• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Başlangıçlara

$kkk.jpeg
Ursula Markham'ın İçten Dışa Değişim Teknikleri adlı kitabından özete devam...
Yazar zihinde yeni program yaratabilmek için imgelemeyi/hayal etmeyi öneriyor.Zihninizde istediğiniz resimleri canlandıramıyorsanız,bunun için önerileri var.
Örneğin,etrafınızdaki bir nesneyi dikkatle inceleyin,gözlerinizi kapayıp onu zihninizde canlandırın.Başarıncaya dek gözünüzü açıp bakıp süreci tekrarlayabilirsiniz.Sonra,bildiğiniz bir yeri,örneğin mutfağınızı,oturma odanızı imgeleyin.En sonra da hayalinizde bir ev resmini,bir yolu vb canlandırın.
İmgeleme çalışması başlıyor.
1.aşama:Bir peri size ziyarete gelse,gelecekte hayatınızda olmasını istediğiniz hangi dileğinizi gerçekleştirmesini isterdiniz?(Bir seferde tek bir dilek ve ilk akla gelen dolayısıyla en istenen bir şey olmalı.)İsterneniz bunu not edin.
2.aşama.Öncelikle bu amacınız,dileğiniz için üzerinde odaklanabileceğiniz bir resme ya da resimlere ihtiyacınız olacalk.Bunun için hayalinizde bir görsel imaj yaratın.Örneğin ilgili olduğunuz bir spor dalında ilerlemek istiyorsanız,bununla ilgili bir ödül aldığınızı hayal edin.
3.aiama:İlk aşamada amacınıza karar vermiş,ikincide sonucu hayal etmiştiniz.Bu aşamada ortada yer alması gerekeni belirleyeceksin,z.örneğin istediğiniz spor dalı için,eğitim alabilir,ya da pratik yapabilirsiniz.
4.aşama:Üçüncü aşamada aldığınız karara uygun olarak bu hafta neler yapabilirsiniz?Örneğin,bazı egzersizler yapabilirsiniz,bu sporu yapan uzmanları izleyerek bir şeyler öğrenebilirsiniz,ya da bu sporla ilgili videoları izleyebilirsiniz.
5.aşama.Amacınıza uygun,negatiflik içermeyen olumlama cümleleri bulun,bunu yazıp etrafa asabilir,ya da sık sık tekrarlayabilirsiniz.
6.aşama:Bu kısımda,geçmişte bir başarı anında hissttiğiniz duyguları hatırlamanız isteniyor.Örneğin,ilk kez iki tekerli bisiklete binildiğinde ya da ilk kekinizi başarıyla yaptığınıda hissttiğiniz gurur,başarma hissi gibi.(Bu başarınızın amacınızla ilgisi olması gerekmez,çünkü daha bu konuda çalışmaya başlamadınız,Önemli olan başarma duygusunu yeniden hatırlamak.)
Yazar,bir gevşeme teniği ile (istediğiniz herhangi bir gevşeme halini uygulayabilirsiniz) kendinizi başarılı,tuttuğunu koparan biri olarak hissetmenizi,ve amcınıza ulaşmış halinizi imgelemenizi istiyor.Bunu,size uygun bir yer ve zamanda,muhtemelen yatmadan önce yapmanızı öneriyor.(Hafta içi gereken adımları da atarak) bu imgeleme işine 21 gün devam öneriyor.
Eğer ikinci bir amaç üzerinde çalışmak isterseniz,bir aydan önce başlamamalısınız.

$mnn.jpg
Bu aşamaları kilo vermek için uygulayabiliriz.
-Önce kilo vermeye karar veririz.
-Sonra,kendimizi ideal kilomuzda imgeleriz.
-Amacımız için diyet yapmaya,spor yapmaya karar verebiliriz.
-Kendimize uygun bir diyet seçerek,uygun egzersizleri belirleyerek harekete geçebiliriz.
-Olumlama cümleleri yazabiliriz,örneğin,"sağlıklı besleniyorum","55 kilodayım","spor yaparak sağlıklı yaşıyorum"....
-Son olarak geçmişte yaşadığımız başarı hissini zihnimize geri getirerek,her gün zihnimizde kendimizi diyet ve spor yaparak (ayrıntılı olarak her detayı imgeleyebiliriz),fit bir vücuda ulaşmış halde imgeleyebiliriz.
İmgelemede ayrıntıya girebiliriz.Neler yiyoruz,bunları nasıl hazırlıyoruz;egzersiz yaparken salonda ya da evde miyiz,hangi aleti kullanıyoruz,ya da video izleyerek mi yapıyoruz;başkalarının verdiği yiyecekleri diyetimize uygun değilse kabul ediyor muyuz vs ayrıntılı olarak imgeleyebiliriz.

Son düzenleme:
$bbn.jpg
Yazar,ilkokula başlayacak olan,ama bundan tedirgin bir çocuğu örnek veriyor.Annesi okul başlamadan önce ona masal anlatır gibi,yatmadan önce gevşemeyi öğretiyor,bu sırada birlikte çanta hazırladıklarını vb hayal ettiriyor.Sonra onu bir gün okula götürüyor,tanıtıyor.İmgeleme çalışmalarında okula gidiş gelişlerini,orada neler yapacaklarını,nasıl oynayacağını,nerede yemek yiyeceğini zihinde canlandırıyorlar.Okul zamanı geldiğinde küçük çocuk az bir tedirginlik dışında okula rahatça gidiyor.

