Yeni ev sahibi evden çık hemen diyor ne yapmalıyız 😞

Kredi ödeyebilecek durumda olduğunuza göre durumunuzun çok kötü olmadığını varsayıyorum.

Bence kiralık ev bakın. Çünkü kredi meselesi düzelmez kolay kolay. İlle ev satın alıp öyle çıkıcam evden diye tutturmuşsunuz. Ama alabileceğinizin garantisi yok. Alamazsanız napıcaksınız? B planınız var mı? şu an piyasaların durumu belirsiz. Krediye umut bağlamayın.

Eski ev sahibiniz de kızımı oturtucam demiş çıkmamışsınız. O zamanlar başka bir kiralık ev bulsaydınız keşke. Evet yasal olarak hemen çıkmanız gerekmiyor. Ama yeni ev sahibi kendi oturacaksa çıkmamanız hiç etik değil.
Ev sahipleri kafalarıma göre kızım oturacak oğlum oturacak diye insan çıkaramaz. O zaman evlerini kiraya vermeyecekler. Kira sözleşmeleri ev sahibi açısından en az 10 yıllıktır. Bunu göze alamayan evini kiraya vermesin

Ev sahibinin üslubu yanlış. Ancak adam satın aldığı evde oturmakta da haklı değil mi sizce? Bir an evvel kendinize ev bakın. Bence karşılıklı mağduriyet yaşanmasın.
Haklı değil. İçinde kiracı olan evi bile bile alıyor

Ev sahipleri kafalarıma göre kızım oturacak oğlum oturacak diye insan çıkaramaz. O zaman evlerini kiraya vermeyecekler. Kira sözleşmeleri ev sahibi açısından en az 10 yıllıktır. Bunu göze alamayan evini kiraya vermesin
Yoo altsoyu oturacaksa gayet de çıkarabilir. Evi yeni malik satın aldıysa o da ben oturacam diye çıkarabilir. He kiracı çıkmazsa biraz uğraşarak çıkartırlar ama neticede çıkartır. 10 yıl beklemesi falan da gerekmez.

Ev sahibini uğraştırarak çıkması da kiracının aleyhine olur. Bugün 5 bin liraya oturabileceği evi o gün 10 bin liraya tutamaz.

Hayatın gerçeklerinden, piyasa şartlarından habersiz hukuki bilginin pek bir karşılığı yok. Keşke eski ev sahibi ilk söylediği zaman çıksaymış. O zaman devlet bankaları düşük faizle kredi veriyordu. Ev alıcaksa kredi çekerdi şu an vermiyorlar. hem de kiralar daha uygundu. O yüzden amaan çıkma ev sahibi seni haklı olsa bile bir süre daha evden çıkaramaz diye akıl verilmesini ben anlayamıyorum.

Haklı değil. İçinde kiracı olan evi bile bile alıyor

Kiracı var diye de o evin bütün mülkünü kiracı üzerine yapmıyorlar ya.
Bakın ben de kiracıyım ancak ev sahibim satsa şu vakitte çıkın dese ne diyebilirim ki?
Belli süre ve belli para karşılığında oturuyoruz nihayetinde.
Elbette bazı ev sahiplerinin patlatması sebebiyle bir ev kirası neredeyse asgari ücret oldu geçim hayli zorlaştı bunu da kabul ediyorum.
Ama boş yere hakkım diye tutturup insanları da kendi evlerinden uzaklaştırıp dava yoluna gitmek bana vicdani gelmiyor

ev görmeden ev alnırmı kimse görmediği evi almaz. sizin ev sahibi birine arattırıyor bence.

