• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bırakanlar, bırakacak olanlar

Bende sinirlilik gerginlik durumu olmadı ama bir önceki bırakmamda sarı kantaron hapı kullanmıştım.
Rahatlamaya yardımcı, tamamen doğal ve kimyasal ilaçlara göre çok daha ucuz.
Tercihleri etkilemek istemem ama yardımcı ürün alternatiflerini iyi araştırın derim.
Bir de birine iyi gelen diğerinde işe yaramıyabilir.
Örn: Akupunkturla bırakanlar var ama bende hiç mi hiç etkili olmadı.:hulya:

Bende sinirlilik gerginlik durumu olmadı ama bir önceki bırakmamda sarı kantaron hapı kullanmıştım.
Rahatlamaya yardımcı, tamamen doğal ve kimyasal ilaçlara göre çok daha ucuz.
Tercihleri etkilemek istemem ama yardımcı ürün alternatiflerini iyi araştırın derim.
Bir de birine iyi gelen diğerinde işe yaramıyabilir.
Örn: Akupunkturla bırakanlar var ama bende hiç mi hiç etkili olmadı.:hulya:

Bende sarı kantaron kullanıyorum, sinir stress yok gibi az uyuşukluk vardı bugün azaldı ama günde yarım sigara içtim :)) yani kendimi kandırdım sanırım yada vicdanımla oynadım bakalım şimdi artık evde sigara yok kalmadı yani ilerleyen günler nasıl olacak... Karabaş otu ve patlıcana devam..:kahve:
Ben hiç bir yöntem denemedim şimdiye kadar hatta sigara o kadar hakimdiki hayatıma bırakmak bile istemedim... bu ilk umarım son olur...kaydirigubbakcemile

Bende sarı kantaron kullanıyorum, sinir stress yok gibi az uyuşukluk vardı bugün azaldı ama günde yarım sigara içtim :)) yani kendimi kandırdım sanırım yada vicdanımla oynadım bakalım şimdi artık evde sigara yok kalmadı yani ilerleyen günler nasıl olacak... Karabaş otu ve patlıcana devam..:kahve:
Ben hiç bir yöntem denemedim şimdiye kadar hatta sigara o kadar hakimdiki hayatıma bırakmak bile istemedim... bu ilk umarım son olur...kaydirigubbakcemile

Yöntemlerin çoğunu denedim. Bir kısmı yararlı da oldu ama çabuk kilo almam yeniden başlamama neden oldu hep.ohaoldumsmile
Biz sigara bağımlılarının her zaman bir bahaneleri hazırdır.
Bırakacağım ama........
Derslerim, işlerim yoğun, konsantre olamıyorum, kilo alıyorum sinirli oluyorumalsanaalsanasmilevs vs. bitmez.
Sigaraya başlamadan önce nasıl yoğunlaşıyorduk. Hiç içmeyenler nasıl yoğunlaşıyor. Bunları düşünmek lazım.
Hiçbir bahaneye gerek yok. Uyuşukluk, bezginlik var bende de evet ama ne zaman bıraksak aynı yollardan geçeceğiz.
Şunu kabul edelim biz BAĞIMLIYIZ bütün sıkıntımız bu. Ama aşacağız zaman gerekli.:lepi:

Kesinlikle katılıyorum sana Binbirrenk :) kiloyu asla dert etme bence ben 10 ayda 17 kg verdim sigarasız bu daha kolay olurdu eminim çünkü sigara tüketirken yorgun uyanıyor insan ve halsiz aerobikden önce sigara sonra sigara :D şeklinde yaptım ama eminim şuan alacağım kiloları verebilirim, önemli olan bu ilk süreci atlatmak gerisi nasılsa gelir...:içelim:

Kesinlikle katılıyorum sana Binbirrenk :) kiloyu asla dert etme bence ben 10 ayda 17 kg verdim sigarasız bu daha kolay olurdu eminim çünkü sigara tüketirken yorgun uyanıyor insan ve halsiz aerobikden önce sigara sonra sigara :D şeklinde yaptım ama eminim şuan alacağım kiloları verebilirim, önemli olan bu ilk süreci atlatmak gerisi nasılsa gelir...:içelim:

Tebrik ederim çok güzel kilo vermişsin canımkaydirigubbakcemile5. Mutlaka yine veririz.
Yeter ki sigara sorunumuz olmasın. Aynen öyle sabahları vinçle kaldırılacak durumdaydım.

Ben de gündüz pek spor yapamıyorum. Gece çıkıyoruz artık hava biraz serinleyince. İlk şişkinlik de yavaş yavaş geçiyor gibi. Artık bir düzene gireceğiz inşallah.

