- 13 Temmuz 2018
- 2.203
- 5.079
- 158
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
-
Öncelikle allah razı olsun. Senelik lira artışını sormussuznuz galiba ama henüz iş ciddiye binmedigi için sormadım ayak üstü bilgi aldım.Benim arka sokagimda çocuk, kadın, çorap, ic çamaşır vs satan biri var. Çoğu zaman oradan alış veriş yapıyorum. Eger cevre seni tanirsa illaki senden alış veriş yapar. Senin kadın olman da avantaj olur. ( benim alış veriş yaptığım yer erkek, iç çamaşırı alamıyorum mesela, sadece çocuk kıyafeti alıyorum. )
Ama keşke dükkan sana ait olsaydı, kira derdin olmasaydı, aldığın cebine kalsaydı.
Peki bir sene sonunda kursu kaç tl olacakmış?
Bu arada senin çalışmani çok isterim canım. Allah yardımcınız olsun.
Aslında yine giyimle devam etmek istiyorum ama tabi işi bilmediğim için endişelerim var ürün nerden alınır kaça alınır. Satar mı satmaz mi.ne bileyim bir sürü soru isareti
bence bu işten vazgeçin
mal almaya istanbula gitmenız lazım
O kötü olmuş. Peki tuhafiye ürünleri de satıyor mu adam?Öncelikle allah razı olsun. Senelik lira artışını sormussuznuz galiba ama henüz iş ciddiye binmedigi için sormadım ayak üstü bilgi aldım.
Deginiz ürünleri yakında satan biri var sizin de soylediginiz gibi dükkan sahibi erkek o yüzden rahat alışveriş yapamıyorlar o konuda.
Aynen zaten daha önce işleten kızda öyle yapıyordu.
Malesef varokula çok yakınsa kırtasiye de olabilir. eğer okulun daha yakınında kırtasiye yoksa tabi..
Evet satiyorO kötü olmuş. Peki tuhafiye ürünleri de satıyor mu adam?
Cigkofteci yokeğer civarında yoksa çiğköfteci
Tüh. O adamın dükkanı olmasaydı seninki cidden satış yapardı. Peki yasadigin mahallede en çok ne alınır neye ihtiyaç var?Evet satiyor
çiğköfte satılabilir.Cigkofteci yok
Okul yakın olduğu için bende düşündüm. Çünkü civardaki okul tam gün ve çocuklar beslenme götürüyor. Onlara beslenmelik birşeyler dediğiniz gibi bazlama gözleme çiğ köfte dürüm ve hatta yemek yapıp öğle arasi ogretmenlere ev yemeği. Hergun dışardan dürüm söylüyorlar çünküDemek ki işe yaramamış ve o kapatıyor :)
Bence yeme-içme tarzı bir işletme en mantıklısı. Mesela menüsünde günlük bazlama, pişi, gözleme vb. olan çay ocağı ya da kafe tarzı bir yer olabilir. Yani hem içecekçeşitlerin olacak hem de yiyecek.. Sonuçta siz de yapabilirsiniz ve fazla elemana gerek kalmaz. Ayrıca, çok fazla masraf yapmanıza da gerek kalmaz.. Lezzetli ürünler yaparsanız müşterinizin çok olacağından eminim. Pastaneden sağlıksız poaça alacağıma sıcak bir bazlama satan yerden birşeyler almayı tercih ederdim...
Yani insan bilemiyor ki. Hindi gibi düşünüp duruyorum bende.Tüh. O adamın dükkanı olmasaydı seninki cidden satış yapardı. Peki yasadigin mahallede en çok ne alınır neye ihtiyaç var?
Bir arkadaşım hepimizin bildiği çifköfte zincirlerinden birinin bayiiliğini aldı. Aynı şekilde ufak sayılabilecek bir ilçede ayda 10bin minimum net geliri var.
Arkadaşım işine çok sadık ve çalışkan biri. Ama ona rağmen inanılmaz yorucu olduğunu söylüyor ve gece geç saatlere kadar çalışıyor.
3-4 yıl önce 50bine açmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?