Yeni Bir Ben?..Özgürlük..

silenzio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.956
28
merhaba arkadaşlar..
Son günlerde moralim çok bozuk..Buraya yazıp yazmamak arasında kaldım hep. Aslına bakarsanız bugün yazmaya karar vermemin sebebi de aileme onunla ayrılmış olduğumu söylemiş olmam..Onunla olanları herkese anlatıp bir an önce içimden tamamen atmak istiyorum..4 yıldan beri sevgiliyiz..Son yılda ailesine beni söyledi..sevgilim memur.
Bana memur olmadan evlenmemizin imkanının olmadığını söyledi sürekli. (ben zaten memur olmak istiyorum sadece o istediği için değil)sebep ise ondan önce çıktıklarımın olmuş olmasıydı.. hakaretler küfürler..Nasıl dayandım diyorum şimdi düşününce. Bebek kardeşim var 8 aylık onu öpmemden bile kıskanırdı..Bakkala bile gidemezdim. Son aylarda bir gün ben başımı kapatıp dışarı çıkmıştım tabi ben bunu öylesine yapmıştım bakalım nasıl olucak diye..Bu şahsiyette tamamen kapandın artık dedi tabi ben ilk günler onun sevinmesine sevinerek peki dedim ama inanın alışamadım..Sorun oldu durdu bu konu sürekli..Tamamen kendine uygun biri yaratmaya çalışıyordu açıkçası.Ama ben zaten bir bireyim..Benim onun açısından görüşlerim hiç önemli değildi..
Başım kapalı,memur(bu kısımda tekrar söyliyim kendimde memur olmak istiyorum ama bunu şart koşması ben memur olmasam evlenmiyceğini bilmek beni çok üzdü),onun sözlerini dinleyen,pasif,Arkadaşsız biri olmamı istedi. Tüm arkadaşlarımı bir anda sildirdi bana hayatımdan. 4yıl zarfındaki bir süreçte geçenler tabi bunlar. Yavaş yavaş aklınıza gelebilecek herşeyde onun dediğini yaptım..Kendime olan özgüvenim yerlerdeydi artık.Kızlarla mesajlaştı Affeden ben oldum..Yeri geldi ayrıldım Ağlayarak özürdileyen o oldu..Ama bu onu değiştirmedi..yeri geldi elini kaldırdı bana.. Annem babam ayrı ve babam bir kadınla yaşıyor diye o şahsiyetin ailesi tarafından ailem çok kötü oldu..Akıllarında ailesi kötü bir gelin vardı..
Senin hem ailen kötü hem önceden çıktıkların oldu hem de dediklerimi yapmıyorsun diye suçlamalara maruz kaldım hep..Ona bağımlı olduğu mu yeni yeni anlıyorum..Kıskançlıklardan bıkmıştım artık..
Birlikte tatile de gittik..Orda kıskançlığın zerresi yoktu..Çünkü çevresi orda değildi..Çevresine beni iyi tanıtmalıymış..Ben onun evleneceği kişiymişim..İyi tanıtmak benim özgürlüğümü çalmakmıydı?
Evet..kısacası özgürlüğüm elimden alınarak toplamda 3 yıl geçirdim..
Kardeşim nişanlanıyor..Onun nişanına gitmemi istemedi? öz kardeşimin nişanına gitmemi istemedi..
başlarda konuştum evde olucak dedim doğruda evde olucaktı..tamam madem dedi tesettürlü kıyafet aldım tabi..Ona uygun olucam ya aklımca. Planlar değişti nişan salonda olucak artık.(salonda olucağını söylediğimde zaten gitmene izin vermem hem de tesettürsüz öylemi biter o zaman gibi bir sürü şey zırvaladı..)neyse kardeşimin nişanlanıcağı kişi ve aileler olarak 3 gün alışverişe çıktık..Bu şahsiyet alışık değil ya benim hiç böyle ard arda dışarı çıkmama..
Bozuldu tabi triplerde..2 hafta boyunca ne o mesaj attı gerekmedikçe ne de ben..Sonra dedim konuşalım..Hep geçiştirdi işim var dedi..Ben de dedim ben özgürlüğümün gitmesine izin veremem daha fazla anlaşalım bu konularda ben tesettürlü kıyafet giymek istemiyorumben kapanmayı Allah için hazır olduğumda yapmak istiyorum ne diyosun dedim. Ne dedi biliyomusunuz? :Tamam madem anneme söyliyim hem kapalı hem memur birini arasın bulamazsa sana gelirim ok? Bu sözlerden sonra birazdaha tartıştık ve sonunda bitmesine karar verdi(!) bi daha da mesaj atmadı..
Az önce facesine girdim ilişkisi var durumunu karmaşık bir ilişkisi var yapmş. Bir de bizim fotolarımızı silmemiş ben de sildim fotolarımızı..Çünkü artık benim için tamamen bitti..Facesinden tam çıkıyordum ki bana s.git defol facemden o... dedi sinirlendiği ve sinirini hem alamayıp hem de muhattap olmak istediği çok belli..Tartışıp ağzına geleni söyleiycek ama ben alttan alıcam onun istediği bu..ilişki durumunu ilişkisi yok bile yapmamış..