Yok annemlerin apartmanında aynı böyle bir şey oldu.
Birisi evini kiralamış. İhtiyacı olduğu halde kendi evine gelemedi adam çıkartamadı, epey sorunlu birisi idi. Sitedekilerde rahatsızdı.
Satılığa çıkardı şehir dışından birisi yatırım için aldı görmeden. Kirayı eski düzende ödemek istedi. Yeni ev sahibi ile anlaşamadı dolayısıyla çıkardı. Adam yine kiraya verdi.
Muhtemel ki benzer sorunlar sebebiyle satmak durumunda kaldı.

teşekkür ederim evet resmen tehdit ediyo bizi 6 aya zaten ev alıp çıkmayı bizde düşünüyoruz ama iki tane okuyan kardeşim var babam annem köyde yazı köye gidip kışın geliyorlar suan mümkün degil çıkmaları. Biz bu şekilde 6 ay süremiz var diyerek konuşursak bisey yapamaz degil mi polis zoru falan ?
İyi de bunlar sizin sorunlarınız
Kimse ortak olmak veya yükünü çekmek zorunda değil. Adama ne sizin kardeşinizden ananızdan babanızdan . Madem öyle zor durumdasınız ödeyemeyecek haliniz var zaten çıkın daha ucuz kendınıze göre bir yer bulun hayret bişey
Adam haklı , çıkın evinden
Ağırdan alıyorsunuz belli ki kira da düşük muhtemelen

Kusura bakmayın ama yazdığınız kadar mağdur değilsiniz. Önceki ev sahibiniz zaten çıkın demiş çıkmamışsınız, ne kadar süre önce sizden çıkmanızı talep etti? Adam sizi çıkaramayınca belki de ederinden düşük bir fiyata ilk gelene sattı.
Ev alacak durumunuz olduğuna göre o kadar da zor durumda değilsiniz sadece şartların istediğiniz gibi olmasını bekliyorsunuz.
Aileniz yazları memlekete gidebildiğine göre orada da bir eviniz var, babanız kalp krizi geçirecek kadar strese giriyorsa o zaman köyde ki evinde yaşasın.
Babanızın evi nerede ve ne kadar kira veriyor? Hiç bahsetmemişsiniz.

Son düzenleme:
1.si öyle kapına gelirim çık diyerek sizi çıkaramaz. Yanında emlakçı veya avukatla gelir ihtarnamesini bırakır sizin için de yasal süreç başlar. Süreç bu şekilde ilerlerse en geç 6 ay sonunda çıkmak zorundasınız. İhtarname çekmese eski sözleşmeyi kabul etmiş sayılır 5 yılı geçtiğiniz için kiranızı artırır 10 yıla kadar düzenli ödersiniz oturma hakkınız var ama ne kadar huzurlu olur orası tartışılır.

2.si arkadaşım bu şekilde ev aldı hiç görmeden. Çünkü içindeki kiracı ben bu evi sattırmam göreceksiniz demiş. Ev sahibini delirmiş resmen aylarca evi göstermemiş ya da sadece salona baktırıp kalan yatak odaları banyolar özelim falan demiş. Ev sahibi en son fiyatı baya düşürmüş. Arkadaşım da o sitede tanıdığı olduğu ve evin biçimini bildiği için evi görmeden aldı.

Ama hepsinden öte adam aylardır sizi çıkaracağını söylüyormuş ama siz oralı olmamışsınız. Şu saatten sonra kaldığınız her gün yine size zarar. Çünkü gün geçtikçe hem satılık hem kiralık fiyatları artıyor. Bir de kış geliyor daha çok zorda kalacaksınız.

Ya milletin evine çökmek olmuyor mu bu?
Adamlar oturmanızı istemiyor, siz kaale bile almayıp oturmaya devam ediyorsunuz en sonunda adam evi satıyor. Şimdi yeni ev sahibine de öyle yapıyorsunuz bir zahmet çıkın gidin adamın evinden. Hayır o zaman çıksaydınız daha ucuza kiraya gidecektiniz ya da ev alacaktınız diye bu zamana kadar beklediniz? Babanız kalp krizi geçirmesin bu konudan, zira ev sahibiniz haklı. Diğerinin haklı olduğu gibi. Bana çok değişik geliyor ya aynı evde bilmem 10-15 yıl arası kiracıyız kadın çık dese çıkarız çıkmama durumumuz mu var? Bizim karşıdaki komşuda sizin kafadan kadın çık dediği halde oturuyor hiç yüz kızarması, gram utanma yok. Bayılıyorsunuz milletin mülküne zorla oturmaya. Kiracının keyfi için millet kızını çoluğunu çocuğunu oturtamayacak oh ne ala.

