YENİ EVLENECEK OLANLAR DA BUGÜNNNN

Ilk gunler her sey gulluk gulistanlik olacak, bikac hafta sonra butun gun evde tek durma diyip konu sahibinin her gun sabahtan aksama kadar kayinvalidesinin evinde oturup cay çorba servisi yapmasi beklenecek. Ev muze gibi duracak arada misafirler orada agirlanacak, gece yatmak icin kullanilacak.
Bu en iyi senaryoydu bence.

Bu en masumuydu bence.
Çalışıp çalışmamak ve ev yaşantısı evlenen bireylerin kendi tercihleridir.
Ama 'benim getirdiğime alışır' diyerek, bugüne kadar zaten hep çalıştım artık dinlenmek istiyorum diyen 22 yaşında genç bir bireyin böyle bir açıklama yapmasına sebep olan yaşamışlığını merak ediyorum.
İnsan evleneceği kişiyle paraya alışma konusunu aklından dahi geçirmez. Ben evlenip başka şehre gelin geldim, tabii uzun sürdü yeni bir iş bulmak aynı sektörde. Asla para mevzumuz geçmedi, ama kadının 'kendisi' için çalışmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.

Ilk gunler her sey gulluk gulistanlik olacak, bikac hafta sonra butun gun evde tek durma diyip konu sahibinin her gun sabahtan aksama kadar kayinvalidesinin evinde oturup cay çorba servisi yapmasi beklenecek. Ev muze gibi duracak arada misafirler orada agirlanacak, gece yatmak icin kullanilacak.
Bu en iyi senaryoydu bence.
offfffffff pskolojik şiddet içeriyor hikaye:)bunaldım resmen:KK70:

Konu sahibi arkadaşım, evliliği ve mutluluğu fazlasıyla hakediyor, bana diğer bazı üyeler evlilik karşıtı gibi geldi, karşı değiliçindeyrsanız ne mutlu, Allah daha da mutlu etsin eşinizle.

Kaygıları var evet hepimizin evlenmeden önce açaba üstesinden nasıl geliriz yapabilir miyiz acaba diye korktuk, kaygıları normal :)
Herkes hakederek mutlu bir yuvayı inşallah çok mutlu olur tabiki 6 yıldır mutlu bir evliligim var çok şükür ben herşeyi yaşadım gördüm onun gibi biryerde oturdum kv aynı bahçeden içindeydi evimiz çok büyük sorunlar çok büyük kaos yaşadık ve o evden çıktık evlenmeden hiç acaba yapabilirmiyim demedim konu sahibi arkadaşım aslaaa yapabilirmiyim deme yaparım başarırım de ama benden sana çalışıyorsan sakın bırakma herşeyi başarır kadın dediğin ne kaçar ne uçar elimizden

Normalde karı koca çalışıyorsa evde yemek, temizlik ikisinin ortak görevidir.
Şimdi 2,3 ay çalışmayacaksın.
Evde bir düzen oturtacaksın, sonra diyelim sıkıldın veya başka sorunlar oldu çalışmaya karar verdin.
Başta düzenli ev, yemeğe alıştırdığın kocan sana yardım etmeyecek, kv nin zihniyet zaten belli.
Çalışıp da eve geldiğinde ev işlerinden yakındığında şikayet etme hakkın olmayacak.
Kendin böyle istedin diyecekler.
Bunları iyi düşün.
Sakın bir de kv ile yeme içme aynı olsun olaylarına girme, hazır evdesin diye yemeği, temizliği sana kitlemesinler, belki öyle bir niyetleri yoktur ama olabilirde. Sen temkinli ol.
kesin öyle niyetleri olur bak 3-4 ay sonra evimi yemekhaneye çevirdiler başlıklarını okuruz:)

Bu en masumuydu bence.
Çalışıp çalışmamak ve ev yaşantısı evlenen bireylerin kendi tercihleridir.
Ama 'benim getirdiğime alışır' diyerek, bugüne kadar zaten hep çalıştım artık dinlenmek istiyorum diyen 22 yaşında genç bir bireyin böyle bir açıklama yapmasına sebep olan yaşamışlığını merak ediyorum.
İnsan evleneceği kişiyle paraya alışma konusunu aklından dahi geçirmez. Ben evlenip başka şehre gelin geldim, tabii uzun sürdü yeni bir iş bulmak aynı sektörde. Asla para mevzumuz geçmedi, ama kadının 'kendisi' için çalışmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.