neyse..

Bittiğine karar verdim ve ailemin yanına gittim annemin eşine anneme ve dayıma artık onunla alakamın olmadığını söyledim..Annemin eşine anlattım durumu o da senin biliceğin iş ben ona şimdi telefon edip ağzıma geleni(!) söyleye de bilirim dedi..Benim için acıdı o ş...ze karşı annem dayım falan yok olmaz öyle senin kararın dediler..
Annemin eşide peki bakalım umarım önceki ayrılıklarınız gibi olmaz dedi..Bittiyse bitsin dedi..
Bende kendimi böyle kesin kararlar biri söyleyince ona bağlı gibi hissettim..Saçma dimi..
Çünkü en ufak sorunum olduğunda hemen o şahsiyete anlatırdım ben..İyi yönleride öyle fazla ki..mutluyken de çok mutluyduk..Bu kıskançlık olayları hariç hatta çok çok mutluyduk..ben onun dediklerini yaptığım sürece benden iyisi yok..
Ama artık özgürlüğümün gitmesine izin veremem..

şimdi bakıyorum da..Ben onunla barışsam özgürlüğüm olmaz..
.şu odaya gelene kadar o kadar iyiydim ki..
Hiç aklıma bile gelmemişti..Ama gittim aileme anlattım.. onu yine özledim..çünkü onu aileme kötülemişim gibi suçlu hissettim..Umarım birileri beni anlar..Lütfen birşeyler yazın ve bana yol gösterici motive edici şeyler yazın..

Acıda çekmiyorum ama..Bilmiyorum galiba acı da olabilir bu his..
Kalbimin atış hızını hissedebiliyorum..
yardım ediin..

Son düzenleme:
canım konunu dikkatlıce okudum seni çok ama çok iyi anlıyorum..
mantık ve kalbin arasında gelgitler yasıyorsun..
mantığın seni doğru yönlendiriyor ama
arada kalbince sızlıyor tabi..
senin yasadıklarının benzerini yasadım ..3 yıl boyunca özgürlüğümü kısıtlayan birini terketmiştim tahammül sınırlarını aştığı için..
ilk ay oh ya işte özgürlük dedim..
sonlaraı senin gibi aileme bittiğini anlatnca yada arkadaşlarıma onu kötüleynce yüreğim acırdı bu çok normal canım çünkü biz bu insanları sevdik..
gözümüzde büyyttük..
hayal dünyamızın en tepesine terleştirdik..
sana şunu söylyım aradan 3 yıl geçti onu bırakalı ..
şimdi şimdi anlıyorum onu kötüleyınce yüreğim sadece hayal kırıklığı yasadığım için sızlıyormuş.....

