Kafasına göre kızım oturacak oğlum oturacak diye kiracı çıkarırsa ki çoğunluğu yalan çıkardığı kiracının en az 1 yıllık kira bedelini kötü niyet tazminatı olarak öder. Tahliye taahhütnamesinde de düzenlenme tarihiyle imzalanma tarihi aynıysa taahhütname geçersizdi bu herkesin malumu ama Yargıtay artık taahhütnamenin geçersizliği için tanık delilini de kabul ediyor oh mis. Evini kiralayan kişi en az 5 yıl kira bedelini arttıramayacağını ve gerçekten geçerli bir bahanesi yoksa da en az 10 yıl kira sözleşmesini bitiremeyeceğini bilerek kiraya vermeli taşınmazını. İçinde kiracı oturan evi alan da 6 ay hatta 6+1 ay o evde oturamayacağını bilerek almalı. Yok öyle ben ev aldım bu ay çık demek. Bakın gerçek hayatta hukuki bilginin karşılığını alacak şimdi soru sahibi. Bana kalsa bir de rahatsız ettiği için savcılığa suç duyurusunda bulunurum
. Bir ifadeye çağrılır huzuru kaçar. Kredi faizleri mi yükseldi ev sahibine ben olsam munzam zarar davası açarım ki nedendir bilmem Türkiye’de en az açılan dava. En olmadı çıkmam evden icrayla çıkarsınlar. Dava sonucunda işleyecek yasal faiz hala yüzde dokuz
enflasyonist ülkede yine kârdayım. Yani hukuki bilgimle gerçek hayatı öyle bir dizayn ederim ki görenlerin aklı şaşar. Kanunlar Türkiye’de aslında çok detaylı ve sosyal hayatı gayet düzenleyen şekilde yapılmış. Sıkıntı devlet yönünden infaz aşamasında ve halk yönünden haklarını bilmemesinde. Ev sahipleri de evlerinin değerinin artmasına saysınlar tüm bunları.