• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni çalışma arkadaşım ve yalanları..

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba, hepinize iyi akşamlar diliyorum.

Bahsetmeye çalışayım;

Şuan ki iş yerimde 1 yıldır çalışıyorum ve kazancım gayet iyi. Şimdiye kadar hep tek eleman olarak çalıştım. Yani patron ve ben. E-ticaret üzerine bir sarf malzeme şirketinde çalışıyorum.
Yaptığım işler arasında, basit muhasebe, ürün hazırlama, kargolama, ürün takibi banka işleri gibi işler var.

2 ay önce patronun bir arkadaşının önerisiyle bir eleman alındı. Bir kadın. Web sitemizin geliştirilmesine, ürün girişine vs yardımcı olması için.

Gelen hanımefendi de 28 yaşında, üniversiteden gıda bölümü üzerine mezun, (gıda mühendisiymiş öyle söylüyor) sürekli konuşan enerjik bir insan.

Buraya kadar iyi hoş. Elimden geldiğince kendi bildiklerimi öğretmeye çalışıyorum.
Ancak son zamanlarda iş konusunda bana emirler buyurmaya ( şu faturayı tara, şu müşteriye şunu yap gibi) başladı.

İlk zamanlar ses etmedim ama en son firma ve kendim açımdan gereksiz gördüğüm bir işlem yapmamı istediğinde sebebini sordum. Bana verdiği cevap “ben öyle istiyorum” oldu.

Haliyle ben biraz sinirlendim ama ses etmedim. İzlemeye başladım kendisini.
Bazen hatalar yapıyor olabilir bende hala hataya düşebiliyorum ancak kabulleniyorum hatamı ve tekrar etmemeye çalışıyorum.

Mesele faturayı yanlış kesiyor, ben yapmadım bilgisayar yaptı diyor, yanlış ürün gönderiyor ay ben ürünleri tanımıyorum bilmiyorum diyor.

Velhasıl ben bu durumu geçtiğimiz cuma patron ile konuştum.
Benim o çalışanı asiste edemeyeceğimi, şimdiye kadar sorduğum sorulara kimsenin canım öyle istiyor demediğini, bu şekilde iş yürümediğini ve daha bir sürü detay anlattım.

Aslında ip bugün koptu. Bir müşteri ile görüştüm bugün yine alışveriş yapmış tekrar konuştuk adamla. Bu hanımefendiye de o müşteriyi aramamasını veya mail vs atmamasını benim görüştüğümü söyledim.

Birden parladı. Biz sizinle iletişim kuramıyoruz dedi. Evet dedim çünkü siz genelde konuştuklarıma ve sorduklarıma keyfi ve ters cevaplar veriyorsunuz o sebeple çok iletişimde olmak istemiyorum dedim.

Sonra kendisi birden senli benli dile geçti.

“Bak kızım benim davam senin işini elinden almak yapmak değil” diye bir cümle kurdu.

Bende tekrar bakın bu yüzden iletişim kuramıyoruz çünkü hitabınız ve üslubunuz çok yanlış dedim. Sonra “patron zaten bana demişti nyks yanına kim gelse 2 gün sonra gönderir. Çok soğuksun, geldiğimden beri böylesin” dedi.

Bende bakın ne kadar hoş demek ki istikrarlı ve sağlam bir karakterim var. Benimki yapı meselesi. Çok vıcık ilişkiler kuramıyorum bana göre herşey belli bir sınırda olmalı dedim.

Sonra patronu aradı. Gelir misiniz konuşmak istiyorum diye. Patron geldi ve başladı beni şikayete. Kendisini engellediğimi, çok mesafeli olduğumu vs vs bağırarak ve ağlayarak anlattı.

O bana bir ürün sorduğunda ben ona sende bakabilirsin, kendin bak vs diyormuşum. Onu söylerken ben de şöyle dedim. Evet siz bakın istiyorum çünkü ürünleri tanıyın, dokunun fikriniz olsun diye öyle söylüyorum dedim.
Birden bana dedi ki “kendini çok iyi pazarlıyorsun bunları o iyiniyetle söylemediğine eminim” dedi. Ben şok.

İkinci şok ise patrona onun üslubundan rahatsız olduğumu söylediğimde inanılmaz başarılı bir oyunculukla şaşıracak “ne! Efendim? Ben asla öyle mahalle ağzıyla konuşmam” demesiyle geldi.

Şimdi size soruyorum; ben bu yalancı ve inkarcı insanla nasıl baş edebilirim?
Ne yapmalıyım?
Patrona rest mi çekmeliyim?