Tebrik ederim çok güzel kilo vermişsin canımkaydirigubbakcemile5. Mutlaka yine veririz.
Yeter ki sigara sorunumuz olmasın. Aynen öyle sabahları vinçle kaldırılacak durumdaydım.

Ben de gündüz pek spor yapamıyorum. Gece çıkıyoruz artık hava biraz serinleyince. İlk şişkinlik de yavaş yavaş geçiyor gibi. Artık bir düzene gireceğiz inşallah.

Sigarayı bırakmak şişkinlikmi yapıyor ? ben halen sinir gerginlik aşamasındayım tam geçti diyorum yine kriz geliyor hadi hayırlısı... Bencede at kendini dışarı evdede biraz stress yapıyor insan ben koşu bandıyla yaptım kilo verme olayını,

'Sigara bırakmak çok kolay, ben binlerce kez bıraktım' demiş ya (yanılmıyorsam Lord Byron'du) ben de o misal çok deneyimli oldum bu konuda:kedi:. Yani övünülecek bir şey değil ama ileriye bakacağız artık.kaydirigubbakcemile3
Şişkinlik şöyle, sigara içerken kuruyan hücrelere su doluyormuş doktorun dediğine göre.
Bir de bırakırken beslenmenizi fazla kısıtlamayın diyorlar. İki stresi birlikte yaşamamak için.
Önce bırakın sonra kiloları verirsiniz.
Bol su içmeye dikkat edilmeli ki nikotini daha kolay atalım vücuttan.

Sumru sen tamamen bıraktın mı yoksa tek tük içmeye devam mı?bilmiyorumkismile

Bıraktım canım 24 saattir dirhem nikotin girmedi bedenime :))) Yani boşluğu ayrı bir zor ama dayancaz artık, çevremde çok fazla sigarayı bırakan var biraz inatlaşıyorum onlar bırakıyorsa sende bırakırsın... ama sanki pek olmuyor gibi :)) durmadan netten sigarayla ilgili yazılar okuyorum 3 lt su içiyorum yaklaşık filan şişlik pek farketmedim belkide spor yaptığım için...

herkes bırakmak için çaba gösteriyo bende mecburiyetten bırakmam gerektiği için işkence çekiyorum istiyorum canım sigara istiyo galiba beni piskolojik olarakta çökerticek sinir stres yaptığımı söylemiştim ayıptır söylemesi herzaman kabızlık sorunu çeken biriydim sigarayı bıraktıktan sonra sanki dahada fazla oldu karnım taş gibi çatlıycam sanki çünkü ben sigarayla daha rahat tuvalete çıkabiliyodum yada kendimi öyle alıştırmıştım şimdi oda kötü ağrı sancı çekiyorum sinir stres yaşıyorumn ne için sigarasız bi hayat için ben sigaramı geri istiyorumm:çok üzgünüm:

Bıraktım canım 24 saattir dirhem nikotin girmedi bedenime :))) Yani boşluğu ayrı bir zor ama dayancaz artık, çevremde çok fazla sigarayı bırakan var biraz inatlaşıyorum onlar bırakıyorsa sende bırakırsın... ama sanki pek olmuyor gibi :)) durmadan netten sigarayla ilgili yazılar okuyorum 3 lt su içiyorum yaklaşık filan şişlik pek farketmedim belkide spor yaptığım için...

Valla bravo sen şu anda benden iyi durumdasınvereliniortak. Çünkü halen nikotin sakızı kullanıyorum.
En azından diğer zehirler girmiyor vücuduma diye teselli buluyorum. Paket bitince bırakacağım. Bir de baharatlı bir şeker var aktarlarda onu da aldım. Sonra ona devam edeceğim bir süre. Onda nikotin yok.
Benim çevremde de içen bir Allahın kulu yok. Bir yere gittiğimde dışarda ve balkonda içmekten utanıyorum artık. Evet başkalarından ne farkımız var?
Geçen yıl bıraktığımda bir arkadaş içiyordu. hadi beraber bırakalım dedim. Olur mu ben milimetrik hesaplarla çalışıyorum. hayatta yapamam demişti. Sonra ben yeniden başladım o bıraktı. Sadece birkaç gün zorluk çektim şimdi aklıma bile gelmiyor diyor.kaydirigubbakcemile2
Ben de 1 saatten fazla spor yapıyorum ama demek ki şişkinlik olayı bünyeye göre değişiyor.bilmiyorumkismile

herkes bırakmak için çaba gösteriyo bende mecburiyetten bırakmam gerektiği için işkence çekiyorum istiyorum canım sigara istiyo galiba beni piskolojik olarakta çökerticek sinir stres yaptığımı söylemiştim ayıptır söylemesi herzaman kabızlık sorunu çeken biriydim sigarayı bıraktıktan sonra sanki dahada fazla oldu karnım taş gibi çatlıycam sanki çünkü ben sigarayla daha rahat tuvalete çıkabiliyodum yada kendimi öyle alıştırmıştım şimdi oda kötü ağrı sancı çekiyorum sinir stres yaşıyorumn ne için sigarasız bi hayat için ben sigaramı geri istiyorumm:çok üzgünüm:

