi doldurmayın fevri davranmayın biz kadınlar kendimi doldurdugumuz için sorunlar yaşıyoruz
Bir erkek ve annesi tarafından yine bu şekilde büyütülmüş bir erkek kalkıp temizlik ve yemek yapar mı yaa hiç bilemiyorum
Evin yükü sadece size ait değil. Zaten bunu baştan üstlenirseniz açacağınız bir sonraki konu eşim bana yardım etmiyor olacaktır.Evet ben kendi kendimi gayet güzel çevirdim bu zamana kadar ama o zamanlar zarfında eve geldiğimde hazır bir tabak yemek hazırlanmış temizlenmiş bir ev vardı şimdi ise durum böyle olmayacak yüküm birken iki hatta üç olacak bu yüzden çalışma konusunda korkularım var
Alınmayın hanımefendi, bazı yorumlar gerçekten çok itici.Ok, ilk mesajmış. Ben üstüme aldim.