Yeni bırakanlar, bırakacak olanlar

BinbirRenk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
3.972
943
363
Sigarayı sık sık bırakıp başlayanlardan biri benim.mafoldumben
Akupunktur, mora terapi, kitap, bant, ilaç, sakız vs. deneyimlerim oldu ama insan kendi kafaca hazır olmayınca hiçbir şeyin anlamı yok. Bırakma-gerginlik-yeniden başlama için bahaneler-ilk sigara- az içme kararı- yeniden al baştan kısır döngüsü sürüp gidiyor....
Nereye kadar dedim kendime, zamanı nedir, en uygun zaman ne zaman gelecektir?
Cevap: Hiçbir zaman ya da kesin karar verdiğin zaman.aklinialirimsmile

-Bu sefer karar verdikten sonra Allen Carr in kitabını tekrar okudum. İnsan kararlı olunca gerçekten hikaye gibi okumuyor ve her kelimeden bir ders çıkarmaya çalışıyor.
- Bırakmamak için bahanelerimi gözden geçirdim. En önemlisi kilo artışı. Kaç kilo alırsak alalım sigaranın vediği zarardan daha fazlasını veremez. Alsak bile istersek verebiliriz.alkisalkisalkis

Evet dün bıraktım ve burada sigaradan sonra yaşadıklarımı, duygularımı, yaptıklarımı yazmaya karar verdim.

Bugünlerde sigarayı bırakan veya bırakmaya karar veren arkadaşlar varsa beraber paylaşımla birbirimize destek olabiliriz.:teselli:
Evde de günlük tutabilirdim ama burada tek başıma bile yazsam daha çok motive ediyor.

Umarım bu sefer başarırım veya bana katılan olursa birlikte başarırız.vereliniortak

Dün önceki bırakmalarıma göre daha rahattım. Nikotin sakızı almıştım. Arada çiğnedim. Bol su içtim ve dışarda gezinti yaptım. Akşam bir saat yürüyüş yaptım.
57.2 ile sigarasız bir güne başladım. Bakalım kilo ile ilgili gelişmeler nasıl olacak. Alacağım diye kendimi koşullandırmıyorum.zemuszemus

Bugün de zaman zaman isteğim oldu keyfim yok. İçimden şeytan dürtüyor hadi çık dışarı bir sigara al ve keyfine bak yooook artık ona inanmıyorum.lmaz:
Sakıza devam ediyorum. İştahım açılmadı.sositososito Yeşil çay her gün içiyordum devam ettim.
Biraz sonra çarşıya çıkacağım. Bir bakıma oyalanmak için.
Sonuçta keyifsizim ama gergin değilim :lepi:

bende kesin karar vermiştim bırakmaya ama olmadı başaramadım patlayacak gibi oldum ve içtim üzgünüm umarım sen bırakırsın ama şu an çok az içiyorum böyle devam edersem sorun yok.

Bence az içiyorum, içime çekmiyorum, istediğimde bırakırım bunlar çoğunlukla bahane,
Bende bugün yarın bırakmayı deniycem bugün 1.5 tane içtim
nikotinsizlik sersem gibi yapıyor yaaa bilmiyorumkismile
sinirli hissetmiyorum ama cidden sersem gibiyim... uyudum spor yaptım aerobik filan leblebi çekirdek geçiştiriyorum karabaş otunu kaynattım onla gargara deniycem bakalım ne fayda edecek ama şu sersemlik gitse benim için yeterli olur kaç gün sürüyor bilen varmı ?-tatlicadiarzu-

Canım hayırlı olsun topiğin:lepi:
bu sefer inanmış görünüyorsun .ınşallah kolay bırakırsın
burada günlük tutma fikri de iyi olmuş diğer topikte nasıl başarılı olup kilo verdiysen
bu topikte de sigarayı bırakırsın inşallah sağlığın için.
Kolaylıklar diliyorum...

bende kesin karar vermiştim bırakmaya ama olmadı başaramadım patlayacak gibi oldum ve içtim üzgünüm umarım sen bırakırsın ama şu an çok az içiyorum böyle devam edersem sorun yok.