Son düzenleme:
Ya milletin evine çökmek olmuyor mu bu?
Adamlar oturmanızı istemiyor, siz kaale bile almayıp oturmaya devam ediyorsunuz en sonunda adam evi satıyor. Şimdi yeni ev sahibine de öyle yapıyorsunuz bir zahmet çıkın gidin adamın evinden. Hayır o zaman çıksaydınız daha ucuza kiraya gidecektiniz ya da ev alacaktınız diye bu zamana kadar beklediniz? Babanız kalp krizi geçirmesin bu konudan, zira ev sahibiniz haklı. Diğerinin haklı olduğu gibi. Bana çok değişik geliyor ya aynı evde bilmem 10-15 yıl arası kiracıyız kadın çık dese çıkarız çıkmama durumumuz mu var? Bizim karşıdaki komşuda sizin kafadan kadın çık dediği halde oturuyor hiç yüz kızarması, gram utanma yok. Bayılıyorsunuz milletin mülküne zorla oturmaya. Kiracının keyfi için millet kızını çoluğunu çocuğunu oturtamayacak oh ne ala.
Evet evine çökmek oluyor
Adam Allah bilir ne kadar süre önce söyledi , çıkartamadı sonra evini satmak zorunda kaldı .
Sürekli hersey kendı istedikleri gibi olsun herkes kendısinin işine nasıl geliyorsa öyle hareket etsin diyor kısaca konu sahibi . Hem durumumuz yok ıkı okuyan var diyor hemde ev almaktan bahşediyor , ayrıca demek ki ev sahibinin ne kadar canına tak ettiyse belli ki ağır konuşmuş ve babası kalp krizi geçirmiş . Yani bu ısrar ne? Anlamıyorum ? Orası sizin mülkünüz değil , durumunuz el vermıyorsa ödemeye , daha kendı bütçenize göre bir yere kiraya geçersiniz , dediğiniz gibi krediler düşerse !! De ev alırsınız , tüm bunlarda ev sahibilik ne var , sizinle bütün yükünüzü paylaşmak zorunda mı ? Bi de anlayışlı değil demişsiniz , yahu adam ev almış , tabiki geçmek oturmak isteyecek , ayrıca hep sizin hesabınıza göre olmak zorunda mı ??
İnsanların da kendılerine göre planları hayatları olamaz mı ?? Hani dünyada sadece siz mi varsınız
siz olsanız yani bu tavrınızdan anladığım kadarıyla resmen ortalığı yıkardınız . Tekrar edeyim o ev size ait değil , bir gün otursam kar kafasındasınız madem o kadar lafı yemeyi yakıştırıyorsunuz kendınıze . Babanız ölümden dönüyor siz Aynen devam .. pes yani .
Yasal olan ayrı bi şeydir Etik ahlaki olan ayrı bişey
Sizin yaptığınız çok ayıp resmen çökmek

Yoo altsoyu oturacaksa gayet de çıkarabilir. Evi yeni malik satın aldıysa o da ben oturacam diye çıkarabilir. He kiracı çıkmazsa biraz uğraşarak çıkartırlar ama neticede çıkartır. 10 yıl beklemesi falan da gerekmez.

Ev sahibini uğraştırarak çıkması da kiracının aleyhine olur. Bugün 5 bin liraya oturabileceği evi o gün 10 bin liraya tutamaz.

Hayatın gerçeklerinden, piyasa şartlarından habersiz hukuki bilginin pek bir karşılığı yok. Keşke eski ev sahibi ilk söylediği zaman çıksaymış. O zaman devlet bankaları düşük faizle kredi veriyordu. Ev alıcaksa kredi çekerdi şu an vermiyorlar. hem de kiralar daha uygundu. O yüzden amaan çıkma ev sahibi seni haklı olsa bile bir süre daha evden çıkaramaz diye akıl verilmesini ben anlayamıyorum.

