• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir iş kurma fikri ve aklimdaki deli sorular...

😳
5liralık dürümle nasıl o kadar net kazanıyor helal olsun

Valla ben de öyle düşünüyordum başında ama insanlar inanılmaz tüketiyor. Bir de kar marjı çok yüksek. Kilosunu 9-10 liraya aldığı çifköfteyi kilosu 40 liraya satıyor, bütün hepsi öyle.

dükkanı süsler mağazasına dönüştürüp yenilik yaparsanız belki o civarda ün yapabilirsiniz. sosyal medyayı aktif kullanmalısınız yani zoru seviyorsanız girişebilirsiniz . helal dairede yapılan ticarete ALLAH yardım ediyor.
gelir seviyesi düşük yerlerde de insanlar örgü yapar , bohça adeti vardır çeyiz üzerine de birşeyler katarsınız havlu yazma gibi... biraz ince iş ama hevesiniz varsa neden olmasın.

Benim aklıma okur okumaz çiğ köfteci geldi.
Yazın da dondurma falan koyarsınız mesela.

Aslında iş yapacak bir yerse 20bin hiçbir şey değil 1 yıllık kirada dahil üstelik.
Sizde içine masraf yapacaksınız elbette onu da hesap etmek lazım.
Ve en kötüyü düşünüp işler yolunda gitmezse o parayı gözden çıkarmayı göze alıp hayatınıza mutlu bi şekilde devam etmek lazım.

Okul

Okul yakın olduğu için bende düşündüm. Çünkü civardaki okul tam gün ve çocuklar beslenme götürüyor. Onlara beslenmelik birşeyler dediğiniz gibi bazlama gözleme çiğ köfte dürüm ve hatta yemek yapıp öğle arasi ogretmenlere ev yemeği. Hergun dışardan dürüm söylüyorlar çünkü

Çok mantıklı. Güzel yapılırsa bazlama, gözleme gibi ürünlerin satışı kesinlikle tutar. Öğretmenler ya da diğerleri için de her gün bir çeşit yemek çıkarırsınız. Onunda aylık ya da haftalık listesini yaparsanız eminim tutar. Mesela bugün Karnı yarık, pilav, cacık, tulumba tatlısı gibi... Her gün 3-5 çeşit değil de böyle bir çeşit yaparsınız... Ama ev yemeği gibi olacak. Öyle sağlıksız yemeklerden değil..

7 aylik bebekle zor olmaz mi yemek yapmak falan?bizim bir tanidik boyle kucuk bir ilcede cig kofteci acti tam okul karsisi falan ogrenciler akin etmis resmen tam gun egitim veren bir okulmus. Acayip guzel is yapmis sonra kantinci bu duruma cok uzulmus:) mudure sikayet etmis mudur de uzulmus tabi:) ogle tatillerinde ogrencilerin disari cikmasi yasaklanmis 6 ay dayandi dukkan

Okul

Okul yakın olduğu için bende düşündüm. Çünkü civardaki okul tam gün ve çocuklar beslenme götürüyor. Onlara beslenmelik birşeyler dediğiniz gibi bazlama gözleme çiğ köfte dürüm ve hatta yemek yapıp öğle arasi ogretmenlere ev yemeği. Hergun dışardan dürüm söylüyorlar çünkü

niyet hayr akibet hayr inşallah niyetiniz güzel sonu da güzel olsun
yeme içme üzerine olursa maddi olrak getirisi daha yüksek olabilir
yalnız okula filan siparişi kim götürecek, günlük alışveriş yapmanız gerek
ayrıca ruhsat için belediye, vergi için vergi dairesi filan da işin içine girecek önceden bu konuları da araştırmakta fayda var, sonra ruhsatsız diye kapatmasınlar :110:

Dediklerine göre işleten kişi kızıydı. Kız da evlendi. Kadında yaşlı ve hesap kitap işlerinden anlamıyor.