Son düzenleme:
$llþ.jpg

Sandra Ann Taylor Kuantum başarı kitabından alıntılar...
Yazar,başarıya giden yolda,başarının 7 evrensel kuralını şu başlıklar halinde sıralıyor:
-Oluşum yasası,-mıknatıs yasası,-saf arzu yasası,-çelişki yasası,-uyum yasası,-doğru hareket yasası,-yayılan etki yasası.
OLUŞUM YASASI: Buna göre,zihnimizde olmayan bir şey gerçekleşmez.Başarısızlıkları görüyorsanız,zihniniz başarısızlık fikriyle doludur,ya da tersi.yazar,zihninizdekini belirlemek için,neye odaklandığımızı araştırmamızı öneriyor.Bunun için,gün içinde neyi çok düşündüğümüzü,kariyer amacımızı,bu amaca odaklanmak için gün içinde ne kadar zaman ayırdığımızı;hayatımızda en çok yer kaplayan alışkanlığımızın veya bağımlılığımızın ne olduğu,buna gün içinde ne kadar yer verdiğimizi:günlük yaşamda olumlu mu yoksa olumsuz özelliklere daha çok odaklandığımızı belirlememizi istiyor.Bunların bilincinde olmak ilerlememizi sağlayacaktır.
Bir müşterisinden bahsediyor,gününün önemli kısmını yiyecekleri düşünerek geçiren.Bir yandan da kariyeri ile ilgili düşünceleri olan kişi ile çalışırken,bu kişiye öncelikle kilosunu kabullendirmiş,ve işle ilgili bilincini yükseltme çalışması yapmışlar.sonuçta kişi yemekle ilgili düşünceler aklına her geldiğinde,işle kariyeriyle ilgili bir işle meşgul olmuş.Böylece zamanla hem kilo vermiş,hem de sevdiği başka bir işle meşgul olarak daha fazla kazanmaya başlamış.
Biz de,bilinç yaratma sürecideğiştirmek için olumsuzdan çok olumlu olanların,değerimizin ve önceliklerimizin farkına varmalıyız.dalgınlık ve bilinçsiz tepkiler yerine her zaman düşünerek hareket etmeliyiz.ilgi odağımızı olumluya çevirmeliyiz.
Yazar,zihnimizde yeretacağımız oluşumu güçlendirmek için bazı olumlamalar öneriyor:
-Hergün neye öncelik verdiğimin ve neye odaklandığımın daha çok farkına varıyorum.amaçlarıma öncelik veriyorum.Önem vermem gereken şeylere odaklanıyorum.
-Hayatımda takdir etmem gereken şeyler konusunda giderek bilinçlenmeyi tercih ediyorum.
-Becerikliliğimin,yaratıcılığımın ve harika bir kader yaratma gücümün bilincindeyim.
-Bilincimin gerçekliğimi yarattığını biliyorum.Her zaman iyimser bir düşünce şeklini tercih ediyorum.
-Günlük hayatımda bilinçli olarak neşeyi,memnuniyeti ve huzuru seçiyorum.

Son düzenleme:
$hhn.jpg

Alıntılara devam...
MIKNATIS YASASI:Bu enerjimizin gücüyle ilgilidir.Mıknatıs yasası,gönderdiğimiz enerjinin benzerini kendimize çekebileceğimizi söyler.Kişisel enerjimiz bizden dışarı doğru akarak benzer titreşimlerle birleşir,bu da hayatta kimler ve neler tarafından çekildiğimizi belirler.Gerçekte kimya diye adlandırılan şey-romantik ya da iş alanında-sinyallerin ve kişisel titreşimlerin eşleşmesidir.
Hayatta bir deneyim yaşamadan önce,enerjiniz iletişime geçeceğiniz insanlara sizinle ilgili mesajlar yollar.Eğer şu an içinde bulunduğunuz şartlar hoşunuza gitmiyor,istediğiniz başarıyı bulmakta güçlük çekiyorsanız,enerjinizi değiştirin.Duygusal olarak,örneğin,öfkeli biriyseniz bu duyguyu yayar ve aynı karşılığı görürsünüz.Yine iyimser,neşeli titreşimler yayarsanız,daha olumlu titreşimler alır,daha neşeli olursunuz.
Olumlu düşünmek de titreşimiznizi olumlu etkiler.Olumsuz düşüncenin temelinde gelecek,reddedilme,başarısızlık korkuları vardır.Bütün korkular başarı enerjisini zehirler.Dolayısıyla başarısızlık korkusu başarısızlık getirir.
düşünceler+duygular=enerji
Gün içinde kendinizi olumsuz bir şey düşünürken yakaladığımızda bundan kurtulabileceğinizikendinize güvenmeyi tercih ettiğinizi söyleyebilirsiniz.Böyle bir düşünce ortaya çıktığında sorunun nedenini bulmaya çalışın,derin nefes alıp vererk,kendinize rahatla komutu vererek olumsuzluğun etkisini azaltmaya çalışabilirsiniz.
Mıknatıs yasası ile ilgili olumlamalar:
-Olumlu düşünceler ve huzur verici duygularla hayatıma her fırsatta güç veriyorum.Bu benim seçimim.
-hayatım ve geleceğimle ilgiliyeni iyimser tutumları tercih ediyorum.
-Ürettiğim enerji hakkında her gün daha çok bilinçleniyorum.Düşündüğüm ve yaptığım her şeydeolumlu enerjiyi seçiyorum.
-Enerjimi kullanarak hayatımı her konuda iyiye götürme gücüm var.daha sağlıklı ve mutlu düşüncelerle duygular yaratmayı seçtiğimde sevindirici sonuçları kendime çekeceğimi biliyorum.
-Arzu ettiğim her şeyi çekebilme yeteneğine ve kaynaklarına sahip olduğumu biliyorum.

$mhh.jpg

SAF ARZU YASASI:Niyetiniz çıkara yönelik olmamalı,korkuya ya da umutsuzluğa dayanmamalı,saf olmalıdır.Yani motivasyonunuz hem kendiniz hem de başkaları için iyi sonuçlar doğuracak şekilde biçimlenmelidir.
Korku,endişe dolu duygular evrene,yetersiz olduğunuzu,hak etmediğiniz mesajını yayar.Dolayısıyla çekeceğiniz olumsuz durumlar ve kişilerdir.Amacınıza ulaşma yolunda umutlu ve hevesli olmalısınız.saf arzuyu bunlar ateşler.
Bir şeyi istemek yetmez,bunu hak ettiğinizi de bilmeniz gerekir.İsteklerinizin kötülükten uzak ve saf olabilmesi için istediğiniz şeyi hak ettiğinize gerçekten inanmalısınız.
Hak etme duygusu küçük yaşta kazanılır,eğer bir şeyleri hak ettiğinize inanmıyorsanız,geçmişte aileden,öğretmenlerden vb kaynaklanan bir olumsuzluk yaşamış olabilirsiniz.Size bazı şeyleri hak etmediğiniz söylenmiş,hissettirilmiş olabilir.Böyle bir durum varsa şuna benzer bir telkini kullanabilirisiniz:"Saygıyı hak ediyorum,mutlu olmayı hak ediyorum,iyi davranılmayı hak ediyorum."
Bir şey istediğinizde harekete geçin.Bağımlılıklar ve umutsuzluk sizi engeller.Bağımlılıklarınızdan kurtulun ve inançlı,umutlu olun.
Saf arzu için olumlamalar:
-Değerli ve saygıdeğer bir insanım.Zenginliği,rahatı ve gerçek mutluluğu hak ediyorum.
-Hayatımı daha da mükemmel kılmak için amaçlarımın peşine düşüyorum.Mutluluğum böylece her geçen gün daha da artıyor.
-Ne istediğimi biliyorum.Bunu elde edebileceğimi biliyorum.Kendim için yarattığım parlak gelecek beni heyecanlandırıyor.
-iyi şeyleri ve harika deneyimleri hak ettiğimi biliyorum.
-Aynaya her baktığımda,değerimin ve hak ettiklerimin farkına varıyor,bunu kendime tekrarlıyorum.

