- 23 Ağustos 2012
- 49.451
- 229.078
- Konu Sahibi Melek_kizim
İçinde kiracı olan evi kendiniz oturacaksanız almayın asla. Çıkmıyorlar, hem evin taksidini ödüyorsunuz hem oturamıyorsunuz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
10 tane evi olana da bir şey diyemeyiz. Eğer kiracı evden çıkınca geçinemeyeceği kadar fark edecekse adil bir kiraya oturmuyordur. Çıkmasa da 5. senede emsalleri düzeyine çekmeli kirayı. Kiracı da ev sahibi de suçsuz bu konuda. Ekonomik durumdan, geçim zorluğundan vatandaş birbirine sorumluluk yüklememeli.O kadar kolaysa kendiniz de alın kiraya da vermeyin direk hibe edin
Başınız sağolsun. On tane evi olup sırf daha fazla kiraya vermek için kiracıyı çıkarmak istemekle ev alıp kendi oturmak için kiracıyı çıkarmak istemek aynı değil ki. Biz ev aldığımız zaman içinde kiracı vardı çıkmasını istedik tabiki. Kiracı da kiralari bahane ederek çıkmak istemeisti. Ne yapacaktım iki kucuk çocukla hem ev borcu ödeyip hem kira mi odeyecektim kiracı yüksek kiraya geçmek istemiyor diye ? Bazı konularda haklı haksız yoktur kiracı yönünden bakarsan kiracı haklı ev sahibi gözüyle bakılırsa kendisi haklı. Suçlu insanları bu duruma getirenler malesef.
Çıkıyorlar, zorundalar çünkü. 6 ay ihbar süresi var. Yok çıkmayacağım diyen üzerine mahkeme ve icra yoluyla çıkar. Bir de o masrafları öder ama sonuç değişmez. Boşuna 2 taraf da yıpranıyor ama sonuç değişmiyor.İçinde kiracı olan evi kendiniz oturacaksanız almayın asla. Çıkmıyorlar, hem evin taksidini ödüyorsunuz hem oturamıyorsunuz.
Yorumlari okudumda. Herkez galiba atlamis. Kizin kontrati ayin birinde bitiyormus. Eski ev sahibi zaten olmadigi icin kontrati yeniliyemez. Yani aslinda cikmasi gerekmiyormu? Yani bende ev almayi düsünüyordum bize emlakcilar her zaman 1 senelik kontrat yapin, istemediginiz zaman, o seneyi beklersiniz kiraci cikar gider. Simdik siz burda yok cikartamaz filan diyorsunuz. Gercekten kontrati bitsede cikartamazmi?
Avukatım. Öyle bişey yok. Sözleşme belirsiz süreli olarak devam eder.Yorumlari okudumda. Herkez galiba atlamis. Kizin kontrati ayin birinde bitiyormus. Eski ev sahibi zaten olmadigi icin kontrati yeniliyemez. Yani aslinda cikmasi gerekmiyormu? Yani bende ev almayi düsünüyordum bize emlakcilar her zaman 1 senelik kontrat yapin, istemediginiz zaman, o seneyi beklersiniz kiraci cikar gider. Simdik siz burda yok cikartamaz filan diyorsunuz. Gercekten kontrati bitsede cikartamazmi?
Çıkartamazsininiz.Kira kontratı otomatik yenilenir.Yorumlari okudumda. Herkez galiba atlamis. Kizin kontrati ayin birinde bitiyormus. Eski ev sahibi zaten olmadigi icin kontrati yeniliyemez. Yani aslinda cikmasi gerekmiyormu? Yani bende ev almayi düsünüyordum bize emlakcilar her zaman 1 senelik kontrat yapin, istemediginiz zaman, o seneyi beklersiniz kiraci cikar gider. Simdik siz burda yok cikartamaz filan diyorsunuz. Gercekten kontrati bitsede cikartamazmi?