kızlar ben 4 mayısta doğum yaptım kızım 3 ayını doldurdu bugün çok kötü bişey oldu hala ağlıyorum aslında çok hareketli biliyorum ama nasıl böyle bi hata yaptım olacağımı vardı koltuktaydı altını almıştım üstünü değiştirdim ellerimi yıkamaya gittim su açıktı duymadım yere düşmüş
((( o ağlıyo ben ağlıyorum görseydiniz yüzünün üstüne düşmüş yerde parke halı az uzaktaydı suratının olduğu kısım yerdeydi nasıl düştü nasıl oldu anlayamadım hala sinirlerim bozuk ağlayıp duruyorum uyuttum az önce bişey olurmu dra gidicem ama bişey yok gibi geldi yardımcı olurmusunuz teşekkürler
Canım çok geçmiş olsun. Öncelikle Korkma. emeklemeye başlasın hele birde yürümeye bak sen o ne düşüşler yaşayacak.Sen böyle durumlarda sakin olmalısın. Bebişini kucağına alıp onu seviğini söyle. geçecek de.Sakın dışarıya falan çıkarıp kuş böcek göstermeye kalkma. O anki acısına ortak ol.onu sar sarmala.
Sonra bebişini gözlemle etinden et koparırcasına ağlıyorsa, bayıldıysa , kusarsa , kanama varsa , bakışlarında şaşılık veya bir tuhaflıık farkedersen hiç vakit kaybetmeden hemen doktora koş. Ona buna haber vermeye çalışmakla bile vakit kaybetme.Bu gibi acil durumlar için hemen elinin altında ollabilecek bir yere bebişinin kimliğini varsa sağlık karnesini ve bir taksi parası koy. O an insanın feleği dönüyor hiç bir şeyin yeri aklına gelmiyor çünküü.
Baktınki yukarıda saydığım durumlar yok boşuna doktora gitme. Her düşüşte. Çünkü doktorlar sorumluluk almak istemiyorlar slında onlarda bir şey olmaadığını görüyorlar ama prosedür gereği röntgen ve tomografi istiyorlar .çektirmesen için rahat etmez.Çektiripte birr şey olmadığını görünce oh çekersin ama çocuğu gereksiz yere radyosyona maruz bırakmış oluyorsun.
Alnını kolunu bacağını çarptıtklarında buz koyun derler ama bebişlere buz koyamıyorsun ,koydurmuyorlar bana doktorum lasonil sür dedi. Hakikakaten de lasonil çok iyi geliyor çürümüş deriye bile sürsen 2-3 saat sonra farkı fark etiyorsun hemen. imdi bizim evde buzdolaabın üzerinde sırt çantamızda ve muhtelif yerlerde lasonil bactroban ve bepanten krem her zaman hazır bekler.
Bebişin henüz çok küçük onun her yeri kıkırdak bu yaşta bebeğin istesende bir yerini kıramazsın. Merak etme. Tabiki dikkat etmek gerek. Seni korkutmak istemem ancak söylemesemde eksik bilgi vermiş olurum diye yazamadan geçemeyeceğim Konuşma merkezi sol beynin ön lobunda,anlama merkezi yan tarafında bulunur. Yazma ve okumayla ilgili merkez yan-üst lobdadır. Bu merkezler arasında çok yönlü bağlantılar vardır. Görme merkezi beynin arka kısmındadır. Demek istediğim bebişinin özelşikle kafa kısmını korumaya çalış ama ama lütfen bu yazdıklarımdan da tedirgin olma.
Ben istanbulda ilk yardım kursuna gittim. Nereede oturduğunu bilmiyorum özel kurslarda var ama vatan caddesinde itfaiye ve cankurtarma mdürlüğünün ücretsiz verdiği ilk yardım kursu var. 3 hafta sadece cumartesileri gidiyorsun ama inanılmaz faydalı oluyor. Şiddetle herkese tavsiye ederim. özellikle bebeği olan herkese. hatta bebeğinizi bırakacağınız dadınızın ananesinin veya babannesininde gitmesini sağlayın derim ben.
Allah kazasız belasız sağ salim hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip eder inşallah herbirimize. Fakat korkunun ecele faydası yok misali iyi temennilerinde kazalara caresi yok. Bizler önlemimizi alalımda gerisi allaha kalmış.
merhaba arkadaslar. bebeğim 55 günlük oldu şükürler olsun ki. yalnız 2 gündür kakasını yapmıyor. pek sıkıntılı gibi de durmuyor aslında.annemler kilo alıyor diyorlar. sizin bu konu da bilginiz varmıdır. var ise ne olur paylaşın benimle
Arkadşım onu çok söylerlerde ne alaka yani.Bir düşünsene biz yetişkinler kabız olunca ne oluyoruz şişkinlik oluyor kilo olarak ağır geliyoruz. Hatta bir beden farediyoruz eee sonra wc ye gittinmi derin bir ohh çekiyorsun. o fazla olan bir bedende gidiveriyor değilmi aynı şey işte. yalnız kabızlığın şöyle bir tez avantajı var vücuttan atılması gereken posalar atılmadığından bağırsaklarda uzun süre kalıyor. Biz insanların bağırsakk sistemi hayvanlardaki gibi kısa değil uzun buda yiyeceklern bağırsakta kokuşmassına çürümesine neden oluyor ortaya çıkan olumsuz bakteriler bağırsak zarıı tarafından emiliyor ve vucuda karışıyor.Bir süre sonrada kanda ağırlaşma ve gereğinden fazla toksinlerle dolaşmaya başlıyoruz. Bundan sonrası zincirleme geliyor zaten kan yağı kolestrol vs. derken hoop birde bakmışsın ya obez yada ideal kilonun üzerine çıkmış insanlar oluveriyoruz.Yani kaka yapamamanın uzun vadede olumlu yanı yoktur. Birde bildiğim kadarıyla bağırsaklarımızda olması gereken olumlu bakteriler çok uzun yıllarda tamamlanabiliyor. Bu yüzden doktorlar ilk 6 ay sadece anne sütü diyor. veya su vermeyin veya her gıdaya geçiş zamanı var.Mesela 4-5 aydan önce yoğurt verilmez.Hatta mama yoğurtuyla başlatanlar vaaar. Çünkü henüz bağırsakları bizim çocuklara verdiğimiz gıdalaarı enzimleyebilecek potansiyele ulaşmamış oluyor.
ay canım ya bende yazmaya başlayınca kendimi zor durduruyorum kısaca sana şunu söyleyeyim 3 ggünden kısa kaka yapmalar çocuklarda abız kabul edilmez .Mevsim değişimi en son yediği aşırı süt veya protein ağırlıklı beslenme etkili olmuş olabilir.çocuğun kabız değil ama sen kakasını yapmıyor diye sevinme 2 günnde bir dışarı çıkmasını sağla elma armut incir ver elinee .Ve mutlaka bol su içir. geçmiş olsun.