$nnn.jpg

ÇELİŞKİ YASASI:Başarı arzusu doğal ve sağlıklı bir çabadır.ama enerji doğasını belirleyen,onu neden istediğimizle ilgili duygularımızdır.
Günümüzde gördüğümüz bir şeyi mutlaka elde etmek istiyoruz.Sürekli sahip olamadıklarımızı düşünüyor,bizden fazlasına sahip olanları kıskanıyoruz.Mutlaka olmalı basamakları bu kıskançlıkla yükselir.Kişisel enerji alanınız huzursuzluk,özlem ve umutsuzlukla hissedilebilir bir şekilde titreşir.Evren yaydığınız tedirgin ve çekici olmayan enerjiye olumlu bir sonuçla karşılık veremez.Umutsuzluğa sürüklenmenize neden olan doyumsuzluklarınızı uzaklaştırmalısınız.
Umutsuzluğunuz,asıl kararınızın çelişkilerini -ya da karşıtını-yaratır,bu da başarı yerine başarısızlık hissetmenize neden olur.
Evren arzuladığınız her şeye sahip olmanızı ister,ama umutsuzluk ve acelecilik işi bozar.Sahip olmadıklarınızı düşünüp durursanız,içinde yaşadığımız anın huzurunu hissetmeyi unutursunuz.
Tutkunuzu tam şu anda nasıl hissetmek istediğinizi yorumlamaya yönlendirmeniz gerekir,böylece gelecekte bu duyguyu kendinize daha fazla çekebilirsi-niz.Buna" titreşimsel sürüklenme" denir,bu yasa uyum içinde yaşamanın şartıdır.
Çelişki yasası,temel kişisel başarı çelişkisine dikkat çeker.Mutlu olmak için ona ihtiyacımız olmadığını bilerek istediğiniz şeyi elde edebilirsiniz.Kararlarınız konusunda net,motivasyonunuz konusunda korkusuz olun.sabırlı olun ve tanrısal zamanlamaya güvenin.Geleceğinizi her konuda olumlu enerjiyle,yaratıcı bilinçle,çelişkisiz ve saf kararla kendiniz örün.Tek sonuca ya da seçeneğe bağlı kalmayın.
Çelişkilerden kurtulmak için olumlamalar:
-Evrenin çok bereketli olduğunu,arzu ettiğim her şeye ulaşabileceğimi biliyorum.
-Umutsuzluğu kendimden uzaklaştırıyorum.Gevşiyor,sabırla,ısrarla ve zihin huzuruyla yaşıyorum.
-Yokluk düşüncesini bir kenara bırakıyor,bundan sonra hayatımdaki değerlerin ve nimetlerin farkına varmayı tercih ediyorum.
-Aceleciliği bırakıyor,güven içinde yaşamayı seçiyorum.İhtiyaç hissetmekten vazgeçersem isteklerimi kendime çekeceğimi biliyorum.,
-Teslimiyet sanatını uyguluyorum.Kendime güveniyor ve kendimi gerçekten özgür bırakıyorum.

Son düzenleme:
$zxc.jpg

UYUM YASASI: Kuantum fiziğinde,bir parçanın hareketinin,ondan çok uzaktaki ayrı bir parçayı etkilediği bilinir.Bu durum kişisel düzeyde de geçerlidir.Çünkü herşeyin birbiriyle bağlantılı olduğu bir evrende yaşıyoruz.Uyum yasasına göre,denge yaratmayı bilinçli olarak seçtiğinizde,kendinizi evrenle ilişkilendirdiğinizde,bilinç ve enerji evrensel bereketin taşkın kapaklarını açar;farkındalığa,güce ve dünyanın sunduğu nimetlere erişebilmenizi sağlar.
Bütün yasalar insanın kendisinde başlar.Kendinizle uyumlu olmanın anahtarı,seçimleriniz anlamına gelen düşünceleriniz,duygularınız ve faaliyetleriniz arasındaki dengeyi kurmaktır.Uyum sürecini hızlandıracak bir yol da özeleştiri yapmaktan vazgeçmektir.Yarattıklarınızdan nefret ederseniz,onlardan korkar,kontrol etmeye kalkarsanız, diğerleriyle uyum içinde olamazsınız.
Düşünceleriniz ve duygularınızdan edindiğiniz deneyimlerdeki çelişkilerin artması dış dünyayla olan ilişkilerinizi düzensizleştirir.En uyumlu duygular,sevgi,barış,kabul etme ve kendi hayatınızla ilgili hevestir.Günlük yaşamınızın merkezine bunları koymazsanız sürekli bir uğraş içine girersiniz.
Hayat çoğu zaman kariyer,aile gibi birçok alanda dikkatinizi yoğunlaştırmanızı gerektirse bile,genellikle enerjinizin çoğunu tek bir konuya verirsiniz ve başka şeyleri bir yana bırakırsınız.Bu durumda dışarıya,sizin için önemli bazı şeylerden vazgeçmeye istekli olduğunuz mesajını yollarsınız.Bunlar daha fazla vazgeçmenize neden olacak insanları ve durumları çekmenize sebep olan titreşimlerdir.Eğer kendinizi sürekli olarak son sıraya koyarsanız,isteklerinizin yerine getirilmesinde de son sırada yer alırsınız.
Eğer yaşamınız hiç bitmeyen görevlerle yüklüyse,bir işten diğerine koşturuyorsanız,titreşiminizde çalkalanma oluşur,diğerlerinin sorunlarını ve yaşadıkları kargaşayı kendinize çekersiniz.Uyumu seçmek sakinliği seçmektir,zıtlaşmaya karşı barışı,korkuya karşı dürüstlüğü ve yargıya karşı değeri seçmektir.
Gerçek uyumu elde edebilmek için ne diğer canlıların onayını bekleyin,ne de onayınızı onlardan esirgeyin,kendinizin ve diğerlerinin eşit olduğu bir noktaya ulaşmalısınız.
Diğerlerini mutluluğunuz önünde potansiyel tehlike olarak görüyorsanız,korku,umutsuzluk,zorunlulukla şekillenmiş bir hayat yaratırsınız kendinize.Diğerlerini kabul etmemek veya çatışmaksa gücünüzü onlara veriyorsunuz demektir.Enerjiniz şöyle der:"Beni kızdırabilir,ya da korkutabilirsin,üzerimde güç sahibisin."Diğerlerini kabul ettiğinizde gücünüzü tekrar kazanırsınız.
Her yaptığınız,söylediğiniz ve düşündüğünüz sizden dışarı doğru ,üzerinde adınızın yazılı olduğu frekansta hareket eder.zaman içinde aynı içerikle size geri döner.
Uyum içinde yaşamak için olumlamalar:
-Düşüncelerimin,duygularımın ve hayat kalitemin sorumluluğunu her zaman üstlenirim.
-Dengeli ve mutlu bir yaşam sürdürüyorum.Artık uyumu seçiyorum.
-Kendimi kabul ediyorum,diğerlerini kabul ediyorum.Tanrısal ışığın içimizde olduğu gerçeğini kabul ediyorum.
-Evrende bereketli bir zenginlik ve mutluluk özgürce süzülüyor ve ben istediğim şeyi almayı hak ediyorum.
-Evrenle birim.Kendimi etrafımdaki sevgi ve nimet akışına açtım.