Kadin "zaten iş yapmiyordu" demez tabiki. Güzel bir para alinsaydi, damatta oraya gelirdi.

Zaten ekonomi malum ve düşük gelirli bir semttesin. Millet temel ihtiyacini nasil ödeyeceğini bilmiyor, kalmiş giyim, kozmetik.

Bence hiç bu işe bulaşma, batarsin.

😁😁😁
Aslında yine giyimle devam etmek istiyorum ama tabi işi bilmediğim için endişelerim var ürün nerden alınır kaça alınır. Satar mı satmaz mi.ne bileyim bir sürü soru isareti
iç çamaşır, iç giyim olabilir.
hani affedersiniz "k.çnda don yok" derler ya demek fakirleştikçe en son ondan feragat ediyor insanlar :KK70:
Ucuza satarsınız dükkanın önüne de bir tezgah açarsınız, gelen geçen görsün, baksın karıştırsın diye, dış giyimdense bunu satabilirsiniz bence.

Gunaydin canlarim....
Ben Anadolu nun büyükşehir grubunda olan bir şehrin küçük bir mahallesinde oturuyorum.
Mahallemiz carsi merkeze 15-20 dakika yürüme mesafesinde. Ve ortalama gelir düzeyi düşük. Şöyle ki yüzde 90 kadınların çalışmadığı erkeklerin ise asgari ücretle çalıştığı bir semt.
Şimdi sorunuma gelecek olursak evime 2-3 dakika uzaklıkta bir dükkan devren kiralık. Devir eden kişiler aynı zamanda dükkan sahibi kişiler. Dükkanın 3 senelik geçmişi var. Ve içinde çocuk elbise kadın elbise kozmetik ve örgü ipi vardı daha önce.( hepsinden azar azar)Dükkanın büyüklüğü 25- 30 Mt. civarı. 1 senelik kirasi dahil 20bine devretmek istiyorlar.
Ben burayı tutmak istiyorum fakat ise neyle devam edeceğimi bilmiyorum. Yani ne satmak lazım. Neyden para kazanılır.
Buranın avantajı evime çok yakın olması. 7 aylık bebeğim var hem onun için hemde kızımın okuluna çok çok yakın. Çarşıda kiralar çok pahalı. Asla bize göre değil. Burası oraya göre düşük ama semtin geliri de çok düşük.
Şimdi kızlar bana bir akıl verin. Ben burayı tutsam ne iş yapabilirim. Tutmalimiyim. Yoksa hiç bu işlere bulasmamali lütfen lütfen bana bir fikir verin.
Bu arada geçmişte giyim üzerine satış danışmanigi yaptığım için satış bana sıcak geliyor.
Daha önce kızı bakıyordu kadının kızı başka şehre gelin gitti. Kadın hesap kitap işlerinden anlamadığı için devrediyor.
Karşısında zincir marketlerden biri var. Şu mavi renkli olandan.
Yanında ise terzi bakkal+ manav kırtasiye züccaciye balıkçı hububatcu vs öyle şeyler var.

Çalışan kadın sayısının az olduğu bir muhitte iş yapmak zor
Çünkü herşeylerini kendilerini yapıyorlar
Bir dönem ablam denemişti bunu yiyecek işi tutmuyor çünkü hazıra verecek paraları yok, kendileri evde hamur işi yapıyor zaten çoğunlukla
Tuhafiye tarzı da çok çok zor, bir çile yün için elli kez gidip geleni mi ararsın, boncukların çok azını kullandım kalanını iade al diyeni mi ararsın bin türlüsü var, çoğu gün dükkanın masrafını çıkaramadan geçti, sonunda kapattı, bu bahsettiğim on yıl önceydi, şimdi alım gücü daha düşük, hayat daha zor, bence böyle bir risk almayın

Önce sağlam bir düşünün. Maddelerinizi yapın

- Her işi yapamazsınız size uygun olan kıyafet satışı vs. diye düşündüm. Ancak artık insanlar çok kıyafet almıyor.
Okula yakın olduğu için belki öğlen çocuklara çorba , kek vs. veren bir yer olabilir.
Bu da kolay değil ruhsat vs.