şimdi bu arkadaş açıkçası kendine bir hayat arkadaşı değil kafasında belirledği bi profili eşi olarka görmek isityor..
aslında kendiside istemıyor belki ama ailesi çevresi onun için o kadar önemliki sırf egosunu tatmın etmek için çevreye seni bir hamur gibi istedği gibi şekillendiriyor....
sen ona bir hamur olmadgnı göstermeye çalşıncada ben aileme söylym hazır şekillenmiş bir hamur bulsunlar,bulamazlarsa ben seni tekrar şekillendiricem şimdi yoruldum demiş...
evet işin bu noktasında sevgi olmagnı görüyorum..
yani seni yedekte bırakmış malesef=(
kendi duygularına,hislerine önem vermeyen ve sürekli ailenin yapmış odlgu hataları veya doğruları yuzune vuran biri için sakın daha fazla harap etme kendni canım bak bende aynılarnı yasadım..şimdi nişanlıyım..hakettğim değeri gördükçe şükrediyorum...
sen kıymetlısın..bunu unutma...
sevgilin sana resmen ailende kötü memurda değilsin,seni benden başka kim alır..itaat etmek zorundasın demiş ya sana....nasıl gözün kör olmuş herseyi yutuyorsun canım yaa..
uzak durmalısın ondan...
acısınıda daha fazla yasama...emin ol giden 4 yılına acıryacaksın zamanla...
allaha şükretki erken bitmiş bu ilişki...şimdi görmeyebilirsin belki ama bu saygısız insanla asla bi hayat geleceğin olmazdı..olurdu ama hep ezik,özgürlüğü kısıtlanmış,insanlığını unutmuş biri olurdu...
içimden geçenleri yazdım..
dilerim doğru gittiğin bu yoldan geri adım atmazsın...

bu kadar kıskançlık olmaz canm kıskançlığın haddi var ne demek nişana gitme falan demek... hayat güzel olabilir senin için ama bu adamla güzel olmazdı... sen onun kuklası değilsin.. kararından pişman olma ne erkekler var... benim erkek arkadaşımda kıskançtır ama seninki hastalık derecesinde..Allah karşına akıl sağlığı olan birini çıkarsın...şanslısın ki evlenmemişsin daha

yorumun için çok teşekkür ederim canım resmen içimden geçemleri anlatmışsın aynen öyle işte..
kendimi artık ona adapte etmişim..Ama keşke aileme anlatmasaydım diyorum..
sürekli benim için aşk sevgi önemli değil benim için mantk işer diyip durdu..
Ben seni seviyorum çokta aşığım ama mantıksız iş yapmam ben dedi..
Hep ezdi hep..Allahıma şükürler olsun ki onu arayıp sormıycak kadar gururum var şuan..
evet annemde sürekli senin dediğin gibi der onunla evlensen ezik onun dediklerini yapan biri olursun yaşamanın anlamı kalmaz diye..
Tekrar çok teşekkür ederim canım..

Sorunlu insanlar genelde başkalarının sorunlarına çok iyi çözümler üretebilir fakat kendilerine yardımcı olamazlar işte bende böyleyim.

Fakat sana şunu söyleyebilirim ki.. Bu insandan sana hiç mi hiç hayır gelmez , şimdiden böyle davranan evlensen seni eve zincirle bağlar herhalde. Kimse kimsenin zoruyla kapanmamalı bence zateen dinde zorlama yoktur böyle birşey insanın içinden gelmeli.. Hem madem seni seviyor bu adam sadece kendini değil seni de düşünmeli.. Senin de hakların olduğunu bilmeli . Ne demek kardeşinin nişanına dahi gitmene izin vermemek ! Bence zararın neresinden dönsen kardır . Onun gibi biriyle evlenip mutsuz yaşayacağına bütün hakların özgürlüğün elinden alınacağına ayrılman çok daha iyi bir karar senin için. Öyle bir insanla ömür geçmez.

Kendini ne suçlu,ne mutsuz hissetmemelisin ,, tabiki birden unutamazsın bazı şeyleri güzel günlere özlem duyarsın ama böyle durumlarda onun sana olan kötülüklerini düşün.. Zaman herşeyin ilacı ilerde ondan kurtulduğuna şükredeceksin. Kalbinle değil beyninle hareket etmen dileğiyle arkadaşım..

