öncelikle hoş geldinTopiğin hayırlı olsunşükür günlüğü geçen sene bir kaç tutmuştum çok iyi gelmişti. İnsanı belli bir çizgide tutuyor ruhsal olarak, ben de yeniden başlayabilirim aslında. Spor var, sanat var, ne kadar güzel. Neden kendini sevmediğini düşünüyorsun?
tabii not almıştım. tabi bunlar başlıklar sonra açıklıyor filan güzeldi. bence dinlemelisin psikopatika- her şey darmadağan olduğunda budizm felsefesinden zor zamanlar için 5 öğüt.Günaydın,
5 öğüdü merak ettim, bizimle de paylaşır mısın?
Teşekkür ederim, dinleyeceğim mutlakatabii not almıştım. tabi bunlar başlıklar sonra açıklıyor filan güzeldi. bence dinlemelisin psikopatika- her şey darmadağan olduğunda budizm felsefesinden zor zamanlar için 5 öğüt.
-hiçbişeyin kalıcı olmadığını her şeyin geçici olduğunu kabul et.
-topraksızlığı ve belirsizliği kucakla.
-acı çekmek normaldir ve bu bir sorun değildir.
-temelde yalnızsın ve bu bir sorun değil
-rahatla ve gevşe, kendine bir mola ver.
yaptığının anlamaya çalışılır bir yolu yok ama onu nasıl başarcam bilmiyorum. (cehalet filan yani öyle düşünmek bilemiyorum ya ) anlamaya çalışırsam orda tökezlerim anlaşılır bir tarafı yok bence başka yol bulmak lazım. zaten affetmeyi kendim için yapcam karşımdaki bilmeyecek ben artık yoluma bakmak istiyorum şuan ki bu durumda olmam onla bağlantılı o bağlantıyı koparmam lazım. yoluma bakmak istiyorum artık. biraz daha okuyayım araştırayım. belki başarırım. ama şuan istekliyim ilk adımı attım. devamı gelir umarım . teşekkür ederimAffetmek karşıdaki kişiyi anlamaya başladığında oluşuyor. Anlamak hak vermek değildir bu arada. Yaptığı yine yanlıştır, kötülüktür. Ama davranışının arkasındaki neden mesela yetiştiriliş tarzı, yanlış inançları belki cehaleti ise insan anlamaya başlıyor ve af kendiliğinden geliyor. Ben de öyle olmuştu yazmak istedim
Affetmek denilen kavram insan psikolojisine yapılan zzorlama bir kavramdır. Affetmeye calışmak demek suclu ile empati yapmak zorunda bırakılmaktır, neden suclu ile empati yapalım. Hem mağduriyetimizin acısı birde onu affedemiyor oluşun ve affetmelisin zorbalıgının acısı neden mağdurun omuzlarına bındırılıyor? Bunu kabul etmiyorum. Affetmek kişinin kendisine yaptıgı bir saygısızlıktır. Dünyada af yok kabul vermek vardır. Başına gelenleri Kabullenir geçersin affetmek zorunda değilsin. İnsanlar sanıyorki affetmeyince içinde kabar kabar öfkeler patlıyor vs bunun affetmekle değil öfke konrolu ile alakası var makul öfke sağlıklı birşeydir sınırlarımızı korur. Yapanlar bilerek ve isteyerek yapıyorsa bunun sorumlulugu neden bizlerin omuzlarına yğkleniyor? Affettim diyenler affedebiliyorlar mı en ufak birşeyde tetikleniyorlar. sucu işleyen kendini affettirmeye çalışsın. Velhasıl kelam affetmek-affetmelisin-af kendine yaptıgın iyilik bla bla bla safsata bence.yaptığının anlamaya çalışılır bir yolu yok ama onu nasıl başarcam bilmiyorum. (cehalet filan yani öyle düşünmek bilemiyorum ya ) anlamaya çalışırsam orda tökezlerim anlaşılır bir tarafı yok bence başka yol bulmak lazım. zaten affetmeyi kendim için yapcam karşımdaki bilmeyecek ben artık yoluma bakmak istiyorum şuan ki bu durumda olmam onla bağlantılı o bağlantıyı koparmam lazım. yoluma bakmak istiyorum artık. biraz daha okuyayım araştırayım. belki başarırım. ama şuan istekliyim ilk adımı attım. devamı gelir umarım . teşekkür ederimMikan
