Yeni ev sahibi evden çık hemen diyor ne yapmalıyız 😞

Zaten ilk ev sahibini yeterince mağdur etmişsiniz adam hanidir diyormuş evi boşaltın diye en sonunda bezmiş evin fotolarını istemiş sizden satıcam diye yani satılma ihtimalini de en başından beri biliyormuşsunuz inanmak istememişsiniz. Artık ev satılmış bir şekilde adamın peşin parası vardır almıştır gelip canlı görmeye gerek yok fotolara bakmıştır. Şimdi yeni ev sahibini de süründürmeyin hızlanın sizlerde bence daha fazla iki tarafta mağdur olmasın. İlla ev alıp cikicaz kredi bekliyoruz diyorsunuz da kolay mı? Kolay olsa şimdiye kadar alırdınız demi. Ben kiracı savunan bir insanım ama sizden farklı enerji aldım. Abartmayın artık bence.

Bir konu yanlış anlaşılmasın konu sahibinin çıkarılması için yeni ev sahibinin oturacağım demesine hiç gerek yok.

Sonuçta kontrat eski ev sahibiyle yapılmış, yeni ev sahibi gerekçe göstermeden ihtarname çekip çıkarabilir.

Yasal olarak kiracıların hakları epey fazla ancak konu sahibi ev alımını geciktirdikçe çok daha fazla zarara girmiş durumda. Sonuçta geçmiş dönemde kiralar daha düşüktü, düşük faizli kredi imkanları da vardı.

Arkadaşlar yazmış yeni ev sahibinin ihtarname göndermesi gerekiyor, ihtar sonrası yasal süre sonunda çıkmanız lazım. Oturacağım vs demesine gerek yok, sonuçta kontratınız eski ev sahibi ile.

Sizin en büyük hatanız ev bakmaya geç başlamanız olmuş, keşke eski ev sahibi kızım oturacak dediğinde koşullar incelenseymiş. Zaten 5 yıllık kiracı olduğunuz için satmak yerine kira bedeli tespit davası da açabilirdi belli ki uğraşmak istememiş.

Babanız oturup adamla muhatap olmasın, tartışmasın, bir ev için sağlığını bozmasına gerek yok. Kapıya gelirim tehditleri de geçerli değil, gelse ne olacak?

En yakın zamanda artık daha fazla oyalanmadan evden çıkın. 6 ay diyoruz ancak 6 ay sonraki ev alma koşulları şimdiki ile aynı olmayacaktır amam dikkat.

Ay cidden .Elimde ev alacak kadar param varsa insanlari bukadar ugrastirmam ya.Evin altina dinamit mi koysun adamlar daha cikin diye.Ben de kiraciyim.Ev bulmak zor ama bu kadar da zorlamamak lazim.İlk cik dediginde ev aramaya baslarim.

Konu sahibi oyalayıp oyalayıp son güne bırakmış işi. Yazdan beridir bakıyoruz ne demek zaten Eylül ayı bitmedi. Süründürmeye bıraktıkları çok belli.

Kredi olanakları azaldı, evler de artıp duruyor artık bu meselenin çözülmesi lazım. Konu sahibi ev yok ev yok diyip 5 ay sonra çok yüksek bedelle kiraya çıkacak bence.

Ben de anlamadım bu kadar ağlaşıyorlar, yeniden kiraya çıkacak paraları bile yok ama ev almaktan bahsediyor, evler olmuş 1 milyon, kredi de verilmiyor verilmemeye devam edecek. Nasıl ev alacak bunlar ben de anlamadım.

Paraları var diye varsayıyorum, sonuçta altı aylık maaşla bir evin bedelinin yüzde 25 inin ödenmesi mümkün değil. Asıl sıkıntı çok bekledikleri için kredi alma dönemini kaçırmış olmaları.

Kentsel dönüşüme girip belediyeden yıkım kararı çıkıp apartmanda kimse kalmamışken kiralık ev bile bakmayıp kepçe yıkmaya gelse de çıkmam ben diyen kiracı biliyorum o yüzden konu sahibine şaşırmıyorum muhtemelen kirası piyasa bedelinin epey altında, ne kadar oyalarsam o kadar kar diye düşündüler muhtemelen.

Kredi için dönemler mi oluyor böyle, araba kredisi ihtiyaç kredisi vermiyor mu bankalar? Biz de Türkiye’ye gelip ev kuracağız siz biliyordunuz gibi geldi

ya gerçekten yazmıyım dedim ama bence haksızsınız, aynı durumdan binbir zorlukla odenilen kredili evimi sattım, kiracı cıkmadı, çevrede bu kadar ucuz kiralı ev bulamazlardı cunku, arayınca da pişkin pişkin cevaplar, evde kiracı olmanız demek insanları magdur etmeniz demek değil, yasalar kiracıdan yana cunku onun da altyapısı var, politik tartışmaya girmek istemiyorum, insanlar evini almış oturmak istiyorlar çıkın gitsin.

Yılbaşına kadar boşaltın denmesi için size bir telefonla ulaşmaları gerekir yine eski(?) ev sahibi mi size mesaj atıyor?

Bir ihtimal akrabasına satış yapmış ancak kira işlerini onun adıma takip etmeye devam ediyor olabilir, evin durumunda bir değişiklik olsa niye iban numarası değişsin ki?

En iyisi kira sözleşmesi ile tapuya gidip kendi dairenizin sahibini bir öğrenin, bakalım yakın zamanda satış olmuş mu olmamış mı?

Her türlü piyasa altında kirada oturduğunuz için pek karıştırmak istemeyebilirsiniz tabi.