Bu zihniyete hic girmiyorum zaten,
O zaman damat beyin de benim parama alismasin diyip konu sahibini harcliksiz birakmasi lazim :)
12 yillik evliyim, keyfi calismadigim donem de oldu, cocuk yapip ara verdigim de, issiz kaldigim da, esimin de ayni sekilde, ama hic o bana baksin, bu sorumluluk onun olsun, ben para getireyim o temizlik yapsin demedik. Cok garip geliyor bana evlilikte parami yedi muhabbeti.

Ben de bu konu da eşimle uzlaşma konusunda sorun yaşayacağım diye düşünüyorum yani tam emin değilim kv ben size yemek yapamam evde dur çalışma evine bak kocanla ilgilen açta açıkta kalmazsın diyor ee şimdi ben bu zamana kadar çalıştım yemek dahi yapmayı bilmeyen biri olarak ne kadar büyük göründüğünü düşünsenize benim için

Bu nasil kafa yahu? (Kaynanadan bahsediyorum konu sahibi senden degil :) yanlis anlama beni)
Evli insanlar kaynananin yemek yapmasina guvenerek evleniyor da ben mi bilmiyorum? Ben calisiyorum hic aç kalmadik. Temizlik isi icin hep yardimcimiz oldu.
Kendi oglu ziyafet ceksin hizmet edilsin beyefendiye diye gencecik kadini eve hapsedip elinden maddi gucunu (ki bu devirde her kapiyi acan seyin para oldugu yadsinamaz) almaya kalkisiyor.

Konu sahibi sen bence isi birakma biraktiysan da hemen ise gir yine. Ev alirsin en azindan kimse calisma da demez. Hem kaynanadan hem kiradan kurtulursun.

Biri bana bunlari soylese cok ters tepki verirdim. Oglu az yesin de usak tutsun madem... basbaya kendi hayatini birak gel oglumun hizmetcisi ol diyor.

Peki benden gelene güvenmesin diye çalışmayacağım demek bu kısmı şimdi nişanlınız okusa acaba ne hisseder
İkincisi madem çalışmayacaksınız kaynanayla içli dışlı olmanız kaçınılmaz.
Kusura bakmayın da madem çalışmayacaksınız bi zahmet ben nasıl yemek yapıcam diye dert etmeyin zamanla öğrenirsiniz bu konuda sizi haklı göremiyorum malesef

Allah bir ömür boyu mesut etsin simdiden
Kp tarafıyla yakın oturmak gerçekten çok sorun illa pürüzler cikiyo benim eltilerimun evi arka sokakta diğerleri aşağıdaki sokaklarda olmasına rağmen niye gittin niye kapiyi açtın niye oraya giderken seni gördü niye yolda karşılaşıp konuştun die habire kavga cikiyo seninki birde karşı apartman miş
(esim ailesini pek sevmediği icin konuşmamı istemez ama kendine gelince konuşur eder ee ben tavır alsam bu sefer suçu bende bulacaklar × iyi bizimle konusuyo ediyo karısı kötü mesafeli durumuna getiriyo resmen bende buyuzden cok mesafe koyamiyorim ama ara ara sirf bu yuzden kavga cikar).

Çünkü benden gelene alışıp benim sorumluluklarımı üstlenmez diye düşünüyorum bu yüzden de çalışmak istemiyorum bir müddet bakalım ne yapacak nasıl karşılıcak beni
O senin sorumluluklarını üstlenince iyi, sen onun sorumluluğunu üstlenince kötü. Neden?

Hayır adamın sorumluluğunu da üstlenmeyeceksin üstelik. Sadece birlikte kurduğunuz hayata ikiniz için yuvanız için katkıda bulunacaksın. Sizi çok geçimsiz gördüm.

Evet kızlar ben de tabiki bu çerçevenin içine dahil olmuş durumdayım düğünüm 17 Eylül ve günler kala beni bir heyecan sardı sormayın gitsin, çeyizlerim gitti eşyalarım gitti gelinliğim hazırlanıyor, evim tutuldu kiralık hemde tammm kv karşısına tutuldu herkes kurban bayramı dolayısıyla bir yerlere kaçtı gitti nişanlım ve ailesi köye, kendi ailem de tatile gitti ben ise tek başıma o çeyizleri dizdim temizlik yaptım falan filan çok yorucu oldu gerçekten gece yarılarına kadar tek başıma çabaladim ama başardım sonunda... Ev hazır o hazır bu hazır ama benim içimde hala bir korku var çözemediğim??? Acaba sorumluluk konusunda neler yaşayacagim bilemiyorum. Bekar zamanımda çalıştım hep kendi ihtiyacımı kendim karşıladım ama durum şimdi farklı artık çalışmayı düşünmüyorum... bu cuma da nikahım var dış çekime gideceğim bu yüzden gelinliğimi de giyeceğim nikah günümde hem dış çekim hem nikah olmuş olacak... Her türlü fikirde ihtiyacım var sizden yorumlar bekliyorum teşekkürler şimdiden ❤️

Çalışmayı bırakmayın depresyona girebilirsiniz sıkıntıdan gelen gideniz de çok olur bunalırsınız

Açıkçası yeni evlilik sürecinde kadının çalışması maddi manevi kadına büyük artı getirir.