Sağol canım iyi dileklerin için.
Keşke biraz daha dayansaydın. İlk günler hep zordur. Azaltmayı ben de denemiştim ama farkında olmadan yine artıyor gittikçe.:1no2:
En ideali hiç içmemek. Bir kere zehir vücuda girdi mi kolay tekrar çıkarmak kolay değil.
İnşallah hep beraber kurtuluruz.vereliniortak

Aynen öyle canım. Az içmek çözüm değil. Çok rahat bırakanlar da var ama bunlar çok az.
Bırakmanın zorluklarına katlanmak da insana bir bakıma huzur veriyor.hihoyyyt
Amaç sağlık olunca ve bağımlılıktan kurtulmak söz konusu olunca mücadele bile zevkli oluyor.
Sersemlik var gerçekten. Önceki deneyimlerime göre 5-6 gün sürüyor.
Çekirdek yerine su içmek daha iyi bence.
İstersen paylaşımla üstesinden gelmeye çalışalım madem yeni bırakıyorsun.
Kolaylıklar diliyorum.kaydirigubbakcemile5

Haticecim çok sağol.opuyorumnanaktan Evet artık sonu yok. Her üç ayda denemeler başlamalar artık bir yerde tamam demek lazım.
İnşallah canım isteyen herkes bırakabilir.bayanssulusmile

Bugün sindirim düzeni ve iştah açılmaması için açlık otu aldım.
Sabah akşam yemeklerden sonra demleyip içeceğim.
Şu anda demledim ve ılınmasını bekliyorum.
Nasıl bir etkisi olduğunu yazarım denedikçe.

Bir de uyku düzeni için bugün dr.a ilaç yazdırdım. Problem olursa içeceğim.

Hayırlı olsun canım
inşallah kolay atlatırsın bu süreci
ama beyninde bitirenler hiç zorlanmıyor
benim gibi kararsızlık sürecinde bırakanlarda her gün tehlike altında
inan siğarasız hayat daha güzel,
seni canı gönülden kutluyorum

Teşekkür ederim canım. kaydirigubbakcemile5 Gerçekten içmemek için verilen mücadelenin bile ayrı bir tadı var.
Ben de seni tebrik ederim. Bir daha yanından bile geçmeyiz inşallah.

1. Başaracağınıza inanın. Sizin başkalarından hiçbir farkınız yok ve sigara
içmek yada içmemek tamamen sizin elinizde.
2. Vazgeçtiğiniz hiçbir şey yok. Tam tersine kazanacağınız o kadar çok şey var
ki! Yalnızca daha sağlıklı ve daha varlıklı olmakla kalmayacak iyi günlerde
daha çok eğlenip kötü günlerde daha az sıkıntı duyacaksınız.
3. “Tek bir sigara” diye bir şey olmadığını anlayın artık. Sigara bir uyuşturucu
bağımlılığıdır ve zincirleme olarak devam eder. Sigara içememek yüzünden
bunalıma düşerseniz kendinizi gereksiz yere cezalandırmış olursunuz.
4. Sigarayı zarar verme olasılığı olan bir alışkanlık olarak değil uyuşturucu
bağımlılığı olarak görmelisiniz. Hoşunuza gitse de gitmese de BAĞIMLI
OLDUĞUNUZU KABUL ETMELİSİNİZ. Görmezlikten gelerek bağımlılığı yok
edemezsiniz. Bu bağımlılığın süründüren bütün hastalıklar gibi yalnızca
yaşam boyu sürmekle kalmayıp aynı zamanda giderek kötüleştiğini
unutmayın. İyileşmek için en iyi zaman şimdidir
(Alıntı)