$möç.jpg
DOĞRU HAREKET YASASI: Doğru hareket yasası enerjinizin dünyada sürekli olarak kalıcı olduğunu söyler.Değer,şeref ve saygınlık onları etrafınıza yaydığınız oranda hayatınızda artacaktır.Diğer taraftan kendi hareketleriniz.başkalarının değerini,şerefini ve saygınlığını yıkmaya yönelikse zamanla bu yıkım size geri dönecektir.Burada temel bir soru vardır:"Bu yaptığım,beni ve diğerlerini onurlandırıyor mu?"
Doğru hareketi bulmak için;
-Her zaman kendinizin,kararlarınızın,duygularınızın,enerjinizin ve davranışlarınızın sorumluluğunu alın.
-Zihinsel,bedensel ve duygusal sağlığınıza iyi gelen seçimler yapın.her durumda hangi duygunun iyi hixsettireceğini düşünün.
-Başkaları tarafından kontrol edilmek ve başkaları tarafından yönlendirilmek yerine içinizdeki otoriteye başvurun.
-Kendinize saygı duyun ve başkalarında da bunu isteyin.
-Diğerlerine saygı duyun,yargıları bir kenara bırakın ve sevgiyle yaşayın.
-Acımasızlaşmadan dürüst olun.
-Her zaman saygın olma cesaretini gösterin,suçlama,özür yok.
İşin içine sevgi katılmalıdır.Ayıplamak yerine kabul etme;cesaretini kırmak yerine desteklemek;gözden çıkarmak yerine öncelik tanımak ve kontrol etmek yerine yetki vermek seçeneklerimiz vardır.Kendimizi özel görmeyi ve diğerlerini tanrısal düzeyde değerli bir mekanizma gibi algılamayı öğrenirsek,evreni bir bütün olarak görebiliriz ve özsaygımız doğru hareketi her yöne yayar.
Doğru hareket için olumlamalar:
-Yaptığım ve düşündüğüm her şeyde kendime saygımı koruyorum.
-Gittikçe başkalarına duyduğum saygı artıyor ve yargılardan kurtuluyorum.Sevgiyle yaşıyorum.
-Yaptığım hareketlerin yine bana döndüğünü anladım.Her zaman doğru hareketi seçiyorum.
-Rekabeti bıraktım ve insanları farklı bir ışıkta görmeyi tercih ediyorum.Benim için herkes nimettir.
-Başkalarının enerjisinin farkına varmaya başladım.Şu andan itibaren diğerlerine karşı sevgi ve kabullenişle hareket ediyorum.

$dfg.jpg

YAYILAN ETKİ YASASI: Bu yasa,titreşimlerinizin başkalarını,başkalarının titreşimlerinin de sizi nasıl etkilediğini açıklar.hayat bir enerji değişimidir ve her yerde ve her zaman bu hareket vardır.
Bu sürecin nasıl işlediğini gösteren bazı kuantum fiziği olguları vardır.İlk olgu,aşama karmaşası olarak adlandırılır.Doğal dünyada parçacıklar birleşir ve ayrılır,ama iki tanesi bir araya geldikten sonra ayrılırken diğerinden parçalar koparır.İki varlık birleştiğinde enerjileri birbirine bağlanır ve ayrılırken her biri geride bazı parçalar bırakır.İnsanların duygusal deneyimleri de aşama karmaşasına uğrayabilir.Örneğin morali bozuk biriyle konuştuğumuzda kendimizi kötü hissedebiliriz.Şirketinizin verimliliğinden,ailenizin uyumuna,hatta dünya barışına kadar her şeyin üzerinde etkili olabilirsiniz ve oluyorsunuz.
Hepimizin paylaştığı kuantum ilişkilerinden dolayı hareketlerimizde ve kararlarımızda beklenmedik yerlerden ve insanlardan beklenmedik sonuçlar elde edebiliriz.En küçük parçacıktan en büyük kütleye kadar evren olanak bolluğu sunan titreşimli bir potansiyel alanıdır.Bu olanaklar ve yerel olmayan gücümüzü kullanarak amaçlarımız doğrultusunda hareket etmeye devam edecek cesareti korumalıyız.Sonuçlar beklediğimiz şekilde gerçekleşmeyebilir ama doğru enerjiyle beklenilen amaca ulaşılacaktır.
Bir amacımız varsa,acele etmeden,sürekli kararlılıkla hareketimizi sürdürürsek,kararımız yayılır.Ne denli enerji yüklenirsek kararımızla ilgili o kadar yoğon bir enerji göndermiş oluruz.Atılan her adım evrenle el ele vererek yeni bir düzen oluşturmaktadır ve karşılığının ne zaman ve nasıl geleceğini asla bilemezsiniz.
Bütün düşünceler ve bütün hareketler kader bahçemize yeni bir tohum eker.Bu süreç her zaman bir şekilde sonuç verir.Öyleyse mümkün olduğunca kararlı olmalı ve her yöne doğru olumlu bir hareket başlatmalıyız.
farketmesek de kişisel etkimiz dünyanın bir ucuna ulaşacak şekilde yayılır.Birbirine bağlanmış benzer titreşim bulutları,deneyimlerimizi tahmin edilmeyecek boyutlarda etkileyen bilinç alanına dönüşür.
Ortak bilincin dev depoları her bireyin enerjisiyle beslenir,biriken bu güç dalgalanır ve diğerlerine dokunur.Bu alanda hangi duygu -sevgi veya nefret/korku - ağır basıyorsa o duygu dünyadaki en büyük güce sahip olur.Her bireyin kararı insanlığın ilerleyişini belirler.Eğer ilişkilerinizde,işinizde ve dünyada nefret yerine sevginin hakim olmasını istiyorsanız,kendinize ve diğerlerine daha svecen bir enerjiyle yaklaşmanız gerekir.
Yaydığınız etki için olumlamalar:
-Enerjimin dünyaya yayıldığını biliyorum.Amaçlarım için ne kadar çalışırsam kararlarım evren tarafından o kadar fazla kucaklanır.
-Rahat adımlarla yürüyorum,hiç acele etmiyorum,rahatım,sakin ve huzur dolu enerjimi diğerlerine iletiyorum.
-Enerjimin yaşamıma ve evrene yayıldığını biliyorum.Şimdi çelişkisiz enerjiyi seçiyorum.Kafamdan geçen bütün barışçıl düşünceler barışın gücünü dünyaya yayıyor.
-Diğerlerine de verebileceğim neşeyi arıyorum.Yararlı olmak kendime verdiğim bir hediyedir.
-Etrafımdaki herkesin değerini görüyorum.Dünyadaki enerjiyi hep beraber paylaşıyoruz.