Geciktirerek kira ödemek de dediğiniz gibi problemli sonuçta ödenmeyen dönemde parayı kullanamıyor tabi gecikme faizi ödemediğinizi varsayıyorum.

Sizin gizemli ev sahibi her an çıkın diyecek gibi, arada istediği zamları kabul edip bir yandan da köşede hazır para biriktirin derim. Bir anda gerçekten satarsa zorlanırsınız ki satacak.

İletişimi hala eski ev sahibi ile sağlıyoruz, yenisi(?) ile iletişimimiz hiç olmadı. Aile apartmanı zaten yani her dairede kiracı var ama hepimiz farklı bir kardeşe yolluyoruz kirayı. Benzer birkaç bina daha var babaları, amcaları, eşleri vs farklı farklı kişiler kira alıyor. Tapular ayrı değil, dedenin üzerine. Yani bundan sonra ben x daireden kira alayım sen y daireden diye kendi aralarında değişmiş olabilirler.
Zaten kirayı belli bir oranda daha arttırmayı kabul ettik ama bunun bir sonu yok. Biz kabul ettikçe küçücük eve zam üstüne zam yapmaya devam edecek.
Gecikme faizi konusunda ödemiyoruz elbette ancak karşılıklı "sözlü olarak" bu şekilde bir anlaşma yapmıştık daha en başında. Toplu para daha çok işime gelir dediği için örneğin 3 aylık veriyoruz 3 ay doluyor sonra üstüne haber yolluyoruz 2 ay sonra ödeme yapıcaz diye 2 ay sonra bu sefer geçen 2 ay ile birlikte toplam 5 aylık ödüyoruz gibi bir durum.. sonuçta önden ödediğim kirayı da ben kullanamıyorum ya da çıkmak istesem içeride kiram kalacak onla uğraşacağım falan. İki tarafın rızasıyla olan bir durum yani

Hani borç harç ev alacaksınız ya içinde yaşamak için. Aldığınız evde sırf düşük kira vermek için aylarca belki yıllarca sizi oyalayıp evden çıkmayan bir kiracı olursa, kendi malınızı kullanamazsanız, çektiğiniz kredi ödemeleri üstüne bir de kira masrafınız binerse bir yandan da şimdiki ev sahibi sizi sıkıştırmaya devam ederse çıkın artık diye napacaksınız? İnsanlara yaşattığınız bu çünkü peşinat biriktiricem diye.

Ayni durumu eşimle ben yaşadım daha lohusaydım üstelik düşünebiliyormusun evden çıkmamiz gerektigini söyledi sırf kendi oglu oturucak diye ustelik biz oturali daha 2 sene olmuştu başta söyleseydi oğlum oturacak diye bizde mağdur edilmezdik öyle sinirlerim bozulmuştu ki zor bela evi taşıdık üstelik ben emziren bir kadın siz düşünün yani onca eşyayı el kadar bebekle nasil tasiyabilirdik vicdansizlik baska birsey degil haram zehir zıkkım olsun dökülen bunca paralar

Kiraya çıkın o zaman kardeş siz de.
Kiracılar genelde haklı oluyor ama bu konuda ev sahibi haklı. Adam ev almış kendi oturacak oturamıyor olur mu öyle de yani...

Kiraya çıkın o zaman kardeş siz de.
Kiracılar genelde haklı oluyor ama bu konuda ev sahibi haklı. Adam ev almış kendi oturacak oturamıyor olur mu öyle de yani...
Valla pekte haklı sayılmazlar arkadaş en başında söylemezler niye çünkü işin ucunda para var kafaları estiği zaman evi boşalt yok oglum oturacak yok şu yok bu oturacak hesabina girerler. yaa iyide birileri illa oturacak diyede sen bu insanlari magdur edemezsin ki o zaman bir ev sahibi olarak en başında söyleyeceksinki kiracı da ona göre oturacak ev sahipleri de azıttı bence artık aynı durumu ben yaşadım bizzat 2 sene oldu oturali sözleşmemizin bitmesini beklemiş it herif ben belki 2 senenin sonunda tekrar oturmaya devam edicem tekrar imzalicam sözleşmemi işte o kadar çakallar ki çakalliklari orada zaten neymiş efendim oglu oturacakmis dügun yapmiss ehh be adam başta söylesene parayi verirken iyimiydi yani var böyle vicdansız ev sahipleri üstelik yeni doğum yapmıştım ben düşünsenize sürekli emziren bir annesiniz el kadar bebekle hangi işin ucundan tutabilirdiniz ki sırf oglu oturacak diye mahvetmişlerdi bizi yani bunun neresi adilki yani o adam 2 sene icerisinde oglunun dugun yapip oturacagini bilmiyormuydu sanki vicdansizlik baska bisey degil böylelerine haram olsun dökülen paralar bogazlarinda kalsin

Niye etik olmasın, yasanın kendilerine verdiği hakkı kullanıyorlar. Alan kişi evde kiracı olduğunu bilerek aldı, dağ başı değil ki burası çık deyince kiracılar da hemen çıksın. Alan kişi kendi haklarını , süreleri de iyi araştırıp alsaydı o zaman, işine gelmiyors boş ev alsaydı.

2 sene içinde oğlunun evleneceğini nereden bilsin Allah aşkına? Beklemiş, sözleşme zamanı gelince yenilememiş sözleşmeyi ne var bunda? Belki ben oturmaya devam edicem demişsiniz de adam istememiş işte istemek zorunda mı? Adamın evi sonuçta, sözleşme zamanı boyunca ses etmemiş çık dememiş sözleşme bitince çıkmanızı istemiş. Ay böyle kiracılar olduktan sonra ev sahiplerinin işi de zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…