canım bu son günlerde ben yattığım yerden ayağımı kapatıp açmıştım
bi de ayakta çömelip kalkmıştım çok faydası oldu bebiş aşağı indi
benim bebeğimin kordon boynuna dolanmıştı, kakasını da yapmıştı ve yutmuştu, o yüzden doğunca midesini yıkadılar. bir saat sonra emzirdim.
o kadar da zor olmadı.
son günler eğilip kalkmayın ağır şey kaldırmayın ki dolanmasın.
ben doğuracağımı bir iki gün önceden hissettim kendimi farklı hissediyordum bebeğimin aşağı indiğini de
ne var ki bir iki gün sonra kayınvalidem ve görümcem geleceği için evi tiril tiril yapmalıydım
yaptım da
eşimin bütün ütülerini yaptım ve evi havalandırdımm üstelik terliyken ve hamilelikte bronşit geçirmişken
grip oldum doktora gittim salı günü ilaç verdi ve alttan eliyle ölçüverdi kendimi sıkmadım 1cm açılma var
bugün yarın doğurursun normal yapabilirsin dedi bebeğin küçük çünkü 2800 gr
gece içtim ilacı yattım ama fena sancılandım kordon dolanması acısıydı herhalde çünkü üstlerdeydi belde vajinada ya da kasıkta değildi
neyse ilaç uyuttu sabah uyandım kayınvalidemler 11de memleketten eve geldi ama ben ara ara 15 20 dkda bir sancılanıyorum oturamıyorum
kalkıp kalkıp bacaklarımı ayırıp yürüyorum
artık akşam 7ye kadar durdum 7den sekize doğru fena sıklaştı
sancı az sürüyor derin nefes alıyorsun ama yavaş ve uzun verirken biraz sesin çıkabiliyor
ama seviniyorsun işte doğuruyorum diye
8de hastanedeydim 4-5 cm açılma var dediler sancı odasına aldılar
kendi doktorumu istemedim kim varsa nöbetçi gelsin zaten doğuracam dedim alvhnm çok iyiydi
saat 11e dklar kala beni çatala aldılar
son bir saat yorgundum gribin de etkisiyle
o yüzden daha iyi derin nefes aldığım için birden açıldı o yüzden çatala aldılar
bana iyi şeyler söyleyin dedim
8cmdi açılma
bebeğine kavuşacaksın daha iyi ne olsun dediler,
başa gelince bir cesaret geldi
başından beri bana çatala oturana kadar ıkınmayacaksın ve kendini sıkmayacaksın bebeğe zarar vermemek için dedi doktor hanım
ha bu arada lavman yaptılar baştan
çatalda dediler ki sakin ol ağrıbn gelince var gücünle ıkın ve tekrar ağrın gelene kadar dinlen bi ağrı daha gelince yine aynen
tamam dedim der demez ağrı geldi dediler ki kabız olmuş gibi ıkın kakanı yapar gibi dediler ya ayıp oldu onlara ama o an acıyla tamam sı acam dedim ya nasıl dediysem hemen de özür diledim
şimdi arkamdan gülüyorlardır diyorum bazen
ikinci de dr başı çıkıyor az kaldı dedi
üçüncü ıkınmamda dur dedi uyuşturucu iğne vurmuştu zaten makasla kesti. dur deyince durmasam rastgele yırtılırmış
azcık yittim çıktı tuttu kaldırdır ağlıyordu bebeğim hem de çok tatlı
onu kucağıma vermeden önce genzini temizledi hemşire
ama emzirmedim midesini yıkayacağız dediler çünkü 40-50 dk sonra emzirdim tam zamanı hatırlamıyorum zor sabretmiştim gelene kadar
ha nerde kalmıştık
bebiş çıkınca hafif titreme alıyor vücut boşalıyor saatlerce kendimi sıkmıştım aslında sıkmasam 10dan önce doğururmuşum
eşi çıkarıyorsun sonra
zaten uyuşmuş olan yeri dikiyor arada acıdığı oluyor ama o an öyle sevinçlisin ki
dikiş önemli olduğu için sabretmen gerekiyor kanama falan varsa o zaman farkediliyor muş çünkü
valla benim doktor mu sakindi yoksa kısmet mi bilmiyorum ama eskiler hep normal doğururmuş
tersse bebek elle çevrip düz yapıp doğurturmuş ebeler
bi de benim dua edenim o anda çok oldu
bi de baştan beri normale kitlemiştim kendimi
önemli olan dikişleri açmamak ve bol bol dinlenmek doğum sonrası
herşey normale dönüyor yanii