• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir iş kurma fikri ve aklimdaki deli sorular...

Gelinlikçi, kına abiye olabilir. Fakir de olsa herkes gelinlik giyiyo Bi kısmını da kuaför yaparsınız sonra. Küçük mahalleler de çok para var arkadaslar. Yaptığınız mantıklı

😁😁😁
Aslında yine giyimle devam etmek istiyorum ama tabi işi bilmediğim için endişelerim var ürün nerden alınır kaça alınır. Satar mı satmaz mi.ne bileyim bir sürü soru isareti
Kadın neden devrediyor ?
Işleri nasılmış önceden ?
Sisin birikimimiz var mı ?
Olası riski karşılayabilecek kadar mali güvenceniz var mı ?
Varsa girin.
Ama ne satacaksınız ?
Gelir dizeyi çok düşükse temel ihtiyac olan şeyleri satabilirsiniz.
Karşısında market var diyorsunuz marketten ucuz satmanız gerekir. Ama o zamanda kar edebilir misiniz. ?
Iyi bir hesap yapmalısınız.

Bahsettiginiz tarz yerlerde kina gecesi urunleri,ucuzundan camasir,salvar,ferace,manto,esarp yemeni,şal turunde seyler satilir,hem de kapis kapis gider. Degerlendirin derim,hazir kirasi da cok uygunken.

ya evet konu sahibesinin ayakları yere sağlam basıyor.
halbuki kuyumcu açsa ek iş olur :KK53:
Ben hala kucağında/yeni yürümeye başlayacak bebekle nasıl müşteri ile ilgilenecegini düşünüyorum yoksa kuyumculuk guzel öneri.Akmasa da damlar😅

Çevresinde de maşallah herşey varmış. Bakkal yap desem bakkal var kırtasiye yap desem o var. Bizim burada bir yer var içinde çeyizlik eşyalar, leğen , çöp kutusu, tabak çanak bir bölümünde yazıcı (printer) kalem defter kitap. Toka , eşarp , ne arasan var. Baya iş yapıyor ama herkes o abiyi tanır. Kadın olmasaydın kahve aç derdim erkeklerin gittiği yani Starbucks dan bahsetmiyorum:KK70:

Çok mantıklı. Güzel yapılırsa bazlama, gözleme gibi ürünlerin satışı kesinlikle tutar. Öğretmenler ya da diğerleri için de her gün bir çeşit yemek çıkarırsınız. Onunda aylık ya da haftalık listesini yaparsanız eminim tutar. Mesela bugün Karnı yarık, pilav, cacık, tulumba tatlısı gibi... Her gün 3-5 çeşit değil de böyle bir çeşit yaparsınız... Ama ev yemeği gibi olacak. Öyle sağlıksız yemeklerden değil..
Ya bu bana çok mantıklı geliyor. Mesela cuma günü gelecek haftanın menüsünü oluşturup ogretmenlere sunmak ve 5 günlük menüyü kabul edenlere yemek yapmak. Böylece ziyan olmaz . Hem insan ona göre kaç kişilik yapacağını bilir. Ama ben bu fikri mi kimseye anlatamiyorum. Herkes birşey söylüyor. Ha birde ben şunu da düşündüm. Hafta sonları öğretmenlerin misafiri filan için kek kurabiye pasta filan siparisi almak. Bu arada elimde lezzetlidir benim. Eminim ki bir alan vazgecemez. Ama bebekle nasıl olur bilmiyorum. Yemekleri nasıl götüreceğim nasıl servis edeceğim. Ve civarda yani yaklaşık bir 300 500 mt kare içinde 4 tane okul var

Ben de ticaretten anlamam ama en azından mahallemde olmayan insanların satin almak icin surekli carsiya indiği ürünlerden satardım.
Ya aslında öyle birsey ki iyi yada kötü hemen hemen her şeyden var. Benim aklım daha çok yemek yapıp satmakdan yana. Bilmiyorum niyeyse çok mantıklı geliyor. Işin içinde olmadigimdanmidir nedir. Sanki olurmuş gibi.