Ona göre bu kıskançlık değil mantık..İşime gelirseydi!
evet evet kukla olmuştum resmen..Ben bunları yeni yeni görüyorum ama..
amin canım teşekkürler..

valla canım senin için en hayırlı kararı vermişsin...
seninki kadar kıskancını duymadım görmedim... kendi ablanın nişanına gitme ne demek yaaa:26:
boşver... onsuz yaşayamam gibi gelir ama yaşarsın, ben yaşıyorum mesela şuan
zamanla onsuz daha mutlu olduğunun farkına varıcaksın...
bi insanın eksileri artılarından çoksa onda hayır yoktur diye düşünürüm...
sence seninkinin eksileri artılarından az mıydı? bunu düşün bence

Üzüldüm açıkçası...Ama tek sorun kıskançlık değil ki...
Ne yazık ki karşınızdaki insan sizi siz olduğunuz için sevmiyo.
Hep başka bi kalıba sokma çabası var.
Size hiçbir hak tanımıyo,hatta ailenizden ya da memur olamayışınızdan dolayı haketmediğinizi bile düşünüyo olabilir.
Baya da uzun yıllar birlikte olmuşsunuz bu çok üzücü ama üzülerek söylüyorum ki böyle birine tahammül edilemez.
Hayat boyu mutsuz olursunuz Allah korusun.
Şimdi alışkanlık ve sevginizden dolayı kendinizi üzgün hissedebilirsiniz bu çok normal ama bence geri dönmeyin.
O dönerse de kabul etmeyin.Çünkü sizi çok kolay görüyo.
Annem başkasını bulamazsa gelirim demesi bile yeterli bence.
Yazık olmuş çabanıza,sevginize ve emeklerinize..
Ama belki böylesi çok daha iyidir sizin için.Bundan sonra sadece kendinizi düşünün,ona göre yaşayın.
Allah kolaylık versin.

evet haklısın,bende şu durumda benim halimi yaşayan biri olsa öyle çok akıl verirdim ki..
Kendi yaşadıklarıma uzaktan bakıyorum yahu manyakmısın hala neden onu düşünüyosun sen diyorum!
Sonra da ama o özürdilemişti?Ama seviyorum da demişti? v.s v.s
Kendimle savaşıyorum yani anlıycağın..
Teşekkürler..:/

zor şeyler yaşamışsın, hem sevip hem incinmşsin.. seni anlayamamış, anlayış görememek seni yıpratmış....
o, senin zaaflarını bildiği için seni oralardan vurmaya çalışmış....
ama vazgeç derim ben.... sevdin tamam, ama zaaflarını kullanmaya başladığını gördüğün anda uzaklaş derim... onunla iyi günlerin aklına gelecek önce... ağlayacaksın... ondan bir mesaj bekleyeceksin.... onu görmek iseyeceksizn, sokaklarda karşılaşmak felan....birden bir yalnızlığın içine düşeceksin. 4 senenin yaşanmışlığı var çünkü... o boşluk seni delirtecek bir müddet...

ama sonra silinecek... acıya acıya silinecek ama basit olmayacak....
sana tavsiyem, kendine ilgi alanları bul, bir ilgi alanı edin, kurslara git, gitar mesela vs. ilgi alanlarını değişik şeylere yönelt

bunlar bir zamanlar bitirdiğim3 yıllık ilişkimin ardından psikologumun bana söyledikleriydi canım benim.

üzülme.
kendini üzmene değmez, bu dediğim sana bir masal gibi gelecek ama..... bunu unutmaaaaa "dönme bir daha oraya çünkü orası çıkmaz sokak" unutma.....