Gelen gideni hayat standartları ona göre düzenleme imkanı olur.

Çalışmamak gibi bir lüksünüz olursa bebeğiniz olduktan sonraki ilk dört yılda kullanmanızı tavsiye ederim.

Birde kv ile karşılıklı oturacakmışsınız, şimdiden geçmiş olsun. En büyük tavsiyem kv ile aranızda hep bir mesafe olsun, aranız ne kadar iyi olursa olsun canım balım moduna girmeyin, sonra suyu çıkıyor.
Sizin evinizde hakimiyet kurmasına izin vermeyin, sizin adınıza karar vermesine izin vermeyin, her gün görüşmeyin.
Yazan: Kv ile aynı binada oturan kadın.

çalışıp kendi ayakları üzerinde duran birinin bu mantıkta laf etmesi tuhaf geldi açıkçası.
hayat standardınızı daha yüksek tutup ona göre yaşamak varken neden insanlar maddi -sosyal yaşantısını etkileyecek şeyleri bilerek indirir ki böyle ?

kv ile karşılıklı olması sıkıntı . kira ise neden yakın tuttunuz.

ayrıca gelin olacaksınız. sizin daha çok dinlenmeye ve düğün öncesi stres atmaya ihtiyacınız var. kv-nişanlı gitmiş.
işin tuhafı kendi aileniz tatile gitmiş! neden ? ya da siz de gitseydiniz.! gelince herkes el birliği ile yapardı.
kendinizi şimdiden bu kadar yıpratmayın.

Evet kızlar ben de tabiki bu çerçevenin içine dahil olmuş durumdayım düğünüm 17 Eylül ve günler kala beni bir heyecan sardı sormayın gitsin, çeyizlerim gitti eşyalarım gitti gelinliğim hazırlanıyor, evim tutuldu kiralık hemde tammm kv karşısına tutuldu herkes kurban bayramı dolayısıyla bir yerlere kaçtı gitti nişanlım ve ailesi köye, kendi ailem de tatile gitti ben ise tek başıma o çeyizleri dizdim temizlik yaptım falan filan çok yorucu oldu gerçekten gece yarılarına kadar tek başıma çabaladim ama başardım sonunda... Ev hazır o hazır bu hazır ama benim içimde hala bir korku var çözemediğim??? Acaba sorumluluk konusunda neler yaşayacagim bilemiyorum. Bekar zamanımda çalıştım hep kendi ihtiyacımı kendim karşıladım ama durum şimdi farklı artık çalışmayı düşünmüyorum... bu cuma da nikahım var dış çekime gideceğim bu yüzden gelinliğimi de giyeceğim nikah günümde hem dış çekim hem nikah olmuş olacak... Her türlü fikirde ihtiyacım var sizden yorumlar bekliyorum teşekkürler şimdiden ❤️
Çalışmazsan evde sıkıntıdan catlarsın.

şimdi canım konu sahibi bütün yorumları okudum sen benim dediklerime bir kulak ver.
Sen kendine ev işlerinde güvenmediğin için çalışmaktan vazgeçmek istiyosun halbuki çalışmamanın getireceği olumsuzlukların yanında düzeni geç oturmuş bir ev, geç öğrenilen yemekler bir hiç olacak.
Çalışıp paranı kazan ve haftada bir kadın tut zaten yeni ev yeni eşya haftada bir temizlenirse cillop gibi kalır evin. Yemeğe de sıfırdan başlarsın zor bişey değil ki pratik yemeklerden başlayıp zamanla öğrenrşsin.
En büyük neden de dünya yüzünde ev kalmamış gibi kv karşısında ev tutman!
Asıl bu sebeple işini bırakma acayip yüz göz olursun. Sürekli gelip giderler evinde tek başına oturamazsın çağırırlar hizmet beklerler aman diyim bak işin olursa akşamları yorgunum diyip kaçabilirsin en azından.
Bunları çok iyi düşün kararını değiştirirsin umarım mutluluklar...

X