Başarının Altı Kişisel Gücü
İnsanlar çoğunlukla değişimi özler,ama bunun için çok az harekete geçerler.Bunu gelecekteki bir fırsat gibi görürler."parasal durumum düzeldiğinde herşey tamam olacak." gibi düşüncelere sahiptirler.Ama bu aktif bir beklenti için pasif bir yaklaşımdır ve yararlı olmaz.Beklemek yerine gerçekleştirmeniz gerekir.
Kendi doğanızın parçası olan ve her zaman kullanabileceğiniz altı dinamik kişisel gücünüz vardır.Başarı kontrolü ele almakla başlar.Bu güçlerin her biri sizin farkındalığınızdır,bazıları da önemli değişimler gerektirebilir.Hiçbir şeyi değiştirmezseniz,hiçbirşey değişmez.
*Kurtulma Gücü,
*Bilinç Gücü
*Enerji Gücü
*Niyetin Gücü
*Seçme Gücü
*Sevginin Gücü

$dfg.jpg

KURTULMA GÜCÜ: Mükemmel bir kader yaratmak,bir bahçe oluşturmaya benzer.Toprağınız yabani otlarla kaplıysa, en güzel tohumları ekseniz de fayda etmez.İstenmeyen otlardan kurtulmadıkça,yeni ektikleriniz açmadan boğulur,büyümez.Aynı şey başarı tohumlarınız için de geçerlidir.Arzuladığınız sonuçları toplayacağınız yaratıcı bilinci ve manyetik enerjiyi üretebilmek için geçmişin sağlıksız unsurlarını kazmanız önemlidir.Bu enerjinizi ve bilincinizi değiştirmek için şarttır.Kurtuluş bir kaç seviyede gerçekleşir:
Fiziksel Kurtuluş
Stres çok sağlıksız bir enerjidir.zamanla çok daha gergin durumları ve sıkıntılı insanları size doğru çeker.Yansıtabileceğiniz en çekici titreşim,rahatlamış,huzurlu ve kendinden emin bir ruhtan doğar.Bedeninizi rahatlatmak için derin nefes aldığınızdan ve kas hareketleri yaptığınızdan emin olun.Fiziksel aktivite ve derin nefes alıo vermek,takılı kalmış enerjinin hareket etmesini ve kişisel titreşiminize katılmasını sağlar.
Zihinsel Kurtuluş
Olumsuz içsel konuşmalar kişisel enerji alanınıza zarar veren,depresyon ve korku gibi duygular yaratır.Başarı titreşimi yaymak istiyorsanız,bu gibi sonuçlardan kurtulmalısınız.Kendinizi tahatsız hissettiğinizde,bu durumun arkasında her zaman olumsuz bir düşünce olduğunu görürsünüz.En yaygın olumsuz düşünce şekilleri,yargı ve endişedir.Sizi en çok rahatsız eden inanışları bulun ve kurtulun.
Yargılama, üç şekilde ortaya çıkar; kendini,başkalarını ve deneyimleri yargılamak ve hepside ürettiğiniz enerjiyi zehirler.Sürekli bir özeleştiri,dış dünya tarafından geri çevrilmesi kaçınılmaz olan zayıf özsaygı sinyalleri yayar.Başkalarına karşı olan yargılarınız size geri döner.Deneyimlerinizi sürekli yargılıyorsanız,etkinliklerinizden giderek zevk alamaz olursunuz.
Endişe Gelecekte olacaklar,insanların ne düşündüğü ve hatta geçmiş bile sizi endişelendirebilir.İnsanları memnun etme çabası da yine anlamsız aktivitedir.Başkalarının onayını almaya çalışmak,kendinize inanmadığınız anlamına gelir.
Etkilendiğiniz olumsuz endişeleri,düşünceleri yazın/düşünün ve iyimser bir sonuçla değiştirin.Örneğin,"ya bu işi alamazsam" yerine "bu işi aldığımda şöyle yaparım" veya "bu iş olmazsa başka terfi alırım" gibi.İlk başta kendinize inanmadığınız,başa döndüğünüz olabilir,ama her seferinde kaldığınız yerden düşüncelerinizi düzenlemeye devam edin.Unutmayın,başarısız olacağınızı düşünürseniz,bilinciniz size bunu sağlar.

$dfgh.jpg
Duygusal Kurtuluş
Birçok insan duygularını ifade etmekte hatta tanımlamakta zorluk çeker.Çoğu kez olumsuz enerji yayarlar ve bunu hisseden insanlar onlara yaklaşmazlar.
Böyle bir durumdaysanız geçmişte tanımlayamadığınız duygulardan kurtulun.Hangi sıkıntıların hala aklınızdan çıkmadığını biliyorsunuz.Bunları belirleyin ve havalandırın.
Eğer işten kovulduysanız ve öfke,korku ve reddedilme gibi duygularla başbaşa kaldıysanız,"kimse beni işe almaz" gibi sonuçlar çıkarabilirsiniz.Duygularınızı havalandırarak bu düşünceyi değiştirin,"hala başarı elde edebilirim,kendime inanmayı hak ediyorum ve artık böyle davranmayı seçiyorum."Bu şekilde geçmişten gelen sıkıntılı duyguları ve olumsuz düşünceleri salmaya devam edin.Daima yeteneklerinizi,parlak ve mutlu bir gelecek beklentilerinizi onaylayın.
Davranışlardan Kurtulma
İnsanlar,alkol,uyuşturucu,sigara,yemek,tv,egzersiz,dedikodu,seks,iş,ilişkiler ve dramlar gibi bir çok şeye verdikleri oyalanma ve kaçış duygusu yüzünden düşkün olabilir.aslında zararlı davranışlar yalnızca daha kötü hissetmemize neden olur ve zamanla bağımlılık derecesinde zehirli davranışlara dönüşürler.Burada bu alışkanlıkla neden kaçtığınızı belirlemek,kurtulmak için gerekirse güvenilen bir yerden yardım almak gerekir.
Bağlardan Kurtulmak
"mutlu olmak için buna ihtiyacım var,bu arabaya ve bu mücevhere ihtiyacım var,huzurlu olmak için etrafımdaki şeylere ihtiyacım var."Mutlu olmak için bu gibi şeylere sahip olma uğraşısına girmek,bizi mutlu etmez.Hem daha fazlasına sahip olma saplantısı,hem de bunları kaybetme endişesi bize yaramaz.Bu duygudan kurtulmak için sık sık,örneğin "mutlu olmak için bu arabaya ihtiyacım yok" deyin.Bunlar siz rahatlatır.Gerçekten kaybetmeniz gerekmez.
Kurtuluş için olumlamalar:
-Olumsuzluklardan kurtularak gitgide daha çok rahatlıyorum.Geçmişimden ve bütün korkularımdan kurtuluyorum.Özgürüm.
-Karşılaşabileceğim bütün olumsuz düşüncelerden kurtuluyorum.Şimdi daha iyi bir enerji seçtim.
-Sağlıksız ve onur kırıcı alışkanlıklarımı bıraktım.Şimdi yeni ve sağlıklı bir yaşam tarzı yaratıyorum.
-Bağlılıklardan kurtuldum.Bana mutluluğu verenin kendi tutumum olduğunu gerçekten biliyorum.
-Huzurlu bir tutumu benimsiyorum.endişeden,acelecilikten,ve kontrol ihtiyacından kurtuldum