Aynı sorunu ben de yaşıyordum her seferinde. Bir sürü doğal ve kimyasal ilaçlar dolu halen dolabımda duruyor.
Hiç biri işe yaramadı. Açlık otu aldım o çok işe yarıyor. Aktarlarda var. Bir dene istersen.
O kadar ümitsiz olma canımolumunekankayizsmile. Her şey senin iyiliğin için. Etkisinden kurtulduktan sonra seni etkileyenlere teşekkür edeceksin belki de.
Bir arkadaş da yazmış önceki sayfalarda zorla bıraktırmışlar, şimdi çok mutlu.
Kolay değil ama direnip atlatacağız hep beraber.

Bugün dünya sigarayı bırakma günü. Bütün bırakan ve sağlığını seçen arkadaşların sigarasız gününü kutluyorum.a.s.

Bilmiyorum bizde birgün aklımıza gelmiyor diyecekmiyiz, yani sigara özlemi çok fazla ama kitaptada dediği gibi tamamen nikotin canavarı ve el alışkanlığı filan,
inanıyorumki bir süre sonra geçecek bakalım zaman ...

Yaaaa demek öle haberim yokdu ama iyi oldu 13 şubat 209 da bırakdım 3 ay hiç içmedim 1 ay öncesine kadarda ufak tefek kaçamaklarla idare ettim.Ama bir ay önce ipler kopdu ve bugün birazdan gene biorezonansa gidicem dua edin nolur :)

Yaaaa demek öle haberim yokdu ama iyi oldu 13 şubat 209 da bırakdım 3 ay hiç içmedim 1 ay öncesine kadarda ufak tefek kaçamaklarla idare ettim.Ama bir ay önce ipler kopdu ve bugün birazdan gene biorezonansa gidicem dua edin nolur :)

Sen zaten karar vermişsin bence diyecek fazla birşey yokki, ipler senin elinde gayette
uzun bir süreç ispatlamışsın yapabileceğini, yine yaparsın canım, kaçamak yapma ama bu sefer bir çekim bile yine başlamak sanırım gereksiz madem nikotinsiz mutlusun bırak öyle kalsın...
Tabii ben sana akıl verirken şuan berbat derecede canım sigara çekiyor ... :1ninca:

Bilmiyorum bizde birgün aklımıza gelmiyor diyecekmiyiz, yani sigara özlemi çok fazla ama kitaptada dediği gibi tamamen nikotin canavarı ve el alışkanlığı filan,
inanıyorumki bir süre sonra geçecek bakalım zaman ...

İnşallah diyeceğiz canım o günlere çok kalmadı. Diyenlerin bizden bir fazlası yok. Biraz sabır.
Sıkıntılar 5-6 gün sürer. Kimyasal etkisi 3 hafta sürüyormuş. Onları atlattıktan sonra psikolojik etkisini yenmek de zor olmaz artık.vereliniortak

Kendini hazırladıktan sonra mutlaka başaracaksın inan.
Eşim içmediğinden biorezonansa onun duygulu konuşmaları sonucu hatır için gitmiştim.
Kendim kafamda bitirmediğimden bahaneler bitmez bende.:kızgın:
Sonunda seni sana bırakıyorum artık dedi. 20 gün sonra başladım.
Şimdi kendim istekliyim.
Arada bir içme de sonunda bağımlılığa götürüyor.
Allah yardımcın olsun canım:Saruboceq:. Kendine güven, inan sonrası kolay.vereliniortak

Vücudunuz kendini onarmaya başlayacak ama bir süre için kendinizi daha kötü hissedeceksiniz.
İyileşmenin bir süreç olduğunu unutmayın: hemen başlar ama zaman alır. Bu “çekilme sancıları” iyileşme
sürecinin belirtileridir.
Pek çok eski-içici, vücutta su tutulmasına bağlı geçici kilo alımı, damak ve dilde ağrı, bağırsak
düzensizliği gibi “iyileştirme belirtileri”yaşayabilirler. Kendinizi huzursuz, aç, yorgun ve normalde
olduğunuzdan daha öfkeli hissedebilirsiniz. Bu bulgular vücudunuzun kendisini bağımlılık yapıcı etki güçlü bir
madde olan nikotinden temizlemesinin bir sonucudur. Vücudunuzdaki nikotinin büyük bir kısmı 2-3 gün
içinde atılacaktır.
(Alıntı)

Back