Kızım oturacak diye çıkarabilir lakin onun için de ihtarname çekmesi lazımdı. Kızım oturacak diye çıkarırsa 3 yıl başkasına kiraya veremez.
Zamanında çıkmış olsa sonraki ev sahibi de bir sene sonra çık dese e yine çıkayım desin bi sene sonra bir daha çıksın. Enflasyon geldikçe ev sahipleri çık desin. Kiracılar da ev sahiplerinin evine çökmemiş olsun.
Öyle olsa kimse çalışmaz herkes yatırımlık ev alır kiraya verirdi.
Neyse benim babamın da kirada evleri var. 1+1 2 tane evi var onlara 6 aydan uzun sözleşme yapmaz. Eğer uzun süreli kiracın varsa gerçekten kızın oğlun oturacaksa çıkarırsın veya 10 yıl bekleyeceksin.

Buradaki kiracı konularını okuyunca yemin ederim iyi ki ev alamıyorum diye seviniyorum 😅 Bende kiracıyım, ama ev sahibi olsam deli olurdum herhalde. Tüm yasalar kiracıyı koruyor. Ev alıcam içine giremicem, mahkeme, avukat, ihtar, süre, adam kirayı ödemese bile bişey yapamıyorsun. Empati kurunca herhalde ben kalp krizi geçirirdim
+100000
Adam eve zarar veriyor, kirayı zamanında ödemiyor i, çık dediğin zaman 1.5 sene uğraşıyorsun, kendi evini satamıyorsun, hatta sen çık evimde oturacağım desen kendi evinde oturamıyorsun bu ne Allah sabır versin.

Bu sitedeki ev sahibi-kiracı konuları o kadar gözümü açtı ki evi kiraya verdin mi kiracı 10 sene benim diyor resmen. Gün gelir ev kiraya vermek nasip olursa tahliye taahhütnamesi olmadan vermem. Muhtemelen bu tip kiracılar yüzünden artık herkes böyle yapacak.
Zaten artık senelik hatta 9 aylık sözleşme yapıyor bilenler
Ben bizzat kendi evine dönemeyen kira ödeyen ev sahibi biliyorum. Kiracısı çıkmayacağım evinden ihtarname çeksin 6 ay kira vermeden otururum o zaman diyor.
Tamam kanun kiracıyı korusunda ev sahibinide korusun.

merhabalar biz yaklaşık 5 6 yıldır aynı evde kiradayız. Eski ev sahibi evden çık deyip kızım oturacak deyip duruyordu çıkamayacağımızı söyledik ( babam köyde tarla işçisi maddi durumumuz yetersiz biz destek olmaya çalışıyoruz) yaklaşık 15 gün önce evi satmış yeni ev sahibi aramış babamı. Bi aya evden çık bende kirada oturuyorum evi satın aldım ben oturacam demiş. Bugün yine aramış cok sert dille evden çık ben oturucam gerekirse eşyalarımı toplar kapına gelirim ayın basında demiş. Bu arada ekimin 1 inde eski ev sahibiyle olan kontratımız yenileniyor. Babama cok üzüldüm adamın yaşı var stresten geçen aynı durumdan kalp krizine yakın bisey geçirdi cok korktuk. Bu adama nasıl konuşmalıyız yasal haklarımız kiracı olarak neler teyzem avukat gerekirse ona danışıp aratmayi düşünüyorum. Biraz çamur gibi bi adam belli ki bizi daha doğrusu babamı bastırıyor. Eşyasını alıp kapıya gelirse napariz. Nolur bilen yardımcı olabilir mi ? Bu arada yazdan beri ev arıyoruz ama bankalar kredi alımını durdurmuş cok az bir miktar kredi veriyor borç harç bi şekilde ev alıp çıkacağız zaten ama 15gun içinde çıkmamız mümkündegil
Ev satılsa bile yeni ev sahibi en erken 6 ay içinde çıkartabiliyor sizi internette okumuştum ne kadar dogru bilmiyorum ama, söyleyin ihtarname çeksin 6 ay süreniz oluyor 6 ay içinde çıkmanız gerekiyor ama fazlası olursa olmuyor

Size ihtar çeker,6 ay süreniz olur. O sürede de ev bulur çıkarsınız zaten.

