Doğuma Hazırlık Yeni anneden anne adaylarına doğum ve emzirme tavsiyeler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

canlarım, evet insanları korkutmak doğru değil, normal doğum bi çok yönden daha sağlıklı ama bazılarında normal doğum sonrası durması gereken zaman durmayıp ıkınması sebebiyle yırtılma olunca dikişler düz değil de dağınık olmak zorunda olabiliyor onu da ilk günler iyi koruyup kaynayana kadar dikkat edilmesi gerekiyor. ama bazı durumlarda insanlara imkanları yatmasına veya hijyenine dikkat etmesine izin vermediğinde ora dağınık kalıyor. ilişkide acı veya zevksizlik veya erkeğin farkedeceği kadar bolluk oluyor. ama bu yırtılma ve dikkat edememe durumunda binde bir görülüyor. nadir görülen bu durumdaki bazı vajinalar estetikle kurtarılıyor bu sorunlar ortadan kalkıyor ama bazıları tamamen düzelemeyebiliyor.

fakat iyisini düşünmek lazım.
sonuçta sezeryande epidural veya anestezide sorunlar ciddi rahatsızlıklar da olabiliyor

hayırlısı olsun. ben normal doğumu kesinlikle tavsiye ederim ama herkesin kendi tercihi kendi hayatı sonuçta..

ne güzel bilgiler vermişsin okurken zevk aldım teşekkür ederim benim daha çok var ama aklımın bir kenarına yazdım byeee

ben teşekkür ederim hayırlı doğum dilerim canım

:gitme: çok gusel yazmışsın cok duygulandım
ve bılgılerde emınım ısımıze yarayacak tesekkurler alkisalkisalkis

çok ayrıntılı tam merak edilenleri cevaplayacak şekilde olmuş yazınız üstüne soru sormaya bile gerek kalmıyor hocam:) teşekkür ederim.

normalde bukadar uzun yazıları okumuyorum :)
seninkini zevkle okudum :)
eline koluna sağlık ne güzel dile getirmişsin
ben maalesef normal doğum yapamadım sezeryanla dünyaya geldi bebeğim
hemen yürüdüğümüzü yürüyebildiğimizi söylemişsin ancak yaşayan bilir heralde ben 2gün kıpırdayamadım acıdan bırak yürümeyi

bılgıler süperdi ben cok korkuyorum aralıkta dogum yapacagım allah ızın verırse endıselıyım bu yuzden ....kolay dogum için dua edıyorum

ne kadar güzel bilgi bunlar çok teşk.ederim kısmetse 6 gün sonr abende anne olucam umarım çok işime yarıyacak opuyorumnanaktan

Selma Hanım,
Sizi gerçekten tebrik ediyorum. Paylaşımınız verdiğiniz bilgiler ve anlatışınız çok güzeldi.Birde doğuma saatler kalmış ve siz gelecek olan misafirleriniz için hazırlık yapmışsınız. Vallahi bravo. alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
Bu arada bende hamileliğimde bol bol su içtim.Hiç ihmal etmedim. Su gerçekten hem kabızlığı önlüyor hemde doğum sonrası sütün devamlılığını arttırıyor. Dediğiniz gibi kayısıyıda unutmamak lazım. zemuszemus

süperselma süpersin tatlım
ben de şunu hatırlatayım doğumun başladığını, çok fazla büyük tuvaletiniz geldi gibi hissediyorsunuz, öyle anlarsınız.. ıkınma ihtiyacı oluyor zaten..

ha kızlar bi de sorayım dedim.. kaynım bu sene üniversiteyi kazandı benim yanıma geldi kalmak için.
koskoca delikanlı. 6 aylık hamileyim ve kapalı bir bayanım, evde pek rahat değilim yani. ama kabullenmeye mecburum eşimle aramız bozuluyor yoksa.
neyse sadede geleyim. doğum yaptığım günler evde nasıl olur ki? rahatsız olur muyum? kayınbabam da gelmeyi düşünüyormuş mafoldumben gelme desem mi? ya da kaynıma doğumdan sonra şu kadar gün arkadaşlarında kal desem mi?
of offf çekecek çilem varmış mafoldumben

İnsanlar azcık düşünceli olsalar keşke. Erkek adam kalıcak birsürü yer bulur. Annem de aynı hataya düşmüş. Hamileyken falan evde kayınları varmış. Hep utanırdım sere serpe hiç uzanamadım diyo zavallıcık. şimdiki aklım olsa istediğim gibi doğal hareket ederdim. onlar utansaydı diyo. Bence sen de öyle yap. bırak sen rahatsız olacağına onlar olsun. Zor gelse de rahat hareket et uzan kalk. Ya da kibarca bir süreliğine evden kovkaydirigubbakcemile3

candy2009 canım ben de hatalı davrandığımı biliyorum. bırakıyım o utansın benim evim diyorum, hatasını görünce söyleyim diyorum ama yok, yapımda yok. ne düşünecek kırılacak mı incinecek mi derken bütün çileyi ben çekiyorum. keşke şöyle bir ortam olsa da "doğumdan sonra bir müddet arkadaşlarında kal" desem, diyebilsem. insan yanında annesini bile istemiyorsa kaynını nasıl ister?
belki doğumdan önce değil de doğum olduktan sonra eve gelince söylersem eşim de anlayış gösterir, yani inşallah gösterir. eşim de baya anlayışsız biri.

meark etme canım ablam doğum yaptığında ilk 1 ayını 2kaynı ve kayınpederiyle geçirdi. Ama hiç zorlanmadı. Odadan çıkmaları gerektiğinde hemen biz söylemeden çıkıolardı. sen anneliğin tadını çıkarırken bırak onlrda dedeliğin amcalığın tadını çıkarsınlar.

Snnki gibi onun kaynda üni okuou, yanlarında kalıodu. Hamileliği boyunca ve doğum sonrası yardım bile etti ablama. Ablamı doğuma yetiştirdi işini gücünü bırakıp. Doğumdan sonra ablam bebeğini ona bırakıp markete gidebiliodu.arada altını bile değiştiriodu. bebek hastalandığında doktorada götürüodu koşa koşa. Yani demem o ki bırak kalsın. onuda yardım edeceği biçok şey var.

çok sağol canım ya içimi ferahlattın. ya işte bilmediğim birşey olduğu için çok endişeleniyorum.
bi de tecrübeli anneler şu hasta bezini almasam da orkidle geçiremem mi? hasta bezi kocaman birşey kullanamam gibi geliyor. :uhm:

yazı cok guzel olmuş canım elıne saglık cok gereklı bılgıler...............herkese saglıklı doğumlar ınş.............hasta bezı gerekmez ıllakı..........panmugu hgazlı beze sarın kullanın cok guzel ve rahat oluyo zaten hastanede sıze verıyo öle hazılayıp..............tabı ozel olanlar...............

evet canım hastanede öyle ped veriyorlar ve de çok kullanışlı oluyor. iyi hasta bezi almayacağım :)
bi de emzirme sütyeni kullanışlı olmuyor diyenler var. emzirme sütyeni yerine ne alabilirim. şu an 7 aylıkım göğüslerim 85. acaba daha büyürler mi 90 alsam mı?

kontrole gittiğinde doktoruna durumu anlat oda eşine söylesin ama sen söylememiş gibi
lohusalık depresyonundan hamilelikte duygu durumu değişimlerinden bahsetsin belki daha anlayışlı olur eşin ozaman kardeşinide gönderir belki böyle durumlara çok sinir oluyorum canım Allah yardımcın olsun sn takmamaya çalış kafana herşeyide içine atma yeri geldikçe lafınıda söyle yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…