DÖNME BİR DAHA ORAYA... SAKIN...

rica ederim canım...ama şunu hiç unutma seni geçmişin için yargılayan biriyle asla mutlu olamazsın...emin ol sen bu insanla bir hayat kursan ona karşı ne sevgin kalıcak nede aşkın...
ailene anlatmakla en doğrusunu yapmışsın eğer anlatmamaiş olsaydın belki duygularına yenik düşüp tekrar onu hamuru olmaya razı gelebilrdin...
o insan bi süre bekleyeyecek ve belkide dönmen için hertürlü yolu deneyecek ama asla kanma...
birde evleneceğimz insanı seçerken hangi birimiz krter arıyoruzki...ille memur olsun evlenmem yoksa gibi...
bu ne saçmalık..birde erkek olcak anlamıyorum ben böyle işi...
gitsin evlendrme programlarına belki istedği profilde birini bulur ama seni oldgun gibi kabul etmeyip seni sen oldugun için sevmeyen kabullenmeyen biriyle bence bir gelecek asla düşünme...sen bu kadar basit ve değersiz değilsin bunu aklından hiç çıkarma..
canım dilerimki kararından vazgeçmezsin...
mutluluk dolu günler seni bekliyor unutma ama eğer olundan şaşamazsan...

daha aklıma gelmeyen ne kadar acayip ilginç kıskançlıkları vardı bir bilsen..
mesela kuaföre gitmemem gerekiyormuş..Nedeni yok kıskançlık..
bir sürü ya saçma sapan hatırlayıpda sinir olmiyim şimdi..
şuan eksilerini düşünüyorum çok fazla..artılarını düşünüyorum iyi günlerimiz aklıma geliyo onlarda fazla..
Bu soruya sanırım biraz zaman geçtikten sonra cevap verebilirim..
Ama sizler sayesinde atlatabilirim dimi

çok teşekkürler yorumunuz için..
evet..uzun yıllar birliktelik var ortada..Ve sanırım bendeki alışkanlık..
beni çok kolay gördüğünde de haklısınız..Anlaması lazım artık..Ben her istediğinde gelip her istediğini yaptırıcağı bir oyunca değilim ki! Karşısındaki de bir birey! Ama anlamaz..Biz uyumsusuz dedi durdu ilişki boyunca..
çok yzık oldu hem de..Benim kadar sözünü dinleyen birini bulabilir mi acaba? asla..
Ama tek duam annesinin de kendininde pişman olmaları..
Ailesi kötü olmayan bir kız bul oğlum dediğini kulaklarımla duydum annesinin..
Babamın yaptığı hatadan benim ne suçum var..
neyse..amin teşekkürler..

Şuan acaba diyorum bir insanı geçmişiyle,ailesiyle yargılamayan bir erkek mevcut mu dünyada?
Öyle güvenimi sarstı ki..Artık yaptığım hareketlere dikkat eder oldum her konuda..Acaba biri birşey mi der diye.. onun sayesinde hepsi..Psikolojimi bozdu resmen..Ben bir grubun hem elektrogitaristi hem solisti olucaktım..
Benim en büyük hayalim buydu ! çok büyük bir grupla karşılaştım..Ama yapamadım..Çünkü o engel oldu!..Ve bu hayalim uçtu gitti ellerimden.konservatuar okuycaktım..Yine engel oldu..
kesinlikle canım dediğin gibi kim şöyle olsun böyle olsun der ki..
Sevgisi için neler yapanlar var..Ama o öyle değildi..yanımda duramadı..Mantık diye tutturdu..
canımm sana çok çok teşekkür ederim..Bu günleri atlatana kadar burada sık sık vakit geçiricem umarım yanımda olursun hep..çünkü bunları yaşayıp atlatmış birisinin bana yardımcı olması çok iyi geldi..çok sağol

valla canım sadece yaşanmışlıkları değil, yaşanacaklarıda düşün ozaman...
yaşanıcak kıskançlıkları.... emin ol herşeye tamam desen bile biyerde patlardın...
sadece sevgi yetmiyor bazen
iyi günlerin elbet olucak, sevgilin sonuçta...
ama geleceğini de düşün hiçbişey senden ve senin mutluluğundan önemli değil...
senin sevgilin sadece kendini düşünmüş çoğu zaman, kıskançlıkları bunun açık göstergesi...
senin bi birey olduğunu unutmuş, seni istediği kişi yapmaya çalışmış, kısaca hep kendin düşünmüş...
kendini düşünme sırası sende
atlatırsın canım, zamana bırak biraz... elbette özleyeceksin, elbette üzülüceksin ağlayacaksın...
ama eğer daha huzurluysan olay bitmiştir... zaman olumsuz duyguların ilacı, merak etme

