• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir iş kurma fikri ve aklimdaki deli sorular...

Benim arka sokagimda çocuk, kadın, çorap, ic çamaşır vs satan biri var. Çoğu zaman oradan alış veriş yapıyorum. Eger cevre seni tanirsa illaki senden alış veriş yapar. Senin kadın olman da avantaj olur. ( benim alış veriş yaptığım yer erkek, iç çamaşırı alamıyorum mesela, sadece çocuk kıyafeti alıyorum. )
Ama keşke dükkan sana ait olsaydı, kira derdin olmasaydı, aldığın cebine kalsaydı.
Peki bir sene sonunda kursu kaç tl olacakmış?

Bu arada senin çalışmani çok isterim canım. Allah yardımcınız olsun.
Öncelikle allah razı olsun. Senelik lira artışını sormussuznuz galiba ama henüz iş ciddiye binmedigi için sormadım ayak üstü bilgi aldım.
Deginiz ürünleri yakında satan biri var sizin de soylediginiz gibi dükkan sahibi erkek o yüzden rahat alışveriş yapamıyorlar o konuda.

Öncelikle allah razı olsun. Senelik lira artışını sormussuznuz galiba ama henüz iş ciddiye binmedigi için sormadım ayak üstü bilgi aldım.
Deginiz ürünleri yakında satan biri var sizin de soylediginiz gibi dükkan sahibi erkek o yüzden rahat alışveriş yapamıyorlar o konuda.
O kötü olmuş. Peki tuhafiye ürünleri de satıyor mu adam?

Aynen zaten daha önce işleten kızda öyle yapıyordu.

Demek ki işe yaramamış ve o kapatıyor :)

Bence yeme-içme tarzı bir işletme en mantıklısı. Mesela menüsünde günlük bazlama, pişi, gözleme vb. olan çay ocağı ya da kafe tarzı bir yer olabilir. Yani hem içecekçeşitlerin olacak hem de yiyecek.. Sonuçta siz de yapabilirsiniz ve fazla elemana gerek kalmaz. Ayrıca, çok fazla masraf yapmanıza da gerek kalmaz.. Lezzetli ürünler yaparsanız müşterinizin çok olacağından eminim. Pastaneden sağlıksız poaça alacağıma sıcak bir bazlama satan yerden birşeyler almayı tercih ederdim...

böyle konularda ben de negatif düşünüyorum. orası tutsaydı emin olun kız evlense de bırakmaz devam ederdi sonuçta gelir kapısını kim neden kapasın tak diye? alacaksınız binbir emek ve hayal ile sonra hem borcunuz olacak hem de hayal kırıklığı. yaş tahtaya basmadan düşünmek lazım

Eczane veya terzi veya tamirci dükkanı kuaför veya berber dediginiz muhit ve sartlarda iş götürebilecektir
Ancak bunlarda zanaatkar değilsiniz o yğzden hiç bulasmayın paranızla altın alın döviz alın vs

çiğköfte satılabilir.
değişik gelip alınabilir
yaz kıs yenilebilir
bi eğlence düğün oldugunda insanlar düğün bitiminde gidip yiyelim diyebilir
birine misafir gelecek alalım çeşit olsun denilebilir.

Allah utandırmasın

Okul
Demek ki işe yaramamış ve o kapatıyor :)

Bence yeme-içme tarzı bir işletme en mantıklısı. Mesela menüsünde günlük bazlama, pişi, gözleme vb. olan çay ocağı ya da kafe tarzı bir yer olabilir. Yani hem içecekçeşitlerin olacak hem de yiyecek.. Sonuçta siz de yapabilirsiniz ve fazla elemana gerek kalmaz. Ayrıca, çok fazla masraf yapmanıza da gerek kalmaz.. Lezzetli ürünler yaparsanız müşterinizin çok olacağından eminim. Pastaneden sağlıksız poaça alacağıma sıcak bir bazlama satan yerden birşeyler almayı tercih ederdim...
Okul yakın olduğu için bende düşündüm. Çünkü civardaki okul tam gün ve çocuklar beslenme götürüyor. Onlara beslenmelik birşeyler dediğiniz gibi bazlama gözleme çiğ köfte dürüm ve hatta yemek yapıp öğle arasi ogretmenlere ev yemeği. Hergun dışardan dürüm söylüyorlar çünkü

Bir arkadaşım hepimizin bildiği çifköfte zincirlerinden birinin bayiiliğini aldı. Aynı şekilde ufak sayılabilecek bir ilçede ayda 10bin minimum net geliri var.
Arkadaşım işine çok sadık ve çalışkan biri. Ama ona rağmen inanılmaz yorucu olduğunu söylüyor ve gece geç saatlere kadar çalışıyor.
3-4 yıl önce 50bine açmıştı.

Bir arkadaşım hepimizin bildiği çifköfte zincirlerinden birinin bayiiliğini aldı. Aynı şekilde ufak sayılabilecek bir ilçede ayda 10bin minimum net geliri var.
Arkadaşım işine çok sadık ve çalışkan biri. Ama ona rağmen inanılmaz yorucu olduğunu söylüyor ve gece geç saatlere kadar çalışıyor.
3-4 yıl önce 50bine açmıştı.
😳
5liralık dürümle nasıl o kadar net kazanıyor helal olsun

Back