Ülkenşn şu durumunda bu tarz dövüş dava çok yaşanacak belli.

teşekkür ederim evet resmen tehdit ediyo bizi 6 aya zaten ev alıp çıkmayı bizde düşünüyoruz ama iki tane okuyan kardeşim var babam annem köyde yazı köye gidip kışın geliyorlar suan mümkün degil çıkmaları. Biz bu şekilde 6 ay süremiz var diyerek konuşursak bisey yapamaz degil mi polis zoru falan ?
Yani maddi durumu kötüyse nasil 6 aya ev almayi düşünüyor anlamadim.

Ihtar cekerse 6 ay sure baslar.
Ama ev bulamadığını soyleyip cikmayan kiraci da cok. Gercekten bulamayan da var ust komsumuz gibi.
6 ay dolmadan bir sey yapamaz. Tabi ki bir sey yapamaz diye bos oturmayin uygun ev arayin.

Ev sahibi de ev almis oturmak istiyor normal yani.

Bu sitedeki ev sahibi-kiracı konuları o kadar gözümü açtı ki evi kiraya verdin mi kiracı 10 sene benim diyor resmen. Gün gelir ev kiraya vermek nasip olursa tahliye taahhütnamesi olmadan vermem. Muhtemelen bu tip kiracılar yüzünden artık herkes böyle yapacak.
Bende evi kiraya verirken bir yıl sonrası için tahliye tahattütnamesi yaptım
Başka türlü mümkün değil
Ama elinde o olunca . Anlaşamazsan çık diyebiliyorsun ve çıkmak zorunda

Bende evi kiraya verirken bir yıl sonrası için tahliye tahattütnamesi yaptım
Başka türlü mümkün değil
Ama elinde o olunca . Anlaşamazsan çık diyebiliyorsun ve çıkmak zorunda
Bence artık herkes böyle yapacak. Ben sırf burada okuduğum konulardan bile ne kadar sıkıtılı olabileceğini anladım. Ama taahhütname varsa elinde kafan rahat.

Ekleme: Hatta benim bir hocam evini kiralamaktan vazgeçti. Kiraya verip 3 kuruş alacağıma boş dursun yatırım olur diyor. Adam haklı. Kendi malının dilencisi haline getiriyorlar. Bu şekilde kiralık ev arzı iyice azalacak, bilin bakalım kiralık fiyatları ne hale gelecek…

Son düzenleme:

Kafasına göre kızım oturacak oğlum oturacak diye kiracı çıkarırsa ki çoğunluğu yalan çıkardığı kiracının en az 1 yıllık kira bedelini kötü niyet tazminatı olarak öder. Tahliye taahhütnamesinde de düzenlenme tarihiyle imzalanma tarihi aynıysa taahhütname geçersizdi bu herkesin malumu ama Yargıtay artık taahhütnamenin geçersizliği için tanık delilini de kabul ediyor oh mis. Evini kiralayan kişi en az 5 yıl kira bedelini arttıramayacağını ve gerçekten geçerli bir bahanesi yoksa da en az 10 yıl kira sözleşmesini bitiremeyeceğini bilerek kiraya vermeli taşınmazını. İçinde kiracı oturan evi alan da 6 ay hatta 6+1 ay o evde oturamayacağını bilerek almalı. Yok öyle ben ev aldım bu ay çık demek. Bakın gerçek hayatta hukuki bilginin karşılığını alacak şimdi soru sahibi. Bana kalsa bir de rahatsız ettiği için savcılığa suç duyurusunda bulunurum 🙋🏼‍♀️. Bir ifadeye çağrılır huzuru kaçar. Kredi faizleri mi yükseldi ev sahibine ben olsam munzam zarar davası açarım ki nedendir bilmem Türkiye’de en az açılan dava. En olmadı çıkmam evden icrayla çıkarsınlar. Dava sonucunda işleyecek yasal faiz hala yüzde dokuz 🥰🥰 enflasyonist ülkede yine kârdayım. Yani hukuki bilgimle gerçek hayatı öyle bir dizayn ederim ki görenlerin aklı şaşar. Kanunlar Türkiye’de aslında çok detaylı ve sosyal hayatı gayet düzenleyen şekilde yapılmış. Sıkıntı devlet yönünden infaz aşamasında ve halk yönünden haklarını bilmemesinde. Ev sahipleri de evlerinin değerinin artmasına saysınlar tüm bunları.

X