- İş yapamazsanız kiranızı , faturaları vs. ödeyecek birikiminiz var mı ?
cepten yeme olayı yani

- Siz malzeme almaya gittiğinizde dükkana kim bakacak ?

- Vergi olarak, Muhtasarı , KDV 'si eleman varsa SGK' sı her ay ödenecek.
Geçici Vergisine girmiyorum bile (Yıllık vergi)

- Çocuğunuza kim bakacak. ?

- Müşteri ile uğrasacak güç , sabır var mı ?

Bunun üzerine bir sürü madde yazabilirim size.

Sahsen ben böyle bir işe girmezdim .Helede deneyimim yoksa.
Bu krizde paranın pul olduğu zamanda olan parama dokunmadan değerini korumaya çalışırdım.

Eğer açacaksanız da yakın yerlerde olmayan bir iş dalına girmelisiniz.

Ama tecrübe şart.

Kolaylıklar dilerim.

Gunaydin canlarim....
Ben Anadolu nun büyükşehir grubunda olan bir şehrin küçük bir mahallesinde oturuyorum.
Mahallemiz carsi merkeze 15-20 dakika yürüme mesafesinde. Ve ortalama gelir düzeyi düşük. Şöyle ki yüzde 90 kadınların çalışmadığı erkeklerin ise asgari ücretle çalıştığı bir semt.
Şimdi sorunuma gelecek olursak evime 2-3 dakika uzaklıkta bir dükkan devren kiralık. Devir eden kişiler aynı zamanda dükkan sahibi kişiler. Dükkanın 3 senelik geçmişi var. Ve içinde çocuk elbise kadın elbise kozmetik ve örgü ipi vardı daha önce.( hepsinden azar azar)Dükkanın büyüklüğü 25- 30 Mt. civarı. 1 senelik kirasi dahil 20bine devretmek istiyorlar.
Ben burayı tutmak istiyorum fakat ise neyle devam edeceğimi bilmiyorum. Yani ne satmak lazım. Neyden para kazanılır.
Buranın avantajı evime çok yakın olması. 7 aylık bebeğim var hem onun için hemde kızımın okuluna çok çok yakın. Çarşıda kiralar çok pahalı. Asla bize göre değil. Burası oraya göre düşük ama semtin geliri de çok düşük.
Şimdi kızlar bana bir akıl verin. Ben burayı tutsam ne iş yapabilirim. Tutmalimiyim. Yoksa hiç bu işlere bulasmamali lütfen lütfen bana bir fikir verin.
Bu arada geçmişte giyim üzerine satış danışmanigi yaptığım için satış bana sıcak geliyor.
Daha önce kızı bakıyordu kadının kızı başka şehre gelin gitti. Kadın hesap kitap işlerinden anlamadığı için devrediyor.
Karşısında zincir marketlerden biri var. Şu mavi renkli olandan.
Yanında ise terzi bakkal+ manav kırtasiye züccaciye balıkçı hububatcu vs öyle şeyler var.
Şimdi size ilk tavsiyem o dükkanda 2-3 gün oturup gözlem yapın , kimler geliyor , ne alıyorlar , önünden geçenler kimler , günlük ne kazanıyor , ne kadar gideri oluyor vs.
Sonrasında müşteri kitlesine göre bir seçim yaparsınız.
Ek olarak da süt mısır satmanız benim önerimdir :)
Hem 1 TL gibi fiyata satarsınız , hem de her yaşa hitap ediyor :)

boyle yerler bırde kadın ısletıyorsa guzel para kazanıyor bızım koyde var kadın ortalamının altına kadın kıyafetlerı camasır falan satıyor ıyı para kazanıyor tabı veresıyede olunca kadınları tutamıyorsun :)

Back