$dfgh.gif $dfgh.gif

BİLİNÇ GÜCÜ: Bilinci harekete geçiren üç temel bileşen vardır: Algılama,hayal gücü ve beklenti
Algılama gücü
Birşeyi olumsuz olarak görmek,olumsuz duygu durumunu güçlendiren biyokimyasal bir tepkinin oluşmasına neden olur,tersi de geçerlidir.Olayları görme biçiminiz geçmişinizin süngerinden geçer,aynı zamanda geleceğinizi yaratacak güce de sahiptir.Araştırmalar,insanın kendini algılamasının ve iç konuşmanın,depresyon ve neşe gibi duygulara neden olan seretonin ve endorfin seviyelerini etkilediğini gösterir.İnsanlar algısını değiştirerek yanan korların üzerinde canı acımadan yürüyebilmektedir.
Siz de çevrenizi değiştirme gücüne sahipsiniz.Başınıza ne gelmiş olursa olsun,dünyayı eskisi gibi algılamanız gerekmez.Bunun yerine kurtulma gücünüzü,eski ve sınırlı bakış açınızı değiştirmek için kullanabilirsiniz.
Hayal gücü
Algılamada olumlu şeyler yaptığınızda,hayal gücünüzü ateşlemenin gittikçe daha kolaylaştığını görürsünüz.Bahsedilen şey,gelecekte olmasını istediklerinizi yansıtan resimleri zihninizde yaratma yeteneğidir.Zihinsel imaj yaratma işlemi gerçekleşirken,beyin o anki olaylarla geçmiş anlar arasındaki farkı ayırt edemez.Aynı zamanda neyin derinden hayal edildiği,neyin gerçek olduğu arasındaki farkı da bilemez.
Başarı görüntülerini net olarak oluşturduğunuzda,yalnızca bu görüntülere odaklanmalısınız.Bu görüntüleri herhangi bir yolla olumsuzlayan ya da yadsıyan düşünceleri kendinizden uzaklaştırın.Zihninizdeki görüntüyüy kafanızda gerçeğe dönüştürdükçe,hayatınızda da gerçekleştirisiniz.
Beklenti
Arzuladıklarınızla beklentileriniz arasında büyük bir fark vardır.Bu yüzden sürekli ve bilinçli olarak en iyisini beklemek çok önemlidir.Bu süreci kolaylaştırmak için gizli beklentilerinizi de keşfetmelisiniz.
Günlük hayatınıza nasıl bakıyorsunuz.Kabul edilmeyi mi umuyorsunuz,reddedilmeyi mi bekliyorsunuz?Başarıyı mı özlüyorsunuz,başarısızlığı mı bekliyorsunuz?Mutluluğun peşinde misiniz,yoksa kendinizi sıkıntıya,angaryaya,hayal kırıklığına mı birakıyorsunuz?Arzu ve beklenti arasındaki bu savaşta evren size beklentilerinizi vermekten uzak gibidir.Bunun sebebi,arzularınızın olmalarını istediğiniz yerde,beklentilerinizin inançlarınızın olduğu yerde olmasıdır.İnancınız,olumlu bir beklentiyi desteklemelidir.En iyi olanı arzulayıp en kötüyü bekleyerek daha fazla devam edemezsiniz.Evren bu biliç dağılmasına uyum sağlayamaz.Gücünüzü kontrol altına alın,en mükemmel gününüzü ve en mükemmel geleceğinizi algılama bilinci yaratın.Neye benzediğini ve ne hissettirdiğini anlayın ve bu idealleri gerçekleştirebileceğinizi kabul edin.
Olumlu algı;canlı ve yaratıcı hayal gücü;iyimserlikle beklenti heyecanı tutumlarının herhangi bit-rinde olacak ufacık bir değişim bile gerçekliğinizde çok önemli bir değişiklik yaratabilir.
Güçlü bir bilinç için olumlamalar:
-Kendimi güçlü ve başarılı biri olarak algılamayı tercih ediyorum.Bunu hak ediyorum ve yapabilirim.
-Kendimi olmak istediğim gibi hayal ediyorum.Kendimi heyecanlı,mutlu ve kendinden emin biri olarak görüyorum şimdi ve daima.
-En iyisini bekliyorum.Günlük hayatımda ve geleceğimde her şeyin her zaman mükemmel olacağını biliyorum.
-Bilinçli yaşıyorum,farkındayım.Bilinçli olarak bir gerçeğe dönüşecek düşünceler ve görüntüler seçiyorum.
-Amaçlarımı heyecan ve inançla canlandırıyorum.Bir sürü nimetle besleniyorum.

