YENİ EVLENECEK OLANLAR DA BUGÜNNNN

İnşallah mutlu bir evliliğiniz olur ♡☆♡☆♡ ama nişanlının seni yalnız bırakıp gitmesini doğru bulmadım =/
Evet maalesef ama köye giderken arabayı kullanacak başka kimse yoktu diğerleri uzun yolda araba kullanacak durumda değiller mecburen gitmek zorunda kaldı hemde tek başıma benimle beraber kalsaydı gitmeseydide bu sefer daha kotu bir laf olur diye düşünüyorum

Yani yorum olarak evlilik için mutlaka şu konular da dikkat et böyle yap söyle yap diyerekten yorum bekliyorum kendi tecrübelerinizi aktarmanizi istiyorum ,
Çoğumuzun vereceği en büyük öneri çalışın demek olacak.
Yukarıda gerekçenizi yazmışsınız ama bu bana hiç sağlıklı bir bakış açısı olarak gelmedi.
Alışmasın çalışmama diye düşünüyorsunuz, ama zaten eşiniz için çalışmamalısınız, paylaşacağınız hayat için , kendiniz için çalışmalısınız.

Yaaa gözüm çok korkuyor kendi ailem bile bu konuda biraz rahatsız oldu sizce de çok zor bir durum mu yani ne kadar kötü bir durum olabilir ki ?
8 senelik evliyim ilk günden beri karşılıkli oturuyoruz eşimi sevmesem boşanmayi bile düsunürdüm evliliğimdeki en büyük sorun ayni apt oturupta mutlu olanına rastlamadım hiç

Koyde ne işi varmis nisanlinizin da siz kendiniz yerlestiriyorsunuz? Ailenizin tatile gitmesi de bi garip böyle vakitte. Yada siz de gitseydiniz tek başınıza ugrasmak neden ?
Ee yoksa vakit kalmayacak diğer işlerim ile kim uğraşacak gelinlik provası alışveriş su bu bitmiyor ki dert herkes de kendi aleminde ne denir ki?

Evet maalesef ama köye giderken arabayı kullanacak başka kimse yoktu diğerleri uzun yolda araba kullanacak durumda değiller mecburen gitmek zorunda kaldı hemde tek başıma benimle beraber kalsaydı gitmeseydide bu sefer daha kotu bir laf olur diye düşünüyorum
kuzum o zaman eşin gelince temizlik yapsaydın çünkü tek başına tüm ev çok zor olmuştur :KK43:

Siz evlendikten sonrada arabayı kullanacak kimse olmadığı için hep eşinize bağımlı olacaklar. Keşke evi uzakta tutsaydınız.

2007 yılında mezun oldum. 2 ay sonra işe başladım. O gün bugündür çalışıyorum. Bunun 3 senesinde yıllık izin yapmadan çalıştım. 3 yıllık evliyim, 14 aylık oğlum var ve hamileyim.

Evlenirken hiç düşünmedim acaba eşim benden gelene güvenir mi diye. Çünkü bunu düşünmeyecek kadar iyi tanıyordum kendisini. Aksi bir şüpheyle evlilik yoluna çıkmazdım zaten.

Doğru yanlış tartışılır ama kafa yapınız bana çok enteresan geldi.. Yani belki biraz ağır olacak ama baba evinde kendimi çekip çevirdim, şimdi koca evinde kendime baktırayım gibi..

Tabi ki ev hanımı olmak yetersizlik değil, benim annem de 35 senelik ev hanımı. Babamla ortak kararları. Sadece ev hanımı olmak istemekteki amaç burada değişik geldi bana..

Neyse, sonuçta hayat sizin hayatınız. Mutluluklar size.

Çünkü benden gelene alışıp benim sorumluluklarımı üstlenmez diye düşünüyorum bu yüzden de çalışmak istemiyorum bir müddet bakalım ne yapacak nasıl karşılıcak beni
Böyle düşünüp koca evi tek başınıza yerleştirmeniz çelişki bana göre
Maddi değil de manevi kullanılmaktır bu
Sonuçta tek başınıza evlenmiyorsunuz.:KK66:

Yaa ama neden ben bence bunun için ayrı bir konu acmaliyim...
Ozel diye birşey kalmiyor ne kadar mesafeli olsanda yeri geliyor gunde 20 kere kapı çalıniyor dısarı çıksanız hesap vermelerini istiycekler eşinizle çıktığınızda bile onlara soyleyip gitmenizi isterler arkadaş gelse ona laf ederler kapim çalınsa bende önce bakarlar misafiri olsa evinde işin olsa bile bırakıp gitmeni beklerler beklentinin sonu yok yani daha varda var çok uzar kiramı kendi evinizmi

Çünkü benden gelene alışıp benim sorumluluklarımı üstlenmez diye düşünüyorum bu yüzden de çalışmak istemiyorum bir müddet bakalım ne yapacak nasıl karşılıcak beni

Bu mantıkla o da senin hergün annesine gitmeni ona yardım etmeni kendisinin karşısında el pençe divan durmanı talep eder

Kimse senin sorumluluğunu üstlenmemeli zaten

Ayrıca evi neden tek diziyorsun eşin de o evde yaşayacak

Siz evlendikten sonrada arabayı kullanacak kimse olmadığı için hep eşinize bağımlı olacaklar. Keşke evi uzakta tutsaydınız.
Evet bir başka sorun da bu olabilir, yakın mesafelerde kayınbabam kullanır ama yine de çoğunlukla nişanlım kullanıyor nereye gitseler arabayı, hatta bazen kendisi bile öf şoför oldum resmen diye sayıklar

Bu mantıkla o da senin hergün annesine gitmenina yardım etmeni kendisinin karşısında el pençe divan durmanı talep eder

Kimse senin sorumluluğunu üstlenmemeli zaten

Ayrıca evi neden tek diziyorsun eşin de o evde yaşayacak
Zaten bende bir müddet için diyorum evlendikten sonra 3 aylık bir deneme yanılma süresi tanıyacağım daha sonra baktım olmuyor çalışacağım zaten mecburen...

Söylemezsem olmaz başlıktaki DA ayrı yazılmaz yalnız. :olamaz:

Ben bir sorun göremedim. Evlenince geçer o his merak etme. Bir bakmışsın hayat telaşında yemekti bulaşıktı unutulmuş gitmiş.

Zaten bende bir müddet için diyorum evlendikten sonra 3 aylık bir deneme yanılma süresi tanıyacağım daha sonra baktım olmuyor çalışacağım zaten mecburen...
Zaten kendi annem bile eğer annesi seni yorarsa ona çalışmak ve karşılığında para almamak yerine kendine çalış en azından para kazanmış olursun ihtiyacını karşılarsin demişti

X