Öyle bir mahallede giyim iş yapmaz tuhafiyede dükkan ara sokak bir yer olsa bakkal çalışır mesela hele okula yakın falansa cok çalışır ama karşıda market zinciri var olmadi bizim mahallede ana caddede(açıldığında cok işlek bir cadde değildi) zincir market yani bir dükkan var su üç buçuk milyonculardan di okulun tam karşısında adamlar tek katla başladı zamanla 3 katida faaliyete soktu müşterinin haddi hesabi yok tuhafiye zuccaciye kırtasiye ne ararsan var dukkanda böyle düşünün

bizim türk kizlarimiz sevmez ikinci el gelinlik ama burasi kücücük köy. kadin mahallenin icine ikinci el gelinlik magzasi acti. okadar tutulduki... gelinligimi onlar sayesinde sattim 700 euro bana gerisi satan kisilere kaldi.

+ kizlar isi okadar ilerlettiki simdi kocaman yere ve merkeze gectiler...

millet kac km yol geliyordu ordan gelinlik almak icin

suan hıc ıs yerı acacak dukkan kıralacak bır ortam degıl ınanın
okadar zorlanıyoruz kı gıderlerle bogusmaktan bu sene kısın hem ev hem ısyerını nasıl ısıtacagımızı dusunuyoruz kara kara ... tek basına da olmuyor ıcerde yardımcı kısının gıderı sıgortası . gercekten cok zor .

Okul

Okul yakın olduğu için bende düşündüm. Çünkü civardaki okul tam gün ve çocuklar beslenme götürüyor. Onlara beslenmelik birşeyler dediğiniz gibi bazlama gözleme çiğ köfte dürüm ve hatta yemek yapıp öğle arasi ogretmenlere ev yemeği. Hergun dışardan dürüm söylüyorlar çünkü
Ev yemeği çok mantıklı bu durumda

Herşey bir yana bebeğiniz küçük kim ilgilenecek onunla da siz dükkan işleteceksiniz?

Benim, içli köfte, mantı aldığım bir abla var, evde yapıp satıyor. Poğaça, börek, pasta da satıyormuş özellikle çalışan kadınlardan siparişleri alıyor, kızının okulundaki öğretmenler, eski çalıştığı yerden tanıştığı kişiler derken bir çevre edinmiş kendine. Böyle birşey yapmayı deneyebilirsiniz ilk etapta evde ama tâbi onun için bir çevre de gerekiyor.

20Bin lira aslında çok da gözden çıkarılmayacak bir rakam değil, risk almadan kazanç olmuyor maalesef. Hem 1 senelik de kira var diyorsunuz bana bayağı makul geldi. İç çamaşırı satabilirsiniz mesela, 1milyoncu tarzı birşey yapabilirsiniz, tuhafiye de olur gibi geldi bana. Olmazsa da olmaz en azından keşke demezsiniz

bizim türk kizlarimiz sevmez ikinci el gelinlik ama burasi kücücük köy. kadin mahallenin icine ikinci el gelinlik magzasi acti. okadar tutulduki... gelinligimi onlar sayesinde sattim 700 euro bana gerisi satan kisilere kaldi.

+ kizlar isi okadar ilerlettiki simdi kocaman yere ve merkeze gectiler...

millet kac km yol geliyordu ordan gelinlik almak icin
Burada da gelinlikler hep kiralık oluyor. Hiç satin alan yok

Ya aslında öyle birsey ki iyi yada kötü hemen hemen her şeyden var. Benim aklım daha çok yemek yapıp satmakdan yana. Bilmiyorum niyeyse çok mantıklı geliyor. Işin içinde olmadigimdanmidir nedir. Sanki olurmuş gibi.
Evet haklisiniz özellikle mahallenizde gün vs. toplu davetler düzenleniyorsa olabilir. Veya simdi sağlıklı yemekler yapmak moda oldu glutensiz unsuz şekersiz avakodulu fanfin şeyler. Bir de eğer biliyorsanız veya öğrenebilirseniz ahşap boyama dekorasyon atölyesi fikri de fena değil. Şimdilerde ev düzeni ev tekstili before afterlı dekorasyon temaları çok moda.

yasence yasence 'nin de fikri cok güzel halk o kadar mutsuz ki evinde duramiyor surekli en kuvuk seyi disarida paralar sacarak kutlamak istiyorlar. :silah:

Back