doğru kelime kabul etmek belki de ya da bağ koparma diyelim. henüz o bağ kopmadı bağ kopmayınca da önüme bakamıyorum. evet affetmek sanki kendime haksızlık gibi geliyor (kesinlikle affedilemez bişey yaptı affedilir bir yanı yok farkındayım bu yüzden nasıl olacak bilmiyorum) ama böyle de önüme gelen doğru kişiyi kaçıracakmışım gibi hissediyorum. hemen püskürtüyorum o da böyleyse ya o da bana zarar verirse ya yine aynısını yaşarsam. yaşatırsa. vs.Affetmek denilen kavram insan psikolojisine yapılan zzorlama bir kavramdır. Affetmeye calışmak demek suclu ile empati yapmak zorunda bırakılmaktır, neden suclu ile empati yapalım. Hem mağduriyetimizin acısı birde onu affedemiyor oluşun ve affetmelisin zorbalıgının acısı neden mağdurun omuzlarına bındırılıyor? Bunu kabul etmiyorum. Affetmek kişinin kendisine yaptıgı bir saygısızlıktır. Dünyada af yok kabul vermek vardır. Başına gelenleri Kabullenir geçersin affetmek zorunda değilsin. İnsanlar sanıyorki affetmeyince içinde kabar kabar öfkeler patlıyor vs bunun affetmekle değil öfke konrolu ile alakası var makul öfke sağlıklı birşeydir sınırlarımızı korur. Yapanlar bilerek ve isteyerek yapıyorsa bunun sorumlulugu neden bizlerin omuzlarına yğkleniyor? Affettim diyenler affedebiliyorlar mı en ufak birşeyde tetikleniyorlar. sucu işleyen kendini affettirmeye çalışsın. Velhasıl kelam affetmek-affetmelisin-af kendine yaptıgın iyilik bla bla bla safsata bence.
Bazı şeylere sadece Allahın kudreti yetiyor Allah herkesin hakkını versin. Bol bol bağ kesme yapın meditasyonları var iyi gelir.doğru kelime kabul etmek belki de ya da bağ koparma diyelim. henüz o bağ kopmadı bağ kopmayınca da önüme bakamıyorum. evet affetmek sanki kendime haksızlık gibi geliyor (kesinlikle affedilemez bişey yaptı affedilir bir yanı yok farkındayım bu yüzden nasıl olacak bilmiyorum) ama böyle de önüme gelen doğru kişiyi kaçıracakmışım gibi hissediyorum. hemen püskürtüyorum o da böyleyse ya o da bana zarar verirse ya yine aynısını yaşarsam. yaşatırsa. vs.
en azından nefret etmeyim nötr olayım istiyorum. hiç bir duygum kalmasın. o duyguyu bile hakketmiyor.
önüme bakmam lazım 2,5 yıl oldu ve hala aynı yerde sayıyorum aslında saymadığımı karşıma biri çıkmıyor diye düşünüyordum ki biri çıkınca püskürtmeye çalıştım bi daha kimseye güvenemicem yine aynı şeyleri yaşıcam demeler başladı ve henüz başlamadan bitirdim. konfor alanımdan çıkmak istemedim. en küçük bir şeyleri bile artık tolere edemiyorum hemen yok istemiyorum deyip kapatıyorum. böyle yalnız daha mutluyum diyip küçük dünyama dönüyorum ve daha huzurlu hissediyorum. ama bir yandan da hayıflanıyorum doğru kişi karşıma neden çıkmıyor diye. ee ben daha diğer kişiyle bağımı koparamadım hala geçmişte yaşamaya devam ediyorum. onla o bağı koparmadan doğru kişi gelse ben ona da ayni muamele yapcam o zaman. affedince belki huzur bulurum. yaptığı kötülük illa ki onu bulur. Allah a havale etmek belki de en güzeli.