$hjkl.jpg

ENERJİ GÜCÜ:
Evren enerjiyle yaşar,hçbir şey enerji olmadan varolamaz.Sürekli enerji gönderir ve alır,görünmez frekansların buluştuğu yerde yaşarsınız.Enerji bilinçle birleşerek kaderinizi yaratmadaki en önemli jeneratörü oluşturur.Fiziksel dünyada frekansların karşılaşması olgusuna "sürüklenme" adı verilir.Benzer sinyaller biraraya geldiğinde aynı şekilde titreşir,bu da çekim duygusunu yaratır.Bu kimyasal değil enerji eşleşmesidir.Sosyal,romantik,profesyonel alan farkey-tmez ürettiğiniz enerjiyi alırsınız.
İnanç sistemimiz deneyimlediğimiz herşeyin çerçevesini oluşturur.Farklı bir şey denemeyi düşünemeyecek kadar ona alışkınızdır.Ne öğrenmiş ya da ne yaşamış olursak olalım,inançlarımız birer seçimdir.İnançlarımızı istediğimiz zaman değiştirebiliriz.Kendi titreşimimizde ve dünyanın titreşiminde var olan korku ve olumsuzluğu ortaya çıkaran ve varsa onlardan bilinçli şekilde kurtularak kendi doğrumuza uyan inançları seçebiliriz.Titreşimsel enerjimizin olumlu ya da olumsuz doğası,düşünce ve duygularımızla açığa çıkar,ama asıl etken inançlarımızdır.
İnançlarınızın efendisi olmak için aşağıdaki soruları cevaplayın.Olumsuz inançlarınızın yerine koyacağınız yeni kararları belirlemek için iyi düşünerek cavaplayın.
*Kendiniz ve diğerleri hakkında öğretilen şeylerden bazıları nelerdir?
*Bu yargılar size neler hissettiriyor?
*Şimdi saygınlığınızı artıracak,dünyaya daha sağlıklı ve çekici bir enerji yaymanızı sağlayacak hangi alternatif bakış açılarını seçebilirisniz?
*Size diğerleriyle olan ilişkilerinizle ilgili öğretilenlerden bazıları nelerdir?
*Bu yargılar size neler hissettiriyor?
*Diğerleri ve onlarla ilişkileriniz konusunda hangi sağlıklı sonuçları benimseyebilirsiniz?
Çekim enerjisi için olumlamalar:
-Kendim için yeni,sağlıklı ve besleyici bir inanç sistemini seçiyorum.Bu benim hem hakkım hem de geleceğim.
-Yalnızca benim için doğru olanı seçiyorum.Şu andan itibaren herhangi bir yolla beni zehirleyen ve lekeleyen sonuçları uzaklaştırmaya başlıyorum.
-Daha olumlu düşündükçe dışarıya daha iyi bir enerji gönderiyorum ve çok daha iyi sonuçları kendime çekiyorum.,
-Enerjimin sağlıklı ve çekici olması bana bağlı.Şimdi huzurlu bir zihniyet yaratıyorum.
-Kendimi,değerimi ve görünümümü kabul ediyorum.Kendimi kabullenmeyi benim için bir öncelik olarak seçiyorum.

$dfghj.jpg
NİYETİN GÜCÜ: Niyetleriniz arzu yasasının en önemli katalizörleridir.Farkında olun ya da olmayın,yaptığınız her şeyin bir amacı vardır.İşe giderken,araba kullanmanın keyfini çıkarabilir ya da o gün yapmanız gerekenleri düşünerek endişelenebilirisniz.Çalışırken elinizdeki iş için şükredip elinizden geleni yapmayı deneyebilir ya da bütün gün niçin orada olduğunuza söylenip sinirlenebilirsiniz.Hangi seçeneklerin bu eylemler açısından daha iyi sonuçlar getireceğini düşünüyorsunuz?Korku ve öfke dolu niyetler,uğraştırıcı ve çıkarcı davranışlar,yalnızca mutsuzluğunuzu artıracak endişe ve depresyon gibi enerjiler yaratır.
Korku ve endişe baskın duygularınız haline geldiğinde,bu enerjiler motivasyonunuzu istila eder."Ya borçlarımı ödeyemezsem?Ya satışlar iyi gitmezse?İşimden nefret ediyorum.Başarısızım." gibi düşüncelerin yarattığı etki budur.zamanla bunlar ve diğer olumsuz düşümnceler gerçek beklentileriniz haline gelecektir.
Amacınızın zengün olmak olduğunu düşünebilirsiniz,ama yosulluk içinde yaşıyorsanız,hissedeceğiniz korku asıl itici niyetiniz haline gelir.Amaçlarınız doğrultusunda yaşamalı,umudunuzu korumalısınız.Umutsuzluk arzuladığınız sonuçlar için korku tabanı oluşturur.Kararlılıksa hayallerinize giden yolda sakin ama ısrarcı şekilde eyleme geçilmesine ve aynı anda hayalleriniz olmadan da mutlu olmanıza olanak verir.,Niyetleriniz evrenden istediklerinizi temsil ettiğine göre kendinizden emin,açık ve iyimser olmalısınız.Açık olmamak ,bir lokantaya gidip garsona "ben açım" demek gibidir.Ne istediğinizi bilmeli ve evrenin de bunu bilmesini sağlamalısınız.Çelişkili düşünceler kötü sonları çeker.Sürekli bir istekten diğerine ,istekten inançsızlığa kayıp duruyorsanız evren size ne sunacağını bilemez ve hiçbir şey vermez.Yeni bir ilişki istediğinizi düşünür,ama geçmişte bu yüzden defalarca incindiğinizi hatırlarsınız örneğin,bu tür çelişkili yaklaşımlar,bilincinizi bulandırır ve evrensel akışı tersine çevirir.Niyetleriniz saf,çelişkisiz ve dışa açık olmalıdır.
Yapabileceğimiz bazı şeyler;
*her sabah birkaç dakika ,o günle ilgili niyetlerinizi düşünmeye ya da yazmaya ayırın.
*Amaçlarınıza gün içinde birçok defa odaklanın.
*Gündelik işlerinizi yaparken,daha olumlu bir bilinç oluşturmayı deneyin.
*Akşamları gece enerjiniz için bilinçli bir amaç yaratın.
*Amacınızdaki niyetleri periyodik olarak değerlendirin.
Saf ve güçlü bir niyet için olumlamalar:
-Yaptığım şeyleri neden yaptığımı daha iyi anlamaya çalışacağım.Niyetlerimin hayatımdaki itici güçler olduğunu biliyorum.
-Kendimi mutlu etme gücüne sahibim.Kendimi mutlu etmek benim sorumluluğum ve amacım.
-Evrenin bana sunduğu sınırsız seçeneğe açığım.Rüyalarımın gerçekleşmesini sağlayacak bol miktarda yol var.
-Her sabah niyetlerimin farkına daha çok varıyorum.Her günümü güven ve sevgi üzerine kuruyorum.
-Yaptığım her şeye neşe ve bilinç katıyorum.