Sanki herkes ailesini kendi seçiyo?
Erkek arkadaşın seni sevse içine sindirseydi ailesine de annesine de çok rahat kabul ettirirdi emin ol.
Ama o seni kabullenememiş ki bi türlü...Hep değiştirmeye çalışmış.
Sözün kısası seni senin onu sevdiğin kadar sevememiş.
Bence atlatabilirsin.
Onun yaptığı kötü şeyleri düşün.Demin dedin ki sözünü dinlediğim sürece iyiydik.Bunu düşün.
Sen sen olmaktan vazgeçince o seni seviyomuş demek ki...
Ama bu da seni mutsuz eder.Ne kadar tahammül edebilirsin ki?Hele ki yıllar yıllar geçtikten sonra artık sabrını da tükettiğinde ne yapacaksın?
Hayatı kendine zehir etme,inşallah daha güzel şeyler yaşarsın bundan sonra..

Aslında öncelikle psikologa gitmeyi düşünüyorum tek tek anlatmak istiyorum..
Sonra dediğin gibi bir hobi..Tekrar müzikle olan bağlantılarıma dönebilirim belki..
Belki de sayesinde sildiğim arkadaşlarıma ulaşabilirim..
Şuan üzgün hissetmiyorum galiba iyiyim ..
Ama daha da iyi olmalıyım..Onu hiç düşünmiycek kadar..
Aslında bana noldu bilmiyorum..Önceden olsa çoktan aramış olurdum onu..Ama şimdi bi olgunluk,bi durgunluk var üstümde..Neden ki?ilginç..
"dönme bir daha oraya çünkü orası çıkmaz sokak"..
Bunu unutmıycam..Dönmiycem..teşekkür ederimmmmm...

garip bi huzur var içimde aslında..
konuyu açmadan önce çok huzursuzdum çünkü aileme anlatmıştım durumu..
Aileme anlatmadan öncede çok huzurluydum..Annem bile şaşırdı bu rahatlığıma..
Çünkü onla her ayrıldığımda herkesi kırıyordum..Ama şimdi öyle değil..Bu bile bi gelişme değil mi?
kendimi düşünme sırası bende evett..geleceği hep farklı tanıttı bana..
Memur olursam herşey süper olucaktı..Ya olmazsam? o kadar beceriksizmiydimdi..
Yazık ona yazıık!

Dedi zaten onu da dedi.Ben ailen istemiyo diye mi böyle yapıyosun dediğimde yok hayır ben istesem ailem yarın gelir diye!kesinliklee benim kadar sevmedi..ya da benim kadar cesur olamadı..Ben onu bu haliyle kabul etmişken..
Ama biliyorum ki Allah karşısına pişman olucağı beni aratıcak birini çıkarıcak!
tahammülüm az süre önce bitti demek ki..bitmeden önce onaa karşı gurursuz şekilde davranıyodum..düşündükçe utanıyorum kendimden ya..inşallaaahh..teşekkürler..

Canım yoluna devam et aynı benim yaptığım gibi acı çek canın yansın kalbin acısın içine at düşüncelerden kaç kendinden kaç özle ağla durul v.s v.s v.s ama kendine değer ver olurmu bu en en en önemli şey güçlü olmak gözlerinin içi parlasın tamammı iyi olun kızlar ya lütfen bende düştüğüm yerden kalkıcam umarım zamana ihtiyacım var herneyse değerlisin ve önemlisin unutma.

Rica ederim.
Başından beri anlattıklarından erkek arkadaşının karakteri pek olumlu gelmedi bana.
O yüzden böylesi daha iyi olmuş bence.
Aklına geldikçe,aramak barışmak istedikçe bu konuyu okuyup kendini dizginleyebilirsin belki...
Mesaj falan atmak istediğinde de bi süre telini kapatarak kendini engellemeye çalış.
Bana düşmez tabi ki ama çabalamana değecek biri yok karşında o yüzden sen tek başına yoluna devam etmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…