şuanda hala 800 tl kiramızHayırlı olsun.
Bi oda bi dam olsun kendi eviniz olsun.
Fazlaca gereksiz takılmışsın , ev değişsin yahu içindeki huzur baki kalsın
Kredi içinde sıkıntı yapma , asla senin olmayacak bir eve aylık 1500 tl kira veriyor olmak daha sıkıntılı bir durumdu , kurtuldun diye düşün .
offf ben de öyleyım işteeeKredinin gerginliği de olabilir ama yaşadığınız şey çok normal bence,bir de ilk evinizmiş,ayrılacağınız için duygulanmışsınız.
Ben bekarken bi üst kata taşınmıştık,alt kattan geçerken ağlıyodum ilk zamanlar.
Halbuki çıktığımız ev daha güzeldi:) Şimdi farketmiyorum bile kapıdan geçerken,alıştım.
Ben de şu an ilk evimde oturuyorum Allah nasip ederse ev almayı düşünüyoruz şimdiden evde fotoğraflar çekiyorum çok anımız olsun burası evlenip geldiğimiz ilk evimiz,şurada da fotoğraf çekelim burada da duralım diye saçmalamaya başladım.
Hayırlı olsun inşallah,yeni evinize gittiğinizde kısa sürede alışırsınız emin olun.
teşekkür ederimbilinmezlikten geliyor bu
taşınınca alışırsın
semt de aynı imiş
bir şey olmaz
borcu da ödersiniz
evi satmaya kalkınca 5000 az istersen herkes kapar
hayırlı olsun bu düşünceleri at kafadan huzurla oturun
evet olabilirinsan evlendikten sonra ilk kaldığı eve bağlanıyor derler,
ondan olmasın.
şu an oturduğum ev eşimle 3. evimiz, hala ilkinin ne kadar güzel olduğunu söylüyoruz birbirimize.
ki şu anki evimiz güvenlikli havuzlu bir sitede,
ilki de normal bir apartmandı.
ama verilen anlam farklı demek ki,
o evi almak istemiştik biz de, ancak farklı sebeplerle kısmet olmamıştı.
siz de güle güle oturunÖncelikle hayırlı olsun eviniz. Benzer korkuları yaşamıştım bende, eve alışabilir miyim değilde borcunu ödeyebilecek miyiz korkusu vardı.
Bizde 2,5 yıllık evliydik evimizi aldığımızda, kiradaki evim 80 m2 civarıydı. Isınması temizliği çok kolaydı, yeni evim 160 m2. Çok beğenerek aldık ama işte ısınması nasıl olacak, nasıl temizlik olacak, eşyam içine girince ev bomboşmu olacak falan diye düşünüyordum. Ama içine yerleşince her şey düzene girdi.
Çok şükür ödemekte de hiç zorluk çekmedik, 6,5 senesi bitti bile :) Eğer o parayı kenarı koyalım deseydik koyamazdık fakat borç olunca bir şekilde ödeniyor merak etme, içini ferah tut.
amin cnm inş çok saolasınHer şey güzel olacak, takma kafana.
Alıştığın evden ayrılmak tabi zor olur ama yeni evine de çabuk alışacaksın, şu taşınma, yerleşme işleri bi bitsin keyfini çıkarmaya başla.
Evin tekrar hayırlı olsun, Allah ödeme kolaylığı versin, içine huzur versin
Herkes farklı bir ortama gireceğinde biraz endişelenir.. Bence rahat olun o evde de yaşamıyordun önceden ama alıştın yeni eve de alışırsın.. Biz nelere alışmadık be bacım yapma gözünü seveyimHerkese merhaba,
3 Seneye yakındır evliyiz.
Evlendiğimizde güzel bir sitede , çok güzel bir eve kiracı olarak çıktık.
3 sene evvel 800 tl ye tuttugumuz dairenin kirası şuanda 1500 tl civarında.
Kira ile otuırdugumuz evin satış değeri 3 sene evvel 160.000 tl iken , şuanda 320.00 tl oldu.
Aynı zamanda evlendiğimizden beri eşim ile keni evimizi alma isteği de vardı ancak maddi olarak tam imkan sağlayamadığımız için alamıyorduk.
Uzun araştırmalarımızın sonunda bütçemizi yine de zora sokacak ama o fiyatlarda alabileceğimiz en iyi evi aldık.
Pzt günü tapusunu aldık, 10 yıllık kredi çektik.
Yarın nasipse taşınacağız.
Benim içimde inanılmaz bir üzüntü var, sanki hiç yeni ev almadık , senelerdir istediğim şey bu değilmiş gbi.
Şuanda oturduğumuz kirada oldugumuz daireye cok alısmıstım,
Eşyaşarımıız toplarken evde resmen ağladım , yazarkne bile içim bir acayip oluyor.
Şimdi aldığımız evi de çok istedim , ama iş ciddiye binince şuanda içim bir garip oldu.
Geceleri yatagıma yatınca hep yeni aldıgımız evde kendimi , eşimi hayal ediyorum ama taşlar sanki bir türlü yerine oturmuyor.
Olmuyor birseyler eksik gbi,ya eve alısamazsam, ya ısınamazsam , ya satmak ister de hiç müşteri bulamaz satamaz , ev elimizde patlarsa gbi düşüncelere kapılıyorum..
Kredisi de düşündürüyor beni,
Ödeme gücümüz oldugu halde ya işten cıkartılırsak , ya ödeyemezsek , banka eve el koyarsa falan diye acayip korkularım oluştu.
Satın aldıgımız evi farklı bir muhitten almadık.
Bir iki sokak arkamızda.
Şuanki ile tek farkı
Şimdiki evimiz 6 bloklu site içerisinde,
Yeni evimiz geniş tek bir blok
Etrafı çevrili güzel bir bina ama site değil.
Şuan yasadıgımız ev 2. kat
Aldıgımız ev 3. kat
Yeni ev alıp bu korkuları yasayan baska kımseler oldu mu,
İçim kıpır kıpır olması gerekirken bu hüzün sinirimi bozuyor
Yaklasık 2 aydır ev bakıyorduk, ramazan ayında bile oruclu oruclu ev baktık,
Kredi basvuru stresi, tapu alma stresi, elk, su abonelikleri vs , tasınma işi şuanda bunlarla ugrasıyoruz
acaba içimdeki gerginlik bu durumlardan dolayı mı
Öyleee içimi dökmek istedim :)
evet haklısınHerkes farklı bir ortama gireceğinde biraz endişelenir.. Bence rahat olun o evde de yaşamıyordun önceden ama alıştın yeni eve de alışırsın.. Biz nelere alışmadık be bacım yapma gözünü seveyim
şuanda hala 800 tl kiramız
ev sahıbının sitede 40 dairesi var
kiracılar çıktıkca adam peynır ekmek gbı 1500 den verıyor
tek 800 ödeyen biz kaldık gbi
bize de yarın öbürgün çık demeyeceği garantisi yok
tesekkurler bu arada
amin çok teşekkür ederimAynen öyle , çok dairesi var diye sizden gelen 600-700 eksik olmuş önemsemiyor olabilir ama çık dediği an bitti gitti .
Yeni evinle ilgili güzel hayaller kur .
Rabbim ödeme kolaylığı versin .