$çömn.jpeg
SEÇME GÜCÜ: Diğer güçleri birbirine bağlayan en dinamik güç budur.Ne yazık ki alışkanlıklarımıza saplanır kalır ve birçok seçeneğimiz olduğunun farkına varamayız."işimi bırakamam,çünkü ev kredisi ödemeliyim" diye düşünürüz örneğin.Bunu yapmaya alıştığımız için aynı can sıkıcı işleri tekrar tekrar yaparız.Ayrıca bize öğretilmiş modellere göre seçimlerimizi sınırlandırma eğilimine de sahibiz.İnsanları hoşnur etmeye çalışırıziçünkü böyle görmüşüzdür.
Tutumlarımız söz konusu olduğunda kararı her seferinde tekrar aldığımızı anlamamız gerekir.İlk sigarayı yakmak bir karardır sonraki her yakışınızda bu kararı tekrarlarsınız,oysa seçim yaparak bunu değiştirebilirsiniz.Geçmişte korkunç tutumlar sergilemiş olabilirisniz,ama artık bunlarla daha fazla yaşamak zorunda değilsiniz.
Amacınızı en önemli seçiminiz haline getirebilmek için bazı alışkanlıklarınızdan ve kişisel zevklerinizden vazgeçmeniz gerekebilir.İki seçenek vardır;gerçek ve enerjik.Bazen gerçek sonuçları görmek daha kolaydır.Örneğin çok yemek yiyorsanız kilo alırsınız.Bu gerçek sonuçtur.Aşırı yeme kararının yarattığı titreşim utanç taşır,dışarıya kendini sevmediği ve düşünmediği sinyalleri gönderir.Bu duyguları arttıracak insanları ve durumları kendine çeker.Bu da enerjik sonuçtur.
Küçük ya da büyük bir hareket planı yaparken sonuçların enerjik doğasını ortaya çıkartmaya yarayacak iki soru vardır:"Bu seçim beni onurlandıracak mı?""Saygınlık duygumu artıracak mı ve dürüstlüğümü koruyacak mı?"Bu sorulara yanıtınız olumlu ise,en iyi seçeneğe doğru ilerliyorsunuz demektir.
Sağlıklı,mutlu,güçlü seçimler için olumlamalar:
-Hergün sayısız seçeneğe sahip olduğumu biliyorum.
-Günlük seçimlerimin hepsi beni tanımlar ve enerjimi belirler.Düşüncede,sözde ve hareketlerde sevecen ve onur verici seçimler yapıyorum.
-Kendime,amaçlarıma ve hayatıma karşı daha olumlu tutumlar seçiyorum.
-Korkudan,endişeden,kıskançlıktan ve yargıdan uzak bir hayatı,olumsuzluklardan kurtulmayı ve barış içinde yaşamayı seçiyorum.

$mmmmm.jpg

SEVGİNİN GÜCÜ: Sevgi,hem evrenin hem de bireyin içindeki gerçek güçtür.Kişisel sevgi enerjiniz,evrensel akıma uyum sağladığında başaramayacağımız hiçbir şey kalmaz.Bu titreşim nefret ve korku olmadığında hissedilir.Herhangi bir şeye sevgiyle yaklaşmayı seçtiğinizde bütün başarı yasalarını uyarmış olursunuz.
Kendinizi sevmezseniz yalnızca korku ve endişe içinde yaşarsınız ve ruh halinizde hiçbir olunlu gelişme olmaz.İnsanın kendi kendini sevmesi kendini beğenmişlik ya da kibir değil,çevrenizde herkese ve herşeye değer verme yeteneğinin başlangıç noktasıdır.Bu kaynağı harekete geçirmek için aynaya bakın,kendinizi sevdiğinizi,değer verdiğinizi ve takdir ettiğinizi tekrarlayın.Hatalarınızı aramaktan vazgeçip iyi özelliklerinizin farkına varmaya başlayın.Kendinizi sevmeyi reddederseniz,dışarıya diğerlerinin sizi dikkate almalarını engelleyecek bir enerji gönderirsiniz.
Kendiniz için hoş şeyler yapmayı da ihmal etmeyin.Evinizde ve işyerinizde size ilham verecek bir atmosfer yaratın.Evrenden sevecen yanıtlar almak için sevgiyi her anlamıyla kabul etmeli ve hayatınızdaki herşeye uygulamalısınız.Gününüze,etrafınızdaki görüntülere,görevlerinize ve hareketlerinize değer verin.
Sevgi,düşmanlığın yerine barışı,zorluklar yerine çözümü sunar.Onu hissedin ve size ait bir duygu olmasına izin verin.Çok geçmeden sevgi dolu gerçekliğin farkına varacaksınız.Yanıtını bulamadığınız bir soruyla karşılaştığınızda sevginizi gönderin.Kalbinizi ve beyninizi sevgiyle bir araya getirirseniz bereket nehirleri size doğru akmaya başlar.
Sevgiyle yaşamak için olumlamalar:
-Sevginin bilincindeyim.Kendime ve hayatıma sevgi dolu gmzlerle bakıyorum.
-Kendime ve diğerlerine karşı davranışlarımda sevgiyi seçiyorum.
-Yargıyı,eleştiri ve çelişkileri bir kenara bırakıyorihuzuru seçiyorum.
-Gördüğüm her şeye sevgi gönderiyorum.Hergün birçok defa tüm içtenliğimle sevgiyi düşünüyorum,hissediyorum,dile getiriyorum.
-Diğerlerine yardımcı olmanın fırsatlarını kolluyorum.Tüm sevecenliğimle elimden geldiğince herkese yardım etmeye çalışıyorum.

$vvvv.jpg
Sevgiyi son zamanlarda hayatıma daha çok dahil etmeye çalışıyorum.Sinir olabileceğim pek çok olayı,kişiyi sakinlikle karşılamaya çalışıyorum.Çok cazgır biri değilim zaten ama birine karşı öfkeyle bir konuyu anlatmaya girişmenin,onu savunmaya iteceğini böylece konunun daha kötü hale gelebileceğini biliyorum.Bu nedenle içimden karşı tarafa anlayış,sevgi duyguları gönderiyorum.Bu ,en başta benim olumsuz duygularımı yatıştırıyor,sakin bir ses tonuyla konuşmamı sağlıyor.Karşı taraf da sesini yükseltmeden iletişime geçebiliyor.
Şimdiye kadar"kuantum başarı" adlı kitaptan yaptığım alıntılar bilgimi tazeledi,evrene güvenmeyi bir kez daha hatırlattı.Kendime önem verip ilgi göstermem gerektiğinin daha çok farkına vardım.Dün R Şanal'ın da bir kitabını okudum.Bencillik diye kötü bildiğimiz şeyin aslında bir anlamda sencillik olduğunu örnekliyordu.Ben de bu sıra bencil olmaya karar verdim.Ben mutlu olursam,etrafım da olur.

Son düzenleme:
Ne güzel şeyler anlatmışsınız, ders alınabilecek çok fazla şey var
Bende bugünlerde geçmişte yaşadığım kötü durumlardan ve hayatımda olmaması gereken kişiden kurtulmaya çalışıyorum zamana ve istikrara ihtiyacım var bunun için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum biraz zor olsada başaracağıma inanıyorum :)
Kişisel gelişim yada psikoloji kitapları okumayı düşünüyorum hatta bana yardımcı olması için sizin yazılarınızı gördüm ve içinde kendime pay çıkartabileceğim çok fazla yer buldum ellerinize ve emeğinize sağlık.

Back