Kadın çok fena başedemezsin
Yalancı inkarcı insanla başedilmez
Seni sinir hastası yapar sonrada “aaaa delirmiş bu”der
Öyle ama hem saatleri hem de kazancı iyi olan işimden olmak istemiyorum onun yüzünden

Patron onu mu haklı buldu nasıl sonuçlandı ki olay ??
Eğer öyleyse resti çek, işleri devret cirkef hanıma nasıl olsa altından kalkamaz kıymetin hemen anlaşılır..
Patronun çok acelesi vardı. Orta yol bulmaya çalışıyor aslında. Yarın erken gelicem konuşuruz dedi. Ancak kadın yalnızken bambaşka patron yanında bambaşka oluyor.

Kamera kaydı yasal olsa keşke yoksa bir yalancıyla asla kolay kolay baş edemezsiniz.
Bazı yalancılar hasta oluyor yemin ederim kendilerini de inandırıyorlar.
Ya da şöyleleri de var bir gün öyle bir gün böyle konuşanlar oluyor, onlar sizi yalancı çıkaracaklar neredeyse.
Bilemiyorum profesyonel bir yalancıyla nasıl baş edilir kamera kaydından başka bir şey aklıma gelmiyor :/

Kamera kaydı yasal olsa keşke yoksa bir yalancıyla asla kolay kolay baş edemezsiniz.
Bazı yalancılar hasta oluyor yemin ederim kendilerini de inandırıyorlar.
Ya da şöyleleri de var bir gün öyle bir gün böyle konuşanlar oluyor, onlar sizi yalancı çıkaracaklar neredeyse.
Bilemiyorum profesyonel bir yalancıyla nasıl baş edilir kamera kaydından başka bir şey aklıma gelmiyor :/
Kamera yok ofiste. Zaten küçük ölçekli bir işletmeyiz. Ses kaydı geliyor aklıma en azından sadece patrona ispat etmek için

Allah yardımcınız olsun ne diyeceğimi bilemedim. Siz soğukkanlılıkla kendi bildiğiniz gibi davranmaya devam edin. Sonuçta patron da bir yıldır tanımıştır sizi. Aman işinizden olmayın da.

Ne kadar tahrik etse de sinirlenmemeye patrona şikayet etmemeye ve sadece kendi işini yapmaya bak derim.

Patron ondan yana olursa mecbur çıkarsın. Benim de öyle bir patronum vardı. Arkadaşının kızı çalışıyordu bizimle tüm çalışma ortamını bozuyordu. Şikayet ettiğimizde siz ona bakmayın, boşverin diyordu. Aslında demek istediği. Onun da işlerini yapın onu üzmeyin di. Birlikte çalışanlar ayrıldı sonra birer birer.

Peki patron ne dedi?
Şuan çok fazla vaktim yok yarın erken gelirim konuşuruz dedi. Zaten kadının bağırmalarına dayanamayıp ben dışarıya çıkmıştım sigara içmeye. Patron giderken yanıma geldi çıkıyorum bişey diyor musun dedi. Bu kadar yalancı bir insanla baş edemem. İçerde de demedim şimdi de demiyorum dedim. Ben farkındayım herşeyin dedi gitti

Patron ondan yana olursa mecbur çıkarsın. Benim de öyle bir patronum vardı. Arkadaşının kızı çalışıyordu bizimle tüm çalışma ortamını bozuyordu. Şikayet ettiğimizde siz ona bakmayın, boşverin diyordu. Aslında demek istediği. Onun da işlerini yapın onu üzmeyin di. Birlikte çalışanlar ayrıldı sonra birer birer.
Onun işini yapamam ki yani bana emir etmesi beni geriyor. Benim bildiğim senden süre olarak daha uzun çalışan biri varsa ona saygı duyulur ama bizde öyle şey yok

Bence bir şey yapmaya gerek yok. Sadece çok fazla şikayet etmeyin yeter, neyin ne olduğunu patronunuz anlayacaktır.
Normal görevinizi yapın, gerisine karışmayın. Emir verir gibi konuşursa da duymamış gibi yapın bence.

Bence bir şey yapmaya gerek yok. Sadece çok fazla şikayet etmeyin yeter, neyin ne olduğunu patronunuz anlayacaktır.
Normal görevinizi yapın, gerisine karışmayın. Emir verir gibi konuşursa da duymamış gibi yapın bence.
İlk başlarda öyle yapıyordum ama git gide çekilmez olmaya başladı. Sabrım taşıyor. Terbiyesizlik etmek istemiyorum ama o terbiyesizleşiyor

Back