Günde 3 lt. su içiyorum. Yemek normal eskisi gibi yiyorum aralarda da meyve atıştırıyorum.
Dün gece yürüyüş ve alet çalışması yaptım. Şişkinlikten pek koşu yapamadım.
Gelirken çok acıktığımı farkettim ilk kez. Ama yememek için direndim.
Eve geldiğimde bir avuç leblebi yedim. öyle geçiştirdim.
2kg. a yakın artış oldu ama vücudun bugünlerde su toplaması doğaldır diyorum.:hulya:
İstek bugün de devam ediyor ve başka konulara odaklanmak zor geliyor.
Şimdilikohaoldumsmile

bende bırakmayı düşünüyorum 2 gündür bu son paket diyorum ama cesaretimi toplayamıyorum eğer kafamdan silmeden bırakırsam yeniden başlayacağım boşuna umudumu kırmak istemiyorum ama bırakacağım benim kilo problemim yok aksine çok stresli günler geçirdim ve en az 3 -4 kilo almam lazım ondan kafam rahat bu gece elimden geldiğince kendimi motive edip yarın sigarasız güne uyanacağım inşallah elimdeki paket bitsin ki aklımda kalmasın istiyorum daha önceki bıraktığıumda tam 1 hafta içmedim herşey daha lezzetli olmaya başlamıştı gün geçtikçe daha rahat uyanıyordum sabahları yorulmuyordum da öyle silmişim ki beynimden yanımda sigara içildiğinde bile sigara muhabbeti olduğunda bile canım istemiyordu dayanamamızlıktan değil stres yüzünden başladım yeniden sözde bikaç gün içinde tekrar bırakacaktım olmadı tabi ama bu sefer kararım kesin BAŞLAMAYACAĞIM

bıraktım bırakıcam bırakıyorum günde bir taneye düşürdüm ve 4 gündür böyle ama bide bana bakın barut gibiyim sinirli agrasif asabi kızgın deliriyorum sanki herkese bağırıp çağırıyorum kendimi frenleyemiyorum nolucak böyle bilemedim iyilik yapıyım derken kendime kötülükmü yaptım ve şuan canım sigara istiyo isteği bastırmaya çalışıyorum kafamçokkarıştı

Haklısın canım. Stresli iken bir de nikotin yoksunluğu aynı anda zor geliyor. Bir yerde karar verip artık o gün bu gündür demek lazım.
Hem kilo konusunda da avantajlısın. Korkun yok üstelik almak istiyorsun.
Başarılar diliyorum. En kısa sürede kurtuluruz umarım.vereliniortak

kızlar ben bıraktım 5 ay oldu çooook rahatım hiç içmemiş gibiyim arada aklıma geliyor ama kokusunu duyar duymaz iğreniyorum
laf aramızda bende kendiliğimden bırakamadım ağlaya ağlaya yeniden başlamıştım
sonra zyban kullanarak bıraktım
14 yıldır çocuğum olmuyordu anında hamile de kalmışım

Senin şanssızlığın kendi isteğinle olmaması maalesef. Canım kendine mutlaka iyilik yapıyorsun bırakmakla.
Bunun aksi düşünülmez bu zor günler geçer de baskı ile bırakmak zorunda kaldığın için bilinçaltından isyan ediyorsun bence.:teselli:
Bir de sigarayı bıraktığım için sinirliyim diye kendini koşullandırma.
Yardımcı ürünlerden sana göre olanı vardır mutlaka. Olmazsa dr.a da gidebilirsin ama kendin istemedikten sonra her şey boşuna olur. Allen Carr in kitabını okumakta yarar var.
Kolaylıklar diliyorum.

Tebrik ediyorum canımkaydirigubbakcemile5. Hem sigaradan kurtulmuşsun hem de bebeğine kavuşmuşsun seneler sonra. Böyle güzel örnekler insanı daha da mutlu ediyor.opuyorumnanaktan
Umarım her isteyen kurtulur ve hayatın tadına varırız.

Zybanın bir yan etkisini gördünüzmü ?
Bende sanırım bu işi tek başıma halledemiycem günde 1-2 içiyorum şuan ama sinirlerim yayıldı, konsantrasyon dersen zaten kalmadı.. akannehir
karabaş otu çayı içiyorum arada o sinirlere az iyi geliyor kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…